Rezervacija za : Viteška Malta

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Viteška Malta

Podrobnosti potovanja

Malta je resnično srce Mediterana, ostanek kopnine, ki je nekoč povezovala Sicilijo z Afriko in zibelka civilizacije preteklih tisočletij. Prepih pomorskih osvajalcev Malte je bil zelo velik, od Feničanov, Kartažanov do Grkov, ki so otoško kolonijo imenovali Melita. Kasneje so prišli Rimljani, Arabci in Normani, ki so jo spreminjali v stražarja vseh sredozemskih morskih poti. Višek te otoške državice je bil čas vzpona malteškega viteškega reda, ki je tristo let obvladoval otok. Novejši čas je pripeljal še Špance, Francoze in Angleže, vsi pa so puščali svoje kulturne usedline, zato je današnja Malta s štiristo tisoč prebivalcev, resnično mediteransko srce evropske družine narodov.

 • 640 Eur/ nad 40 oseb
 • 680 Eur/ nad 35 oseb
 • 710Eur/ nad 30 oseb
 • 740 Eur/ nad 25 oseb
 • 770 Eur/ nad 20 oseb
 • 795 Eur/ nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • povratni letalski prevoz Zagreb - Malta – Zagreb z vsemi letališkimi pristojbinami
 • vključeno 20 kg prtljage
 • avtobusni prevoz po programu potovanja na Malti in Gozu
 • 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah
 • slovensko vodenje
 • zunanji ogledi po programu
 • povratni trajekt na Gozo
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • stroške organizacije in DDV
 • strošek prijave:  23 Eur
 • enoposteljna soba : 98 Eur
 • doplačilo za 4 hotelske  večerje: 96 Eur
 • povratni prevoz do letališča Zagreb /cena bo znana naknadno, saj je odvisna od števila potnikov/
 • vstopnine v muzeje in arheološke parke:  10 - 15 € za posamezno vstopnino, skupno cca. 70 Eur
 • mestna taksa: 2 Eur

ROK PRIJAVE: do 18.01.2024 oziroma do zasedenosti prostih mest ter kapacitet letala in hotela.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in plačilom akontacije ter s podpisom pogodbe.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 250 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:

 • 680 Eur/ nad 35 oseb
 • 710 Eur/ nad 30 oseb
 • 740 Eur/ nad 25 oseb
 • 770 Eur/ nad 20 oseb
 • 795 Eur/ nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

AVTOR PROGRAMA IN ORGANIZATOR POTOVANJA: Potovanja Pisanec d.o.o., Šolska ulica 2, Škofja Loka

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Valletta- mesto trdnjava
 • Tempelj Hagar Qim -Unseco
 • Modre jame
 • Alberobello, mesto trulijev
 • Gozo s slikovitimi zalivi
 • Marsaxlokk

1.dan: ponedeljek, 18.03.2024:
LJUBLJANA – ZAGREB – LA VALLETTA

Jutranji odhod skupine proti letališču Zagreb, od koder bomo poleteli direktno na Malto, kjer na dveh naseljenih otokih na površini 316 km², živi okoli 395.000 svojstvenih prebivalcev, v katerih se pretaka kri zgodovinskih osvajalcev Feničanov, Kartažanov, Rimljanov, Bizantincev, Arabcev in angleških kolonialistov. Največji pečat tej otoški deželi je dal sloviti red malteških vitezov, ki so v 16.stoletju zgradili številne trdnjave in mogočno Valletto. Po pristanku letala se bomo odpeljali v Valletto, kjer nas bo prevzelo mogočno obzidje glavnega mesta, ki je stoletja odganjalo sovražnike z morske strani. Na mogočnem obzidju z okrasnimi vrtovi Baracca se nam bo odpiral razgled po Velikem pristanišču, kjer se je pred davnimi stoletji začel razvoj trojnega mesta Vittoriosa, Cospicua in Senglea s trdnjavo sv. Angela, zgodovinskega sedeža malteškega reda sv. Janeza. Celoten kompleks je vpisan med Unescove znamenitosti, v sedanjih časih pa ravno tukaj pristajajo velike turistične križarke. Skupaj z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po ulicah Vallette, ki je bila 2018. leta evropska prestolnica kulture ter odkrivali zanimivo arhitekturo domačih gradbenih mojstrov, ki so sprejeli tudi veliko detajlov angleške in arabske stavbarske tradicije. Med sprehodom in potepanjem po stari Valletti, ki so jo ustanovili Vitezi sv. Janeza, gotovo ne bomo ostali ravnodušni. Zanimivo urbanistično mrežasto zasnovo ulic so začrtali že sami malteški vitezi, da so meščanom omogočili dobro ulično prevetritev in hlad v vročih poletnih mesecih, zgradili pa so tudi novo baročno katedralo sv. Janeza, ki hrani veliko umetnino slikarja Caravaggio, oboje skupaj predstavlja veliko Unescovo kulturno dediščino Malte. Prav gotovo ne bomo spregledali še ene velike posebnost Vallette, kar so barviti zaprti hišni balkoni kot okras baročnih pročelij in modernih posegov v mesto, kakršna je palača novega parlamenta. Med ogledi bomo imeli tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta, za trgovinice s spominki ali pa za samostojno kosilo. Po ogledu se bomo odpeljali v naš hotel, se namestili in prenočili. V bližini hotela je nekaj restavracij, zato se boste lahko samostojno odpravili na večerjo ali pa doplačali za vse štiri hotelske večerje

2. dan: torek, 19.03.2024:
MDINA - RABAT - DINGLI

Po zajtrku se bomo odpravili na poldnevni izlet in si najprej ogledali Mdino, staro prestolnico Malte, ki se skriva za srednjeveškim obzidjem z razkošnimi in obrambno utrjenimi baročnimi hišami, ki so sedaj mali butični hoteli, kjer v tem "tihem mestu" najdejo svoj počitniški mir in pobeg mnogi slavni svetovni zvezdniki. Sprehodili se bomo do katedrale sv. Pavla, zgrajene na prostoru, kjer je rimski guverner našel izčrpanega apostola Pavla, ki je na Malti preživel brodolom. Med potepanjem po Mdini bomo lahko zavili še na rezino njihove lokalne čokoladne torte, potem pa nadaljevali v bližnji Rabat, kjer so katakombe sv. Pavla uvrstili na Unescov seznam kulturne dediščine. Tu si bomo lahko privoščili tudi njihove lokalne hrustljave dobrote, kar so skutini ali grahovi "pastizziji". Sledila bo vožnja na zahodno obalo, kjer je z višino 253 metrov najvišja orografska točka Malte in kjer so veličastni klifi Dingli, ki nudijo izjemen razgled po širnem Sredozemskem morju ter na otoček Filfla, ki je zaščiten rezervat kolonije morskih ptic. Po ogledih se bomo vrnili v naš hotel in imeli preostanek dneva prosto.

3. dan: sreda, 20.03.2024:
GOZO: JAMA CALYPSO - TA'PINU - FUNGOS - VICTORIA - XLENDY BAY

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet na drugi največji otok Gozo, ki ni le otok divjih naravnih lepot, ampak je tudi povezan z mitološkimi zgodbami iz Homerjevih časov. S trajektom se bomo zapeljali z Malte mimo tretjega otoka Comino, ki razen poleti, ko njegovo najlepšo plažo Modre lagune okupirajo kopalci, skorajda ni obljuden. Po izkrcanju na Gozu, se bomo najprej odpeljali do vhoda v legendarno jamo, kjer je Calypso v svojem objemu 7 dolgih let zadrževala Odiseja. Nato bomo prečkali notranjost otoka in v Ta'Pinu obiskali najpomembnejšo malteško romarsko baziliko, v kateri bomo odkrili mojstrske mozaike slovenskega patra Rupnika. Nato nas bo privabila lepota zahodne obale pri Dwejri z "notranjim morjem", s svetilnikom ter z mogočno pečino Fungos Rock, ki se malo proč od oble veličastno dviga 65 m visoko iz morja. Ta naravna scena je bila tudi prizorišče filma Igra prestolov, še preden se je slikoviti naravni most, imenovan Azurno oko, za vedno zrušil v potresnem sunku. Med vožnjo po otoku Gozo, se bomo tudi ustavili v delavnicah domačih in umetnostnih obrti, kjer bomo imeli priložnost kupiti uporabne ali dekorativne spominke. Obiskali bomo tudi Victorio, največje mesto otoka z obzidjem in s priložnostjo za oddih, pijačo ter prigrizek. Nazadnje se bomo spustil v Xlendy Bay, do enega najlepših zalivov tega otoka, kjer bomo mogoče že lahko namočili noge v morje. S trajektom se bomo vrnili na Malto ter naredili še foto postanek nad slikovitim zalivom in vasico Poppye Village, ki je dejansko filmska kulisa, kjer so snemali ta znani film. Vrnitev v naš hotel ter nočitev.

4. dan: četrtek, 21.03.2024 :
˝TRI MESTA˝

Po zajtrku se bomo odpeljali do predela imenovanega ˝Tri mesta˝, kar se nanaša na skupek treh, z mogočnim obzidjem zaščitenih mest, Cospicua, Vittoriosa in Sanglea. Tudi ta mesta so v 17.stoletju ustanovili vitezi in so v veliki meri vse do današnjih dni ohranila slikovite uličice, cerkve ter številne zgodovinske stavbe. Naužili se bomo prekrasnega pogleda proti Valletti ter Velikemu pristanišču ter obiskali palačo inkvizitorjev. Nahaja se v središču mesta Birgu in je ena redkih preživelih stavb te vrste, ki so se v zgodnjem sodobnem obdobju lahko sicer našle po vsej Evropi in Južni Ameriki. Ker je to edina Inkvizitorjeva palača, ki je dandanes dostopna splošni javnosti, ta arhitekturni dragulj predstavlja ekskluzivno izkušnjo. Videli bomo zgodovinsko rekonstrukcijo domačega kuhinjskega prostora, zasebnih prostorov, Svetega uradnega sodišča, zaporniški kompleks in mučilno dvorano. V stavbi je tudi narodni etnografski muzej s pričanji o verskih tradicijah Malte, kot jih je utrjevala inkvizicija. Vrnitev v hotel ali prosto v Valletti, od koder se boste lahko vrnili do hotela z lokalnim avtobusom ali taksijem.

5.dan: petek, 22.03.2024:
MODRE JAME - MARSAXLOKK – HAGAR QIM – ZAGREB – LJUBLJANA

Po zajtrku bomo odkrivali dejstvo, da so Maltežani zelo verni kristjani, ki so na svojih dveh otokih pozidali toliko cerkva, kot je dni v letu. Najprej si bomo ogledali rotundo v Mosti z izjemno kupolo, ki ne spada le med največje na svetu, ampak je tudi umetniški presežek. V tej cerkvi je 300 vernikov med mašo aprila 1942 doživelo čudež, ko je skozi kupolo priletela bomba in ni eksplodirala. Sledila bo vožnja proti jugu, kjer si bomo najprej ogledali Unescovo znamenitost megalitskih templjev Hagar Qim, ki sodijo med najstarejša znana svetišča na svetu. Sledil bo postanek na razgledišču pri atraktivni Modri jami, ki je dobila ime po kristalno čisti vodi in za doplačilo možnost ogleda Modrih jam s čolnom. Zaključek dneva bomo imeli v prijetnem ribiškem kraju Marsaxlokk, kjer nas bodo očarali zasidrani živopisni ribiški čolni »luzzu« in kjer si boste lahko privoščili samostojno večerjo v eni izmed obmorskih restavracij. Sledi večerni polet proti Zagrebu, od koder bo organiziran prevoz do Ljubljane.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.370€

  8 dni že od 1.370€
21.10.2024 - 28.10.2024
Rok prijave: 10.07.2024

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 680€

  4 dni že od 680€
10.10.2024 - 13.10.2024
Rok prijave: 05.07.2024

Rezerviraj
Kamnita cerkev ob makedonskem morju

Makedonski oro

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 925€

  6 dni že od 925€
03.10.2024 - 08.10.2024
Rok prijave: 14.06.2024

Rezerviraj

Azorski otoki

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.750€

  8 dni že od 1.750€
01.10.2024 - 08.10.2024
Rok prijave: 08.05.2024

Rezerviraj

Bernina Express in Gardsko jezero

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 390€

  3 dni že od 390€
27.09.2024 - 29.09.2024
Rok prijave: 05.07.2024

Rezerviraj

Albanija

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 960€

  8 dni že od 960€
25.09.2024 - 02.10.2024
Rok prijave: 28.06.2024

Rezerviraj