Rezervacija za : Malta potovanje+počitnice – NOVO!

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Malta potovanje+počitnice – NOVO!

Podrobnosti potovanja

Malta je otoška sredozemska država, ki jo sestavljata dva naseljena otoka Malta in Gozo ter nenaseljen Comino, ki je sanjski kopališki otok sredi kristalno čistega morja zeleno turkizne barve. Na tem otočju skupne površine 316 km² živi okoli 395.000 svojstvenih prebivalcev, v katerih se pretaka kri zgodovinskih osvajalcev Feničanov, Grkov, Kartažanov, Rimljanov, Bizantincev, Arabcev, Francozov in zadnjih gospodarjev, angleških kolonialistov. Največji pečat tej otoški deželi je dal red bojevitih vitezov, ki jih je cesar Karl V. Habsburški preselil leta 1530 z Rodosa, po pogubnih bojih s turškimi muslimani. V teh okoliščinah je nastal sloviti red malteških vitezov, ki so po vsem otočju zgradili številne trdnjave in zlasti nepremagljivo obzidje mogočne Vallette ter tako postali najpomembnejši branik katoliške Evrope sredi Mediterana. Leta 1946 se je na Malti končala vladavina Britancev, angleščina pa je ostala glavni jezik ob enakovredni domači malteščini, ki je nekakšna mešanica grško arabske in italijanske govorice. Precej kamniti otok večnega sonca je na vsakem koraku zelo privlačen za obiskovalce, saj kljub majhnosti nudi raznolike naravne lepote ter kulturno dediščino, ki sega do naseljenosti v bronasti dobi.

 • 719  € pri minimalno 45 potnikih
 • 729 € pri minimalno 40 potnikih
 • 739  € pri minimalno 35 potnikih
 • 749  € pri minimalno 30 potnikih

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 45 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • Povratni letalski prevoz z letališkimi pristojbinami, let iz Ljubljane
 • Vključeno 23kg oddane prtljage ter ročna prtljage
 • Avtobusni prevoz po programu na Malti in Gozu,
 • 7 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* ali 4*
 • Slovenski vodnik
 • 4 dni lokalno vodenje,
 • Zunanje oglede po programu,
 • Povratni trajekt na Gozo,
 • Vstopnine: sostolnica Sv. Janeza, tempelj Hagar Qim, katakombe
 • Pastizzi prigrizek,
 • Ekološka taksa,
 • Osnovno nezgodno zavarovanje,
 • Stroške organizacije in DDV.
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 180 Eur
 • polpenzion v hotelu 3*: 70 Eur
 • polpenzion v hotelu 4*: 147 Eur
 • doplačilo za hotel 4*:  180€
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 35 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavar. z asistenco v tujini): 48 Eur

ROK PRIJAVE: do 14.08.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotela in letala.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 350 Eur
 • ostali obrok po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 45 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:

 • 729 € pri minimalno 40 potnikih
 • 739  € pri minimalno 35 potnikih
 • 749  € pri minimalno 30 potnikih

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
Agencija BRITANNIA TOURS
prijave na agencijo POTOVANJA PISANEC D.O.O

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Valletta s citadelo, zgo. sedež vitezov malteškega reda
 • Mdina, očarljiva stara prestolnica srednjeveške Malte
 • Najbolj zelen in divji otok Gozo
 • Calypso, Odisejeva morska votlina na otoku Gozo
 • klifi Dingli, Dwejra, mogočni Fungus Rock
 • Turkizna zaliva Xlendi Bay
Slika

1.dan: sreda, 26.08.2020:
SLOVENIJA - MALTA - VALLETTA - BUGIBBA (nočitev)

Zgodaj zjutraj se dobite na letališču Jožeta Pučnika, Ljubljana, od koder boste poleteli na Malto. Po pristanku na mednarodnem letališču Malta, bo sledila vožnja do Vallette, ki je bila 2018 tudi evropska prestolnica kulture. Skupaj z lokalnim vodnikom se boste sprehodili po ulicah ter odkrivali skrivnosti velikih mojstrov, vpliva angležev ter arabske kulture. Ob pogledu na stari del z obzidjem zagotovo ne boste ostali ravnodušni. Mestece so ustanovili Vitezi Sv. Janeza, njegova posebnost pa je tloris mesta, zgrajen v obliki mreže, katera omogoča prost pretok zraka, ki v vročih poletnih mesecih hladi razgrete ulice. Ogledali si boste kokatedralo Sv. Janeza (UNESCO, vstopnina vključena), vrtove Baracca, ter se sprehodili po obzidju. Očaral vas bo moderno zasnovan parlament ter znameniti malteški balkoni. Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede, sprehod po obzidju ali nakupe. Priporočamo obisk obnovljene tržnice, kjer je ogromno kulinarične ponudbe lokalnih ponudnikov. Vsekakor se bo našlo nekaj za vsakega. Vožnja do hotela, prijava in nočitev.
Slika

2. dan: četrtek, 27.08.2020:
BUGIBBA (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku sledi prosto, za kopanje in samostojne oglede. Po želji pa se lahko pridružite vodniku na sprehodu po Bugibbi in si ogledate manjšo čokoladnico ter akvarij (doplačilo).
Slika

3. dan: petek, 28.08.2020:
MOSTA -MDINA -RABAT - TA' QALI (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku se bomo zapeljali do Moste, kjer si bomo ogledali katedralo (vstopnina ni vključena), z eno največjih kupol na svetu, ki je čudežno ostala nepoškodovana med bombardiranjem tekom 2. sv.v . Nato sledi vožnja do stare prestolnice Malte, Mdina - danes imenovana »Tiho mesto« (Silent city) bo očarala vsakogar. Mogočno obzidje varuje v svoji sredi bogato baročno umetnost, eminentne palače iz 18. stoletja, kjer so sedaj butični hoteli, ki gostujejo svetovne zvezde ter stolnico sv. Pavla. Sprehodili se boste po ulicah si ogledali nekaj znamenitosti ter si po želji privoščil rezino najboljše čokoladne torte na Malti. V sosednjem Rabatu boste poizkusili še najboljše pastizzije na otoku (prigrizek) in si ogledali še katakombe. Ustavili se bomo tudi v vasici obrtnikov Ta' Qali, kjer bomo lahko pri svojem delu opazovali številne obrtnike:zlatarje, steklarje,…. Vrnitev do hotela in nočitev.
Slika

4. dan: sobota, 29.08.2020 :
BUGIBBA (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku sledi prosto, za kopanje in samostojne oglede. Nočitev.
Slika

5.dan: nedelja, 30.08.2020:
BUGIBBA - PALAČA VERDALA - HAĐ DINGLI - MARSAXLOKK-BUGIBBA (zajtrk, nočitev))

Po zajtrku sledi vožnja na jug otoka mimo Verdala palače in vrtov Buskett. Palača je bila zgrajena v 16.st kot lovišče velikih mojstrov in malteških vitezov, saj je okolica še edini ohranjen primarni gozd na Malti. Kasneje je služila kot zapor, tovarna svile, celo bolnišnica. Sedaj je državna poletna rezidenca, ki je v preteklosti gostila svetovne pomembneže, predvsem angleške kralje in kraljice, pa tudi Jospia Broza Tita. Vožnja vas bo vodila do najvišje točke na Malti, klifov Dingli, od koder se odpira čudovit pogled na južno obalo otoka, zaščiten otoček Filfla, ki je bil nekoč testni poligon britanskih bombnikov, danes pa rezervat ptic. Vožnja do megalitskih templjev Hagar Qim, (UNESCO, vstopnina vključena), ki spadajo med najstarejša verska svetišča na Zemlji. V Marsaxxlokku boste občudovali številne pisane ribiške čolne »Luzzu« in uživali ob morju. Vožnja do hotela in nočitev.
Slika

6. dan: ponedeljek, 31.08.2020:
GOZO – ODISEJEV OTOK (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku se boste odpravili na zanimiv izlet, močno povezan z grško mitologijo. Malta je sestavljena iz treh večjih otokov in mi smo za vas izbrali ogled najbolj zelenega in divjega – otok Gozo. Le-ta je z Malto povezan s trajektom. Za začetek si boste ogledali vhod v jamo Calypso (jama je zaprta za oglede zaradi nevarnosti), kjer naj bi boginja Calypso 7 let v ujetništvu zadrževala Odiseja, pot boste nadaljevali do bazilike Ta Pinu, kjer so čudoviti mozaiki, delo slovenca patra Rupnika. Očaralo vas bo »notranje morje« pri Dwejri, kjer je bilo nekoč čudovito Azurno okno in kjer so snemali serijo Igre prestolov. Ustavili se bomo tudi na ogledu delavnic domače in umetnostne obrti, kjer boste imeli možnost poizkusiti in nakupiti njihove produkte. Postanek v glavnem mestu Goza, Victoriji, kjer se boste sprehodili po mogočnem obzidju. Po ogledih boste imeli nekaj prostega časa za pozno kosilo in mogoče tudi pomočili noge v morje v zalivu Xlendi, eni najlepših točk na Gozu poznan po odlični morski hrani. Popoldan se boste vrnili na trajekt ter se odpeljali do vašega hotela, lahko si boste privoščili skok v bazen ali morje. Nočitev.
Slika

7.dan: torek, 01.09.2020:
BUGIBBA (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku sledi prosto, za kopanje in samostojne oglede. Nočitev.
Slika

8.dan: sreda, 02.09.2020:
BUGIBBA – LETALIŠČE - SLOVENIJA (zajtrk)

Predvidoma bo odhod iz Malte v jutranjih urah, zato nam bodo v hotelu priskrbeli zajtrk za s seboj. Vožnja do letališča in polet v Slovenijo.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

DB San Antonio 4* Superior

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 919€

  8 dni že od 919€
26.08.2020 - 06.09.2020
Rok prijave: 17.08.2020

Rezerviraj

Hotel Topaz 3*

Zagotovljeno potovanje

8 =12 dni že od 599€

  8 =12 dni že od 599€
26.08.2020 - 06.09.2020
Rok prijave: 17.08.2020

Rezerviraj

Bled/ Hotel in Glamping Ribno 3*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 142€

  3 dni/2 noči že od 142€
11.07.2020 - 31.08.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Radenci/Hotel Radin 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 73€

  3 dni/2 noči že od 73€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Terme Ptuj/GH Primus 4* superior

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 83€

  3 dni/2 noči že od 83€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Moravske Toplice/ Apartmaji Prekmurska vas 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 74€

  3 dni/2 noči že od 74€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj