Rezervacija za : Malta – dežela vitezov NOVO!

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Malta – dežela vitezov NOVO!

Podrobnosti potovanja

Malta je otoška sredozemska država, ki jo sestavljata dva naseljena otoka Malta in Gozo ter nenaseljen Comino, ki je sanjski kopališki otok sredi kristalno čistega morja zeleno turkizne barve. Na tem otočju skupne površine 316 km² živi okoli 395.000 svojstvenih prebivalcev, v katerih se pretaka kri zgodovinskih osvajalcev Feničanov, Grkov, Kartažanov, Rimljanov, Bizantincev, Arabcev, Francozov in zadnjih gospodarjev, angleških kolonialistov. Največji pečat tej otoški deželi je dal red bojevitih vitezov, ki jih je cesar Karl V. Habsburški preselil leta 1530 z Rodosa, po pogubnih bojih s turškimi muslimani. V teh okoliščinah je nastal sloviti red malteških vitezov, ki so po vsem otočju zgradili številne trdnjave in zlasti nepremagljivo obzidje mogočne Vallette ter tako postali najpomembnejši branik katoliške Evrope sredi Mediterana. Leta 1946 se je na Malti končala vladavina Britancev, angleščina pa je ostala glavni jezik ob enakovredni domači malteščini, ki je nekakšna mešanica grško arabske in italijanske govorice. Precej kamniti otok večnega sonca je na vsakem koraku zelo privlačen za obiskovalce, saj kljub majhnosti nudi raznolike naravne lepote ter kulturno dediščino, ki sega do naseljenosti v bronasti dobi.

 • 529 Eur / nad 45 oseb
 • 539 Eur / nad 40 oseb
 • 549 Eur / nad 35 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 45 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • povratni letalski prevoz Ljubljana - Malta - Ljubljana z vsemi letališkimi pristojbinami
 • vključeno 23 kg prtljage ter 10 kg ročne prtljage
 • avtobusni prevoz po programu potovanja na Malti in Gozu
 • 4x nastanitev z zajtrkom v hotelu 3* superior v dvoposteljnih standard sobah
 • slovensko vodenje in 4 dnevno lokalno vodenje
 • zunanji ogledi po programu
 • povratni trajekt na Gozo
 • vstopnine: sostolnica Sv. Janeza, tempelj Hagar Qim, katedrala v Mosti, katakombe v Rabatu
 • križarjenje po zalivu
 • povratni trajekt Sliema-Valletta-Sliema
 • pastizzi prigrizek
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • stroške organizacije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 120 Eur
 • doplačilo za sobo z balkonom na oseb: 30 Eur
 • 5% za 3.odraslo osebo na dodatnem ležišču
 • 15% otrok do 12. leta na dodatnem ležišču
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 35 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavar. z asistenco v tujini): 48 Eur

ROK PRIJAVE: do 20.03.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotela in letala.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 150 Eur
 • ostali obrok po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 45 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:

 • 539 Eur / nad 40 oseb
 • 549 Eur / nad 35 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
Agencija BRITANNIA TOURS
prijave na agencijo POTOVANJA PISANEC D.O.O

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Valletta s citadelo, zgo. sedež vitezov malteškega reda
 • Mdina, očarljiva stara prestolnica srednjeveške Malte
 • Bazilika v Mosti in katakombe v Rabatu
 • Calypso, Odisejeva morska votlina na otoku Gozo
 • Divjina klifov Dindli, Dwejra, mogočni Fungus Rock
 • Turkizna zaliva Xlendi Bay in Blue Lagoon
Slika

1.dan: sreda, 29.04.2020:
LJUBLJANA - MALTA - SLIEMA

Popoldne zbor potnikov na letališču Ljubljana in polet v Valletto, glavno mesto Malte, kjer na površini 316 km² dveh naseljenih otokov, živi okoli 395.000 svojstvenih prebivalcev, v katerih se pretaka kri zgodovinskih osvajalcev Feničanov, Kartažanov, Rimljanov, Bizantincev, Arabcev in angleških kolonialistov. Največji pečat tej otoški deželi je dal sloviti red malteških vitezov, ki so v 16.stoletju zgradili številne trdnjave in mogočno Valletto. Po pristanku na Malti bo sledila vožnja do hotela v mestu Sliema, ki leži ob slikovitem manjšem morskem zalivu nasproti Vallette. Lega hotela je na živahni morski rivi, kjer se nahajajo številne kavarnice, restavracije, bari ter trgovinice. Hotelska namestitev in nočitev.
Slika

2. dan: četrtek, 30.04.2020:
SLIEMA - KRIŽARJENJE - VALLETTA - SLIEMA

Po zajtrku se bomo vkrcali na ladjo ter zapluli po obeh zalivih Sliema in St.Julian's ter si ogledali Valletto z morske strani. Prevzelo nas bo mogočno obzidje glavnega mesta, ki je stoletja odganjalo sovražnike z morske strani. Zapeljali se bomo tudi v Veliko pristanišče, kjer se je pred davnimi stoletji začel razvoj trojnega mesta Vittoriosa, Cospicua in Senglea s trdnjavo sv. Angela, zgodovinskega sedeža malteškega reda sv. Janeza. Celoten kompleks je vpisan med Unescove znamenitosti, v sedanjih časih pa ravno tukaj pristajajo velike turistične križarke. Po vrnitvi s te plovbe, se bomo z drugo ladjico popeljali čez zaliv Sliema v Valletto, ki je bila 2018. leta evropska prestolnica kulture. Skupaj z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po ulicah ter odkrivali zanimivo arhitekturo domačih gradbenih mojstrov, ki so sprejeli tudi veliko detajlov angleške in arabske stavbarske tradicije. Med sprehodom po mogočnem obzidju z okrasnimi vrtovi Baracca in potepanjem po stari Valletti, ki so jo ustanovili Vitezi sv. Janeza, gotovo ne bomo ostali ravnodušni. Zanimivo urbanistično mrežasto zasnovo ulic so začrtali že sami malteški vitezi, da so meščanom omogočili dobro ulično prevetritev in hlad v vročih poletnih mesecih, zgradili pa so tudi novo baročno katedralo sv. Janeza, ki hrani veliko umetnino slikarja Caravaggio, oboje skupaj predstavlja veliko Unescovo kulturno dediščino Malte. Prav gotovo ne bomo spregledali še ene velike posebnost Vallette, kar so barviti zaprti hišni balkoni kot okras baročnih pročelij in modernih posegov v mesto, kakršna je palača novega parlamenta. Vsekakor bomo imeli tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta, za trgovinice s spominki ali za tržnico z lokalno kulinarično ponudbo. Vrnitev z ladjico v hotel v Sliemi ter nočitev.
Slika

3. dan: petek, 01.05.2020:
SLIEMA - MOSTA - MDINA - RABAT - VRTOVI SAN ANTON - SLIEMA

Po zajtrku bomo odkrivali dejstvo, da so Maltežani zelo verni kristjani, ki so na svojih dveh otokih pozidali toliko cerkva, kot je dni v letu. Najprej si bomo ogledali rotundo v Mosti z izjemno kupolo, ki ne spada le med največje na svetu, ampak je tudi umetniški presežek. V tej cerkvi je 300 vernikov med mašo aprila 1942 doživelo čudež, ko je skozi kupolo priletela bomba in ni eksplodirala. Nato se bomo odpeljali v staro prestolnico Malte, v Mdino, ki se skriva za srednjeveškim obzidjem z razkošnimi in obrambno utrjenimi baročnimi hišami, ki so sedaj mali butični hoteli, kjer v tem "tihem mestu" najdejo svoj počitniški mir in pobeg mnogi slavni svetovni zvezdniki. Sprehodili se bomo do katedrale sv. Pavla, zgrajene na prostoru, kjer je rimski guverner našel izčrpanega apostola Pavla, ki je na Malti preživel brodolom. Med potepanjem po Mdini bomo lahko zavili še na rezino njihove lokalne čokoladne torte, potem pa nadaljevali v bližnji Rabat, kjer so katakombe sv. Pavla uvrstili na Unescov seznam kulturne dediščine. Tega slikovitega mesteca ne bomo zapustili prej, preden ne bomo poskusili njihove lokalne hrustljave dobrote, kar so skutini ali grahovi "pastizziji". Sledila bo vožnja do palače in vrtov San Anton, kjer je sedaj rezidenca predsednika Malte, zgrajena pa je bila za plemenitega Antonie de Paule, viteza reda Sv. Janeza. Sprehodili se bomo po vrtu s številnimi skulpturami, nato vrnitev v hotel in nočitev.
Slika

4. dan: sobota, 02.05.2020 :
SLIEMA - GOZO - JAMA CALYPSO - TA'PINU - DWEJRA - FUNGOS - VICTORIA - XLENDY BAY - SLIEMA

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet na drugi največji otok Gozo, ki ni le otok divjih naravnih lepot, ampak je tudi povezan z mitološkimi zgodbami iz Homerjevih časov. S trajektom se bomo zapeljali z Malte mimo tretjega otoka Comino, ki razen poleti, ko njegovo najlepšo plažo Modre lagune okupirajo kopalci, ni obljuden. Po izkrcanju na Gozu, se bomo najprej odpeljali do vhoda v legendarno jamo, kjer je Calypso v svojem objemu 7 dolgih let zadrževala Odiseja. Nato bomo prečkali notranjost otoka in v Ta'Pinu obiskali najpomembnejšo malteško romarsko baziliko, v kateri bomo odkrili mojstrske mozaike slovenskega patra Rupnika. Nato nas bo privabila lepota zahodne obale pri Dwejri z "notranjim morjem", s svetilnikom ter z mogočno pečino Fungos Rock, ki se malo proč od oble veličastno dviga 65 m visoko iz morja. Ta naravna scena je bila tudi prizorišče filma Igra prestolov, še preden se je slikoviti naravni most, imenovan Azurno oko, za vedno zrušil v potresnem sunku. Med vožnjo po otoku Gozo, se bomo tudi ustavili v delavnicah domačih in umetnostnih obrti, kjer bomo imeli priložnost kupiti uporabne ali dekorativne spominke. Obiskali bomo tudi Victorio, največje mesto otoka z obzidjem in s priložnostjo za oddih, pijačo ter prigrizek. Nazadnje se bomo spustil v Xlendy Bay, do enega najlepših zalivov tega otoka, kjer bomo mogoče že lahko namočili noge v morje. S trajektom se bomo vrnili na Malto v naš hotel v Sliemi ter nočitev.
Slika

5.dan: nedelja, 03.05.2020:
SLIEMA - PALAČA VERDALA - DINGLI KLIFI - MODRA JAMA - MARSAXLOKK - LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo poslovili od hotela in se odpeljali na raziskovanja južnega predela Malte, do palače Verdale z bujnimi vrtovi Buskett. Palača je bila zgrajena v 16.stoletju kot lovski dvorec malteških vitezov, saj se nahaja na področju, kjer je še sedaj ohranjenega nekaj prvinskega gozda na otoku. Kasneje so palačo spreminjali v zapor, manufakturo svile in celo bolnišnico. Po rojstvu samostojne države 1964. leta, ko se je Malta otresla nadvlade Združenega britanskega kraljestva, so palačo uredili kot poletno rezidenco in protokolarni objekt, kjer so gostili svetovne politike, številne kronane glave in med njimi tudi jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita. Po sprehodu po Buskett Gardens bo sledila vožnja na zahodno obalo, kjer je z višino 253 metrov najvišja orografska točka Malte in kjer so veličastni klifi Dingli, ki nudijo izjemen razgled po širnem Sredozemskem morju ter na otoček Filfla, ki je zaščiten rezervat kolonije morskih ptic. Ker je Malta bogata tudi s prazgodovinsko dediščino, si bomo nazadnje ogledali še eno Unescovo znamenitost megalitskih templjev Hagar Qim, ki sodijo med najstarejša znana svetišča na svetu. Nato se bomo ustavili še pri atraktivni Modri jami in zaključili praznično potovanje po Malti v nadvse prijetnem ribiškem mestecu Marsaxlokk, kjer nas bodo očarali zasidrani živopisni ribiški čolni »luzzu« in kjer si bomo lahko privoščili kosilo ob morju v eni od številnih restavracij. Prosto do odhoda na letališče in večerni polet v Ljubljano.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Dolmen hotel Malta 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni/ vsak torek že od 739€

  7 dni/ vsak torek že od 739€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Qawra Palace 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 589€

  7 dni že od 589€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel DB Seabank Resort & Spa 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 1.099€

  7 dni že od 1.099€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Soreda 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 599€

  7 dni že od 599€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Paradise Bay Resort 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 699€

  7 dni že od 699€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.595€

  10 dni / 7 noči že od 1.595€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj