Rezervacija za : Malta- dežela vitezov

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Malta- dežela vitezov

Podrobnosti potovanja

Malta je resnično srce Mediterana, ostanek kopnine, ki je nekoč povezovala Sicilijo z Afriko in zibelka civilizacije preteklih tisočletij. Prepih pomorskih osvajalcev Malte je bil zelo velik, od Feničanov, Kartažanov do Grkov, ki so otoško kolonijo imenovali Melita. Kasneje so prišli Rimljani, Arabci in Normani, ki so jo spreminjali v stražarja vseh sredozemskih morskih poti. Višek te otoške državice je bil čas vzpona malteškega viteškega reda, ki je tristo let obvladoval otok. Novejši čas je pripeljal še Špance, Francoze in Angleže, vsi pa so puščali svoje kulturne usedline, zato je današnja Malta s štiristo tisoč prebivalcev, resnično mediteransko srce evropske družine narodov.

 • 620 Eur/ nad 40 oseb
 • 640 Eur / nad 35 oseb
 • 660 Eur / nad 30 oseb
 • 680 Eur / nad 25 oseb
 • 700 Eur / nad 20 oseb
 • 720 Eur / nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • povratni letalski polet Benetke - Valletta – Benetke z vsemi letališkimi pristojbinami
 • vključen 1 manjši kos osebne prtljage (40x20x25 cm) in 10kg ročne prtljage
 • avtobusni prevozi po programu potovanja na Malti in Gozu
 • 3 x nastanitev z zajtrkom v hotelu 3*, dvoposteljna soba
 •  slovensko vodenje in 3 dnevno lokalno vodenje
 • zunanji ogledi po programu
 • povratni trajekt na Gozo
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • stroški organizacije in DDV
 •  strošek prijave:  20 Eur
 • doplačilo za prtljago 20 kg : 40 Eur / potrebno sporočiti ob prijavi!/
 • enoposteljna soba: 50 Eur
 • doplačilo za 3 večerje: 45 Eur
 • doplačilo za sobo s pogledom na morje: 50 Eur/sobo
 • vstopnine v muzeje, arheološke parke ter ladjico v Modro jamo:  5 - 15 € za posamezno vstopnino
 • mestna taksa 0,50 Eur/dan
 •  odpovedni riziko v primeru višje sile: 35 Eur
 •  zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 •  celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 48 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 09.02.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest ter kapacitet letala in hotela

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 250 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:
640 Eur / nad 35 oseb
660 Eur / nad 30 oseb
680 Eur / nad 25 oseb
700 Eur / nad 20 oseb
720 Eur / nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

POTOVALNI POGOJ: polno cepljenje proti Covid-19, vsaj 14 dni pred odhodom oz. 21 dni v primeru cepljenja s cepivom Janssen

AVTOR PROGRAMA IN ORGANIZATOR POTOVANJA: Potovanja Pisanec d.o.o.,Šolska ulica 2, Šk.Loka

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Valletta- mesto trdnjava
 • Tempelj Hagar Qim -Unseco
 • Modre jame
 • Alberobello, mesto trulijev
 • Gozo s slikovitimi zalivi
 • Marsaxlokk
Slika

1.dan: četrtek, 28.04.2022 :
LJUBLJANA –BENETKE - LA VALLETTA

Odhod potnikov iz Ljubljane ter vožnja proti beneškemu letališču, od koder bomo poleteli proti Malti. Po pristanku v dopoldanskih urah bomo začeli odkrivati otok, kjer na dveh naseljenih otokih na površini 316 km², živi okoli 395.000 svojstvenih prebivalcev, v katerih se pretaka kri zgodovinskih osvajalcev Feničanov, Kartažanov, Rimljanov, Bizantincev, Arabcev in angleških kolonialistov. Največji pečat tej otoški deželi je dal sloviti red malteških vitezov, ki so v 16.stoletju zgradili številne trdnjave in mogočno Valletto. Ta dan si bomo ogledali Valletto, kjer nas bo prevzelo mogočno obzidje tega glavnega mesta, ki je stoletja odganjalo sovražnike z morske strani. Na mogočnem obzidju z okrasnimi vrtovi Baracca se nam bo odpiral razgled po Velikem pristanišču, kjer se je pred davnimi stoletji začel razvoj trojnega mesta Vittoriosa, Cospicua in Senglea s trdnjavo sv. Angela, zgodovinskega sedeža malteškega reda sv. Janeza. Celoten kompleks je vpisan med Unescove znamenitosti, v sedanjih časih pa ravno tukaj pristajajo velike turistične križarke. Skupaj z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po ulicah Vallette, ki je bila 2018. leta evropska prestolnica kulture ter odkrivali zanimivo arhitekturo domačih gradbenih mojstrov, ki so sprejeli tudi veliko detajlov angleške in arabske stavbarske tradicije. Med sprehodom in potepanjem po stari Valletti, ki so jo ustanovili Vitezi sv. Janeza, gotovo ne bomo ostali ravnodušni. Zanimivo urbanistično mrežasto zasnovo ulic so začrtali že sami malteški vitezi, da so meščanom omogočili dobro ulično prevetritev in hlad v vročih poletnih mesecih, zgradili pa so tudi novo baročno katedralo sv. Janeza, ki hrani veliko umetnino slikarja Caravaggio, oboje skupaj predstavlja veliko Unescovo kulturno dediščino Malte. Prav gotovo ne bomo spregledali še ene velike posebnost Vallette, kar so barviti zaprti hišni balkoni kot okras baročnih pročelij in modernih posegov v mesto, kakršna je palača novega parlamenta. Vsekakor bomo imeli tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta, za trgovinice s spominki ali pa za ogled še kakšnega zanimivega muzeja, ki jih Valletta premore kar nekaj. Nato se bomo zapeljali v naš hotel, ki ima v bližini nekaj trgovinic, lokalov in lokalnih restavracij, zato si boste lahko sami izbrali restavracijo za večerjo ali pa se boste odločili za doplačilo vseh treh večerij v lokalni restavraciji, blizu hotela.
Slika

2. dan: petek, 29.04.2022:
GOZO: JAMA CALYPSO - TA'PINU - FUNGOS - VICTORIA - XLENDY BAY

Po zajtrku se bomo zapeljali ob obeh zalivih Sliema in St.Julian's ter tako prispeli v Valletto. Prevzelo nas bo mogočno obzidje glavnega mesta, ki je stoletja odganjalo sovražnike z morske strani. Na mogočnem obzidju z okrasnimi vrtovi Baracca se nam bo odpiral razgled po Velikem pristanišču, kjer se je pred davnimi stoletji začel razvoj trojnega mesta Vittoriosa, Cospicua in Senglea s trdnjavo sv. Angela, zgodovinskega sedeža malteškega reda sv. Janeza. Celoten kompleks je vpisan med Unescove znamenitosti, v sedanjih časih pa ravno tukaj pristajajo velike turistične križarke. Skupaj z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po ulicah Vallette, ki je bila 2018. leta evropska prestolnica kulture ter odkrivali zanimivo arhitekturo domačih gradbenih mojstrov, ki so sprejeli tudi veliko detajlov angleške in arabske stavbarske tradicije. Med sprehodom in potepanjem po stari Valletti, ki so jo ustanovili Vitezi sv. Janeza, gotovo ne bomo ostali ravnodušni. Zanimivo urbanistično mrežasto zasnovo ulic so začrtali že sami malteški vitezi, da so meščanom omogočili dobro ulično prevetritev in hlad v vročih poletnih mesecih, zgradili pa so tudi novo baročno katedralo sv. Janeza, ki hrani veliko umetnino slikarja Caravaggio, oboje skupaj predstavlja veliko Unescovo kulturno dediščino Malte. Prav gotovo ne bomo spregledali še ene velike posebnost Vallette, kar so barviti zaprti hišni balkoni kot okras baročnih pročelij in modernih posegov v mesto, kakršna je palača novega parlamenta. Vsekakor bomo imeli tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta, za trgovinice s spominki ali pa za ogled še kakšnega zanimivega muzeja. Vrnitev v hotel v ter nočitev.
Slika

3. dan: sobota, 30.04.2022:
MARSAXLOKK – MODRE JAME - HAGAR QIM – MDINA - DINGLI

Po zajtrku se bomo odpeljali proti jugu in si najprej ogledali Unescovo znamenitost megalitskih templjev Hagar Qim, ki sodijo med najstarejša znana svetišča na svetu. Sledil bo postanek na razgledišču pri atraktivni Modri jami, ki je dobila ime po kristalno čisti vodi in kjer si lahko privoščimo 20 minutno plovbo po jamah (doplačilo). Sledil bo obisk prijetnega ribiškega kraja Marsaxlokk, kjer nas bodo očarali zasidrani živopisni ribiški čolni »luzzu«. Tu si bomo lahko privoščili kosilo ob morju v eni od številnih restavracij. Pot bomo nadaljevali v Mdino, staro prestolnico Malte, ki se skriva za srednjeveškim obzidjem z razkošnimi in obrambno utrjenimi baročnimi hišami, ki so sedaj mali butični hoteli, kjer v tem "tihem mestu" najdejo svoj počitniški mir in pobeg mnogi slavni svetovni zvezdniki. Sprehodili se bomo do katedrale sv. Pavla, zgrajene na prostoru, kjer je rimski guverner našel izčrpanega apostola Pavla, ki je na Malti preživel brodolom. Med potepanjem po Mdini bomo lahko zavili še na rezino njihove lokalne čokoladne torte ali pa si bomo privoščili njihove lokalne hrustljave dobrote, kar so skutini ali grahovi "pastizziji". Sledila bo vožnja na zahodno obalo, kjer je z višino 253 metrov najvišja orografska točka Malte in kjer so veličastni klifi Dingli, ki nudijo izjemen razgled po širnem Sredozemskem morju ter na otoček Filfla, ki je zaščiten rezervat kolonije morskih ptic. Pot nazaj do hotela nas bo vodila mimo vzpetine, na kateri stoja palača Verdale z bujnimi vrtovi Buskett. Palača je bila zgrajena v 16.stoletju kot lovski dvorec malteških vitezov, saj se nahaja na področju, kjer je še sedaj ohranjenega nekaj malo prvinskega gozda na otoku. Kasneje so palačo spreminjali v zapor, manufakturo svile in celo bolnišnico. Po rojstvu samostojne države 1964. leta, ko se je Malta otresla nadvlade Združenega britanskega kraljestva, so palačo uredili kot poletno rezidenco predsednika in protokolarni objekt, kjer so gostili svetovne politike, številne kronane glave in med njimi tudi jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita. Vrnitev v hotel ter nočitev.
Slika

4 . dan: nedelja, 01.05.2022:
A VALLETTLA – MALTA – BENETKE - LJUBLJANA

Po zajtrku bomo pripravili prtljago za odhod, nato pa se bomo odpeljali na letališče. Sledi opoldanski polet proti Benetkam ter po pristanku vračanje proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Šarganska osmica

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
26.05.2022 - 29.05.2022
Rok prijave: 04.04.2022

Rezerviraj

Narodni parki Srbije

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 575€

  6 dni že od 575€
13.09.2022 - 18.09.2022
Rok prijave: 08.07.2022

Rezerviraj

Mesta stare Hanse

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.190€

  6 dni že od 1.190€
03.09.2022 - 08.09.2022
Rok prijave: 20.06.2022

Rezerviraj

Kraljevina Danska in Hamburg

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.310€

  6 dni že od 1.310€
03.07.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 01.02.2022

Rezerviraj

Bele noči ISLANDIJE in Westmanski otoki

Zagotovljeno potovanje

10 dni že od 1.990€

  10 dni že od 1.990€
30.06.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 25.02.2022

Rezerviraj

Norveški fjordi

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.390€

  8 dni že od 1.390€
30.06.2022 - 07.07.2022
Rok prijave: 22.04.2022

Rezerviraj