Rezervacija za : Madeira – posebno letalo iz Ljubljane

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Madeira – posebno letalo iz Ljubljane

Podrobnosti potovanja

Ta portugalski otok sredi Atlantika je resnično raj za dušo in telo. Navdušenje naših dosedanjih gostov nad lepoto tega otoka je bilo izjemno, zato gremo tudi to pomlad na vedno cvetočo Madeiro. Spomladanski čas je namreč najlepši čas za obisk vulkanskega otoka, ki je pravi botanični čudež zaradi milih afriških vetrov in toplega atlantskega toka. Naš program je zelo sproščujoč, saj bomo vse dni bivali v istem in dobrem hotelu ter od tam odhajali na dnevne izlete in lahkotne pohode. To potovanje je primerno za vse ljubitelje navdušujoče lepe narave in najrazličnejšega rastlinja iz vseh koncev sveta. Primeren je udi za vse tiste popotnike, ki imajo radi malce več prostega časa za samostojno potepanje ali ne želijo zelo intenzivnih potovalnih dni in jim je ljubše sproščanje v bazenu hotela ali sprehod v vedno cvetočih mestnih parkih.

 • 1.170 Eur / nad 40 oseb
 • 1.200 Eur / nad 35 oseb
 • 1.230 Eur / nad 30 oseb
 • 1.270 Eur / nad 25 oseb
 • 1.310 Eur / nad 20 0oseb
 • 1.340 Eur / nad 15 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

- direktni letalski prevoz Ljubljana – Funchal - Ljubljana
- letališke takse in varnostne pristojbine
- 7 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, dvoposteljne sobe
- prevoz na Madeiri: letališče - hotel - letališče
- tri celodnevne in en poldnevni izlet
- slovensko vodenje
- nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški agencije in DDV

- strošek prijave:  18 Eur
- enoposteljna soba: 160 Eur
- soba s pogledom na morje:  80 Eur
- 7 x hotelske večerje: 150 Eur
- kosilo z vključenim vinom: 18 Eur/kosilo
- vožnja s pletenimi košarami: 15 Eur
- plovba s katameranom proti rtu Cabo Girao: 30 Eur
- jeep safari: 39 Eur
- ogled vinske kleti z degustacijo Madeire: cca 11 Eur
- vstopnina v Botanični vrt: cca 6 Eur
- turistična taksa v hotelu: (1 Eur/osebo/dan)

DOPLAČILO ZA HOTEL 5*:
- doplačilo razlike od hotela 4* 150 Eur
- enoposteljna soba 360 Eur
- soba s pogledom na morje 90 Eur
- 7 x hotelske večerje 210 Eur

 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 69 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 78 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 11.06.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 500 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 1.200 Eur / nad 35 oseb
 • 1.230 Eur / nad 30 oseb
 • 1.270 Eur / nad 25 oseb
 • 1.310 Eur / nad 20 0oseb
 • 1.340 Eur / nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

POMEMBNO!

Vsem, ki se boste prijavili na potovanje bomo poslali točne in obširne informacije glede vstopa na Madeiro in vrnitve v Slovenijo.
Trenutno je ob prihodu na Madeiro potrebno opraviti brezplačen PCR test in merjenje temperature, razen za tiste, ki bodo predložili negativen PCR test (RT-PCR) COVID-19 v angleškem jeziku, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom na Madeiri ali, potrdilo v angleškem jeziku, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot 90 dni, ali predložili potrdilo o cepljenju zoper COVID-19 v angleškem jeziku. Ta dokazila dobite pri svojem zdravniku ali na portalu eVEM in morajo biti podpisana in ožigosana s strani zdravnika. Tisti, ki boste delali test na Madeiri morate do rezultata počakati v samoizolaciji v svoji sobi(največkrat 6 - 9 ur, redko dlje), ostalim to ni potrebno.

Za vstop v Slovenijo pa ni omejitev, saj se trenutno Madeira nahaja na zelenem seznamu varnih držav EU in je sedaj idealna destinacija za obisk.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Posebno letalo iz Ljubljane
 • Vključeni so trije celodnevni in en poldnevni izlet
 • Raj za dušo in telo
 • Blagodejna klima 20-22'C/dan, 15'C noč
 • Bujno prerasel vulkanski otok z edinstveno arhitekturo
 • Na Madeiri ob prihodu opravite brezplačen PCR test, za vrnitev domov trenutno ni nobenih omejitev, saj je Madeira na zelenem seznamu varnih držav EU
Slika

1. dan: nedelja, 18.07.2021:
LJUBLJANA –MADEIRA

Zbor potnikov na brniškem letališču Jožeta Pučnika in predviden jutranji polet posebnega letala direktno proti Madeiri. Prevoz do hotela 4* in prosto. Možnost doplačila za namestitev v hotelu 5* ter v obeh hotelih hotelskih večerij in sobe s pogledom na morje.
Slika

2. dan: ponedeljek, 19.07.2021:
FUNCHAL

Odpeljali se bomo v center Funchala, da si bomo ogledali glavno mesto Madeire, ki je pravzaprav edino pravo mesto na otoku. V Funchalu in okolici živi skoraj polovica otočanov, a je kljub temu prijetno in lahko obvladljivo mesto. Sprehodili se bomo po lepih tlakovanih ulicah in spoznali glavne mestne zanimivosti. Obiskali bomo priljubljeno tržnico Mercado dos Lavradores in preverili pestrost ponudbe eksotičnega sadja in zelenjave, otoškega cvetja in dnevno svežih rib. Blizu tržnice je tudi manufaktura vezenin, kjer nastaja znana madeirska vezenina. Nadaljevali bomo sprehod do drugih mestnih znamenitosti med katerimi so tudi trdnjava Sao Lorenco, katedrala in regijski parlament. Za zaključek poldnevnega izleta si bomo izbrali eno izmed najstarejših vinskih kleti, da bomo poskusili zelo priznano vino z Madeire. Po koncu poldnevnega izleta bo sledila vožnja do hotela, prosto popoldne za sprehode, počivanje ali kopanje v hotelskem bazenu. Hotelska večerja (doplačilo) in prenočevanje.
Slika

3. dan: torek, 20.07.2021:
CAMARA DE LOBOS - CABO GIRAO - RIBEIRA BRAVA - SAO VICENTE - PORTO MONIZ

Po zajtrku se bomo z avtobusom podali na celodnevni izlet po zahodni strani otoka. Najprej se bomo dvignili do rta Cabo Girao, ki je s 580 metri višine najvišji rt v Evropi in drugi najvišji na svetu, zato nam bo verjetno kar zastajal dih, ko se bomo nahajali tako visoko nad prostranim Atlantikom. V kraju Ribeira Brava si bomo vzeli krajšo pavzo pred naslednjim podvigom, ki bo pomenil prečkanje otoka z južne na severno obalo, ki je veliko bolj divja in vremensko nepredvidljiva. Pot bomo nadaljevali po severnem delu strme obale, kjer so prvo cesto izklesali delno kar v lavo, ki se je davno tega izlivala v morje. Prispeli bomo do počitniškega kraja Porto Moniz, kjer bomo imeli kosilo (doplačilo), po katerem bo verjetno prijal sprehod ob divji obali, katere arhitekt je bila vroča lava. Kraj slovi tudi po naravnih bazenih, kamor se zliva morska voda Atlantika in so zato ob vročih poletnih dneh polni kopalcev. V Canico se bomo vračali preko dela visoke planote Paul de Serra, kjer se nam bo ob lepem vremenu odpiral lep pogled proti južni obali. Zadnji postanek bomo naredili v skoraj idiličnem in zelo priljubljenem ribiškem naselju Camara de Lobos, kamor zelo radi zahajajo domačini zaradi družabnosti ob večerih in za konec tedna. Privablja jih sproščeno vzdušje ter tipični lokali s tradicionalno pijačo. Ta ribiški kraj je že zelo zgodaj postal priljubljeno zbirališče slikarjev in drugih obiskovalcev umetniških krogov. Med znanimi obiskovalci je bil tudi Winston Churchill, po katerem nosi ime restavracija z lepim razgledom na majhen zaliv. Vrnitev v hotel, večerja (doplačilo) in prenočevanje.
Slika

4. dan: sreda, 21.07.2021:
BOTANIČNI VRTOVI - VALE PARAISO – ROCHAO - PICO DOS BARCELOS - EIRA DO SERRADO - CURRAL DES FREIRAS - MONTE - LIVRAMENTO

Po zajtrku se bomo odpravili še na zadnji celodnevni izlet v zaledje Funchala in se med vijuganjem po ozkih ulicah dvignili do botaničnih vrtov, kjer si bomo pasli oči in uživali v vonjavah različnih orhidej ter ostalega tropskega in subtropskega cvetja in prelepih rastlin celega sveta. Madeira ima zaradi oceanskega podnebja prijetno klimo za bivanje, v zimskih mesecih pa tudi veliko količino padavin zaradi katerih na otoku uspeva bujno subtropsko rastje. V nižjih legah uspevajo palme in agave, v višje ležečih področjih pa predvsem evkaliptus in borovi gozdovi, ki nas prerodijo s svežino čistega zraka, ki ga ustvarjajo. Zaradi takšnih pogojev imajo domačini na svojih vrtovih toliko okrasnega cvetja in grmovnic, da se prav vidi, kako med seboj tekmujejo za priznanje najlepših nasadov hortenzij, hibiskusa, afriških lilij, protej, vrtnic in drugih pisanih rožic, med katerimi nikakor ne manjka elegantnih strelicij, ki je zaščitni cvet in ljubezen Madeire. Nato se bomo odpravili na zelo lahko pohodno turo, ki je speljana ob namakalnih kanalih imenovanih Levade. Po njih priteka voda z osrednjega in severnega dela otoka in polni velike rezervoarje, iz katerih črpajo vodo za zalivanje cvetličnih vrtov, za namakanje plantaž in vinogradov. Ob njih so urejene poti, speljane skozi gozdove preko slikovitih pobočij in vrtov zelenjave, nekatere vodijo tudi skozi manjše vasi, kjer se lahko ustavite in spočijete ter okrepčate. Mi si bomo izbrali lahkotno turo, ki vodi od Vale Paraisa do Rochao, kjer nas bo 2 uri kasneje čakal avtobus. Pot bomo nadaljevali do razgledišča Eira do Serrado, kjer nas bo očaral pogled proti najvišjim vrhovom Madeire in še bolj na nižje ležečo Nunsko dolino Curral des Freiras, ki nosi ime po nunah, ki so se sem zatekle v 16. stoletju in se tako skrile pred grozodejstvi krutih piratov. Dolgo časa je bila ta dolina odrezana od preostalega sveta in domačini so imeli čisto svoj stil življenja. Danes pa ni več tako, saj vodi tja nova cesta in privablja številne radovedne obiskovalce. Vračali se bomo nazaj proti južni obali, nato pa zavili proti vasi Monte, da bomo obiskali znano romarsko cerkev in grobnico poslednjega avstrijskega cesarja Karla Habsburškega. Z ženo Zito in otroki je bil namreč izgnan na ta otok po propadu njegovega poizkusa, da bi z državnim udarom obnovil svojo ogrsko krono. Spust do sosednje vasi Livramento pa bo lahko nekaj zelo posebnega, saj bomo avtobus zamenjali za pletene košare (doplačilo 15 € na osebo), s katerimi se bomo v spremstvu domačinov na tradicionalen in zabaven način po cesti spustili v ta kraj. Vrnitev v hotel, večerja (doplačilo) in prenočevanje.
Slika

5. dan: četrtek, 22.07.2021:
FUNCHAL

Po zajtrku bomo imeli ves dan prosto za kopanje in sproščanje v hotelu, samostojno potepanje po Funchalu ali oglede muzejev. Odločite se lahko za Muzej sakralne umetnosti v nekdanjih škofovskih prostorih, kjer so razstavljene renesančne slike flamskih mojstrov. Izredno zanimiv je Muzej azulejosev v samostanu Sv. Klare, kjer boste videli fantastične stvaritve na modrih keramičnih ploščicah, ki tvorijo velike stenske umetnine. Zanimiv je tudi interaktivni muzej Zgodba o Madeiri, kjer je slikovito prikazana zgodovina Madeire in njen razvoj do današnjih dni. Lahko se odpravite na 3h plovbo s katameranom in z morja občudujete visok vulkanski otok sredi prostranega oceana ter se zapeljete čisto pod visoki rt Cabo Girao in če bo sreča, med plovbo uzrete tudi delfine, želve in pilotne kite. Vse te lepote in zanimivosti vam lahko popestrijo in polepšajo dan na Madeiri. Večerja (doplačilo) in prenočevanje.
Slika

6. dan: petek, 23.07.2021:
CAMACHA - PICO DO ARIERO - RIBEIRO FRIO - SANTANA - PORTELA - MACHICO

Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet na vzhodno stran otoka. Prvi postanek bo v kraju Camacha, ki je center izdelovanja različnih pletenih izdelkov iz vrbovih šib kot so pletenice, košare in tudi pohištvo, ki so ga v preteklosti veliko naročali predvsem Britanci, za opremo svojih kolonialnih vil. Obrt se je ohranila do današnjih dni in je vanjo vključenih okoli dva tisoč otočanov, ki ponujajo kvalitetne izdelke, kakor tudi zelo izvirne spominke z Madeire. Naše potovanje bomo potem usmerili proti centralnemu, goratemu delu otoka in se zapeljali na tretji najvišji vrh Pico do Ariero z višino 1.818 m, od koder bomo v lepem vremenu videli najvišji vrh Madeire z imenom Pico Ruivo ali Rdeči vrh, ki se dviga 1.862 m nad morjem. Krajši postanek bomo naredili v vasici Ribeiro Frio ali Hladna voda. Ime kraja izraža hladnost zraka in vode zaradi precej visoke nadmorske višine in zaprtosti z okoliškimi pobočji, ki ne dovoljujejo dostopa toplim sončnim žarkom. Kljub tem pogojem pa je območje izredno bogato z endemičnim lovorovim in mahagonijevim gozdom, skozi katerega vodi priljubljena pohodniška pot. Vasica ima ribogojnico postrvi, katere ponujajo v bližnji restavraciji, še bolj pa nas bo verjetno zanimal Poncha, tipična otoška pijača, katero tukaj pripravijo res odlično. Nadaljevali bomo do Santane, ki je znana po majhnih, s slamo kritih pisanih hišicah, ki so edinstvene na Madeiri. Zgrajene so v obliki črke A, s strehami segajočimi do tal, saj so lahko le s tako gradnjo kljubovale deževnemu in vetrovnemu vremenu, ki je značilno za zimske mesece, ko se na severni obali zlije ogromna količina dežja. Tukaj bomo imeli kosilo (doplačilo), nato pa nadaljevali mimo krajev Porto da Cruz, preko prelaza Portela ter dosegli mesto Machico, ki leži ob naravnem zalivu vzhodne obale. Od tam bomo nadaljevali vožnjo vzdolž obale do Canica in našega hotela, večerja (doplačilo) in prenočevanje.
Slika

7. dan: sobota, 24.07.2021:
FUNCHAL

Po zajtrku bomo imeli prosto za kopanje, samostojno potepanje po Funchalu, pisanje razglednic ali pa nakupovanje poslednjih spominkov za vse, ki nas čakajo doma. Za doplačilo pa se lahko odločite za jeep safari in se med češnjevimi ter kostanjevimi drevesi po makedamskih cestah zapeljete v osrčje Madeiri, od koder se odpirajo krasni razgledi na najvišje vrhove. V hotel se bomo vračali ob obali ter naredili postanek za tipično otoško pijačo Poncha v prikupnem ribiškem kraju. Večerja (doplačilo) in prenočevanje.
Slika

8.dan: nedelja, 25.07.2021:
MADEIRA- LJUBLJANA

Po bolj poznem zajtrku se bomo pripravili za odhod na letališče , od koder bomo poleteli proti Ljubljani, kjer je pristanek predviden v večernih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Normandija,Bretanja in Pariz

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.180€

  6 dni že od 1.180€
21.09.2021 - 26.09.2021
Rok prijave: 15.07.2021

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 640€

  4 dni že od 640€
14.10.2020 - 17.10.2020
Rok prijave: 28.08.2021

Rezerviraj

Siena, Elba, Cinque Terre, Pad -jesen

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
07.10.2021 - 10.10.2021
Rok prijave: 03.09.2021

Rezerviraj

Šavrinsko gričevje Slovenske Istre- jesen

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 56€

  1 dan že od 56€
02.10.2021 - 02.10.2021
Rok prijave: 22.09.2021

Rezerviraj

Kolesarjenje po Dravski in Ziljski dolini- oktober

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
01.10.2021 - 03.10.2021
Rok prijave: 01.09.2021

Rezerviraj

Prlekija

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 59€

  1 dan že od 59€
25.09.2021 - 25.09.2021
Rok prijave: 15.09.2021

Rezerviraj