Rezervacija za : Madeira- cvetlični festival 2021

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Madeira- cvetlični festival 2021

Podrobnosti potovanja

Ta portugalski otok sredi Atlantika je resnično raj za dušo in telo. Navdušenje naših dosedanjih gostov nad lepoto tega otoka je bilo izjemno, zato gremo tudi to pomlad na vedno cvetočo Madeiro. Spomladanski čas je namreč najlepši čas za obisk vulkanskega otoka, ki je pravi botanični čudež zaradi milih afriških vetrov in toplega atlantskega toka. Naš program je zelo sproščujoč, saj bomo vse dni bivali v istem in dobrem hotelu ter od tam odhajali na dnevne izlete in lahkotne pohode. To potovanje je primerno za vse ljubitelje navdušujoče lepe narave in najrazličnejšega rastlinja iz vseh koncev sveta. Primeren je udi za vse tiste popotnike, ki imajo radi malce več prostega časa za samostojno potepanje ali ne želijo zelo intenzivnih potovalnih dni in jim je ljubše sproščanje v bazenu hotela ali sprehod v vedno cvetočih mestnih parkih.

 •    995 Eur / nad 40 oseb
 • 1.040 Eur / nad 35 oseb
 • 1.080 Eur / nad 30 oseb
 • 1.110 Eur / nad 25 oseb
 • 1.140 Eur / nad 20 oseb
 • 1.160 Eur / nad 15 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski prevoz Benetke - Lizbona – Funchal - Lizbona - Zagreb
 • letališke takse in varnostne pristojbine*
  /*točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa/
 • 5 x nočitev v obmorskem hotelu 3*, dvoposteljne sobe s pogledom na morje
 • prevoz na Madeiri: letališče - hotel - letališče
 •  izleti po programu
 •  2 kosili
 • prevoz na cvetlični festival
 • slovensko vodenje
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 20 Eur
 • enoposteljna soba: 167 Eur
 • 4 hotelske večerje:  96 Eur
 • turistična taksa v hotelu (1 Eur/osebo/dan)
 • vožnja s pletenimi košarami: 15 Eur
 • ogled vinske kleti z degustacijo ter vstopnini v Botanični vrt in vulkanske jame:  25 Eur
 • avtobusni prevoz Slo –Benetke/ Zagreb – Slo*
  /*cena bo znana kasneje in je odvisna od števila potnikov/
  Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  69 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 78 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 25.02.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.040 Eur / nad 35 oseb
1.080 Eur / nad 30 oseb
1.110 Eur / nad 25 oseb
1.140 Eur / nad 20 oseb
1.160 Eur / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Trenutni potovalni pogoj: PCT

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O., Šolska ulica 2, Škofja Loka

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Očarljivo glavno mesto Funchal
 • Preko 1800 m visoke vrhove otoka
 • Bujno rastje in nadvse pisano cvetje
 • Cvetlični festival
 • Barvito živilsko tržnico, klet z odličnim vinom Madeira
 • Doživeli nepozaben vožnjo s pletenimi košarami
Slika

1. dan: petek, 06.05.2022:
LJUBLJANA – BENETKE - MADEIRA

Popoldanski zbor potnikov v Ljubljani in vožnja proti beneškemu letališču. Večerni polet letala proti Lizboni, in nadaljevanje poleta proti Madeiri, kjer bomo pristali v nočnih urah. Prevoz do hotela 3*, ki se nahaja tik ob morju, namestitev v sobah s pogledom na morje in prenočevanje.
Slika

2. dan: sobota, 07.05.2022:
FUNCHAL - PICO DOS BARCELOS - EIRA DO SERRADO - CURRAL DES FREIRAS - MONTE - LIVRAMENTO

Po zajtrku, se bomo odpeljali v center Funchala, da si bomo ogledali glavno mesto Madeire, ki je pravzaprav edino pravo mesto na otoku. V Funchalu in okolici živi skoraj polovica otočanov, a je kljub temu prijetno in lahko obvladljivo mesto. Sprehodili se bomo po lepih tlakovanih ulicah in spoznali glavne mestne zanimivosti. Obiskali bomo priljubljeno tržnico Mercado dos Lavradores in preverili pestrost ponudbe eksotičnega sadja in zelenjave, otoškega cvetja in dnevno svežih rib. Blizu tržnice je manufaktura vezenin, kjer bomo videli, kako nastaja znana madeirska vezenina ter nadaljevali do drugih mestnih znamenitosti med katerimi so tudi trdnjava Sao Lorenco, katedrala in regijski parlament. Za doplačilo si bomo lahko ogledali eno izmed najstarejših vinskih kleti ter na koncu degustirali zelo priznano vino z Madeire. Po odmoru za oddih in priložnostno kosilo se bomo zapeljali v zaledje Funchala. Ustavili se bomo na razgledišču Pico dos Barcelos in nato nadaljevali po ovinkasti cesti do Eira do Serrado, kjer nas bo očaral pogled proti najvišjim vrhovom Madeire in še bolj na nižje ležečo Nunsko dolino Curral des Freiras, ki nosi ime po nunah, ki so se sem zatekle v 16. stoletju in se tako skrile pred grozodejstvi krutih piratov. Dolga stoletja je bila ta dolina odrezana od preostalega sveta in domačini so imeli čisto svoj stil življenja. Danes pa ni več tako, saj vodi tja nova cesta in privablja številne radovedne obiskovalce. Vračali se bomo proti južni obali, nato pa zavili proti vasi Monte, da bomo obiskali znano romarsko cerkev in grobnico poslednjega avstrijskega cesarja Karla Habsburškega. Z ženo Zito in otroki je bil namreč izgnan na ta otok po propadu njegovega poizkusa, da bi z državnim udarom obnovil svojo ogrsko krono. Spust do sosednje vasi Livramento pa bo lahko nekaj zelo posebnega, saj bomo avtobus zamenjali za pletene košare (doplačilo 15 € na osebo), s katerimi se bomo v spremstvu domačinov na tradicionalen in zabaven način po cesti spustili v ta kraj. Z avtobusom bomo nadaljevali do našega hotela in prenočili. Doplačilo za štiri hotelske večerje.
Slika

3. dan: nedelja, 08.05.2022:
VALE PARAISO - ROCHAO – FUNCHAL (cvetlični festival)

Po zajtrku se bomo zapeljali v zaledje Funchala in se med vijuganjem po ozkih ulicah dvignili do botaničnih vrtov, kjer si bomo pasli oči in uživali v vonjavah različnih orhidej ter ostalega tropskega in subtropskega cvetja in prelepih rastlin celega sveta. Madeira ima zaradi oceanskega podnebja prijetno klimo za bivanje, v zimskih mesecih pa tudi veliko količino padavin zaradi katerih na otoku uspeva bujno subtropsko rastje. V nižjih legah uspevajo palme in agave, v višje ležečih področjih pa predvsem evkaliptus in borovi gozdovi, ki nas prerodijo s svežino čistega zraka, ki ga ustvarjajo. Zaradi takšnih pogojev imajo domačini na svojih vrtovih toliko okrasnega cvetja in grmovnic, da se prav vidi, kako med seboj tekmujejo za priznanje najlepših nasadov hortenzij, hibiskusa, afriških lilij, protej, vrtnic in drugih pisanih rožic, med katerimi nikakor ne manjka elegantnih strelicij, ki je zaščitni cvet in ljubezen Madeire. Nato se bomo odpravili na zelo lahko pohodno turo, ki je speljana ob namakalnih kanalih imenovanih Levade. Po njih priteka voda z osrednjega in severnega dela otoka in polni velike rezervoarje, iz katerih črpajo vodo za zalivanje cvetličnih vrtov, za namakanje plantaž in vinogradov. Ob njih so urejene poti, speljane skozi gozdove preko slikovitih pobočij in vrtov zelenjave, nekatere vodijo tudi skozi manjše vasi, kjer se lahko ustavite in spočijete ter okrepčate. Mi si bomo izbrali lahkotno turo, ki vodi od Vale Paraisa do Rochao, kjer nas bo 2 uri kasneje čakal avtobus ter nas odpeljal v Funchal, kjer si bomo ogledali razkošen in barvit Cvetlični festival, ki je največji festival in dogodek na tem otoku. Vrnitev v hotel, večerja (doplačilo) in prenočevanje.
Slika

4. dan: ponedeljek, 09.05.2022:
CABO GIRAO - RIBEIRA BRAVA - SAO VICENTE - PORTO MONIZ - CAMARA DE LOBOS

Po zajtrku se bomo z avtobusom podali na celodnevni izlet po zahodni strani otoka. Najprej se bomo dvignili do rta Cabo Girao, ki je s 580 metri višine najvišji rt v Evropi in drugi najvišji na svetu, zato nam bo verjetno kar zastajal dih, ko se bomo nahajali tako visoko nad prostranim Atlantikom. V kraju Ribeira Brava si bomo vzeli krajšo pavzo pred naslednjim podvigom, ki bo pomenil prečkanje otoka z južne na severno obalo, ki je veliko bolj divja in vremensko nepredvidljiva. Prispeli bomo do ene najstarejših ribiških vasi na otoku Sao Vicente, kjer si bomo ogledali zanimiv muzej o vulkanskem delovanju in nastajanju Madeire ter preostalih otokov arhipelaga, nato pa se tudi sprehodili po vulkanskih žilah, po katerih je nekoč na površje pridrvela lava. Pot bomo nadaljevali po severnem delu strme obale, kjer so prvo cesto izklesali delno kar v lavo, ki se je davno tega izlivala v morje. Prispeli bomo do počitniškega kraja Porto Moniz, kjer bomo imeli kosilo, po katerem bo verjetno prijal sprehod ob divji obali, katere arhitekt je bila vroča lava. Kraj slovi tudi po naravnih bazenih, kamor se zliva morska voda Atlantika in so zato ob vročih poletnih dneh polni kopalcev. Pot bomo nadaljevali preko visoke planote Paul de Serra, kjer se nam bo ob lepem vremenu odpiral lep pogled proti južni obali. Zadnji postanek bomo naredili v skoraj idiličnem in zelo priljubljenem ribiškem naselju Camara de Lobos, kamor zelo radi zahajajo domačini zaradi družabnosti ob večerih in za konec tedna. Privablja jih sproščeno vzdušje ter tipični lokali s tradicionalno pijačo. Ta ribiški kraj je že zelo zgodaj postal priljubljeno zbirališče slikarjev in drugih obiskovalcev umetniških krogov. Med znanimi obiskovalci je bil tudi Winston Churchill, po katerem nosi ime restavracija z lepim razgledom na majhen zaliv. Vrnitev v hotel, večerja (doplačilo) in prenočevanje.
Slika

5. dan: torek, 10.05.2022:
PICO DO ARIERO - RIBEIRO FRIO - SANTANA - PORTELA - MACHICO

Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet na vzhodno stran otoka. Dvigovali se bomo vedno višje proti centralnemu, goratemu delu otoka in se kar z avtobusom zapeljali do tretjega najvišjega vrha Pico do Ariero, ki doseže višino 1.818 m. Od tam bomo v lepem vremenu videli najvišji vrh Madeire z imenom Pico Ruivo ali Rdeči vrh, ki se dviga 1.862 m nad morjem. Krajši postanek bomo naredili v vasici Ribeiro Frio ali Hladna voda. Ime kraja izraža hladnost zraka in vode zaradi precej visoke nadmorske višine in zaprtosti z okoliškimi pobočji, ki ne dovoljujejo dostopa toplim sončnim žarkom. Kljub tem pogojem pa je območje izredno bogato z endemičnim lovorovim in mahagonijevim gozdom, skozi katerega vodi priljubljena pohodniška pot. Vasica ima ribogojnico postrvi, katere ponujajo v bližnji restavraciji, še bolj pa nas bo verjetno zanimal Poncha, tipična otoška pijača, katero tukaj pripravijo res odlično. Nadaljevali bomo do Santane, ki je znana po majhnih, s slamo kritih pisanih hišicah, ki so edinstvene na Madeiri. Zgrajene so v obliki črke A, s strehami segajočimi do tal, saj so lahko le s tako gradnjo kljubovale deževnemu in vetrovnemu vremenu, ki je značilno za zimske mesece, ko se na severni obali zlije ogromna količina dežja. Tukaj bomo imeli kosilo, nato pa nadaljevali mimo krajev Porto da Cruz, preko prelaza Portela ter dosegli mesto Machico, ki leži ob naravnem zalivu vzhodne obale. Od tam bomo nadaljevali vožnjo vzdolž obale, se zapeljali pod letališko pisto in nadaljevali do našega hotela, kjer si bomo po večerji (doplačilo) privoščili bolj zgodnji počitek.
Slika

6. dan: sreda, 11.05.2022:
MADEIRA - LIZBONA - ZAGREB - LJUBLJANA

Zgodnji odhod iz hotela in vožnja proti letališču, kjer nas čaka zgodnji jutranji polet proti Lizboni ter takoj nadaljevanje poleta proti Zagrebu. Po opoldanskemu pristanku bo sledila avtobusna vožnja proti Ljubljani.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Šarganska osmica

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
26.05.2022 - 29.05.2022
Rok prijave: 04.04.2022

Rezerviraj

Narodni parki Srbije

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 575€

  6 dni že od 575€
13.09.2022 - 18.09.2022
Rok prijave: 08.07.2022

Rezerviraj

Mesta stare Hanse

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.190€

  6 dni že od 1.190€
03.09.2022 - 08.09.2022
Rok prijave: 20.06.2022

Rezerviraj

Kraljevina Danska in Hamburg

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.310€

  6 dni že od 1.310€
03.07.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 01.02.2022

Rezerviraj

Bele noči ISLANDIJE in Westmanski otoki

Zagotovljeno potovanje

10 dni že od 1.990€

  10 dni že od 1.990€
30.06.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 25.02.2022

Rezerviraj

Norveški fjordi

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.390€

  8 dni že od 1.390€
30.06.2022 - 07.07.2022
Rok prijave: 22.04.2022

Rezerviraj