Rezervacija za : Madeira – Polet iz Ljubljane

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Madeira – Polet iz Ljubljane

Podrobnosti potovanja

Portugalski otok Madeira sredi Atlantika je resnično raj za dušo in telo. Navdušenje naših dosedanjih gostov nad lepoto tega otoka je bilo izjemno. Zato gremo tudi to pomlad na vedno cvetoči otok Madeira! Spomladanski čas je namreč najlepši čas za obisk vulkanskega otoka, ki je pravi botanični čudež – zaradi milih afriških vetrov in toplega atlantskega toka. Naš program je zelo sproščujoč. Vse dni bomo bivali v istem dobrem hotelu ter od tam odhajali na dnevne izlete in lahkotne pohode.

To potovanje je primerno za vse ljubitelje navdušujoče lepe narave in najrazličnejšega rastlinja iz vseh koncev sveta. Primeren je tudi za vse tiste popotnike, ki imajo radi malce več prostega časa za samostojno potepanje. Ali pa tiste, ki ne želijo zelo intenzivnih potovalnih dni in jim je ljubše sproščanje v bazenu hotela ali sprehod v vedno cvetočih mestnih parkih. Odkrijte otok Madeira z nami!

 • 1.270 Eur / nad 40 oseb
 • 1.290 Eur / nad 35 oseb
 • 1.310 Eur / nad 30 oseb
 • 1.340 Eur / nad 25 oseb
 • 1.370 Eur / nad 20 oseb
 • 1.390 Eur / nad 15 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalske polete na relaciji Ljubljana – Funchal - Ljubljana
 • letališke takse in varnostne pristojbine znašajo 240 Eur*
  /*točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa/
 •  prevoz na Madeiri: letališče - hotel - letališče
 •  7 x namestitev z zajtrkom v hotelu 4*, dvoposteljne sobe
 •  dva celodnevna izleta
 •  trije poldnevni izleti
 •  1 x kosilo
 •  slovensko vodenje
 •  nezgodno zavarovanje
 •  organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 23 Eur
 • 7 x hotelska večerja: 175 Eur
 • enoposteljna soba: 189 Eur
 • kosilo z vključeno pijačo na celodnevnem izletu: 21 Eur
 • vožnja s pletenimi košarami: 15 Eur
 • vstopnine za vse omenjene oglede in degustacijo:  cca. 38 Eur
 • tradicionalna večerja s folkloro: 45 Eur
 • mestne takse 2 Eur/osebo/noč
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  74 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 86 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 20.02.2023 oziroma do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave bodo možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

Objavljena cena aranžmaja je zagotovljena do razpisanega datuma prijave, cena kasnejših prijav bo odvisna od takratne cene nakupa letalske vozovnice.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.290 Eur / nad 35 oseb
1.310 Eur / nad 30 oseb
1.340 Eur / nad 25 oseb
1.370 Eur / nad 20 oseb
1.390 Eur / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)
Ikona vreme
Ikona ure

Portugalska zastava

Videli boste:

 • Polet iz Ljubljane
 • Preko 1800 m visoke vrhove otoka
 • Bujno rastje in nadvse pisano cvetje
 • Očarljivo glavno mesto Funchal
 • Barvito živilsko tržnico, klet z odličnim vinom Madeira
 • Doživeli nepozaben vožnjo s pletenimi košarami
Slika

1.dan: sobota, 25.03.2023:
LJUBLJANA - FUNCHAL

Jutranji zbor potnikov na brniškem letališču od koder bomo z enim prestopom poleteli proti Madeiri. Po pristanku ob predvidoma 14.10 uri se bomo odpeljali proti hotelu, oddali prtljago ter se že to popoldne odpravili na sprehod ter prvo spoznavanje okolice našega hotela in centra glavnega mesta Madeire. Naš hotel se nahaja v centru Funchala, kjer je veliko možnosti za samostojno večerjo, lahko pa se odločite za doplačilo za vse hotelske večerje. Nočitev.

2.dan: nedelja, 26.03.2023:
FUNCHAL - CABO GIRAO - RIBEIRA BRAVA - SAO VICENTE - PORTO MONIZ - CAMARA DE LOBOS - FUNCHAL

Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet po zahodni strani otoka. Najprej se bomo dvignili do rta Cabo Girao, ki je s 580 metri višine najvišji rt v Evropi in drugi najvišji na svetu, zato nam bo verjetno kar zastajal dih, ko se bomo nahajali tako visoko nad prostranim Atlantikom. V kraju Ribeira Brava si bomo vzeli krajšo pavzo pred naslednjim podvigom, ki bo pomenil prečkanje otoka z južne na severno obalo, ki je veliko bolj divja in vremensko nepredvidljiva. Prispeli bomo do ene najstarejših ribiških vasi na otoku Sao Vicente, kjer si bomo ogledali zanimiv muzej o vulkanskem delovanju in nastajanju Madeire ter preostalih otokov arhipelaga, nato pa se sprehodili po vulkanskih žilah, po katerih je nekoč na površje pridrvela lava. Pot bomo nadaljevali po severnem delu strme obale, kjer so prvo cesto izklesali delno kar v lavo, ki se je davno tega izlivala v morje. Prispeli bomo do počitniškega kraja Porto Moniz, kjer bomo imeli kosilo (doplačilo), po katerem bo verjetno prijal sprehod ob divji obali, katere arhitekt je bila vroča lava. Kraj slovi tudi po naravnih bazenih, kamor se zliva morska voda Atlantika in so zato ob vročih poletnih dneh polni kopalcev. V Funchal se bomo vračali deloma preko visoke planote Paul de Serra, kjer se nam bo ob lepem vremenu odpiral lep pogled proti južni obali. Zadnji postanek bomo naredili v zelo priljubljenem ribiškem naselju Camara de Lobos, kamor zelo radi zahajajo domačini zaradi družabnosti ob večerih in za konec tedna. Privablja jih sproščeno vzdušje ter tipični lokali s tradicionalno pijačo. Ta ribiški kraj je že zelo zgodaj postal priljubljeno zbirališče slikarjev in drugih obiskovalcev umetniških krogov. Med znanimi obiskovalci je bil tudi Winston Churchill, po katerem nosi ime restavracija z lepim razgledom na majhen zaliv. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3.dan: ponedeljek, 27.03.2023:
FUNCHAL

Po zajtrku se bomo sprehodili do centra Funchala, ki je pravzaprav edino pravo mesto na otoku. V Funchalu in okolici živi skoraj polovica otočanov, a je kljub temu prijetno in lahko obvladljivo mesto. Sprehodili se bomo po lepih tlakovanih ulicah in spoznali glavne mestne zanimivosti. Obiskali bomo priljubljeno tržnico Mercado dos Lavradores in si pogledali pestrost ponudbe eksotičnega sadja in zelenjave, otoškega cvetja in dnevno svežih rib. Blizu tržnice je manufaktura vezenin, kjer bomo videli, kako nastaja znana madeirska vezenina ter nadaljevali do drugih mestnih znamenitosti med katerimi so tudi trdnjava Sao Loreco, katedrala in regijski parlament. Za zaključek poldnevnega izleta si bomo izbrali eno izmed najstarejših vinskih kleti, da bomo poskusili zelo priznano vino z Madeire. Sledilo bo prosto popoldne za samostojno raziskovanje tega očarljivega mesta. Nočitev.
Slika

4.dan: torek, 28.03.2023:
FUNCHAL - PICO DO ARIERO - RIBEIRO FRIO - SANTANA - MACHICO – PONTA DE SÃO LOURENÇO - FUNCHAL

Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet na vzhodno stran otoka. Naše potovanje bomo usmerili najprej proti centralnemu, goratemu delu otoka in se zapeljali na tretji najvišji vrh Pico do Ariero z višino 1818 m, od koder bomo v primeru lepega vremena videli najvišji vrh Madeire z imenom Pico Ruivo ali Rdeči vrh, ki se dviga 1862 m nad morjem. Krajši postanek bomo naredili v vasici Ribeiro Frio ali Mrzla reka. Ime kraja izraža hladnost zraka in vode zaradi precej visoke nadmorske višine in zaprtosti z okoliškimi pobočji, ki ne dovoljujejo dostopa toplim sončnim žarkom. Kljub tem pogojem pa je območje izredno bogato z endemičnim lovorovim in mahagonijevim gozdom, skozi katerega vodi priljubljena pohodniška pot. Vasica ima ribogojnico postrvi, katere ponujajo v bližnji restavraciji, še bolj pa nas bo verjetno zanimal Poncha, tipična otoška pijača, katero tukaj pripravijo res odlično. Nadaljevali bomo do Santane, ki je znana po majhnih, s slamo kritih pisanih hišicah, ki so edinstvene na Madeiri. Zgrajene so v obliki črke A, s strehami segajočimi do tal, saj lahko le s tako gradnjo kljubujejo deževnemu in vetrovnemu vremenu, ki je značilno za zimske mesece, ko se na severni obali zlije ogromna količina dežja. Tukaj bomo imeli kosilo, nato pa se bomo usmerili proti mestu Machico, ki leži ob naravnem zalivu vzhodne obale. Nadaljevali bomo do rta São Lourenço, ki je en zadnjih skoraj nedotaknjenih krajev na Madeiri. Nahaja se na vzhodnem delu otoka, kjer je fantastična kombinacija skal, morja in narave ustvarila eno mojstrovin matere narave. Od se bomo začeli vračati nazaj do našega hotela in prenočevanje.

5.dan: sreda, 29.03.2020:
FUNCHAL - PICO DOS BARCELOS - EIRA DO SERRADO - CURRAL DES FREIRAS - MONTE - LIVRAMENTO - FUNCHAL

Po zajtrku se bomo odpravili na poldnevni izlet v zaledje Funchala. Najprej se bomo ustavili na lepem razgledišču nad mestom Pico dos Barcelos in nato nadaljevali po ovinkasti cesti do razgledišča Eira do Serrado, kjer nas bo očaral pogled proti najvišjim vrhovom Madeire in še bolj na nižje ležečo Nunsko dolino Curral des Freiras, ki nosi ime po nunah, ki so se sem zatekle v 16. stoletju in se tako skrile pred grozodejstvi krutih piratov. Dolgo časa je bila ta dolina odrezana od preostalega sveta in domačini so imeli čisto svoj stil življenja. Danes pa ni več tako, saj vodi tja nova cesta in privablja številne radovedne obiskovalce. Vračali se bomo nazaj proti južni obali, nato pa zavili proti vasi Monte, da bomo obiskali znano romarsko cerkev in grobnico poslednjega avstrijskega cesarja Karla Habsburškega. Z ženo Zito in otroki je bil namreč izgnan na ta otok po propadu njegovega poizkusa, da bi z državnim udarom obnovil svojo ogrsko krono. Spust do sosednje vasi Livramento pa bo lahko nekaj zelo posebnega, saj bomo avtobus zamenjali za pletene košare na saneh (doplačilo), s katerimi se bomo v spremstvu domačinov na tradicionalen in zabaven način po cesti spustili v ta kraj. Do hotela bomo nadaljevali z avtobusom ter imeli prost preostanek dneva. Nočitev.

6.dan: četrtek, 30.03.2023:
FUNCHAL - BOTANIČNI VRT - LEVADA - FUNCHAL

Po zajtrku se bomo zapeljali v zaledje Funchala in se med vijuganjem po ozkih ulicah dvignili do botaničnih vrtov, kjer si bomo pasli oči in uživali v vonjavah različnih orhidej ter ostalega tropskega in subtropskega cvetja in prelepih rastlin celega sveta. Madeira ima zaradi oceanskega podnebja prijetno klimo za bivanje, v najhladnejših mesecih pa tudi dovolj padavin zaradi katerih na otoku uspeva bujno subtropsko rastje. V nižjih legah uspevajo tako palme in agave, v višje ležečih področjih pa predvsem evkaliptus in borovi gozdovi, ki nas prerodijo s svežino čistega zraka, ki ga ustvarjajo. Zaradi takšnih pogojev imajo tudi domačini na svojih vrtovih veliko najrazličnejšega cvetja in grmovnic. Nato se bomo odpravili na zelo lahko pohodno turo, ki je speljana ob namakalnih kanalih imenovanih Levade. Po njih priteka voda z osrednjega in severnega dela otoka in polni velike rezervoarje, iz katerih črpajo vodo za zalivanje cvetličnih vrtov, za namakanje plantaž in vinogradov. Ob njih so urejene poti, speljane skozi gozdove preko slikovitih pobočij in zelenjavnih vrtov, nekatere vodijo tudi skozi manjše vasi, kjer se lahko ustavite in spočijete ter okrepčate. Mi si bomo izbrali lahkotno turo, ki vodi od Vale Paraisa do Rochao, kjer nas bo čakal avtobus. Vrnitev v hotel in prosto popoldne. Za doplačilo lahko organiziramo tipično večerjo, kjer preizkusimo okusno lokalno kulinariko ob spremljavi folklorne skupine.Nočitev.

7.dan: petek, 31.03.2023:
FUNCHAL

Ta dan boste imeli prost dan za dodatne oglede v Funchalu, kjer si boste lahko samostojno ogledali vsaj enega izmed številnih zanimivih mestnih muzejev. Odločite se lahko za Muzej sakralne umetnosti v nekdanjih škofovskih prostorih, kjer so razstavljene renesančne slike flamskih mojstrov. Izredno zanimiv je Muzej azulejosev v samostanu Sv. Klare, kjer boste videli fantastične stvaritve na modrih keramičnih ploščicah, ki tvorijo velike stenske umetnine. Zanimiv je tudi interaktivni muzej Zgodba o Madeiri, kjer je slikovito prikazana zgodovina Madeire in njen razvoj do današnjih dni. Lahko pa se odpravite na morje s katamaranom ter z daljine občudujete visok vulkanski otok sredi prostranega oceana ter se zapeljete čisto pod visoki rt Cabo Girao in če bo sreča, med plovbo uzrete tudi delfine in kite. Za tiste, željne dodatne rekreacije, pa je najboljša izbira še ena izmed številnih levadnih poti. Vse te zanimivosti vam lahko popestrijo in polepšajo vaše zadnje doživljanje Madeire. Nočitev.

8. dan: sobota, 01.04.2023:
FUNCHAL - LJUBLJANA

Po zajtrku bomo zapustili naš hotel in se odpeljali na letališče ter se začeli vračati nazaj proti Sloveniji. Na letališču Brnik bomo pristali predvidoma ob 18.15 uri.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Amazing view on the Taj Mahal

INDIJA-zlati trikotnik in NP Ranthambore

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.485€

  12 dni že od 2.485€
13.11.2023 - 23.11.2023
Rok prijave: 10.09.2023

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira-v času jesenskih počitnic

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.020€

  8 dni že od 1.020€
30.10.2023 - 06.11.2023
Rok prijave: 30.07.2023

Rezerviraj
Dolina reke Una. Kulen vakuf.

Skrita čudesa Bosanske krajine

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 370€

  3 dni že od 370€
29.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 16.08.2023

Rezerviraj

Namibija

Zagotovljeno potovanje

13dni že od 3.050€

  13dni že od 3.050€
29.09.2023 - 11.10.2023
Rok prijave: 20.05.2023

Rezerviraj

Doživljajski prstan Srbije

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 550€

  4 dni že od 550€
28.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 14.07.2023

Rezerviraj

Bernina Express in Gardsko jezero-jesen

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 390€

  3 dni že od 390€
22.09.2023 - 24.09.2023
Rok prijave: 22.06.2023

Rezerviraj