Rezervacija za : Kraljevina Danska in Hamburg

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Kraljevina Danska in Hamburg

Podrobnosti potovanja

Običajno se misli, da je nižinska Danska s komaj 175 metrov visoko »goro« Ejer Bavnehøj, dolgočasna dežela, ampak je nasprotno s svojo valovito zeleno pokrajino naravnost presenetljivo odkritje vsakega popotnika, ki ga radovednost zanese v kraljevino Dansko. Mala dežela z majhnim številom prebivalstva bojevitega vikinškega porekla, je vedno bila trden most med kontinentalnim delom Evrope in Skandinavijo, obdana z bučnimi valovi Baltika ter Severnega morja. Danska ima vse, kar imajo tudi veliki, ima katedralo z grobnicami svojih kraljev, ima stare vikinške pokopne ladje, izjemne gradove s parki, velika mesta ter očarljive vasi, ima zasanjane obalne sipine ter vetrovne otoke z domačini, ki gojijo živo tradicijo njihove starodavne kulture. Nenazadnje, imajo Hamleta in pravljičarja Andersena, malo morsko deklico ter tudi lego kocke. Ne spreglejte kraljevine Danske, je vredna obiska.

 • 1.310 Eur / nad 35 oseb
 • 1.360 Eur / nad 30 oseb
 • 1.410 Eur / nad 25 oseb
 • 1.445 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalo Trst - Købnhavn in Hamburg - Trst
 • letališke takse ter varnostne pristojbine v znesku 70 Eur, točen znesek vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom, v programu je naveden znesek na dan priprave programa novembra '19
 • avtobusni prevoz po programu potovanja na relaciji od Købnhavn do Hamburg, stroški voznika, vse cestne takse
  in parkiranja
 • 1x mostnina Storebaelt Sjaelland- Fyn
 • trajekt Esbjerg - Nordby/Fanø - Esbjerg
 • 5 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4*, v dvoposteljnih sobah
 • 4 x hotelske večerje
 • 3 vstopnine za gradove: Rosenborg, Frederiksborg, Egeskov
 • 3 vstopnine: katedrala Roskild, Viking muzej Roskild, muzej Aarhus Dem Gamle By
 • 1urni ogled Københavna z ladjo
 • 1 urni ogled Hamburga z ladjo
 • slovensko spremstvo, vodenje z licenca GZS
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 212 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 69 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini): 78 Eur

ROK PRIJAVE: do 04.05.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 300 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 1.360 Eur / nad 30 oseb
 • 1.410 Eur / nad 25 oseb
 • 1.445 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključku potovanja.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Danska krona)

Videli boste:

 • København in stara prestolnica Ribe
 • Gradovi Kromborg, Rosengorg, Frederiksborg, Egeskov
 • Roskilde, vikinške ladje, kraljeve grobnice v katedrali
 • Otoka Fyn, očarljive vasi, mestece Faaborg
 • Hiša pravljičarja Andersena, skansen Den Gamle By
 • Obalne sipine Hvide Sande, Danska otoka Fanø
 • Hamburg, vožnja z ladjo po Hafnu, Elnphilharmonic
 • Jelling, vikinški prazgodovinski park
Slika

1.dan: torek, 07.07.2020:
LJUBLJANA - KØBENHAVN

Zbor potnikov v Ljubljani in prevoz na tržaško letališče od koder bomo že v jutranjih urah poleteli v København. Po pristanku sredi dneva, se bomo z avtobusom odpeljali v dansko prestolnico in si do večera ogledali vse glavne znamenitosti mesta, kamor sodita tudi Mala morska deklica in fontana Gefion kot simbol danske kraljevine. Potem se bomo odpravili v Rosenborg, si ogledali enkratno kronsko zakladnico in najljubše sobana kralja Christiana, sledil bo postanek pred kraljičino uradno rezidenco Amalienborg, kjer se večkrat na dan odvija ceremonial menjave častne straže. Nato se bomo sprehodili po vedno živahni trgovski ulici Strøget, se po želji povzpeli na razgledni stolp Rundetårn, ki nam bo nudil celovito panoramo Københavna, ter zaključil pred mogočnim Rotovžem in zabaviščnim parkom Tivoli. To popoldne se bomo popeljali z ladjo po slikovitih mestnih kanalih in s te perspektive spoznali imenitne stavbe Christianborg, borzo, staro in novo kraljevo knjižnico, opero in zanimivo četrt Christianio. Nazadnje bomo imeli osrednji dnevni počitek v živahnem starem pristanišču Nyhavn, kjer bo veliko priložnosti za pijačo in priložnostni večerni prigrizek pred odhodom v hotel, namestitev in nočitev
Slika

2.dan: sreda, 08.07.2020 245 km:
KØBENHAVN - HELSINGØR - KRONBORG - FREDENSBORG - HILLEROD - FREDERIKSBORG - ROSKILDE - ODENSE

Po zajtrku bomo najprej naredili izlet po otoku Sjælland, ki je od vseh danskih pokrajin najgosteje naseljen, zato je srce danske kraljevine. Iz prestolnice se bomo odpeljali proti severu in si pri Helsingørju ogledali mogočno zunanjost gradu Kronborg, kjer se je Shakesperov Hamlet svoje dni spraševal, kaj vse je gnilega v deželi Danski. Nadaljevali bomo do gradu Fredensborg, v katerem dejansko živi s svojo družino sedanja kraljica Margareta II. Danska in kjer se preko vsega leta po protokolu odvijajo vsi visoki državniški sprejemi. Sledila bo vožnja v bližnji Hillerød, kjer bomo uživali v enkratnih vrtovih in v sijaju gradu Frederiksborga, ki ga je dal pozidati v baročnem stilu kralj Frederik IV. v čast in slavo uspešno zaključenih »severnih vojn«. Popoldne se bomo zapeljali v Roskilde, kjer so prva znamenitost z morskega dna dvignjene starodavne vikinške ladje, še večja atrakcija pa je bogata Domkirka, verjetno najpomembnejša danska katedrala z grobnicami kraljev in kraljic od 13.stoletja dalje. Sledila bo vožnja preko mostu Storebælt v Nyborg na otok Fyn proti mestu Odense, Hotelska namestitev in večerja.
Slika

3.dan: četrtek, 09.07.2020 210 km:
ODENSE - FAABORG - EGESKOV - JYLLAND - ÅRHUS

Po zajtrku se bomo sprehodili do hiše slovitega pravljičarja Hans Christian Andersena, nakar bo sledila panoramska vožnjo po otok Fyn, ki je najbolj priljubljen med samimi Danci, saj ima očarljivo valovito pokrajino z okrasom starih kmetij in malih mestec, ki so zadržala šarm nekdanjega danskega podeželja. Tako bomo spoznavali najbolj tipično dansko pokrajino s hišami slamnatih streh na področju vasi Millinge, Faldsted in zlasti mesteca Faaborg, ki je priljubljeno turistično letovišče na jugu otoka in nas kar vabi na potepanje po njegovih ozkih ulicah in iskanju lepih fotografskih motivov. Po počitku v tem priljubljenem letoviškem mestecu s starim pristaniščem, bomo nadaljevali ob južni obali otoka, ki je bila vedno izpostavljena močnim vetrovom, zato so v preteklosti tam nastajali številni mlini na veter, kakršnega bomo videli v Aastrup Mølle. Ta dan si bomo ogledali še enega od gradov kraljevine Danske in sicer grad Egeskov, ki ponuja poleg svoje romantične podobe, ki se zrcali v jezeru, še odličen grajski park in celo vrsto dodatnih zanimivih muzejev. Popoldne bomo zapustili otok Fyn is se odpeljali na polotok Jylland, ki predstavlja največji del danske kopnine. V mestu Århus bomo spoznavali njegov najstarejši del, ki ga predstavlja Den Gamle By. Namestitev v hotelu in večerja.
Slika

4.dan: petek, 10.07.2020 280 km:
ÅRHUS - JELLING - HVIDE SANDE - ESBJERG

Po zajtrku se bomo kar peš odpravili iz hotela v prijetno mestno središče do rotovža, katedrale in umetniške galerije z »mavričnim razglediščem«, nad mestom, nakar se bo pričelo raziskovanje zanimivosti Jyllanda. Najprej se bomo ustavili v Unescovem mestecu Jellingu, ki je kraj najstarejše vikinške naselitve in rojstva prve danske kraljevine s skrivnostno zapuščino kamnoseških sporočil na monolitih. Nato se bomo odpeljali proti Billundu in spotoma od zunaj videli kompleks obsežnega parka Legoland, saj je prav Billund rojstno mesto »lego kock, ki s svojimi sestavljivimi domislicami navduši tako male kakor »velike otroke«. Popoldne nas bo čakalo doživetje obalnih peščenih sipin Holmsland Klit, ki so tipična posebnost obmorskega reliefa. Prevozili bomo slikovito sipino med Rinkøbing fjordom in bučnimi valovi Vesterhavet z glavnim naseljem Hvide Sande. Ustavljali se bomo zaradi zanimivih fotografskih motivov, saj k slikovitosti tega sveta prispevajo stare kmetije, črede konj in peščene vzpetine, ki so posledica spopada morskih valov in divjega vetra. Dan bomo zaključili v pristaniškem mestu Esbjergu, hotelska namestitev in večerja.
Slika

5.dan: sobota, 11.07.2020 200 km:
ESBJERG - FANØ - RIBE - SCHLESWIG / Nemčija

Po zajtrku se bomo s trajektom zapeljali na bližnji otok Fanø, kjer se je že davno ustavil čas v smislu ohranjene prvobitne narave in originalnega izgleda vaških naselij ter malih mest, v katerih še živijo delavnice tradicionalnih obrti s spominki. Vse skupaj je resnično severnjaško očarljivo. Po izkrcanju se bomo zapeljali do nizkih obmorskih sipin, ki so pravi raj za deskanje na pesku in vetru, nakar si bomo skupaj ali samostojno potepali po naselju Sønderhoe, ki velja za najlepšo dansko vas. Nato se bomo zapeljali v glavno otoško mestece Nordby, saj bo po vsej verjetnosti ravno ta dan »fannikerdagen«, praznik otočanov, ki ga slovijo poulično v pisanih oblačilih svoje tradicionalne narodne noše, ob ljudski glasbi in z vrsto prireditev, s pripravo hrane na prostem ter stojnicami malih rokodelskih mojstrovin. Po končanem postanku v Nordbyu, bomo zapustili otok in se vrnili na obalo v Esbjerg, kjer bomo obiskali še »štiri morske može«, potem pa se bomo zapeljali v mesto Ribe, ki je že v preteklosti bilo nekaj posebnega in tako je še danes. Danski kralji so mesto ustanovili kot center trgovanja s prekomorsko Anglijo, zato so mu dodeljevali privilegije in omogočali gospodarsko in duhovno rast. V mestu so poleg pomorščakov, ribičev in trgovcev živeli tudi številni filozofi, škofje, reformatorji, umetniki in znanstveniki, kar lahko razberemo s spominskih plošč na mnogih hišah. Ker pa je Ribe bilo škofijsko mesto, je razumljivo, da je ravno katedrala največja in najbogatejša stavba mesta. Postanek in prosti čas v mestu Ribe bo naše poslovilno dansko dejanje, sledila bo le še vožnja proti nemški meji, hotelska namestitev in večerja v nemškem mestu Schleswig.
Slika

6.dan: nedelja, 14.07.2019 190 km:
SCHLESWIG - HAMBURG - LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo zapeljali v Hamburg in se posvetili ogledovanju starega nemškega hanzeatskega mesta, ki leži ob izlivu Elbe v 100 km globokem morskem estuariju. Ogledali si bomo baročno katedralo sv. Mihaela, najstarejšo ulico Deichstrasse in Krameramtsstuben, mestni rotovž in ubožno hišo za vdove hamburških trgovcev, ter tako prišli v pristanišče Hafen, ki se sedaj spreminja v četrt najbolj moderne arhitekture, vključno s koncertno palačo z dvorano Elbphilharmonic Hall, ki je po 10. letih gradnje zablestela v svojem kulturnem poslanstvu. Sloviti arhitekt Jacques Herzog jo je spremenil iz navadne pristaniške hale v prestižno stavbo višine 110 m, ter za to arhitekturno preobrazbo porabil 800 mio evrov, da so jo meščani Hamburga že prevzeli za svoj novi mestni simbol z ljubkovalnim imenom Elbi. Naše najlepše doživetje stare luke Hafen, bo zanimiva ladijska vožnja po kanalih in med doki tega največjega nemškega pristanišča. Hamburg velja po eni strani za luko hladnega severa, zato tem bolj preseneča z živahnim pouličnim utripom mediteranskega tipa in z naklonjenostjo domačinov zabavi. V Hamburgu se je začel glasbeni vzpon neznanih Beatlesov, v mestu deluje preko 20 teatrov z repertoarjem od klasike do najbolj norih kabarejskih komedij in rokovskih muzikalov ter dvoje razvpitih zabaviščnih četrti Reeperbahn in St. Pauli. V tem razgibanem mestu severne Nemčije, si bomo vzeli nekaj prostega časa za samostojno potepanje in nabiranje vtisov. Pozno popoldne odhod na letališče, polet preko Münchna v Trst in prevoz v Ljubljano, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Dolmen hotel Malta 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni/ vsak torek že od 739€

  7 dni/ vsak torek že od 739€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Qawra Palace 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 589€

  7 dni že od 589€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel DB Seabank Resort & Spa 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 1.099€

  7 dni že od 1.099€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Soreda 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 599€

  7 dni že od 599€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Paradise Bay Resort 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 699€

  7 dni že od 699€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.595€

  10 dni / 7 noči že od 1.595€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj