Rezervacija za : Kolesarski venec slovaških in poljskih Visokih Tatr & Nežidersko jezero -september

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Kolesarski venec slovaških in poljskih Visokih Tatr & Nežidersko jezero -september

Podrobnosti potovanja

Visoke Tatre so najbolj atraktiven del Karpatov, ki se blago zaobljenih oblik vijejo preko vrste držav vse do Črnega morja. Atraktivnost Visokih Tatr je v alpskem izgledu gora belih apnenčastih sten ter ošiljenih vrhov, ki pogosto presegajo 2.500 metrov, v vrsti ledeniških jezer in odmaknjenih visokogorskih dolin, v bogastvu alpske favne in flore, v idilični podobi planšarij, priljubljenih smučišč in pohodniških poti do planinskih koč. Enako privlačne so dih jemajoče kolesarske poti z enkratnimi razgledišči. Narodni park Visokih Tatr je resnično rajska pokrajina z mnogimi naravnimi biseri, tako na slovaški strani z najvišjim vrhom Gerlahovka 2.655 m kakor tudi na poljski strani z vencem vrhov nad Zakopani. Enak užitek kolesarjenja bo tudi potepanje po Beskidih, vožnja skozi sotesko reke Dunajec v Peninih ter v zaključnem delu potovanja romantično kolesarjenje po vinski cesti ob Nežiderskem jezeru na Gradiščanskem.

Program je pripravljen kot polvodeno kolesarsko potovanje, kar pomeni, da vodnik ne kolesari s skupino ampak da gostje dobijo natančna navodila, zemljevide, GPS koordinate za posamezne kolesarske etape, mobilne kontakte z vodnikom, da posreduje v primeru potrebne intervencije, ter spremlja potovanje skupaj z voznikom spremljajočega avtobusa, ki prevaža prtljago od hotela do hotela oziroma pričaka skupino na dogovorjenih točkah, da se naredi prevoz potnikov in koles čez težavnejše ali manj zanimive dele trase. Avtobusni prtljažnik sprejme do 38 koles, avtobus bo imel na razpolago pijačo za osvežitev med kolesarjenjem. Vodnik bo nudil razlage kulturno zgodovinskih in naravnih znamenitosti po programu kolesarskega potovanja in urejal vse namestitvene zadeve.

Kolesarske poti našega programa niso težavne tudi za kondicijsko manj pripravljene kolesarje, saj je večina speljana po ravnem ali s spustom vzdolž rečnega toka, vzponov bo le nekaj,  same steze bodo pretežno asfaltirane in le ponekod makadamske.

 • 650 Eur / nad 35 oseb
 • 675 Eur / nad 30 oseb
 • 715 Eur / nad 25 oseb
 • 760 Eur / nad 20 oseb
 • 775 Eur / nad 15 oseb

OPOMBE:

 • Cena za skupino pod 15 oseb na vprašanje
 • Za zaključeno skupino kolesarjev lahko pripravimo aranžma na izbrani datum skupine

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od  35 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz po programu potovanja,avtobusne taksa, parkiranja, stroški voznika
 • 5 x polpenzion: penzion, hoteli 3*, dvoposteljne sobe
 • 1 x kosilo na Slovaškem
 • spremljevalec skupine
 • lokalni poljski vodnik
 • potovalna navodila, zemljevide, koordinate
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 75 Eur
 • 4 x kosilo: cca 77 Eur
 • vstopnine po želji za oglede skupaj (Nitra, Vlkolinec,Nowy Sacz, Krakow) :  cca 15 Eur
 • mestne takse v hotelih:  cca 8 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 46 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 57 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 25.08.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 200 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 650 Eur / nad 35 oseb
 • 675 Eur / nad 30 oseb
 • 715 Eur / nad 25 oseb
 • 760 Eur / nad 20 oseb
 • 775 Eur / nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(PLN)

 

Videli boste:

 • kolesarski spust z Nizkih Tatr v Biely Potok
 • kolesarjenje od Štrbskega Plesa v Tatransko Lomnico
 • idilična kolesarska pot ob reki Dunajec v NP Pieniny
 • očarljivi poljski mesti Szcawnica in Stary Szac
 • romantično kolesarjenje od vasi Zab v Zakopane
 • vinska cesta ob Nežiderskem jezeru

1.dan: sobota, 25.09.2021 bus 680 km / kolo 25 km:
LJUBLJANA –NITRA - DONOVALY- BIELY POTOK – RUŽOMBEROK - POPRAD bus 720 km / kolo 25 km

- odhod skupine z natovorjenimi kolesi iz Ljubljane, možni vstopi v Celju in Mariboru ter nadaljevanje mimo Dunaja na Slovaško - osrednji postanek za oddih bo v zgodovinski Nitri, kjer se bomo povzpeli na grajski hrib s katedralo in škofijsko palačo, nekdanjim sedežem knezov Pribine in Koclja ter cerkvenih bratov Cirila in Metoda - nadaljevanje mimo Banské Bystrice v gozdnata pobočja Nizkih Tatr - nadaljevanje mimo Banské Bystrice v gozdnata pobočja Nizkih Tatr - prva etapa kolesarjenja /25 km, navzdol/ se bo pričela na sedlu Donovaly (960m n.v.) v največjem smučarskem središču Nizkih Tatr, kjer se bomo v kolibi Goral najprej okrepčali z “malico na žlico” in se nato spustili po dolini Koritnice do Belega Potoka, kjer bomo zavili do etnografsko zanimive vasi Vlkolinec, ter si ogledali ohranjene živopisne kmečke hiše iz 19.stoletja, vpisane na seznam Unescove kulturne dediščine - kolesarjenje bomo zaključili v zaselku Biely Potok, namestitev v penzionu in večerja

2.dan: nedelja, 26.09.2021 bus 160 km / kolo 46 km bus 90 km / kolo 40 km :
BIELY POTOK – PODBANSKE – ŠTRBSKE PLESO – TATRANSKA LOMICA – MAGURA – NIEDZICA/CZORSTYN

- po zajtrku se bomo zapeljali v dolino največje slovaške reke Vah ter mimo Ružomberoka in Liptovskega Mikulaša zavila v podgorje Visokih Tatr do kraja Podbanske, kjer se na višini blizu 1.000 m začne najlepša slovaška panoramska »cesta Slobodi«, terasa razgledov na široko odprto dolino Poprad in na najvišje vrhove slovaških Tatr - druga etapa kolesarjenja /36 km, pretežni del ceste variira na višini okoli tisoč metrov, edini večji vzpon je odcep na Štrbske Pleso 1.355 m, možnost vzpona z avtobusom/ nas bo vodila od Podbanskega do smučarskega središča Štrbske Pleso, kjer se bomo zapeljali do skakalnice, se podali na sprehod okoli idiličnega jezera in uživali v pogledih na Gerlahovko (2.655m), najvišji vrh Visokih Tatr. Nato bomo kolesarili v Stary Smokovec, kjer so že koncem 19.stoletja nastajala gorska klimatska zdravilišča in dalje v Tatransko Lomnico, ki se je zaradi lepot in športnih možnosti razvila v mondeno hotelsko in zimsko-športno središče in je tudi izhodišče spektakularne vzpenjače na Lomnicki štit (2.634 m), drugi najvišji vrh Tatr. Lomnica bo pravi kraj za naš osrednji dnevni počitek ob pijači in prigrizku - tretja etapa kolesarjenja /10 km, spuščanje v nižino/ nas bo vodila s Tatranske Lomnice skozi gozdove v čudovito Tatransko kotlino, kjer bomo zaključili turo slovaških Tatr in si privoščili počitek v tipični slovaški furmanski kolibi - sledilo bo avtobusno nadaljevanje skozi vasi slovaških Romov v Slovensko Ves, kjer bomo vijugali v hribovje Magura in se spustili po nostalgični kmečki pokrajini v Spišsko Staro Ves, kjer bomo s Slovaške prestopili na Poljsko, ter dan zaključili na področju kraja Niedzica/Czorstyn, hotelska namestitev, polpenzion

3.dan: ponedeljek, 27.09.2021 bus 55 km / kolo 45 km:
NIEDZICA/CZORSZTYN - NP PIENINY - DUNAJEC - SZCAWNICA – ŁACKO – NOWY SACZ

- Po zajtrku se bo začel kolesarsko verjetno najbolj spektakularen dan, ki ga bomo posvetili NP gorstva Pieniny z osrednjim troglavim gorskim masivom Trzy Korony oziroma najlepšemu predelu soteske reke Dunajec - četrto kolesarsko etapo /45 km, pretežno lahkotna pot vzdolž spuščajočega toka reke Dunajec/ bomo pričeli v dolini Dunajca, kjer reka vstopa v sredogorje Pieniny, kolesarili bomo skozi vasi Sromowce Wyzne in Sromowce Nižne, nekoč znane po vzreji gosi in trgovanju z gosjem perjem. Pot je speljana ob reki, na kateri bomo videli na desetine lesenih splavov, ki vozijo turiste na izlete kakor se nekoč splavarili grajsko gospodo za njihovo zabavo in občudovanje lepot te rečne soteske - Dunajec je mejna reka, zato bomo zapeljali čez kolesarski most na Slovaško v Červeny Klostor ter nadaljevali po slovaški strani tik ob reki in v senci bukovih gozdov vse do spodnje splavarske postaje Chata Pieniny. Kolesarka pot nas bo nato vrnila nazaj na Poljsko v zdraviliško mestece Szczawnica, kjer so že v 17.stoletju razvajali goste ob vrelcih zdravilne vode, tu bomo imeli osrednji dnevni počitek za pijačo in kosilo - v popoldanski peti etapi kolesarjenja bomo še naprej sledili zeleni dolini Dunajca, ki je izdolbel svojo strugo skozi kopasto sredogorje Beskidov z romantičnim kmečkim podeželjem, kjer še dobimo občutek ruralne Poljske, kot je nekoč bila. Kolesarili bomo skozi Kroscienko nad Dunajcem in se po stranskih poteh mimo kmetij in skozi sadovnjake ter preko visečega mostu pripeljali v vas Tylmanova in do končnega kolesarskega cilja v mesu Łacko, kjer si bomo lahko privoščili sprostitev ob stari in tradicionalni lokalni dobrini »Sliwowica Lacko« -zaključni del današnje ture bo avtobusni transfer v 30 km oddaljeni Nowy Sacz, hotelska namestitev, polpenzion

4.dan: torek, 28.09.2021 bus 120 km / kolo 10 km + kolesarjenje v Krakovu:
NOWY SACZ - STARY SACZ - KRAKOV

- po zajtrku si bomo ogledali znamenitosti Nowega Sacza, nekoč glavnega mesta na tri države razdeljene historične dežele Galicija, kjer je v času I.sv. vojne, potekala »vzhodna fronta«, ki je vzela 15.000 življenj slovenskih fantov v A-O uniformah, njihovo spominsko obeležje pa leži na vojaškem pokopališču v bližnjih Gorlicah - med znamenitosti mesta spadajo ostanki kraljevega gradu, cerkev sv.Kazimira, bogate meščanske hiše stila »art nouveau« v ulici Jagielonska in rotovž, v katerem si bomo ogledali etnografski muzej Galicije ter si nato vzeli prosti čas na živahnem glavnem trgu, ki je drugi največji na Poljskem - sledila bo šesta etapa kolesarjenja /10 km, ravninska pot/ po novi kolesarski trasi od Nowega Sacza do Starega Sacza, očarljivega malega zgodovinskega mesteca ozkih ulic in atmosfere preteklih časov, ki ga nekateri imenujejo najlepše mestece južne Poljske - transfer v 110 km oddaljeni Krakov in nato s kolesi oziroma peš ogled znamenitosti stare poljske prestolnice, kot so nabrežje reke Visle z gradom Wawel in kraljevo katedralo, Stare Miasto s trgom Rinek Glowny, trgovska hiša Sukiennice, glavna cerkev Kosciol Mariacki z dvema različno visokima zvonikoma in krasnim gotskim krilnim oltarjem, Jagiellonska univerza Collegim Maius, mestna vrata Barabacan, prestižni stari ulici Florianska in Grodzka ter mestni park na Planty - hotelska namestitev, polpenzion

5.dan: sreda, 29.09.2021 bus 320 km / kolo 47 km :
KRAKOV - ZAB - GUBALOWKA – ZAKOPANE – WITOW – CHOCHOLOW – PODBIEL – ORAVA - TRENČIN

- po zajtrku transfer skupine v gorski svet Visokih Tatr do vasi Zab (2 uri) - sedma kolesarska etapa/11 km, lahkotna pot / nas vodi v vas Zab, najvišje ležeča vas na Poljskem z leseno cerkvijo, ki jo je posvetil papež Janez Pavel II. ter je izhodišče čudovitega panoramskega kolesarjenja po visokogorski planoti Gubalowka z vzdevkom »raj na zemlji«, z enkratnim razgledom na venec tatrskih vrhov Giwewont, Kasprowy Wierch in Rysy z višinami okoli 2.500 m. Spust v ruralno pokrajino Podhale in do cilja naše dopoldanske etape, v Zakopane, glavno poljsko zimsko športno letovišče na n.v.1.126 m, prizorišče svetovih tekmovanj v smučarskih skokih na skakalnici Wielka Krokiew, zaključek v centru Zakopanov na živahni ulici Krupowki s trgovinicami, kavarnami, pivnicami in restavracijami - osma popoldanska etapa /20 km, lahkotna pot/ nas bo najprej vodila iz Zakopanov do Krzeptowke, kjer si bomo spotoma ogledali novo zgrajeno cerkev, posvečeno poljskemu papežu ter dalje skozi gozdnato pokrajino z jasami planšarij. Sledil bo postanek in ogled izjemnih vasi Witow in Chocołow, ki sta živi muzej pod milim nebom celovito ohranjenega ljudskega stavbarstva tesanih brunaric, tako bivalnih hiš kakor gospodarskih poslopij - V Chocholowu bomo ponovno uporabili naš avtobus ter se zapeljali na mejni prehod Sucha Hora in se preko Slovaške spustili do vasi Podbiel, ki je ohranila 63 starih »drevenic«, skoraj 200 let starih lesenih hiš, ki so pravi zaklad ljudskega stavbarstva na Slovaškem - deveta kolesarska etapa /16 km, lahkotno padajoča pot/ nas bo vodila iz Podbiela po dolini reke Orave do kraja Oravsky Podzamok, kjer se bomo čudili drzno pozidanemu srednjeveškemu gradu na 112 m visoki osamljeni pečini, ki je pripadal klanu ugledne plemiške družine Thurzo - avtobusno nadaljevanje potovanja po dolini reke Vah do 150 km oddaljenega mesta Trenčina - hotelska namestitev, polpenzion

6.dan: četrtek, 30.09.2021 bus 560 km / kolo 40 km :
TRENČIN - GRADIŠČANSKA - NEŽIDERSKO JEZERO – ŽELEZNO/EISENSTADT – LJUBLJANA

-Po zajtrku se bomo sprehodili po mestnem središču starega Trenčina, ki je skozi srednjeveška stoletja cvetel zaradi cehovskih obrti, manufaktur in ugodne lege ob donosni trgovski poti vzdolž reke Vah. Nad mestom pa se dviguje dobro obnovljena ruševina gradu Trenčin, ki je v času fevdalnega gospodarja Matuša Čaka bil največji grad Slovaške in je sedaj velika Unescova znamenitost - z avtobusom se bomo zapeljali proti Bratislavi, kjer bomo prestopili mejo in nadaljevali v avstrijsko pokrajino Gradiščansko do Nežiderskega jezera, ki leži sredi visokega trstičja in je ostanek nekdanjega Panonskega morja. Ker je panonska klima pravo nasprotje podnebnih razmer v Tatrah, bo ta sprememba za nas prav poživljajoča in tudi nižinska pokrajina z vinogradi vse do jezerskega nabrežja, bo prava paša za oči. - deseto kolesarsko etapo /40 km, lahka nižinska pot/ bomo pričeli v Jostu blizu mesta Neusiedl am See in vozili po gradiščanski vinski cesti do slikovitih krajev kot so Purbach, Donnerskirchen, Oggau in še posebej slikoviti Rust, ki je prijazno mestece številnih strešnih dimnikov, na katerih poiščejo domovanje štorklje, pod hišami pa so vinske kleti, kamor bomo prav gotovo zavili na kozarček “heurigena” in si vzeli čas za oddih in priložnostni prigrizek - s kolesi se bomo nato podali v St.Margarethen, znan po kamnolomih že iz rimskih časov, ki so sedaj prizorišče pasijonskih iger in velikih opernih spektaklov na prostem ter dalje skozi Trausdorf, največjo naselbino gradiščanskih Hrvatov. Prispeli bomo do končne postaje našega kolesarskega potovanja v Železnem ali Eisenstadtu, kjer izstopa grad grofov Eszterhazy, ki so na dvoru pogosto gostili slavnega skladatelja Josefa Haydna in mu v palači zgradili sijajno dvorano za njegove prestižne koncerte, pa tudi nenavadno grobnico s kalvarijo v Haydnkirchen - po oddihu v Železnem bo sledilo le še avtobusno vračanje mimo Gradca in Maribora v Ljubljano, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Normandija,Bretanja in Pariz

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.180€

  6 dni že od 1.180€
21.09.2021 - 26.09.2021
Rok prijave: 15.07.2021

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 640€

  4 dni že od 640€
14.10.2020 - 17.10.2020
Rok prijave: 28.08.2021

Rezerviraj

Siena, Elba, Cinque Terre, Pad -jesen

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
07.10.2021 - 10.10.2021
Rok prijave: 03.09.2021

Rezerviraj

Šavrinsko gričevje Slovenske Istre- jesen

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 56€

  1 dan že od 56€
02.10.2021 - 02.10.2021
Rok prijave: 22.09.2021

Rezerviraj

Kolesarjenje po Dravski in Ziljski dolini- oktober

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
01.10.2021 - 03.10.2021
Rok prijave: 01.09.2021

Rezerviraj

Prlekija

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 59€

  1 dan že od 59€
25.09.2021 - 25.09.2021
Rok prijave: 15.09.2021

Rezerviraj