Rezervacija za : Kolesarski krog Nežiderskega jezera – maj

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Kolesarski krog Nežiderskega jezera – maj

Podrobnosti potovanja

Kdo bi si mislil, da je lahko nižinska stepska pokrajina tako očarljiva od zgodnje pomladi, ko se v deželo vrnejo ptice selivke, pa do pozne jeseni, ko v bolj tople kraje odletijo štorklje. Gadiščanska je obmejna avstrijska pokrajina z Madžarsko, središče dežele je Nežidersko jezero/Neusiedler See, ki večinsko pripada Avstriji, ena četrtina pa Madžarom, ki jezero imenujejo Fertő. Z dolžino 36 km in širimo 12 km je največje jezero v tem delu srednje Evrope, dežela Gradiščanska/Burgenland pa je dobila ime po številnih gradovih, ki so imeli obrambno funkcijo pred turškimi roparskimi vpadi. Eden takšnih je tudi imeniten grad plemiške družine Esterházy v glavnem mestu Železno/Eisendstadt, kjer so skrbeli tudi za kulturne užitke in v goste vabili Franza Liszta ter Josepha Hydna, kateremu so uredili sijajno koncertno dvorano kot osrednji prostor palače.

Gradiščanska je prava dežela za rekreativne kolesarje, zaradi majhnih višinskih razlik primerna za izlet vseh družinskih članov. Zaradi blage panonske klime z veliko sončnih dni, zgodaj oživijo kolesarske poti, speljane ob jezeru, kjer se razrašča visoko trstičje, pa med polji sončnic in skozi sadovnjake breskev, marelic ter sliv in zlasti med vinogradi, kjer na trtah dozoreva rizling, traminec, beli burgundec, rumeni muškat ali modra frankinja. Vasi so zelo prijazne, kakor tudi ljudje, ki nas vabijo na svoja zaprta panonska dvorišča, da poskusimo njihove domače kmečke dobrote ali v vinske kleti pod hišami. Gradiščanska je najbolj drugačna od ostalih avstrijskih dežel in nas resnično preseneti v dobrem smislu na vsakem koraku, je resnično vredna obiska, še posebej kolesarskega.

Program je pripravljen kot polvodeno kolesarsko potovanje, kar pomeni, da vodnik ne kolesari s skupino ampak da gostje dobijo natančna navodila, zemljevide, GPS koordinate za posamezne kolesarske etape, mobilne kontakte z vodnikom, da posreduje v primeru potrebne intervencije, ter spremlja potovanje skupaj z voznikom spremljajočega avtobus, ki prevaža prtljago do hotela oziroma pričaka skupino na dogovorjenih točkah, da se  naredi prevoz potnikov in koles čez manj zanimive dele trase, da se pridobi na času. Avtobusni prtljažnik sprejme do 38 koles, avtobus bo imel na razpolago pijačo za osvežitev med kolesarjenjem. Vodnik bo nudil razlage kulturno zgodovinskih in naravnih znamenitosti po programu kolesarskega potovanja in urejal vse logistične namestitvene zadeve.

 • 180 Eur / nad 35 oseb
 • 190 Eur / nad 30 oseb
 • 210 Eur / nad 25 oseb
 • 225 Eur / nad 20 oseb
 • 245 Eur/ nad 15 oseb

OPOMBE:

 • Cena za skupino pod 15 oseb na vprašanje
 • Za zaključeno skupino kolesarjev lahko pripravimo aranžma na izbrani datum skupine

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od  35 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevozi po programu kolesarskega potovanja, cestne takse, parkirnina, stroški voznik
 • 1 x polpenzion, hotel najmanj 3*, dvoposteljne sobe
 •  1 x kosilo v Podersdorfu
 • spremljevalec skupine
 • potovalna navodila s koordinatami, zemljevidi
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije
 • strošek prijave : 18 Eur
 •  enoposteljna soba :20 Eur
 •  vstopnine po želji: Haydenkirche, Fertőrakosi : cca 10 Eur
 •  mestna taksa direktno plačilo v hotelski recepciji: 2 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 16 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 37 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 22.04.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 80 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 190 Eur / nad 30 oseb
 • 210 Eur / nad 25 oseb
 • 225 Eur / nad 20 oseb
 • 245 Eur/ nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(EUR)

 

Videli boste:

 • Lahke kolesarske etape
 • Slikovita panonska mesteca in vasi
 • Nežidersko jezero s trstičjem
 • Železno z dominantno palačo Esterhazy
 • Skladateljev mavzolej Hydenkirche
 • Fertőrakos in mogočni rimski kamnolom

1.dan: sobota, 08.05.2021 bus 390 km / kolo 32 km:
LJUBLJANA –ŽELEZNO – RUST- MORBISCH – SOPROM / Madžarska

- odhod skupine z avtobusom iz Ljubljane ob 06.00 uri, kjer bomo naložili tudi kolesa, možni vstopi v Celju in Mariboru ter nadaljevanje čez Šentilj in mimo Gradca na Gradiščansko, najmanjšo in edino avstrijsko panonsko deželo - ogled glavnega mesta Železno/Eisenstadt z dominantno palačo Esterhazy, možen vstop v Haydnkirche, kjer je kompozitorjev mavzolej ter zanimiva kalvarija, prosti čas za oddih, pijačo in prigrizek - prvo kolesarsko etapo /16 km, ravninska oziroma blago valovita pot/ bomo pričeli v Železnem in se zapeljali skozi vasi obrobnega panonskega gričevja kot je Trausdorf, središče gradiščanskih Hrvatov in St. Margarethen z dve tisočletji starim kamnolomom, ki je dajal svoj kamen tudi za gradnjo Dunaja s katedralo Sv. Štefana, prihod na obrežje Nežiderskega jezera - postanek in ogled Rusta, prijetnega mesteca značilne panonske arhitekture, kjer bodo našo pozornost vzbujali strešni dimniki z gnezdišči štorkelj, pa tudi vinske kleti, ki nas vabijo na kozarčke “heuringen” vina - v drugi etapi kolesarjenja /16 km, lahka ravninska pot ob jezeru/se bomo iz Rusta odpeljali po nežiderski vinski cesti v Morbisch, še eno mesto panonskega tipa in mednarodnega prizorišča velikega poletnega opernega festivala, kjer vsa razkošna operna scena kar »plava« na jezerski gladini - nato bomo prečkali mejni prehod z Madžarsko, odprt le za pešce in kolesarje ter nadaljevali ob jezeru Fertő, ki je najbolj zaraščeno s trstičjem in zato zaščitena cona močvirskih ptic in rastja mokrišč, prikolesarili bomo v kraj Fertőrakos in se podali v neverjetni podzemski svet rimskega kamnoloma, kjer so skozi dolga stoletja iz zemeljskih neder kopali kamnite bloke v razsežnosti egipčanskih templjev - v Fertőrakosu nas bo pričakal naš avtobus, da se bomo zapeljali v Sopron, glavno mesto madžarske Gradiščanske, ki za ogled ponuja zanimivosti rotovža in grajskega stolpa, mestna vrata lojalnosti, Storno hišo in staro mesno farmacijo - hotelska namestitev, polpenzion

2.dan: nedelja, 09.05.2021 bus 470 km / kolo 55 km:
BIELY POTOK – PODBANSKE – ŠTRBSKE PLESO – TATRANSKA LOMICA – MAGURA – NIEDZICA/CZORSTYN

- po zajtrku bomo med avtobusno vožnjo spoznavali zanimivosti krajev jugovzhodnega področja madžarskega dela Nežiderskega jezera kot so Balf, Fertőboz, Fertőszeplak in se ustavili v kraju Fertőd zaradi zunanjih ogledov še ene baročne palače Esterházyjev, ki jo imenujemo »madžarski Versailles«. Potem bomo prestopili mejni prehod Pamhagen in nadaljevali potepanje po avstrijski vinski cesti do Apetlona, kjer bomo avtobus zamenjali za naša kolesa - tretjo kolesarsko etapo /22 km, ravninska pot/ bomo torej pričeli v Apetlonu, se malo naprej odpočili in okrepčali v značilni stepski “puszti”, kjer popotnikom strežejo jedačo in pijačo ter nadaljevali v Illmitz , ki je središče NP Neusidler Seewinkel - kolesarili bomo po idilični panonski ravnici do jezerskega nabrežja in doživeli lepoto močvirnih rastišč, sredi katerih bomo opazovali gnezdišča vodnih živali in drugih panonskih ptic ter pašnike govedi in panonskih konj - kolesarjenje bomo zaključili v Podersdorfu, kjer med vinogradi ne bodo ropotali le klopotci, ampak se bo vrtel tudi pravi »holandski« mlin na veter - Podersdorf bo pravi karaj za oddih in organizirano kosilo, nato avtobusni prevoz okoli severnega dela jezera skozi glavno regijsko mesto Neuseidl am See na zahodni breg Nežiderskega jezera - četrto kolesarsko etapo /33 km, ravninska pot/ bomo tako pričeli v Breitenbrunnenu in vozili po zahodni gradiščanski vinski cesti do slikovitih krajev kot so Purbach, Donnerskirche in Oggau, ter sklenili krog v Rustu, kjer se je naš kolesarski krog okoli Nežiderskega jezera sredi panonskih ravnin Gradiščanskega tudi začel - avtobusno vračanje domov s prihodom v Ljubljano v večernih urah

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 640€

  4 dni že od 640€
14.10.2020 - 17.10.2020
Rok prijave: 28.08.2021

Rezerviraj

Siena, Elba, Cinque Terre, Pad -jesen

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
07.10.2021 - 10.10.2021
Rok prijave: 03.09.2021

Rezerviraj

Šavrinsko gričevje Slovenske Istre- jesen

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 56€

  1 dan že od 56€
02.10.2021 - 02.10.2021
Rok prijave: 22.09.2021

Rezerviraj

Kolesarjenje po Dravski in Ziljski dolini- oktober

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
01.10.2021 - 03.10.2021
Rok prijave: 01.09.2021

Rezerviraj

Prlekija

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 59€

  1 dan že od 59€
25.09.2021 - 25.09.2021
Rok prijave: 15.09.2021

Rezerviraj

Kolesarski venec slovaških in poljskih Visokih Tatr & Nežidersko jezero -september

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 650€

  6 dni že od 650€
25.09.2021 - 30.09.2021
Rok prijave: 25.08.2021

Rezerviraj