Rezervacija za : Kolesarjenje po Visokih Tatrah in dolini Dunajec-avgust

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Kolesarjenje po Visokih Tatrah in dolini Dunajec-avgust

Podrobnosti potovanja

Visoke Tatre so najbolj atraktiven del Karpatov, ki se blago zaobljenih oblik vijejo preko vrste držav vse do Črnega morja. Atraktivnost Visokih Tatr je v alpskem izgledu gora belih apnenčastih sten ter ošiljenih vrhov, ki pogosto presegajo 2.500 metrov, v vrsti ledeniških jezer in odmaknjenih visokogorskih dolin, v bogastvu alpske favne in flore, v idilični podobi planšarij, priljubljenih smučišč in pohodniških poti do planinskih koč. Enako privlačne so dih jemajoče kolesarske poti z enkratnimi razgledišči. Narodni park Visokih Tatr je resnično rajska pokrajina z mnogimi naravnimi biseri, raztresenimi v vencu vrhov okoli Zakopov. Enak užitek kolesarjenja bo tudi vožnja skozi sotesko reke Dunajec v NP Pieniny.

Program je pripravljen kot polvodeno kolesarsko potovanje, kar pomeni, da slovenski vodnik ne kolesari s skupino ampak da gostje dobijo natančna navodila, zemljevide, GPS koordinate za posamezne kolesarske etape, mobilne kontakte z vodnikom, da lahko posreduje v primeru potrebne intervencije, ter spremlja potovanje skupaj z voznikom spremljajočega avtobusa, ki prevaža prtljago od hotela do hotela oziroma pričaka skupino na dogovorjenih točkah, da se naredi prevoz potnikov in koles čez težavnejše ali manj zanimive dele trase in se tako tudi pridobi na času. Večino etap poljskega dela kolesarske trase bo vodil poljski kolesarski vodnik. Avtobusni prtljažnik sprejme do 38 koles, avtobus bo imel na razpolago pijačo za osvežitev med kolesarjenjem. Slovenski vodnik bo nudil razlage kulturno zgodovinskih in naravnih znamenitosti po programu kolesarskega potovanja in urejal vse namestitvene ter druge logistične zadeve.

Kolesarske poti našega programa niso težavne tudi za kondicijsko manj pripravljene kolesarje, saj je večina speljana po ravnem ali s spustom z višje ležečih krajev oziroma  vzdolž rečnega toka, vzponov bo le nekaj, same steze bodo pretežno asfaltirane in le ponekod makadamske.

 • 580 Eur / nad 35 oseb
 • 605 Eur / nad 30 oseb
 • 645 Eur / nad 25 oseb
 • 700 Eur / nad 20 oseb
 • 715 Eur / nad 15 oseb

OPOMBE:

 • Cena za skupino pod 15 oseb na vprašanje
 • Za zaključeno skupino kolesarjev lahko pripravimo aranžma na izbrani datum skupine

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od  35 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz po programu potovanja,avtobusne taksa, parkiranja, stroški voznika
 • 4 x polpenzion: penzion, hoteli 3*, dvoposteljne sobe
 • 2 x kosilo na Slovaškem
 • spremljevalec skupine
 • lokalni poljski vodnik
 • potovalna navodila, zemljevide, koordinate
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 75 Eur
 • 4 x kosilo: cca 77 Eur
 • vstopnine po želji za oglede skupaj :  cca 10 Eur
 • mestne takse v hotelih:  cca 8 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 35 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 48 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 25.07.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 200 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 580 Eur / nad 35 oseb
 • 605 Eur / nad 30 oseb
 • 700 Eur / nad 25 oseb
 • 715 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(PLN)

 

Videli boste:

 • kolesarski spust z Nizkih Tatr v Biely Potok
 • idilična kolesarska pot ob reki Dunajec v NP Pieniny
 • Unescovi znamenitosti grad Niedzica in lesena cerkev Debno
 • Očarljivo zdraviliško mesto Szcawnica
 • romantično kolesarjenje od vasi Zab v Zakopane
 • Chochołov, vas izvirnega goralskega ljudskega stavbarstva

1.dan: sreda, 25.08.2021 bus 720 km / kolo 25 km:
LJUBLJANA –NITRA - DONOVALY- BIELY POTOK – RUŽOMBEROK - POPRAD

- odhod skupine z natovorjenimi kolesi iz Ljubljane, možni vstopi v Celju in Mariboru ter nadaljevanje mimo Dunaja na Slovaško, vožnja z vmesnimi postanki za oddih na relaciji Bratislava, Nitra in Banska Bystrica do gorskega prelaza Donovaly v Nizkih Tatrah - na sedlu Donovaly (960 m n.v.), ki je največje smučarsko središču Nizkih Tatr, se bomo v kolibi Goral najprej okrepčali s kosilom in se nato naslednjih 25 km spustili po dolini Koritnice do Belega potoka, da se bomo razgibali po dolgi tranzitni vožnji ter si privoščili kolesarski užitek sredi neokrnjene narave - nadaljevali bomo z avtobusom po dolini najdaljše slovaške reke Vah od Ružomberoka do Poprada, hotelska namestitev in večerja

2.dan: četrtek, 26.08.2021 bus 90 km / kolo 40 km :
POPRAD - TATRANSKA LOMICA – MAGURA – SPIŠSKA STARA VES - NP PIENINY - DUNAJEC - ČERVENY KLOSTOR - SZCAWNICA

- po zajtrku se bomo zapeljali v pogorja slovaškega dela Visokih Tatr z enkratnimi pogledi na Gerlahovko (2.655m), ter se ustavili v Tatranski Lomnici, ki se je zaradi naravnih lepot in športnih možnosti razvila v mondeno hotelsko in zimsko-športno središče in je tudi izhodišče spektakularne vzpenjače na Lomnicki štit (2.634 m), drugi najvišji vrh Tatr - sledil bo spust v Tatransko kotlino, kjer bomo zaključili panoramski izlet po slovaških Tatrah in si privoščili počitek v eni od starih slovaških furmanskih kolib, ter nato ponovno vijugali v hribe na Magursko sedlo /949 m/, od koder se bomo s kolesi 15 km spuščali skozi nostalgično kmečko pokrajino v Spišsko Staro Ves ter tam prestopili na Poljsko in začeli mogoče najbolj prijeten kolesarski dan v NP Pieniny -naslednjih 25 km bomo športno uživali v lahkotne poti vzdolž spuščajočega toka reke Dunajec, ki meandrira skozi sredogorje Pieniny, kolesarili bomo skozi vasi Sromowce Wyzne in Sromowce Nižne, nekoč znane po vzreji gosi in trgovanju z gosjem perjem, pot je speljana ob reki, na kateri bomo videli na desetine lesenih splavov, ki vozijo turiste na izlete kakor se nekoč splavarili grajsko gospodo za njihovo zabavo ali pa tovorili les - Dunajec je mejna reka, zato bomo zapeljali čez kolesarski most v Červeny Klostor ter nadaljevali po slovaški strani tik ob reki in v senci bukovih gozdov vse do spodnje splavarske postaje Chata Pieniny, kolesarka pot nas bo nato vrnila nazaj na Poljsko v turistično in zdraviliško mestece Szczawnica, kjer so že v 17.stoletju razvajali goste ob vrelcih tople zdravilne vode - hotelska namestitev in večerja v Szczawnici

3.dan: petek, 27.08.2021 bus 60 km / kolo 30 km:
SZCZAWNICA – KROSCIENKO - NIEDZICA – NOWA BIALA - ŁOPUSNA - NOWY TARG

- po zajtrku se bomo z avtobusom zapeljali v Beskide, kopasto sredogorje s slikovitimi kraji kot je Kroscinko nad Dunajcem in pristali v zgodovinsko vedno sporni Spišski regiji na prepihu interesov kron Poljske, Rusije in Madžarske, zato so tukaj vplivne plemiške družine gradile številne obrambne gradove, med katerimi je najbolj atraktiven zamek Dunajec v Nidzici, zgrajen 1320. leta - po ogledu gradu Niedzica, bomo pričeli dnevno kolesarsko turo lahkotne poti 9 km dolgega nabrežja jezera Czorsztynskie, ki je nastal kot HE akomulacija reke Dunajec in je postal priljubljena športno rekreacijska cona - nadaljevali bomo v kraj Debno in tam poiskali izjemno leseno cerkev nadangela Mihaela, postavljeno koncem 15.stoletja, ki s svojo bogato notranjo rezbarijo ter poslikavo visoko kotira na Unescovem seznamu kulturne dediščine, nato bomo kolesarili skozi atraktivno rečno sotesko gorske reke Bialke od kraja Nowa Biala, ki bo primeren kraj za počitek - kolesarska pot nas bo nato pripeljala v kraj Łopusna, kjer bomo videli očarljivi leseni Dvorek Tetmajera, katerega gospodar je bil Wlodzimierz Tetmajer, velik poljski slikar, pisatelj in narodni buditelj Mlade Poljske koncem 19.stoletja - nazadnje se bomo zapeljali v Nowy Targ, glavno mesto gorske planote Podhale, hotelska namestitev in večerja

4.dan: sobota, 28.08.2021 bus 50 km / kolo 45 km:
NOWY TARG- ZAB - ZAKOPANE – GUBALOWKA - WITOW - CHOCHOŁOW

- po zajtrku transfer skupine v gorski svet Visokih Tatr do vasi Zab, najvišje ležeče vasi na Poljskem z leseno cerkvijo, ki jo je posvetil papež Janez Pavel II. ter je izhodišče čudovitega panoramskega kolesarjenja po visokogorski planoti z vzdevkom »raj na zemlji«, z enkratnim razgledom na venec prelepih vrhov Giwewont, Kasprowy Wierch in Rysy z višinami okoli 2.500 m, spust v ruralno pokrajino in do cilja naše dopoldanske etape, v Zakopane, glavno poljsko zimsko športno letovišče na n.v.1.126 m, prizorišče svetovih tekmovanj v smučarskih skokih na skakalnici Wielka Krokiew, zaključek v centru Zakopanov na živahni ulici Krupowki s trgovinicami, kavarnami, pivnicami, restavracijami - po doživetju največjega poljskega smučarskega središča in raziskovanju zanimivosti v okolici, se bomo z vzpenjačo dvignili na Gubalowko , ki nudi enkratno razgledišče po vsej galeriji tatrskih vrhov - z vrha Gubalowke se bomo v atraktivni vožnji med travniki in vasmi spustili s kolesi po gorskih pobočjih Koscieliskega v dolino reke Czarny Dunajec, uživali v naravnih lepotah te doline, kjer na »bacowkah«, pridelujejo lokalni sir oščipek - vsa dolina je znana po holcarstvu, zato bodo zelo zanimivi postanki sredi tega gozdarskega okolja, zlati v vaseh Witow in Chocołow, ki jih bomo doživeli kot muzej ljudskega stavbarstvo tesanih brunaric, tako bivalnih hiš kakor gospodarskim poslopij - zaključek krasnega kolesarskega dne v filmsko slikovitem Chochołowu, namestitev v hotelu ali penzionu ter večerja

5.dan: nedelja, 29.08.2021 bus 730 km / kolo 16 km:
CHOCHOŁOW – SUCHA HORA - PODBIEL – ORAVA – TRENČIN - LJUBLJANA

- po zajtrku bomo ponovno uporabili naš avtobus ter se zapeljali na mejni prehod Sucha Hora, saj bo to dan našega vračanja domov preko Slovaške, kjer se bomo zapeljali do vasi Podbiel, ki je ohranila 63 starih »drevenic«, skoraj 200 let starih lesenih hiš, ki so pravi zaklad ljudskega stavbarstva na Slovaškem - nato bomo imeli še zadnje kolesarjenje iz Podbiela po dolini reke Orave do kraja Oravsky Podzamok, kjer se bomo čudili drzno pozidanemu srednjeveškemu gradu na 112 m visoki osamljeni pečini, ki je pripadal klanu ugledne plemiške družine Thurzo - avtobusno nadaljevanje potovanja po dolini reke Vah do mesta Trenčin z največjim srednjeveškim gradom na Slovaškem, kjer bo osrednji dnevni počitek s kosilom, nato nadaljevanje mimo Bratislave in dalje preko Avstrije domov, kamor bomo prispeli v večernih urah

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Normandija,Bretanja in Pariz

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.180€

  6 dni že od 1.180€
21.09.2021 - 26.09.2021
Rok prijave: 15.07.2021

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 640€

  4 dni že od 640€
14.10.2020 - 17.10.2020
Rok prijave: 28.08.2021

Rezerviraj

Siena, Elba, Cinque Terre, Pad -jesen

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
07.10.2021 - 10.10.2021
Rok prijave: 03.09.2021

Rezerviraj

Šavrinsko gričevje Slovenske Istre- jesen

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 56€

  1 dan že od 56€
02.10.2021 - 02.10.2021
Rok prijave: 22.09.2021

Rezerviraj

Kolesarjenje po Dravski in Ziljski dolini- oktober

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
01.10.2021 - 03.10.2021
Rok prijave: 01.09.2021

Rezerviraj

Prlekija

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 59€

  1 dan že od 59€
25.09.2021 - 25.09.2021
Rok prijave: 15.09.2021

Rezerviraj