Rezervacija za : Kolesarjenje po Dravski in Ziljski dolini- oktober

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Kolesarjenje po Dravski in Ziljski dolini- oktober

Podrobnosti potovanja

DRAVSKO dolino so opazili že Rimljani, ki so tja poslali svoje legije, da so zakoličile vojaške castrume, katerih razvaline še danes pričajo o pomembnosti te prometne poti.  V srednjem veku so gospodarji reke postali pogumni dravski splavarji, ki so tovorili alpski les proti Panoniji, na strateških vzpetinah nad reko, pa so zrastli mogočni gradovi in nadzirali karavane potujočih cestnih trgovcev ter prijeli za orožje, če so po dolini prihajale turške roparske horde. Vsem tem potem se je v današnjih časih pridružila 510 km dolga dravska kolesarska pot od Dolomitov skozi Alpe in pod Karavankami ter zelenim Pohorjem do prekmurskih ter hrvaških ravnic. Opraviti to pot pomeni prečkati devet različnih dežel štirih srednje-evropskih držav, uživati v različnostih pokrajine, okušati kulinariko teh dežel, voziti v hladu gozdov tik ob šumeči rečni strugi zeleno modre reke, se ustavljati v prijaznih vaseh in manjših mestih s pridihom živahnosti evropskega juga in se od začetka te kolesarke poti na višini 1.330 m spustiti na 130 m na koncu poti. Dravska pot Tirolske ter avstrijske Koroške je dolga 290 km in je prejela 5* oceno kolesarke poti.  Naš program ponuja najprej kolesarko ogrevanje v Dolomitih nato najlepši del zgornjega toka Drave do Obedrauburga ter nato preskok v ZILJSKO dolino, ki pa je pravi biser bolj odmaknjene doline med Ziljskimi in Karnijskimi Alpami, za nas še lepša in zanimivejša zaradi  zgodovinskega spomina na izgubljeno slovensko dolino, v kateri sploh nikoli ni bilo plebiscita in prav zato bomo naš kolesarski potep zaključili s kosilom na eni od starih in trdnih slovenskih domačij v Bistrici na Zilji.

Program je pripravljen kot polvodeno kolesarsko potovanje, kar pomeni, da vodnik ne kolesari s skupino ampak da gostje dobijo natančna navodila, zemljevide, GPS koordinate za posamezne kolesarske etape, mobilne kontakte z vodnikom, da posreduje v primeru potrebne intervencije, ter spremlja potovanje skupaj z voznikom spremljajočega vozila, ki prevaža prtljago od hotela do hotela. Vodnik bo nudil razlage kulturno zgodovinskih in naravnih znamenitosti na dogovorjenih skupnih točkah po programu kolesarskega potovanja in urejal vse gostinske ter namestitvene in splošne organizacijske zadeve.

V primeru udeležbe nad 20 oseb, bo potovanje potekalo s slovenskim avtobusom, možna bodo srečanja s skupino na dogovorjenih točkah, da se  naredi možen vmesni prevoz potnikov in koles čez nekoliko težje dele trase oziroma, da se pridobi na času. Avtobusni prtljažnik sprejme do 38 koles, avtobus bo imel na razpolago pijačo za osvežitev med kolesarjenjem.

 • 295 Eur / nad 35 oseb
 • 305 Eur / nad 30 oseb
 • 320Eur / nad 25 oseb
 • 350 Eur / nad 20 oseb
 • 390 Eur/ nad 15 oseb

OPOMBE:

 • Cena za skupino pod 15 oseb na vprašanje
 • Za zaključeno skupino kolesarjev lahko pripravimo aranžma na izbrani datum skupine

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od  35 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevozi po programu kolesarskega potovanja, cestne takse, parkirnina, stroški voznik
 • 2 x polpenzion, hotel najmanj 3*, dvoposteljne sobe
 •  1 x kosilo v Ziljski dolini
 • spremljevalec skupine
 • potovalna navodila s koordinatami, zemljevidi
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 •  enoposteljna soba: 26 Eur
 •  vstopnine po želji
 • mestne takse direktno plačilo v hotelu/penzionu
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 20 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 37 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 01.09.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 100 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 305 Eur / nad 30 oseb
 • 320 Eur / nad 25 oseb
 • 350 Eur / nad 20 oseb
 • 390 Eur/ nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(EUR)

 

Videli boste:

 • slikovita pot iz Benečije čez Vittorio Veneto v ošiljene Dolomite
 • kolesarska pot od Cortine d'Ampezzo čez Tre Cime v Dobbiaco
 • enkratno doživetje lahkotnega kolesarjenja od izvira Drave čez Innichen do Linza
 • kolesarjenje čez sedlo Ziljskih Alp med Dravsko in Ziljsko dolino
 • kolesarski užitek po poteh naše idilične Ziljske doline
 • zaključek kolesarjenja s pogostitvijo na slovenski domačiji v Bistrici ob Zilji

1.dan: petek, 01.10.2021 bus 375 km /kolo 32 km:
Dolomiti: LJUBLJANA – VITTORIO VENETTO – CORTINA D’AMPEZZO – TRE CIME – DOBBIACO/TOLBACH

- jutranji zbor skupine ter nakladanje koles v avtobusni prtljažnik, vožnja na prehod Fernetiči in preko Benečije v mesto Vittorio Veneto, kjer se bomo sprehodili po nekoč cvetočem mestu srednjeveških obrti, kar se zrcali na bogatih pročeljih meščanskih hiš, mesto je tudi dalo skrivnostnega papeža Janeza Pavla I. z najkrajšim stažem papeževanja borih 33 dni - sledilo bo vzpenjanje po dolini reke Piave v Dolomite, postanek za oddih v Pieve di Cadore, rojstnem mestu slikarja Tiziana in nadaljevanje v San Vito di Cadore, kjer bomo iztovorili kolesa in pričeli s športnim užitkom na višini nekaj čez tisoč metrov - prva etapa kolesarjenja /15 km/ od San Vita di Cadore do Cortine d’Ampezzo, bo pomenila postopno vzpenjanje po izjemni panoramski cesti med ošiljenimi dolomitskimi vrhovi v Cortino, slavno prizorišče zimske olimpijade 1956 - postanek za ogled in oddih v svetovljanskem zimsko-športnem središču - sledila bo avtobusno vzpenjanje skozi macesnove gozdove in čez prelaz Tre Croci do jezera Misurina, ki na višini 1.754 m skupaj s starim prestižnim hotelom in s panoramskim razgledom, predstavlja edinstven prizor sredi Dolomitov - nato bomo vijugali po visokogorski cesti do koče Auronzo 2.333 m ter si privoščili krajši sprehod pod slikovite Tre Cime 2.999 m, ki so pri Unescu zapisane kot simbol italijanskih Dolomitov - pri koči Auronzo bomo pričeli 2.etapo kolesarskega spuščanja /17 km/ po tej veličastni alpski cesti do vznožja gore Cristallo ter po dolini Landro in mimo Toplaškega jezera v letoviško mesto Dobbiaco/Toblach - Dobbiaco, hotelska ali penzionska namestitev, polpenzion

2.dan: sobota, 02.10.2021 bus 109 km / kolo 66 km:
Dravska dolina : TOBLACH – INNICHEN – SILLIAN – LIENZ – OBERDRAUBURG

- kolesarska tura /66 km/ z etapami Toblach-Lienz /48 km/, Lienz-Oberdrauburg /18 km/, lahka padajoča pot, primerna za družinsko kolesarjenje z otroki, glavne točke postankov za oddih, zanimivosti, oglede: - Toblach, v 19.stoletju priljubljeno zimsko letovišče evropskih kraljev, tukaj je Gustav Mahler skomponiral svojo 9. simfonijo - po zajtrku odhod do izvira reke Drave - Innichen/San Candido z najstarejšim samostanom Vzhodne Tirolske, kraj izselitve srednjeveških tlačanov v hribovske vasi Soriške planine - Sillian, nekoč mejno mesto italijanskih in avstrijskih kasarn, stoletno središče holcerjev Pustriške doline, gorski potok Drava tukaj že postane reka zeleno modre vode - Lienz, sotočje rek Isel in Drava, središče Lienških Dolomitov in prizorišče svetovnega alpskega pokala, prijetno mesto z bogato zgodovino - Oberdrauburg ali Zgornji Dravograd, zelo prijetno mestece na meji Tirolske in Koroške, svoje dni je mestu vladal Herman II. Celjski, odličen kraj za postanek kolesarjev in izhodišče za preskok čez sedlo v Ziljsko dolino - Oberdrauburg, hotelska ali penzionska namestitev, polpenzion

3.dan: nedelja, 03.10.2021 bus 175 km / kolo 65 km :
Ziljska dolina: OBERDRAUBURG – KOČE – ŠMOHOR – BISTRICA NA ZILJI – BELJAK

- po zajtrku se bomo z avtobusom zapeljali po serpentinah Ziljskih Alp ter se čez prelaz Gailsbergsattel spustili v kraj Koče v Ziljsko dolino, koder je potekala italijansko A-O fronta I.sv.vojne, zato si bomo lahko ogledali pretresljiv vojni muzej o grozotah fronte - kolesarska tura z etapami Oberdrauburg – Koča /10 km/, Koče – Šmohor /32 km/, Šmohor – Bistrica na Zilji /23 km/, lahka padajoča kolesarska pot, primerna za družinsko kolesarjenje z otroki, glavne točke postankov za oddih, zanimivosti, oglede: - Koče-Muta, nekoč furmanska postojanka, sedaj prijeten trg v Ziljski dolini, kjer se Zilja že izvije iz ozke Leške doline in se odpira v vedno bolj široko zgornjo Ziljsko dolino - Šmohor, malomeščansko mesto, do koder so do pred 150. leti po vsej Ziljski dolini živeli le koroški Slovenci in do koder seže njihova domoljubna pesem Rož, Podjuna, Zila, venec treh dolin - vožnja ob strugi reke Zilje skozi kraje Modrinja vas, Kot in Dole proti Bistrici na Zilji ter uživanje naravnih lepot doline in preštevanje značilnih kozolcev na štiri kapi, ki so nesporni dokaz slovenskega ljudskega stavbarstva te doline - po želji ovinek do Preseškega jezera pod prelomno steno masiva Dobrač, ki je bil v srednjem veku epicenter potresa, ki je pokopal pod svojim pečovjem 17 ziljskih vasi - Bistrica na Zilji, stara koroška vas pod lipami, znana po stoletnem slovenskem ljudskem običaju ziljskega štehvanja, srečanje z družino, ki nas bo pričakala s popoldanskim kosilom v njihovem domačem gostišču, predstavitev kulturnih značilnosti Ziljske doline - nadaljevanje z avtobusom proti Beljaku in zaključek potovanja v stari slovenski vasi Marija na Zilji, kjer se Zilja izlije v Dravo, zato bomo tam zaključi naše kolesarsko potepanje po Dravski in Ziljski dolini - transfer potnikov in koles v Ljubljano

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Normandija,Bretanja in Pariz

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.180€

  6 dni že od 1.180€
21.09.2021 - 26.09.2021
Rok prijave: 15.07.2021

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 640€

  4 dni že od 640€
14.10.2020 - 17.10.2020
Rok prijave: 28.08.2021

Rezerviraj

Siena, Elba, Cinque Terre, Pad -jesen

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
07.10.2021 - 10.10.2021
Rok prijave: 03.09.2021

Rezerviraj

Šavrinsko gričevje Slovenske Istre- jesen

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 56€

  1 dan že od 56€
02.10.2021 - 02.10.2021
Rok prijave: 22.09.2021

Rezerviraj

Prlekija

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 59€

  1 dan že od 59€
25.09.2021 - 25.09.2021
Rok prijave: 15.09.2021

Rezerviraj

Kolesarski venec slovaških in poljskih Visokih Tatr & Nežidersko jezero -september

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 650€

  6 dni že od 650€
25.09.2021 - 30.09.2021
Rok prijave: 25.08.2021

Rezerviraj