Rezervacija za : Karneval na Malti – 3* NOVO!

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Karneval na Malti – 3* NOVO!

Podrobnosti potovanja

 • 459 Eur / nad 45 oseb
 • 469 Eur / nad 40 oseb
 • 479 Eur / nad 35 oseb
 • 489 Eur / nad 30 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 45 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski polet Ljubljana - Valletta - Ljubljana
 • letališke takse in varnostne pristojbine, točen izračun letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom
 • avtobusni prevozi po programu
 • stroški voznika, takse in parkirnina
 • trajektni prevoz Malta - Gozo - Malta
 • 3 x polpenzion v hotelu 3*, dvoposteljne sobe
 • slovensko spremstvo, vodnik z licenco GZS
 • 4 dnevno lokalno vodenje
 • zunanji ogledi po programu
 • vključene vstopnine: katedrala v Mosti, katakombe v Rabatu, templji Hagar Qim
 • prigrizek pastizzi
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 60 Eur
 • 5% za odraslo osebo na dodatnem ležišču
 • 15% otrok do 12. leta na dodatnem ležišču
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 35 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavar. z asistenco v tujini): 48 Eur

ROK PRIJAVE: do 14.02.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotela in letala.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 150 Eur
 • ostali obrok po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 45 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:

 • 469 Eur / nad 40 oseb
 • 479 Eur / nad 35 oseb
 • 489 Eur / nad 30 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
Agencija BRITANNIA TOURS
prijave na agencijo POTOVANJA PISANEC D.O.O

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Valletta s citadelo, zgo. sedež vitezov malteškega reda
 • Mdina, očarljiva stara prestolnica srednjeveške Malte
 • Bazilika v Mosti in katakombe v Rabatu
 • Calypso, Odisejeva morska votlina na otoku Gozo
 • Divjina klifov Dindli, Dwejra, mogočni Fungus Rock
 • Turkizna zaliva Xleni Bay in Blue Lagoon
Slika

01.dan: sobota, 22.02.2020:
LJUBLJANA - LA VALLETTA - MDINA - RABAT - BUGIBBA

Dopoldne zbor potnikov na letališču Ljubljana in polet v Valletto, glavno mesto Malte, kjer na površini 316 km² dveh naseljenih otokov, živi okoli 395.000 svojstvenih prebivalcev, v katerih se pretaka kri zgodovinskih osvajalcev Feničanov, Kartažanov, Rimljanov, Bizantincev, Arabcev in angleških kolonialistov. Največji pečat je otoku dal red malteških vitezov, ki so v 16.stoletju zgradili trdnjavo in mesto Valletto. Po pristanku se bomo najprej odpeljali v staro prestolnico Malte, v mesto Mdino, ki se skriva za srednjeveškim obzidjem z razkošnimi baročnimi hišami, ki so sedaj mali butični hoteli, kjer v tem "tihem mestu" najdejo svoj počitniški mir in pobeg mnogi slavni svetovni zvezdniki. Sprehodili se bomo do katedrale sv. Pavla, zgrajene na prostoru, kjer je rimski guverner našel izčrpanega apostola Pavla, ki je na Mallti preživel brodolom. Med potepanjem po Mdini bomo lahko zavili še na rezino njihove lokalne čokoladne torte, potem pa nadaljevali v bližnji Rabat, kjer so katakombe sv. Pavla uvrstili na Unescov seznam kulturne dediščine. Tega slikovitega mesteca ne bomo zapustili prej, preden ne ne bomo poskusili njihove lokalne hrustljave dobrote, kar so skutini ali grahovi "pastizziji". Ker so Maltežani zelo verni kristjani, se ponašajo z izjemnimi katedralami, kakršno si bomo spotoma ogledali še v Mosti, saj spada kupola te katedrale med največje na svetu. Sledila bo vožnja v Buggibo, mesto počitniških resortev, hotelska namestitev in večerja.
Slika

02.dan : nedelja, 23.02.2020:
BUGGIBA - GRAND HARBOUR - FORT ST. ANGELO - THREE CITIES - VALLETTA - PUSTNI KARNEVAL - BUGIBBA

Po zajtrku se bomo odpeljali proti glavnemu malteškemu mestu in najprej zavili v Veliko pristanišče, kjer se je pred davnimi stoletji začel razvoj Vallette. Ves pristaniški vrvež se je odvijal v naseljih Birgu, Senglea in Bormla, kar danes predstavlja združeno trojno mesto, ki ga bomo panoramsko najlepše videli z mogočne trdnjave sv. Angela, kjer je bil nekoč sedež malteškega reda sv. Janeza. Ves kompleks trdnjave, pristanišča in trojnega mesta, je vpisan med Unescove znamenitosti. Sledil bo voden ogled same prestolne Vallette, ki je leta 2018 nosila tudi titulo kulturne prestolnice Evrope. Zanimivo mrežasto urbanistično zasnovo ulic so začrtali že sami malteški vitezi, da so meščanom omogočili dobro ulično prevetrenost in hlad v vrčih poletnih mesecih, zgradili pa so tudi baročno katedralo sv. Janeza, ki hrani veliko umetnino slikarja Cavarraggia. V prostem času se bomo lahko podali na obzidje in obiskali mestne vrtove Baracca ali pa občudovali bahave meščanske hiše z njihovimi balkoni ter izbočenimi okni, ki so tako značilno za Valletto. Dogodek tega mesta je tudi obisk njihove živilske tržnice, kjer se odvija tudi družabno življenje ob bogati lokalni kulinarični ponudbi. Popoldne se bo začel znameniti malteški pustni karneval, ki je enakega ranga kot beneški karneval. Domačini se vse leto pripravljajo na ta dogodek, skrbno izdelujejo karnevalske kostume in like ter predstavljene zgodbe. Karneval je predvsem njihova pustna zabava, za obiskovalce pa senzacija ter paša za oči. Po končanem karnevalskem dogajanju, se bomo vrnili v hotel na večerjo in nočitev.
Slika

03.dan: ponedeljek, 24.02.2020:
BUGGIBA - GOZO - CALYPSO CAVE - TA'PINU - DWEJRA - FUNGUS - VICTORIA - XLENDY BAY - BUGIBBA

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet na drugi največji otok Gozo, ki ni le otok divjih naravnih lepot, ampak je tudi povezan z mitološkimi zgodbami iz Homerjevih časov. S trajektom se bomo zapeljali z Malte mimo tretjega otoka Comino, ki razen poleti, ko njegovo najlepšo plažo Modre lagune okupirajo kopalci, ni naseljen. Po izkrcanju na Gozu, se bomo najprej odpeljali do vhoda v legendarno jamo, kjer je Calypso v svojem objemu 7 let zadrževala Odiseja. Nato bomo prečkali notranjost otoka in v Ta' Pinu obiskali najpomembnejšo malteško romarsko baziliko, v kateri bomo odkrili mojstrske mozaike slovenskega patra Rupnika. Nato nas bo privabila lepota zahodne obale pri Dwejri z "notranjim morjem", s svetilnikom ter z mogočno pečino Fungos Rock, ki se malo proč od oble veličastno dviga 65 m visoko iz morja. Ta naravna scena je bila tudi prizorišče filma Igra prestolov, še preden se je slikoviti naravni most, imenovan Azurno oko, za vedno zrušil v potresnem sunku. Med vožnjo po otoku Gozo, se bomo tudi ustavili v delavnicah domačih in umetnostnih obrti, kjer bomo imeli priložnost kupiti uporabne ali dekorativne spominke. Obiskali bomo tudi Victorio, največje mesto otoka z obzidjem in s priložnostjo za oddih, pijačo ter priložnostni prigrizek. Nazadnje se bomo spustil v Xlendy Bay, do enega najlepših zalivov tega otoka, kjer bomo mogoče že lahko namočili noge v morje. S trajektom povratek v hotel na Malti, večerja in nočitev.
Slika

04.dan: torek, 25.02.2020:
BUGIBBA - VERDALE - DINGLI HAGAR QIM - LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo poslovili od hotela in se odpeljali na raziskovanja južnega predela Malte. Vstopili bomo v palačo Verdale, ki je bila zgrajena v 16.stoletju kot lovski dvorec malteških vitezov, saj se nahaja na področju, kjer je še sedaj ohranjenega nekaj prvinskega gozda na otoku. Kasneje so palačo spreminjali v zapor, manufakturo svile in celo bolnišnico. Po rojstvu samostojne države 1964. leta, ko se je Malta otresla nadvlade Združenega britanskega kraljestva, so palačo uredili kot poletno rezidenco in protokolarni objekt, kjer so gostili svetovne politike, številne kronane glave in med njimi tudi jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita. Po ogledu palače Verdale, se bomo lahko še sprehodili po bujnih vrtovih Buskett Gardens. Sledila bo vožnja na zahodno obalo, kjer je z višino 253 metrov najvišja orografska točka Malte in kjer so veličastni klifi Dingli, ki nudijo izjemen razgled po širnem Sredozemskem morju ter na otoček Filfla, ki je zaščiten rezervat kolonije morskih ptic. Ker je Malta bogata tudi s prazgodovinsko dediščino, si bomo nazadnje ogledali še eno Unescovo znamenitost megalitskih templjev Hagar Qim, ki sodijo med najstarejša znana svetišča na svetu. Sledila bo vožnja na letališče in predviden večerni polet proti ljubljanskemu letališču.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.595€

  10 dni / 7 noči že od 1.595€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj

Royal Zanzibar Beach Resort 5*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.755€

  10 dni / 7 noči že od 1.755€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj

DoubleTree Resort by Hilton 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.345€

  10 dni / 7 noči že od 1.345€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj

RIU Sri Lanka 5 * /Ahungalle

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.565€

  10 dni / 7 noči že od 1.565€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Amari Galle 5 */Galle

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.295€

  10 dni / 7 noči že od 1.295€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Thaproban Beach House 4* /Unawantuna

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.395€

  10 dni / 7 noči že od 1.395€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj