Rezervacija za : Jezeri Garda in Ledro-september

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Jezeri Garda in Ledro-september

Podrobnosti potovanja

Gardsko jezero je prav gotovo največji biser med velikimi severno italijanskimi jezeri, saj so njegove naravne lepote z blagimi vplivi mediteranske klime, ki se širi od Jadrana preko Lombardije vse do Garde v vznožju alpske verige, privabile k naselitvi že stare Rimljane, ki so si tukaj zgradili razkošne letne rezidence. Koncem 19. stoletja so sloves tega jezera ponesli v svet tudi imenitni letoviščarji umetniških krogov, kot so bili Wolfgang Goethe, Henrik Ibsen in David Lowrence. V sedanjih časih ga oblegajo vsi tisti, ki želijo uživati opojne vonjave bujnega sredozemskega cvetja v kontrastu zasneženih alpskih vrhov ter se potepati po prijaznih mestih jezerskega nabrežja. Mi bomo dodali še lepo mero rekreacijskega užitka, saj se bomo podali po novi pohodniški poti Gardskega jezera, atraktivno speljani na previsnih skalah celo 50 metrov visoko nad vodno gladino. Verjetno še lepše doživetje bo pohodništvo ali kolesarjenje s sposojenimi kolesi, okoli jezero Ledra, zaradi lahkotnosti primerno tako za rekreacijske kolesarje kakor družine z otroki.

 • 210 Eur / nad 40 oseb
 • 225 Eur / nad 35 oseb
 • 245 Eur / nad 30 oseb
 • 265 Eur / nad 25 oseb
 • 285 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz po programu potovanja,avtobusne taksa, parkiranja, stroški voznika
 • 1x polpenzion v hotelu 3*, dvoposteljne sobe
 • vodenje z licenco GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški
 • DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 30 Eur
 • najem kolesa (klasično, gorsko, elektro: od 8 Eur do 35 Eur
 • zaščitna čelada: 2 Eur
 • ladijska vozovnica Riva-Limone-Malcesina: cca 20 Eur
 • mestna taksa
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  16 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 37 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

OPOMBA: program je nastal v jeseni 2020, zato se lahko zgodi, da bo letališče, dan in ura odhoda prilagojena morebitnim spremembam letalskih prevoznikov v letu 2021, posledično lahko nastanejo korekcije cene.

ROK PRIJAVE: do 18.08.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 80 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
225 Eur / nad 35 oseb
245 Eur / nad 30 oseb
265 Eur / nad 25 oseb
285 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O., Šolska ulica 2, Škofja Loka
Tel:04/ 50 62 500, pisanec@pisanec.si, www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Kolesarjenje okoli alpskega jezera Ledra
 • Atraktivna pohodniška pot ob Gardskem jezeru
 • Limone, mestece mediteranskega vzdušja
 • Ladijska plovba od Limone do Malcesine
 • Letoviško mesto Riva del Garda
 • Ogled mesta Garda
Slika

01.dan: sobota, 04.09.2021:
ŠKOFJA LOKA – LJUBLJANA – RIVA DEL GARDA – LAGO DI LEDRO

Jutranji odhod iz Škofje Loke, vstop potnikov v Ljubljani ter vožnja na mejni prehod Fernetiči in nadaljevanje proti Padovi ter Veroni, kjer bomo zavili v dolino Adiže in dalje do Gardskega jezera. Naravne lepote ter blagi vplivi mediteranske klime, ki segajo preko Padske nižine vse do Gardskega jezera v vznožju Alp, so privabile na to nabrežje že stare Rimljane, ki so si tukaj zgradili razkošne letne rezidence. Sredi dneva se bomo na tej najbolj severni jezerski točki podali na ogled slikovitega in živahnega mesteca Riva del Garda in si privoščili osrednji dnevni počitek. Strateška lega tega mesta je bila zelo pomembna, zato so tod okoli potekale nenehne vojne in so se menjali gospodarji od Benečanov do Tirolcev, Bavarcev, Napoleonovih Francozov in Habsburških Avstrijcev, dokler ni končno šele po I. svetovni vojni postalo italijansko mesto, sedaj pa mestu vlada predvsem druščina svetovljanskih turistov. Sledil bo glavni dogodek prvega izletniškega dne, saj se bomo zapeljali na Lago di Ledro , ki na višini 655 m velja za enega najlepših tirolskih ledeniških jezer s kristalno čisto vodo turkizno modre barve. Jezero je veliko 218 ha, kar pomeni površino enega in pol blejskega jezera. To ledeniško kotanjo so naseljevali že ljudje bronaste dobe in arheološko dediščino si bomo lahko ogledali v muzeju na prostem, ki se uvršča v seznam Unescove kulturne dediščine. Najprej se bomo namestili v hotelu ter se primerno uredili za pohod ali kolesarjenje okoli jezera. Pohodna pot je dolga 9 km ter je primerna tudi za družine z otroki, saj ni naporna, višinska razlika vzponov in spustov komaj doseže 100 m in nam skupaj vzame čas dobrih dveh ur za celotni krog, omogočena pa bo tudi možnost krajšega pohoda na najlepšem delu te poti. Za tiste, ki si boste sposodili kolo v kolesarskem centru, boste lahko v celoti užili ta rekreacijski dogodek. Na pohodni poti bomo prečkali slikovite kraje, med katerimi sta najlepši v cvetje odeti vasi Mezzalogo in Pieve di Ledro ter priljubljena kopališka plaža v očarljivem Puru, saj se jezero v poletju ogreje na prijetnih 24°C. Proti večeru vrnitev v hotel in večerja.
Slika

02.dan: nedelja, 05.09.2021:
LAGO DI LEDRO – LAGO DI GARDA – LIMONE – CAPO REAMOL – MALCESINE – GARDA - ŠKOFJA LOKA

Po zajtrku se bomo poslovili od jezera Ledra in ves dan posvetili naravnim lepotam ter rekreacijskim užitkom ob jezeru Garda, ki je z dolžino 52 km in širino 18 km, največje italijansko jezero. Zapeljali se bomo v pristanišče Riva del Garda ter z ladjo odpluli vzdolž strme obale v kraj Limone, ki je eden najbolj zanimivih krajev zahodnega jezerskega nabrežja. Zaradi podnebnega vpliva toplega Jadranskega morja, je mestece zavito v bujno mediteransko rastje, na strmih terasah nad mestom pa že od 13. stoletja gojijo nasade limon. Naš daljši postanek v mestecu Limone bomo izkoristili za edinstven sprehod po moderni široki pohodni in kolesarski stezi, zgrajeni na jeklenih nosilcih na previsnih skalah celo 50 m nad jezerom, zato bomo uživali v enkratnih razgledih po okoliških gorah, ki se zrcalijo v modrini jezerske gladine. Ta lahkoten sprehod bomo zaključili na rtu Capo Reamol in se nato vrnili v Limone, kjer bomo preživeli prosti čas za oddih in samostojno potepanje po mestecu sredozemskega vzdušja, ki je nekoč tako navduševalo slavne letoviščarje, kot so bili nemški pesnik Wolfgang Goethe, norveški dramatik Henrik Ibsen ter angleški pisatelj David Lowrence, ki je ravno tukaj dokončal svoj roman Ljubimec Lady Chatterly, ki je bil za takratno puritansko družbo več kot škandalozno pisanje. Hotel Villa Romantica, v katerem so bivali ti ugledni letoviščarji, je še sedaj atrakcija kraja. Nato se bomo ponovno vkrcali na ladjo in prečkali Gardsko jezero z zahodnega na vzhodni breg ter se izkrcali v mestu Malcesine, kjer nas bo čakal naš avtobus. Vožnja vzdolž jezera bo nadvse slikovita, saj bomo na desni strani uživali krasne poglede na jezero in številne zalivčke s plažami, na levi strani pa se bo dvigal gorski masiv Monte Baldo, kjer so pozimi odlična smučišča. Nazadnje se bomo ustavili v Gardi, ki je s svojim starim mestnim jedrom pravi biser in pravi kraj za nakupe spominkov, za pijačo in priložnostni prigrizek ali samo za sprehod po promenadni rivi. Po končanem ogledu mesta, ki je dalo ime največjemu italijanskemu jezeru, se bomo samo še vračali po avtocestah na mejni prehod Fernetiči, ter ta dvodnevni potep zaključili v Ljubljani oziroma v Škofji Loki.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Normandija,Bretanja in Pariz

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.180€

  6 dni že od 1.180€
21.09.2021 - 26.09.2021
Rok prijave: 15.07.2021

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 640€

  4 dni že od 640€
14.10.2020 - 17.10.2020
Rok prijave: 28.08.2021

Rezerviraj

Siena, Elba, Cinque Terre, Pad -jesen

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
07.10.2021 - 10.10.2021
Rok prijave: 03.09.2021

Rezerviraj

Šavrinsko gričevje Slovenske Istre- jesen

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 56€

  1 dan že od 56€
02.10.2021 - 02.10.2021
Rok prijave: 22.09.2021

Rezerviraj

Kolesarjenje po Dravski in Ziljski dolini- oktober

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
01.10.2021 - 03.10.2021
Rok prijave: 01.09.2021

Rezerviraj

Prlekija

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 59€

  1 dan že od 59€
25.09.2021 - 25.09.2021
Rok prijave: 15.09.2021

Rezerviraj