Rezervacija za : Jezeri Como in Maggiore ter Boromejski otoki-jesen

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Jezeri Como in Maggiore ter Boromejski otoki-jesen

Podrobnosti potovanja

 • 355 Eur / nad 40 oseb
 • 375 Eur / nad 35 oseb
 • 395 Eur / nad 30 oseb
 • 420 Eur / nad 25 oseb
 • 450 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz po programu potovanja
 • cestne takse, parkiranja, stroški voznika
 •  2 x polpenzion v hotelu 3*/4*, dvoposteljne sobe
 •  vstopnina palače Boromejskih in dvornih vrtov
 • vstopnina vrtov Ville Taranto
 • slovensko vodenje z licenco GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški
 • DDV
 • strošek prijave             18 Eur
 • enoposteljna soba       64 Eur
 • 2 x ladijski izlet:           23 Eur
  Lago Maggiore : Baveno - Isola Bella -Isola dei Pescatori – Baveno
  Lago di Como : Menaggio - Varenna - Bellagio - Cadenabbia
 • mestne takse
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  24  Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 48 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 30.07.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 150 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda
  Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 375 Eur / nad 35 oseb
 • 395 Eur / nad 30 oseb
 • 420 Eur / nad 25 oseb
 • 450 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

” width=”850″ height=”450″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen” aria-hidden=”false”>

Videli boste:

 • Promenada na Stresa rivieri jezera Maggiore
 • Boromejska palača s sanjskimi vrtovi
 • Eksotilni vrtovi Ville Taranto
 • Letoviška Ascona in Lugano v Švici
 • Izlet z ladjo na Bellagio in Tremezzo
 • Romantično mesto Commo
Slika

1.dan: petek, 10.09.2021:
ŠKOFJA LOKA - LAGO MAGGIORE - ARONA - STRESA - BAVENO

Odhod avtobusa iz Škofje Loke ob 05.30 uri, vstop v Ljubljani ob 06.00 uri ter nadaljevanje na Fernetiče in po italijanskih avtocestah mimo Benetk in Verone proti Milanu, kjer bomo zavili do jezera Maggiore, drugega največjega ledeniškega jezera Lombardije. Čer vseh teh severno italijanskih jezer je v njihovi geografski legi na robu Padske nižine, kjer se kljub objemu visokih alpskih vrhov uveljavljajo blagi vplivi mediteranske klime s cvetočo in opojno dišečo vegetacijo. Najprej se bomo ustavili v Aroni, kjer si bomo ogledali gigantski spomenik Karlu Boromejskemu, milanskemu škofu in kardinalu, ki si je v 16. stoletju zaslužil svetništvo s svojim vzglednim krščanskim življenjem ter z nesebično pomočjo srednjeveškim kužnim bolnikom, kar ga je tudi stalo življena. Celoten spomenik je visok kar 35 metrov, bakrena figura svetnika pa je votla, zato se bomo lahko po polžastih stopnicah povzpeli v njegovo glavo ter si skozi ustno in očesno odprtino privoščili enkraten razgled po jezeru. Vožnjo bomo nadaljevali ob jezerskem nabrežju, kjer nas vsako leto v zgodnji pomladi očara na tisoče nežnih cvetov kamelij. Dan bomo zaključili na promenadi mondene Stresa riviere, kjer se je koncem 19.stoletja začel razvijati svetovljanski turizem in so rastli secesijski hoteli s prestižnimi restavracijami kot gobe po dežju. Hotelski seznami slavnih letoviščarjev so zelo dolgi od Lorda Byrona do Stendala in Dickensa, letne rezidence pa so gradile tudi številne plemiške družine, zlasti Viscontijevi in Boromejski. Hotelska namestitev na rivieri Stresa-Baveno, večerja in nočitev.
Slika

2.dan: sobota, 11.09.2021:
STRESA - BAVENO- ISOLA BELLA - PALLANZA - ASCONA - LAGO DI LUGANO - MENAGGIO

Po zajtrku se bomo z ladjo odpravili na Boromejske otoke, ki so osrednja naravna in kulturna zanimivost jezera. Med najbolj slikovitimi je otoček Isola de pescatori z ribiško naselbino, največji je Isola Madre s palačo sredi bujnih vrtov, glavna atrakcija pa je otok Isola Bella, kamor se je leta 1500 naselila toskanska plemiška družina Boromejskih, ki so v severni Italiji naredili sijajno kariero in tudi v cerkveni hierarhiji dosegli sam Vatikan. Po ogledu palače se bomo posvetili enako navdušujočim Boromejskim vrtovom s fontanami, terasami in cvetjem, ki dišeče omamlja obiskovalce od marca do poznega septembra. Gre za pravi primer »italijanskega vrta«, ki pričara eksotiko s palmami, oljkami, pomarančami, limonami, vrtnicami, grmovnicami vseh vrst in predvsem razkošno cvetočih kamelij, azalej, rododendronov, hibiskusa ter eksotičnih dreves vseh kontinentov sveta, enako obvezno pa je tudi šopirjenje belih pavov. Popoldne se bomo odpeljali v mestece Pallanza, kjer si bomo ogledali bujno cvetoče vrtove Ville Taranto, ki so primer angleškega vrta eksotičnih rastlin, katere je posadil britanski kapitan MacEachorn. Kasneje je park skupaj z vilo podaril italijanski državi, da so tam v okviru »Stresa konference 1935« organizirali diplomatsko srečanje, ki bi zaustavilo politične in vojne norosti Benitta Mussolinija. Panoramska cesta ob jezeru nas bo nato vodila na priljubljeno Canerro Riviero, nakar bomo zapustili italijanski del Laga Maggiore in se zapeljali v švicarski kanton Ticino v Ascono, kjer si bomo vzeli čas za popoldansko kavico in manjši sprehod po priljubljenem letovišču. Sledila bo vožnja v Lugano oziroma na Lago di Lugano, kjer bomo zapustili Švico ter dan zaključili v Italiji v mestu Menaggio, ki leži ob jezeru Lago di Como, hotelska namestitev in večerja.
Slika

3.dan: nedelja, 12.09.2021:
MENAGGIO - LAGO DI COMO - VARENNA - BELLAGIO - TREMEZZO - CADENABBIA - COMO - ŠKOFJA LOKA

Po zajtrku bomo ves dan posvetili naravnim lepotam tretjega največjega severno italijanskega jezera Como, ki je ohranilo tudi staro latinsko ime Lario in ima izrazito podobo preko 400 metrov globokega, dolgega ter stisnjenega fjorda v obliki narobe obrnjene črke Y. Ob tem ledeniškem jezeru so se radi naseljevali že stari Rimljani, potem plemstvo in v novejših časih so ga pogosto počitniško obiskovali ljudje umetniških krogov kot so Liszt, Chopin ter Flobert, v sedanjih časih pa so si ob jezeru kupili razkošne vile George Clooney, Silvester Stalone ter tudi razvpita Madonna. Po zajtrku bomo z ladjo odpluli do obeh najbolj slikovitih krajev jezera Como, kar sta nedvomno Varenna ter zlasti bogatih turistov razvajen Bellagio, ki že od nekdaj kraljuje na rtu obeh jezerskih krakov Como ter Lecco. Oba kraja sta bisera ohranjene arhitekturne dediščine, živahnega mediteranskega vzdušja brez Mediterana, stisnjene ulice pa ponujajo trgovinice, restavracije, picerije in kapučino bare, kolikor si jih le želite. Po vrnitvi na zahodni jezerski breg bomo spoznali še v azaleje in rododendrone odeto Riviero Tramezzino z romantičnim krajem Cadenabbia, ki ga pogosto izberejo filmarji kot slikovito sceno z jezera Como. Vsi ti kraji so s svojo božansko klimo in bujno floro privabljali k naselitvi staro plemstvo, ki je zapustilo številne prestižne palače kot so Villa d'Este, Charlota, Melzi, Monistero, Balbianello in druge. Naše spoznavanje jezera Como bomo zaključili v mestu, ki je jezeru tudi dalo ime. Za obiskovalce Coma je najbolj zanimiv trg Cavur, ki povezuje elegantno obalno promenado s stolnico in romansko baziliko, videli bomo tudi zelo občudovano klasicistično vilo Olmo, ki je ponos mesta ter tempelj Voltiano, posvečen v Comu rojenemu slovitemu fiziku Alessandru Volti, pionirju raziskovanja električnega vira energije. Sledila bo vožnja v smeri Bergama in po avtocestah na Fernetiče ter v Ljubljano in Škofjo Loko.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Normandija,Bretanja in Pariz

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.180€

  6 dni že od 1.180€
21.09.2021 - 26.09.2021
Rok prijave: 15.07.2021

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 640€

  4 dni že od 640€
14.10.2020 - 17.10.2020
Rok prijave: 28.08.2021

Rezerviraj

Siena, Elba, Cinque Terre, Pad -jesen

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
07.10.2021 - 10.10.2021
Rok prijave: 03.09.2021

Rezerviraj

Šavrinsko gričevje Slovenske Istre- jesen

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 56€

  1 dan že od 56€
02.10.2021 - 02.10.2021
Rok prijave: 22.09.2021

Rezerviraj

Kolesarjenje po Dravski in Ziljski dolini- oktober

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
01.10.2021 - 03.10.2021
Rok prijave: 01.09.2021

Rezerviraj

Prlekija

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 59€

  1 dan že od 59€
25.09.2021 - 25.09.2021
Rok prijave: 15.09.2021

Rezerviraj