Rezervacija za : Japonska

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Japonska

Podrobnosti potovanja

 • 3.290 Eur/ nad 30 oseb
 • 3.450 Eur/ nad 25 oseb
 • 3.680 Eur/ nad 20 oseb
 • 3.930 Eur/ nad 15 oseb
 • 4.150 Eur/ nad 10 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

Cena je računana na dan 24.06.2022, pri menjavi 1 EUR = 142 JPY. V primeru večje spremembe v valuti, se cena temu primerno prilagodi

 • letalske vozovnice Benetke–Osaka, Tokyo –Trst
 • letališke takse in varnostne pristojbine *454 Eur
  *Točen izračun letaliških pristojbin in dodatka na gorivo bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
 • turne vožnje po programu potovanja in avtobusni transferji na Japonskem
 • japonski turni vodnik z licenco
 • slovensko vodenje z licenco
 • vozovnice za vlak Hirošima/Kyoto in Kyoto/Kanazawa
 • transfer prtljage Hirošima/Kyoto in Kyoto/Kanazawa
 • trajekt Miyajima
 • ladijska vožnja
 •  9 x nočitev z zajtrkom, hoteli 3* in tradicionalni japonski hotel, dvoposteljne sobe
 •  2 x večerja
 •  nezgodno zavarovanje potnikov
 •  agencijski stroški
 • strošek prijave: 20 Eur
 • enoposteljna soba:  585 Eur
 • planiranih vstopnin z rezervacijami : cca. 95 Eur
 • napitnine japonskemu vodniku in vozniku
 • transferja na letališče (cena je odvisna od števila potnikov in bo znana naknadno)Fakultativni opciji za doplačilo tekom potovanja:
  - organizirane tipične večerje v restavracijah v spremstvu vodnika – cena ene večerje bo med 2.800-5.500 JPY
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  184 Eur*
  *Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja/odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/družinsko): 216 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 17.08.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 500 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:
3.450 Eur / nad 25 oseb
3.680 Eur / nad 20 oseb
3.930 Eur / nad 15 oseb
4.150 Eur / nad 10 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

Cena je računana na dan 24.06.202, pri menjavi 1 EUR = 142 JPY. V primeru večje spremembe v valuti, se cena temu primerno prilagodi.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list

TRENUTNI POTOVALNI POGOJ: negativni PRC test

LETALSKI POLET je zapisani po veljavni rezervaciji na dan objave programa vendar vas moramo opozoriti, da si letalske družbe jemljejo pravico do naknadnih sprememb /ure, dan poleta, preusmeritve na drugo letališče, dviga cene, odpoved poleta/, zato se mi lahko samo prilagajamo novi situaciji z iskanjem optimalnih možnosti izvedbe programa.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O., Šolska ulica 2, Škofja Loka
Tel: 04/ 50 62 500, pisanec@pisanec.si, www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Jen)

Videli boste:

 • Osaka
 • Kyoto
 • Hirošima
 • Tokyo
 • Shirakawa-go
 • Hakone

1.dan: četrtek, 20.10.2022:
LJUBLJANA – BENETKE - OSAKA

Zbor potnikov v Ljubljani in vožnja na beneško letališče, od koder bomo poleteli proti Munchnu ter takoj nadaljevali polet v Osako, kjer bomo pristali naslednje jutro

2. dan: petek, 21.10.2022:
OSAKA - HIMEJI – OKAYAMA – KURAŠIKI

Po jutranjem pristanku na letališču Kansai v OSAKI se bo pričelo naše odkrivanje pokrajinskih podob dežele vzhajajočega sonca, ko se bomo vozili do gradu HIMEJI, kjer se bomo srečali s prvo japonsko znamenitostjo iz Unescovega seznama svetovne kulturne dediščine. Ogledali si bomo elegantni grad iz 16. stoletja, ki izgleda kot velika bela čaplja, ki se pripravlja za vzlet v nebo. Pri gradnji gradu so uporabljali ogromne kamnite bloke, na tisoče zidakov in kar 400 ton lesa, zato je tako mogočen, da je preživel vse vojne nepoškodovan. Med ogledom gradu se bomo povzpeli na grajski stolp, ki nam bo nudil enkraten razgled po širni pokrajini. Po ogledu bomo nadaljevali potovanje v mesto OKAYAMA. Že včasih je bilo to mesto gospodarsko zelo dinamično in je še danes polno poslovnežev z vsega sveta, vendar ima tudi dve veliki znamenitosti. Sprehodili se bomo po izjemnem botaničnem vrtu Koraku-en, ki so ga začeli negovati že v 17. stoletju in velja za enega izmed treh najlepših na Japonskem. Od tam bomo imeli tudi lep pogled na grad Okayamo-jo, ki ga Japonci zaradi nenavadne temne barve primerjajo črnemu vranu. Nadaljevanje poti vzdolž morskega zaliva Harima-Nada do mesta KURAŠIKI, hotelska namestitev (fakultativna večerja), počitek in prilagajanje časovni razliki.

3. dan: sobota, 22.10.2022 :
KURAŠIKI – MIYAJIMA – HIROŠIMA

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled najstarejšega predela KURAŠIKIJA, ki ga je potrebno prehoditi peš, da ga doživimo kot biser iz starih časov Japonske. Ob glavnem kanalu se je že pred skoraj štiristo leti razvila ena največjih tržnic riža, okrog tržnice pa so se namnožile številne druge prodajalne, kjer so ljudje dobili vse za potrebe življenja. Vstopili bomo v stari Kogei-kan, ki nudi na ogled nekaj izdelkov tradicionalnih japonskih obrti in se sprehodili po mestu, kjer so ohranjene čudovite hiše uglednih samurajev in bogatih trgovskih družin, med katere je sodila tudi družina Ohara. Obogateli so s tekstilnimi manufakturami, ker pa so bili naklonjeni tudi umetnosti, so ustvarili imenitno Ohara galerijo, kjer se bomo seznanili z japonsko likovno umetnostjo, srečali pa bomo tudi številna platna evropskih impresionistov. Ker v mestu vlada tudi vzdušje čajnic in gejš, ni čudno, da je Kurašiki pogosto živa scena filmskih ustvarjalcev. Po pavzi za prvo nabiranje spominkov, bomo nadaljevali pot proti Hirošimi in do pristanišča, od koder se bomo s trajektom odpeljali na otok MIYAJIMA, otok deviškega japonskega gozda, kjer je človek zgradil le svetišča in ga dolgo časa pustil nenaseljenega. Že med vožnjo bomo v morju pred otokom prepoznali torii, najbolj slavno japonsko ikono v podobi lesenega vhoda v svetišče Itsukushima-jinga. Po doživetju naravne lepote otoka in sakralnih zakladov, vključno z eno izmed najlepših pagod Senjo-kaku, se bomo s trajektom vrnili na obalo in se odpeljali v naš hotel v Hirošimi (fakultativna večerja) in nočitev.

4. dan: nedelja, 23.10.2022 :
HIROŠIMA - MIYAJIMA - KYOTO

Po zajtrku bo sledil jutranji ogled Hirošime. Spominjali se bomo dne 6. avgusta 1945 leta, ki je ob 08.15 uri zjutraj postal usoden za več kot 200.000 prebivalcev Hirošime in prelomen za ves svet. Obiskali bomo muzej, ki govori o katastrofi prve atomske bombe in se sprehodili po spominskem parku miru ter se tako priključili željam obiskovalcev o neponovljivosti tega dogodka. Nato se bomo odpeljali na železniško postajo znamenitega japonskega najhitrejšega vlaka Šinkansen, ki nas bo s hitrostjo preko 340 km/h popeljal v nekdanjo japonsko prestolnico KYOTO. Že ta dan si bomo ogledali templj Kiyomizu, ki je šolski primer lesenih japonskih palač in tako impozanten, da ga ne smemo prezreti. Hotelska namestitev in (fakultativna večerja).

5. dan: ponedeljek, 24.10.2022 :
KYOTO

Po zajtrku bomo začeli raziskovati zgodovinski KYOTO. Srečno naključje je hotelo, da ameriške bombe niso uničile mesta, ki je med vsemi japonskimi mesti najbolj aristokratsko in je središče japonske duhovnosti ter zakladnica tradicionalne arhitekture. Kyoto je bil več stoletij stara cesarska prestolnica, s prihodom kitajskega budizma v 6. stoletju pa je postal tudi najpomembnejši verski center države, ki ima še danes preko 1.600 templjev, preko 400 drugih svetišč, palač, paviljonov, gradov in cesarsko razkošnih vrtov z najlepšim razcvetom češnjevih cvetov. Ogledali si bomo nekaj svetovnih znamenitosti, med katere sodi tudi grad Nijo-jo, ki je bil stoletja sedež samurajev in šogunov, zato je temu primerna nepremagljiva trdnjava in istočasno razkošni dvor. Nadaljevali bomo z ogledom Heian-jingu, lesene in barvite stavbe, kjer bomo imeli malo učno uro japonskega načina gradbeništva. Odšli bomo vse do najlepših templjev, med katere sodita Zlati paviljon ali Kinkaku-ji ter Ryoan-ji ali Mirnega zmaja paviljon, kjer se nahajajo skrivnostne skale, ki so najboljši kraj za meditacijo in črpanja energije. Sredi dneva bomo zavili na mestno živilsko tržnico, da doživimo pravi mestni utrip ter spoznamo raznovrstno japonsko kulinariko. Med doživetji Kyota bo tudi sprehod po stopinjah gejš, ki so nekoč prav drobno stopicale po kamnitih ulicah četrti Gion. Po celodnevnem doživljanju stare japonske kulture in arhitekturnih zakladov nekdanje prestolnice, se bomo vrnili v hotel, prenočevanje in (fakultativna večerja).

6. dan: torek, 25.10.2022 :
KYOTO - KANAZAWA

Po zajtrku bomo odšli do železniške postaje in še enkrat vstopili na vlak ter se odpeljali mimo slikovitega jezera Biwa-ko proti mestu KANAZAWA. Ogledali si bomo zanimivo mesto, ki je začelo pridobivati na ugledu in moči v 16. stoletju, ko so se sem naselili budisti Ikko sekte, iz njihovega nekdanjega templja pa je kasneje nastal mestni grad. Največja atrakcija pa bo ogled Kenroku-en vrta, ki bo za nas že drugi, izmed treh najlepših vrtov na Japonskem. Lepo doživetje bo stara mestna ulica Higashi Chaya-gai, kjer so se nekoč, ob glasbi in plesu gejš, družili samuraji in bogati trgovci. Po tej ulici lesenih hišk se bomo sprehodili tudi mi ter mogoče uzrli prelepo gejšo, ki bo hitela po opravkih. Sledil bo ogled nekdanje samurajeve četrti Nagamachi, kjer se bomo sprehodili po ozkih ulicah in ob lepo ohranjenih samurajskih palačah doživeli vzdušje nekdanjih dni. Pred odhodom v hotel si bomo ogledali nenavadni Myoryu-ji tempelj, ki je bolj poznan kot nindža tempelj, čeprav v njem nindže nikoli niso živele. Tak naziv si je pridobil zaradi sistema skrivnih sob, hodnikov in celo podzemnih tunelov, ki so povezovali tempelj z gradom in so omogočali hitro ter učinkovito obrambo pred sovražniki. To bo naš zadnji ogled tega dne, sledila bo le še vožnja do hotela in prenočevanje (fakultativna večerja).

7. dan: sreda, 26.10.2022 :
KANAZAWA - SHIRAKAWAGO - TAKAYAMA - OKU HIDA ONSEN

Po zajtrku se bomo odpravili na prelep potovalni dan v hriboviti predel japonskega podeželja. V kraju SHIRAKAWA-GO se bomo najprej odpeljali do razgledišča, od koder se nam bo odprl prekrasen pogled na kraj s tradicionalnimi lesenimi kmečkimi hišami gassho-zukuri. V kraju Shirakawa-go, ki je od leta 1995 zaščiten kot svetovna kulturna dediščina, bomo doživeli lepoto tradicionalne Japonske, ki jo poznamo s starih filmov, kjer so riževa polja in s slamo krite hiše. Danes so nekatere hiše spremenili v restavracije in manjše hotele, v večini pa še vedno živijo domačini in skrbno čuvajo dediščino svojih prednikov. Med ogledi si bomo privoščili tradicionalno kosilo, nato pa počasi nadaljevali ob Moboro jezeru in vzdolž slikovite reke So-gawa do TAKAYAME, ki je zopet eno izmed očarljivih mest, s številnimi tradicionalnimi trgovskimi hišami, kjer ponujajo odlični sake. Po krajšem ogledu starega dela mesta bomo nadaljevali pot do zdraviliškega kraja Oku Hida Onsen, namestitev v tradicionalnem japonskem hotelu. Po hotelski večerji bomo imeli enkratno priložnost, da prespimo v tradicionalnih sobah, ki so prekrite s tatamiji in to nočitev vzeli kot veliko zanimivost. Pred hotelsko večerjo bo možno še sproščanje v hotelskih toplicah.

8. dan: četrtek, 27.10.2022 :
OKU HIDA ONSEN – MATSUMOTO - HAKONE

Po zajtrku bomo nadaljevali potovanje po slikoviti pokrajini in se kar naenkrat znašli v objemu skalnatega masiva Japonskih Alp, katerih vrhovi se dvigajo preko 3.000 m. Preko prelaza se bomo na drugi strani začeli spuščati proti mestu MATSUMOTO, ki je znan po prelepem gorskem zaledju in najstarejšem srednjeveškem gradu na Japonskem. Po krajšem postanku v mestu in možnosti za kosilo, bomo nadaljevali našo vožnjo mimo jezera Kawaguchi, kjer bomo prvič imeli možnost videti goro Fuji. Proti večeru se bomo že nahajali na področju narodnega parka HEKONE, kjer se bomo namestili v hotelu in si po hotelski večerji privoščili dober počitek.

9. dan: petek, 28.10.2022 :
HAKONE - TOKYO

Po zajtrku bomo obiskali najbolj znani japonski narodni park HAKONE, sredi katerega kraljuje mistična gora Fuji z višino 3.776 m. Hakone je priljubljena izletniška pokrajina za Japonce, saj je tukaj narava izjemna in bogata z vrsto mineralnih in termalnih izvirov, zato je tudi privlačna z vidika zdraviliškega turizma. Z ladjico se bomo zapeljali po slikovitem kraterskem jezeru Ashi, od koder se v lepem vremenu odlično vidi vulkan Fuji, ki je očaral že na stotine pisateljev, pesnikov, slikarjev in fotografov. Kljub občudovanju in spoštovanju pa zna biti Fuji tudi zlovešča gora, saj je kot vulkan s svojo eruptivno lavo 1707. leta uničil Tokyo. Po ladijski vožnji bomo izlet nadaljevali v dolino OWAKU DANI, ki je zelo vulkansko nemirna in polna žveplovih sulfatar ter geotermalnih izvirov in zato zelo atraktivna. Zadnji ogled na tem predelu bo zanimiva, nekdanja kontrolna postaja, iz časa šoguna Tokugawa. Nato nas bo pot vodila v TOKYO, ki ga doživljati kot ogromno aglomeracijo samega Tokya, Kawasakija, Yokohame ter Kamakure in predvsem kot nepopisno gnečo avtomobilov ter mravljišča ljudi. Na poti do našega hotela nas bo fascinirala moderna, futuristična in drzna arhitektura, kakor tudi sledi starega mesta Edo. Namestitev v hotelu in prenočevanje

10. dan: sobota, 29.10.2022 :
TOKYO

Po zajtrku se bomo ves dan namenili spoznavanju mesta, ki je postal sedež oblasti od 17.stoletja naprej. Najprej se bomo zapeljali do palače Kokyo, kjer živi japonska cesarska družina, obdana z ogromnim parkom, ki je le delno odprt za obiskovalce. Nadaljevali bomo pot do Asakuse, da obiščemo enega najstarejših budističnih templjev na Japonskem, Že v srednjem veku je bilo tu veliko trgovin in prenočišč, ki so oskrbovale številne vernike, ki so prihajali sem iz oddaljenih krajev, danes so to večinoma trgovine s turističnimi spominki in japonsko hitro prehrano. Popoldan bom spoznali Shibuyo, ki predstavlja center mode in kulture za mlade, saj tukaj vzniknejo številni modni in predvsem zabavni ter nenavadni trendi na Japonskem, zato je sprehod po teh ulicah prava paša za oči. Na koncu bomo spoznali tudi elitno četrt Ginza in visoke stavbe kot so Metropolitan, Tokio Tower, Ark Hill, Sony in še mnoge druge. Po vseh teh ogledih si bomo lahko privoščili še zadnjo skupno večerjo na Japonskem (doplačilo), preden bomo poslednjič prenočili na Japonskem.

11. dan : nedelja, 30.10.2022 :
TOKYO – TRST – LJUBLJANA

Po bolj poznem zajtrku bomo pripravili prtljago za odhod ter se odpeljali na letališče, od koder se bomo začeli vračati proti Evropi. Predvidenem pristanek letala na letališču Trst je ob 21.40 uri. Sledilo bo le še vračanje proti Ljubljani.

OPOMBA:

LETALSKI POLET je zapisani po veljavni rezervaciji na dan objave programa vendar vas moramo opozoriti, da si letalske družbe jemljejo pravico do naknadnih sprememb /ure, dan poleta, preusmeritve na drugo letališče, dviga cene, odpoved poleta/, zato se mi lahko samo prilagajamo novi situaciji z iskanjem optimalnih možnosti izvedbe programa.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Sultanat OMAN

Zagotovljeno potovanje

9 dni že od 2.075€

  9 dni že od 2.075€
21.10.2022 - 29.10.2022
Rok prijave: 09.09.2022

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 640€

  5 dni že od 640€
12.10.2022 - 16.10.2022
Rok prijave: 05.09.2022

Rezerviraj

Sardinija in Korzika

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.175€

  8 dni že od 1.175€
08.10.2022 - 14.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Maroko

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.170€

  8 dni že od 1.170€
02.10.2022 - 09.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Siena, Elba in Cinque Terre

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 365€

  3 dni že od 365€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 28.08.2022

Rezerviraj

testBernina Express in Gardsko jezero

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 390€

  3 dni že od 390€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj