Rezervacija za : Islandija-barvita jesen in čarobni polarni sij

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Islandija-barvita jesen in čarobni polarni sij

Podrobnosti potovanja

Islandija je očarljiva, skoraj magična, destinacija. Grebeni, ledeniki, vulkani, fjordi in gejzirji oblikujejo pokrajino, ob kateri vam bo zastal dih. Dežela, prepojena z bogato zgodovino, kjer se prepletata kultura in narava bo navdušila vašo raziskovalsko plat. Edinstvena destinacija vas vabi, da jo odkrijete in doživite v vsem njenem sijaju.

Islandija je ena najbolj obiskanih turističnih destinacij v Evropi in njeni obiskovalci lahko uživajo v številnih aktivnostih, ki so na voljo skozi celo leto. Z Islandijo ne moremo zgrešiti, pa če gremo tja poleti, ko v polarnih dnevih v pršu veličastnih islandskih slapov vse žari v svojem zelenju. Divja islandska pokrajina navdušuje s termalnimi vrelci , zato nikakor ne pozabite skočiti na nočno kopanje v Modri laguni.

Prav posebno doživetja lahko na Islandiji ujamemo jeseni, ko se pokrajina odene v preprogo jesenskih barv drobnega cvetja pisane tundre. Polarni sij ali aurora borealos je naravni pojav in hkrati čarobno doživetje, ki ga lahko na našem planetu najlepše doživimo v pasu okoli 65. do 70. Vzporednika. Zato je Islandija idealna za lov na te nepozabne prizore narave, ki nastanejo ob srečanju električno nabitih delcev magnetosfere v stiku z ozračjem našega planeta. Barviti ples polarnega sija je lahko viden vsako jasno noč, zlasti, če se potepamo v teh krajih ob pravem času, to je okoli jesenskega ali spomladanskega enakonočja. Edini pogoj so seveda jasne noči in vera v nordijske bogove starih Vikingov, da bodo z lepim jesenskim vremenom na naši strani.

Islandija ima bogato kulturno zgodovino, ki sega več tisoč let nazaj. Nekoč vikinška dežela ponuja številne znamenitosti, ki obiskovalcem omogočajo vpogled v bogato zgodovino in kulturo dežele. Na potovanju z agencijo Potovanja Pisanec bomo odkrivali čari Reykjavika in zgodbe vikinških sag. Če želite doživeti nekaj čarobnega, potem je Islandija zagotovo destinacija, ki jo morate obiskati. Kontaktirajte nas in si rezervirajte potovanje danes!

 • 1.180 Eur/ nad 35 oseb
 • 1.220 Eur / nad 30 oseb
 • 1.265 Eur / nad 25 oseb
 • 1.315 Eur / nad 20 oseb
 • 1.330 Eur / nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

V primeru spremembe tečajnega razmerja (na dan izdelave aranžmaja 1 Eur/155 Isk), si pridržujemo pravico do korekcije cene novemu menjalnemu razmerju.

- polet z Austrian Airlines Dunaj- Keflavik - Dunaj
- letališke takse in varnostne pristojbine 125 Eur, točen izračun vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa
- avtobusni transfer Keflavik – hotel – Keflavik

 • celodnevni izlet Zlati trikotnik
 • celodnevni izlet po južni obale do Vika
 • celodnevni izlet od Vika do NP Skaftafell
 • izlet na polotok Reykjanes z Modro laguno
 • ogled znamenitosti Reykjavika
 • 3 x namestitev v hotelu 3*, dvoposteljne sobe s toaleto – 2 x večerji v hotelu namestitve
 • slovensko vodenje, licenco GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 23 Eur
 • enoposteljna soba: 140 Eur
 • fakultativno morsko kosilo v Reykjaviku: 38 Eur
 • ogled filma v Lava centru: 12 Eur
 • vstopnina za kopanje v Modri Laguni
 • prevoz** Ljubljana - Dunaj- Ljubljana* /*cena bo znana kasneje glede na števila potnikov/

FAKULTATIVNE AKTIVNOSTI:
- cena kopanje v Modri laguni : cca 70 Eur

 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 74 Eur
 •  zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 86 Eur

ROK PRIJAVE: do 15.06.2023 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapacitet letala ter namestitev. Objavljena cena aranžmaja je zagotovljena do razpisanega roka prijave, cena kasnejših prijav bo odvisna od takratne cene nakupa letalske vozovnice.

SEDEŽNI RED na minivanu /do 20 potnikov/ oziroma na avtobusu /nad 20 potnikov/ po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 400 Eur
- ostali obroki do 08.09.2023
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.220 Eur / nad 30 oseb
1.265 Eur / nad 25 oseb
1.315 Eur / nad 20 oseb
1.330 Eur / nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

V primeru spremembe tečajnega razmerja (na dan izdelave aranžmaja 1 Eur/155 Isk), si pridržujemo pravico do korekcije cene novemu menjalnemu razmerju.

OCENA POTOVALNEGA NAPORA: naše potovanje po Islandiji ni treking, se pa bomo gibali v naravi in se ustavljali z avtobusom zaradi fotografiranja naravnih lepot in krajših sprehodov v trajanju od pol ure do ene ure, kar običajno z velikim zadovoljstvom zmorejo tudi tisti, ki hodijo malo težje. Vsak takšen pohod se bo zaključili z vrnitvijo na izhodišče, zato nas bodo lahko tisti, ki ne bi želeli ali mogli z nami, počakali na izhodišču in si med tem sami naredili krajši sprehod po lastnih zmožnostih, kajti prelepa narava bo vedno in povsod okrog nas.

ISLANDSKO VREME V SEPTEMBRU
Vreme je še vedno jesensko potovalno prijetno, sonce vzide okoli 7. ure in zaide okoli 19. ure, noči so ravno prav temne, da so idealne za polarni sij. Dnevne temperature so od 11°C do največ 15°C, nočne okoli 7°C-10°C, število deževnih dni je še zmerno. Vsekakor bodo potrebna toplejša oblačila in nepremočljiva obutev, kajti vremenska resnica Islandije je, da se lahko vremenske situacije hitro menjajo in so vremensko idealni dnevi največja loterija preko vsega leta.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključenem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC d.o.o.

SPLOŠNI POGOJI poslovanja so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v naši poslovalnici ter objavljeni v katalogu in na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Islandska krona)

Videli boste:

 • neverjetna paleta jesenskih barv čarobne tundre
 • mistični nočni ples polarnega sija na islandskem nebu
 • tektonska prelomnica Thingvellirja, vulkani in gejziri
 • Veličastni slapovi Gullfoss, Skogafoss, Seljalandfoss, Svartifoss, Detifoss, Hraunfossar
 • črede islandskih konjev v naravnem okolju
 • prenočevanje na klifu Dyrholaey in NP Skaftafell
 • doživetje nočnega geotermalnega kopanje v Modri laguni
 • čari Reykjavika, najsevernejše prestolnice na svetu
 • zgodbe vikinških sag in skrivna bivališča trollov
Slika

1.dan: sobota, 23.09.2023 :
LJUBLJANA - DUNAJ – KEFLAVIK-HAFNARFJORDUR

Zgodnji popoldanski odhod skupine iz Ljubljane, možni vstopi potnikov v Celju in Mariboru ter nadaljevanje na dunajsko letališče. Sledil bo večerni direkten polet do navdušujoče lepe Islandije, ki leži ob robu Arktičnega morja in je oddaljena od Grenlandije le dobrih 400 km, od naših krajev pa preko tri tisoč kilometrov. Na islandskem letališču Keflavik bomo pristali okoli 23.00 ure, sledil bo prevoz v bližnji Hafnarfjordur, hotelska namestitev in nočitev.

2.dan: nedelja, 24.09.2023:
HAFNARFJORDUR - THINGVELLIR - LAUGARVATN - GEYSIR - GULLFOSS – SELJALANDFOSS - SKÓGAFOSS - DYRHOLAEY

Po zajtrku se bomo odpravili do narodnega parka Thingvellir z atraktivno tektonsko prelomnico, ki ločuje ameriški kontinent od evro-azijske plošče. Sprehodili se bomo do svete reke Öxara in do pečine Lögberg, kjer so davnega 930. leta prvič zasedali voditelji vikinških klanov ter zasnovali Althing, prvi demokratični parlament te dežele. Nato se bomo ustavili pri jezeru Laugarvatn, ki je za vse Islandce zgodovinsko pomembno, saj so prvi Vikingi leta 1000 ravno tu sprejeli krščanstvo od irskih menihov. Malo naprej bomo dosegli slavni Geysir, ki je s svojimi izbruhi na vsakih 5-10 min pravo islandsko doživetje. Sledil bo sprehod do slapov Gullfoss v kanjonu reke Hvitá ter dalje čez pašnike z opevanimi islandskimi konji. Proti večeru bomo videli še Seljalandfoss in Skogafoss ter dan zaključili sredi deviške pokrajine z namestitvijo in večerjo na osamljeni farmi Dyrholaey pod vulkanom Katla, kar bo tudi idealen kraj za pričakovanje polarnega sija sredi temne noči.

3.dan: ponedeljek, 25.09.2023 :
DYRHOLAEY - REYNISDRANGUR - VIK- KIRKJUBAEJARKLAUSTUR - SKAFTAFELL - SVARTIFOSS – DYRHOLAEY

Po zajtrku si bomo privoščili jutranji sprehod po črni vulkanski plaži Reynisfjara, ki velja za najmočnejše izžarevanje pozitivne energije na Islandiji, se dotaknili bazaltnih stebrov in občudovali morske čeri Reynisdrangur ter mogočni klif Dyrholaey z naravnim mostom. Sledila bo vožnja v Vik, ki je najbolj južno naselje Islandije ter dalje vzdolž južne peščene obale Mýrdalssandur, ki so jo ustvarile ledeniške reke z akumulacijo vulkanskega peska. Najlepše področje tega sandurja je polje Eldhraun, ki ga preraščajo obsežni mahovi v debelih plasteh in ustvarjajo pravljično pokrajino, brez katere ne bi spoznali najbolj prave podobe Islandije. Prispeli bomo v Kirkjubæjarklaustur, ki so ga v 12. stoletju ustanovile sestre benediktinke, po katerih se imenujeta slapova Systrafoss. Po počitku za pijačo in prigrizek, bomo nadaljevali proti vznožju Vatnajökulla, ki je tretji največji ledenik sveta in skriva pod svojim ledenim pokrovom številna ognjeniška žrela. Dosegli bomo narodni park Skaftafell ter se podali na krajši pohod do slapu Svartifoss, ki pada preko bazaltnih stebrov v podobi kamnitih orgel. Po počitku v centru obiskovalcev narodnega parka, se bomo vračali nazaj v naš podeželjski hotel Dyrholaey in se po večerji ozirali v nebo po morebitnem spektaklu Aurore borealis.
Slika

4.dan : torek, 26.09.2023:
DYRHOLAEY – SÓLHEIMAJÖKULL - HVOLSVOLLUR – SVINAHRAUN – REYKJAVIK – BESSASTAĐIR - REYKJANES - MODRA LAGUNA - KEFLAVIK

Po zajtrku se bomo usmerili proti Reykjaviku in vmes naredili nekaj ogledov. Če bo vreme pravo, se bomo lahko sprehodili do ledeniškega čela slikovite soteske Sólheimajölull. V kraju Hvólsvollur bomo obiskali zelo sodoben Lava center in si ogledali film o vulkanskih aktivnostih ter spektakularnih izlivih lave na Islandiji. Nato bomo ponovno prečkali atlantsko tektonsko prelomnico Svinahraun z obsežnim poljem več tisoč let stare lave, preko katere se razrašča pisana preproga mahov in drobnega cvetja islandske tundre. Potem bomo dosegli Reykjavik, kjer se bomo skupaj sprehodili do jezera Tjörn, kjer se nahaja rotovž z veliko maketo Islandije, parlament in rezidenca predsednika vlade v bivših danskih zaporih. Nato bomo v kroženju po islandski prestolnici videli znamenitosti, kot so cerkev Hallgrimskirkja, prepoznavna veduta mesta, spomenik Leifurju Erikssonu, hrabremu Vikingu, ki je kot prvi Evropejec odkril Ameriko že davno pred Kolumbom, hišo Höfđi, kjer se je dogodilo zgodovinsko srečanje Regan-Gorbačov in kjer se je odigral znameniti šahovski dvoboj Fischer-Spaski ter se na koncu ustavili še pri skulpturi vikinške ladje, ki je simbol Reykjavika. Oglede bomo zaključili v pristanišču v preprosti ribiški restavraciji, ker nas bodo čakali z odličnim kosilom morskih okusov. Sledilo bo samostojno potepanje v centru mesta, kjer si bomo nabirali spominke in vtise islandske prestolnice. Proti večeru se bomo zapeljali na rt Áftanes v obrobju Reykjavika do Bessastaðirja, nekdanjega samostana in kasneje sedeža danske nadvlade, sedaj pa rezidence predsednika države. Sledila bo vožnja po polotoku Reykjanes mimo Perlana, velikega geotermalnega zajetja ki oskrbuje Reykjavik z naravno toplo vodo. Nazadnje bomo zavili v Bláa Lonið ali v Modro laguno, v najbolj znano islandsko geotermalno kopališče, ki slovi po izločanju zeleno-modre alge, znane kot osnova islandske kozmetične kolekcijo Blue Lagoon. Po edinstvenem kopanju, ki je vrhunsko doživetje vsakega obiskovalca Islandije, se bomo zapeljali na letališče Keflavik ter opolnoči poleteli proti Dunaju.
Slika

5.dan: sreda, 27.09.2023:
KEFLAVIK – DUNAJ - LJUBLJANA – ŠKOFJA LOKA

Opolnoči polet letala Austrian Airlines na Dunaj, kjer bomo po štirih urah poleta pristali ob šesti uri zjutraj po lokalnem času, sledil bo le še prevoz v Ljubljano oziroma v Škofjo Loko.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Amazing view on the Taj Mahal

INDIJA-zlati trikotnik in NP Ranthambore

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.485€

  12 dni že od 2.485€
13.11.2023 - 23.11.2023
Rok prijave: 10.09.2023

Rezerviraj

Martinovanje v Svečinskih goricah

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 85€

  1 dan že od 85€
10.11.2023 - 10.11.2023
Rok prijave: 20.10.2023

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira-v času jesenskih počitnic

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.020€

  8 dni že od 1.020€
30.10.2023 - 06.11.2023
Rok prijave: 30.07.2023

Rezerviraj

Maroko – 8 dni

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.315€

  8 dni že od 1.315€
15.10.2023 - 22.10.2023
Rok prijave: 25.08.2023

Rezerviraj
Dolina reke Una. Kulen vakuf.

Skrita čudesa Bosanske krajine

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 295€

  3 dni že od 295€
29.09.2023 - 01.10.2023
Rok prijave: 16.08.2023

Rezerviraj
Puščava Namib v Namibija

Namibija

Zagotovljeno potovanje

13 dni že od 3.050€

  13 dni že od 3.050€
29.09.2023 - 11.10.2023
Rok prijave: 10.06.2023

Rezerviraj