Rezervacija za : INDIJA-zlati trikotnik in NP Ranthambore

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

INDIJA-zlati trikotnik in NP Ranthambore

Podrobnosti potovanja

Odpravite se na nepozabno avanturo  in odkrijte skrivnostno in čarobno Indijo. Na potovanju bomo v 8 dneh odkrivali zgodbe, kulturo in znamenitosti, ki so skozi tisočletja oblikovale to fascinantno deželo. Naše potovanje se začne v prestolnici Delhi, kjer se prepleta stara in nova Indija, od britanskega kolonialnega mesta do kaotičnih in živahnih trgov starega mesta.

Nato bomo zavili na podeželje, v Mandawo, nekdanjo karavansko postojanko, polno razkošnih palač in bogato poslikanih hiš. Pot nas vodi naprej v Jaipur, prvo mesto zlatega trikotnika severne Indije, ki slovi po svojih umetniških dosežkih in zgodovinskih znamenitostih, kot je čudovita trdnjava Amber.

Čaka nas safari v narodnem parku Ranthamborekjer se bomo obdani z raznoliko floro in favno podali na lovljenje nepozabnih fotografij indijskega tigra, leoparda in številnih drugih divjih živali.

Obiskali bomo tudi Fatehpur Sikri, enkratno “mesto duhov”, kjer bomo občudovali arhitekturne mojstrovine, ki so se skozi čas ohranile kot pričevanje o bogati zgodovini tega mesta. Naše potovanje zaključujemo v Agri, drugem mestu “zlatega trikotnika”, ki je dom ene izmed najlepših znamenitosti sveta, mavzoleja Taj Mahal, ter bogatega kompleksa Rdeče palače.

Na tej čarobni poti po Indiji vas čaka prava mešanica kulture, zgodovine, narave in mističnih zgodb, ki so skrite v srcu te neverjetne dežele. Pridružite se nam na nepozabni pustolovščini, kjer bomo skupaj odkrivali, doživljali in raziskovali skrivnosti Indije!

 • 2.635 Eur / nad 25 oseb
 • 2.730 Eur / nad 20 oseb
 • 2.825 Eur / nad 15 oseb
 • 2.945 Eur / nad 10 oseb
  Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena pri najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.
 • letalski poleti Ljubljana - Istanbul - Delhi/Khajuraho - Varanasi/ Varanasi - Delhi/Delhi - Istanbul - Ljubljana
 •  vse letališke takse, varnostne pristojbine
  /na dan priprave programa so vse takse znašale 333 Eur*, točen izračun vseh taks bo znan 10 dni pred odhodom/
 •  vsi transferji letališče-hotel-letališče v Indiji
 • turni prevozi s klimatiziranim avtobusom po programu potovanja
 • kategorije namestitev: hotel-resort 4*, tradicionalni hotel Mandawa , lodge Ranthambore
 • hotelska storitev : 11x nočitev v dvoposteljnih sobah,
 • 10 x večerje, 11 x zajtrki, 1x kosilo
 • 2 x safari z jeepi v NP Ranthambore
 • vzpon z jeepi na trdnjavo Amber v Jaipurju
 • vožnja z ladjo po reki Ganges
 • Aarti hindu ritual ob Gangesu*
  *odvisno od ure letalskega pristanka
 • vse vstopnine po programu
 • lokalno vodenje v ang. jeziku
 • slovensko turno vodenje, vodnik z licenco GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije
 • strošek prijave:  23 Eur
 • pridobitev indijske e-vize:  cca 35 Eur
 • enoposteljna soba skupaj: 470 Eur
 • vožnje z rikšami, ježa na slonu
 • napitnine lokal. vodnikom, voznikom, nosačem: cca 50 Eur
 •  odpovedni riziko v primeru višje sile:  147 Eur
 •  zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
 • celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini/: 185 Eur

ROK PRIJAVE do zasedenosti prostih mest oziroma do 20.09.2023

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL
- akontacija ob prijavi: 800 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu prvega obroka se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če se stranka zanj odloči.

PORAČUN v primeru manjše udeležbe od 25 oseb, opravimo pri plačilu zadnjega obroka glede na končno število udeležencev po naslednji razpredelnici cene
2.580 Eur / nad 20 oseb
2.675 Eur / nad 15 oseb
2.795 Eur / nad 10 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena pri najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.

Cena aranžmaja v evro valuti je izračunana na dan priprave aranžmaja pri menjavi 1 Eur = 87 Rs, v primeru večje razlike v valutnem razmerju, bo cena aranžmaja prilagojena v poračunu.

POTOVALNI DOKUMENT je potni list, ki mora imeti še vsaj 2 prazni strani in mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po končanem potovanju.

DOKUMENTI ZA PRIDOBITEV e-VIZE: potni list, fotografija za dokumente s svetlim ozadjem (JPEG, min. 10KB, max. 1 MB). Vloge za vize se oddajajo 30 dni pred potovanjem.

Cepljenja Indija ne zahteva, lahko pa se o priporočilih cepljenja posvetujete na Zavodu za zdravstveno varstvo.

SPLOŠNI POGOJI poslovanja so sestavni del aranžmaja in so vam na voljo na sedežu agencije, na naši spletni strani oziroma kot priloga kataloga potovanj.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Indijska rupija)

Videli boste:

 • Stari Delhi in novi Delhi iz časa britanske kolonizacije
 • Pravljična Mandawa s poslikanimi havelami
 • Jaipur z mogočno Palačo vetrov
 • Dan in noč v NP Ranthambore, domovanje tigrov in leopardov ter drugih živali zaraščene džungle
 • Agra z grobnico Taj Mahal in neverjetna Rdeča palača
 • Tempelj Khajuraho po navdihu kamasutre
 • Zgodnja jutranja vožnja s čolni po plavajoči tržnici na sveti reki Indije
 • Magični Sarnath kot rojstni kraj budizma
 • Obred 'aatari', hindujski verski ritual ob Gangesu

1. dan: ponedeljek, 13.11.2023:
LJUBLJANA - ISTANBUL - DELHI

Zjutraj zbor potnikov na letališču Ljubljana in polet v Istanbul ter nadaljevalni polet v Indijo, kjer bomo na letališču Delhi pristali v zgodnji jutranji uri po lokalnem času, prevoz v hotel na oddih.

2. dan: torek, 14.11.2023:
NEW DELHI - OLD DELHI

Po nočnem pristanku v Delhiju, transfer v hotel in krajša nočitev do poznega hotelskega zajtrka, nato se bo začelo odstiranje tančic neverjetne Indije, ki je neizmerna dežela različnih narodov in kast, množice jezikov in zlasti verskega prepletanja hinduizma, islama, krščanstva, sikhizma in budizma ter ostalih sekt. Obseg Indije znaša preko 3 mio km², število prebivalstva pa je že preseglo 1.4 milijardo, stopnja pismenosti ljudi pa komaj dosega 50%. populacije. Indija je kljub temu vedno bila dežela izjemne kulture in starodavne civilizacije, današnja Indija pa je, kljub notranjim protislovjem, najhitreje razvijajoče se gospodarstvo na svetu. Najprej si bomo s krožno vožnjo ogledovali New Delhi, ki so ga Britanci zgradili 1911. leta, da so prenesli prestolnico svoje donosne kolonije iz Kalkute, v mesto širokih bulevarjev, novih diplomatskih četrti in prestižnih ambasadorskih palač. V New Delhiju bomo naleteli tudi na spomenika preteklosti, kot sta Qatub Minar, ki je z 72 metri višine, najvišji opečnato grajen minaret na svetu ter železni obelisk z vtisnjenim sanskrtskem zapisom, posvečen bogu Višnu. Sledil bo ogled Old Delhija, ki se je skozi stoletja razvijal znotraj obzidja in ponuja zanimivosti kot so Rdeča trdnjava, mošeja Jama Masijad, ki lahko sprejme k molitvi naenkrat 25.000 vernikov, odšli bomo tudi na Raj Ghat, kjer so 30. januarja 1948 v atentatu umorili Mahatmo Gandhija, legendarnega »očeta Indije«, ki je z nenasilno vstajo svojega naroda, dosegel padec britanskega kolonialnega gospostva. Doživetje Delhija pa ne bi bilo popolno brez odhoda na Chandi Chowku, na splet ulic vsakodnevnega trženja, kjer je kaotična podoba hrupnih prodajalcev in kupcev, živali, pešcev, kolesarjev in avtomobilskih siren. Vrnitev v hotel in večerja.

3. dan: sreda, 15.11.2023:
NEW DELHI - MANDAWA 260 km

Po zajtrku bomo zapustili 14 milijonsko prestolnico Indije in deželo Harjana, ter se podali na bolj počasne podeželske poti proti zvezni državi Radžastan. Prav ta vožnja skozi manjše kraje, bo prvo spoznavanje pravega obraza Indije. Po prihodu v Mandawo, hotelska namestitev, počitek in večerja.

4.dan : četrtek, 16.11.2023:
MANDAWA – JAIPUR / RADŽASTAN 185 km

Po zajtrku si bomo ogledali Mandowo, nekdanjo karavansko postojanko na trgovski poti s Kitajske preko Indije na Bližnji vzhod. V mestu so zrastle razkošne palače z notranjo poslikavo v čast boga Krišne. Poleg trgovcev so mesto naseljevali tudi bogati rokodelci, ki so se radi pobahali s »havelami«, z bogato poslikanimi fasadami svojih hiš. Sprehod po trgih in ulicah Mandawe, bo za nas mala pravljica Indije in hvaležen fotografski motiv. Nadaljevanje vožnje v JAIPUR, hotelska namestitev in večerja.

5. dan: petek, 17.11.2023 :
JAIPUR

Po zajtrku bomo začeli z ogledi znamenitosti mesta Jaipur, ki je prvo mesto »zlatega trikotnika« severne Indije. To mesto je vedno imelo pomembno vlogo v indijskem prostoru in je zaradi enkratnih dosežkov kulture in umetnosti, obvezen cilj vseh popotnikov po Indiji. Najprej bomo naredili izlet na vzpetino izven mesta, kjer so kralji dinastije Kašwahas leta 1592 zgradili romantičen dvor in ga bogato opremili z razkošnim pohištvom dragih materialov, z rezbarijo in fresko poslikavo, z ogledali in vsem ostalim, kar je pomenilo luksuzno življenje kraljeve družine. Kasnejša dinastija Radžiputov, je zaradi roparskih nevarnosti, dodala utrjeno obzidje in tako je nastala trdnjava Amber. Do tja se običajno odpravimo z jeepi in s sloni ter uživamo lep razgled po pokrajini s slikovitim jezerom Maota. Popoldne si bomo ogledali Palačo vetrov ali Hawa Mahal, zgrajeno 1799. leta. Palača se pred nami dviga s petnadstropnim pročeljem, zgrajenim iz rožnatega peščenjaka. Za to fasado so živele dvorne dame maharadže Sawai Pratap Singha, ki je svojim številnim konkubinam dovolil, da so lahko le zakritih obrazov s »purdah« pokrivali, malo pokukale skozi to pročelje na vrvež življenja pred palačo. V ta namen so imele na voljo 953 malih zamreženih okenc ali »jharokhas«. Nato bomo vstopili v kompleks kraljevih palač in vrtov, zgrajen v začetku 18. stoletja, ko je Jaipur postal zgodovinska prestolnica Radžastana. Glavne stavbe so Chandra in Mubarak Mahal, Maharani palača, kjer je živela kraljica z dvorjankami in Diwan-i-Khas palača, ki je bila namenjena privatnim audiencam maharadže. Zanimivost kraljevega kompleksa je tudi Solarni observatorij, kjer so razvijali neverjetna astronomska znanja. Ob zaključku dneva, odhod v hotel in večerja.

6. dan: sobota, 18.11.2023:
JAIPUR - RANTHAMBORE 145 km

Po bolj zgodnjem zajtrku, se bomo podali na pot proti narodnemu parku Ranthambore, ki zavzema 410 km² planote, ki je ujeta med rekama Banas in Chambol, kar je indijska vlada zaščitila kot rezervat že 1955. leta in ga 1973. leta razglasila za NP Ranthambore, poimenovan po stari trdnjavi tega področja Po prihodu v regijo Sawai Madhopur, se bomo namestili v enem izmed Tiger lodge in si privoščili nekaj počitka in imeli kosilo. Zgodaj popoldne se bomo odpravili na foto safari, da bi s kamero ujeli trofejo indijskega tigra in leoparda, hijene, opice, lisice, jelene, gazele, plazilce in še vrsto drugih živali. Posvetili se bomo tudi spoznavanju raznolike flore z drevesi banjan, ki so s košatimi krošnjami, domovanje pisane združbe vsega mogočega ptičjega sveta. Proti večeru vrnitev v naš hotel, večerja in nočitev.

7. dan : nedelja, 19.11.2023 265 km :
RANTHAMBORE - FATEHPUR SIKRI - AGRA

Zjutraj se bomo kar zgodaj ponovno odpravili s terenskimi vozili v džunglo narodnega parka na jutranji safari, ko se prebujata narava in živalski svet. Šli bomo na lov za lepimi prizori iz narave in doživetja živalskega sveta, ki še vedno živi svobodno življenje v divji prirodi, kot je bila nekoč. Nato se bomo, polni doživetij NP Ranthambore, odpeljali proti Agri, drugemu mestu »zlatega trikotnika« ter spotoma zavili v Fatehpur Sikri, večno »mesto duhov«, ki so ga zgradili Sikri pod vodstvom Maharana Sangrama. Le-ta je v šestih zaporednih bitkah obranil svobodo mesta, v sedmi bitki pa ga je premagal 28 letni Akbar, ki je potem na ruševine pripeljal svoje ljudstvo Mogulov. Akbar se je po tej zmagi odločil zapustiti svojo dotedanjo prestolnico v Agri in tukaj na novo zgradil svoje mesto in dvor številnih palač ter svetišč. Novo ime mesta je postalo Fatehpur, kar je pomenilo »mesto zmage«. Kasneje je mesto postalo plen drznih Afganov, premagani Akbar pa se je umaknil daleč v notranjost in tam zgradil novo prestolnico Lahore, prazno mesto Fatehpur Sikri pa je tako postalo »mesto duhov«. Vstopili bomo v kraljevi kompleks skozi 45 metrov visoka mestna vrata Buland Darwaza, občudovali skladnost islamskih in hindujskih stavb, kot je Jama Masjid, največja mošeja v Indiji, Pancha Mahal ter mnoge druge. Nadaljevanje vožnje v AGRO, hotelska namestitev, večerja.

8. dan: ponedeljek, 20.11.2023 :
AGRA - TAJ MAHAL - AGRA

Po zajtrku bomo obiskali grobnico Taj Mahal. Grobnica je bila zgrajena 1653. leta po ideji velikega mogulskega cesarja Shah Jahana, da je v svečanem mavzoleju pokopal svojo tretjo ženo Mumtaz Mahal, ki mu je umrla pri rojevanju njegovega 14. otroka. Taj Mahal je tako postal simbol nesmrtne ljubezenske zgodbe. Gradnja tega mavzoleja je v 17. stoletju pomenila vrhunski dosežek arhitekturne perfekcije in megalomanski gradbeni podvig. Agra pa ima še druge lepote ter zanimivosti, saj dejansko ime tega mesta v sanskrtu pomeni »paradiž«. Druga atrakcija Agre je kompleks Rdeče palače, ki se nahaja za skoraj tremi kilometri sklenjenega obzidja in je bila zgrajena za velikega mogulskega cesarja Akbarja. Ta bajno bogat vladar in lastnik najlepših draguljev, med katerimi je bil tudi slavni Koh-i-Noor, je bil velik mecen umetnosti, zato je Rdeča palača v njegovem času postala sanjski dvor lepot in umetnin. Palača je dobila ime po značilnem rdečem kamnu radžastanskih kamnolomov. Sledil bo ogled same Agre, kjer se bomo tudi popeljali z rikšami, da bomo deležni najbolj pristnega stika z utripom tega mesta, zavili bomo tudi v kamnoseške delavnice, da bomo videli delovni postopek inkrustacije »pietra dura«. Po zaključenih ogledih odhod v hotel in večerja.

9. dan: torek, 21.11.2023 205 km :
AGRA - JHANSI - ORCHHA - KHAJURAHO

Po bolj zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na železniško postajo in se odpeljali v Jhansi , od tam pa dalje po cesti v Orchho, ki ni tako pogosto obiskovana in prav zato je še bolj zanimiva, saj deluje kot odmaknjen muzej na prostem iz začetka 16. stoletja, ko je mesto kot sedež svojega kraljestva, ustanovil Rudar Pratap. Lokacija kraljevega kompleksa sredi gozdnatega podeželja, deluje zelo slikovito, saj se je vladar odločil za gradnjo na otočku nabrežja reke Betwa, kompleks pa sestavlja kar osem palač, med katerimi so glavne Raj, Jehangir in Rai Parveen Mahal. Sprehodili se bomo tudi do obeh najlepših templjev Ram Raja in Chaturbhuj. Nadaljevanje vožnje v Khajuraho, hotelska namestitev in večerja.

10. dan: sreda, 22.11.2023 :
KHAJURAHO - VARANASI

Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled zelo priljubljenih in zabavnih templjev, ki so velika Unescova znamenitost. Gre za templje številnih erotičnih prizorov, upodobljenih po navdihu Kamasutre, ki so eksplicitno reliefno vklesani v peščenjak in spadajo med »sedem indijskih čudes«. Sicer pa je v mestu Khajuraho, poleg erotičnih templjev, nastalo v času kraljeve dinastije Chandela, še preko 80 hindujskih svetišč v značilnem severno-indijskem »nagara« stilu. Sledila bo vožnja na letališče in polet v Varanasi, v večno mesto Indije ob sveti reki Ganges. Kraj velja za največji romarski center hindujcev in drugih podobnih veroizpovedi, ki tukaj najdejo očiščenje in moč za jasno filozofsko misel in globoko meditacijo.. Proti večeru se bomo tudi mi podali v množico na nabrežju svete reke Ganges, ko se tam odvija obred »aarti«, hindujski verski ritual s petjem hvalnic bogovom in s prižiganjem ognja ter vstopanjem v neko posebno stanje duha. Odhod v hotel, večerja in nočitev.

11.dan : četrtek, 23.11.2023 :
VARANASI - SARNATH - DELHI

To jutro bomo vstali zgodaj, da se bomo še pred sončnim vzhodom popeljali s čolni po reki Ganges, ko se tam na nabrežju odvija verski ritual svetega umivanja hindujcev v reki in ko prižgejo ognje lesenih grmad za sežige trupel, nakar pepel obredno trosijo v širni Ganges. Nabrežja Gangesa so namreč polna Indijcev, ki vsaj enkrat v življenju priromajo tudi z najbolj oddaljenih krajev ogromne Indije, mnogi pa pridejo sem zato, da bi prav tukaj opravili prestop v onostranstvo, ko reka odnese njihov pepel pred obličje najvišjega boga. To je tudi trenutek, ko hindujci pozdravljajo prve sončne žarke kot rojstvo novega življenja in preporoda duše. Videti vse to, pomeni doživeti najmočnejšo impresijo skrivnostne Indije. Varanasi je tudi mesto najstarejše hindujske univerze in stoterih templjev, med katerimi si bomo ogledali atraktiven Durga ali opičji tempelj z množico razposajenih opic ter sloviti Barat Mata ali tempelj matere Indije. Popoldne bomo naredili izlet v Saranath, sveti kraj budizma, saj naj bi ravno tukaj Buda razvil svojo versko doktrino in ustanovil prvo budistično kolonijo ter razvijal umetniško delovanje, o čimer priča mestni muzej. Sledila bo vožnja na letališče ter polet v Delhi, hotelska namestiev in večerja.

12. dan: petek, 24.11.2023:
DELHI - ISTANBUL - LJUBLJANA

Zgodnji jutranji odhod na mednarodno letališče, polet letala iz Delhija v Istanbul ter z nadaljevalnim poletom v Ljubljano, kjer bomo pristali ob 19.00 uri zvečer.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Avto v puščavi Omani Rub al-Chali obdan s sipinami

Sultanat OMAN-Letališče Ljubljana

Zagotovljeno potovanje

9 dni že od 2.260€

  9 dni že od 2.260€
01.03.2024 - 09.03.2024
Rok prijave: 05.01.2024

Rezerviraj

Adventni Češki Krumlov

Zagotovljeno potovanje

2 dni že od 215€

  2 dni že od 215€
16.12.2023 - 17.12.2023
Rok prijave: 20.10.2023

Rezerviraj

Božiček na Laponskem

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 1.089€

  3 dni že od 1.089€
15.12.2023 - 17.12.2023
Rok prijave: 01.10.2023

Rezerviraj

Martinovanje v Svečinskih goricah

Zagotovljeno potovanje

1 dan že od 85€

  1 dan že od 85€
10.11.2023 - 10.11.2023
Rok prijave: 20.10.2023

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira-v času jesenskih počitnic

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.020€

  8 dni že od 1.020€
30.10.2023 - 06.11.2023
Rok prijave: 20.09.2023

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 680€

  4 dni že od 680€
11.10.2023 - 14.10.2023
Rok prijave: 29.09.2023

Rezerviraj