Rezervacija za : Hokkaido

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Hokkaido

Podrobnosti potovanja

Hokkaido je najsevernejši japonski otok velikosti štirih Slovenij in poseljen s petimi mio prebivalcev. Čeprav je geografski položaj Hokkaida enak slovenski legi sredi severne poloble, ima otok ekstremno klimatsko situacijo. Pozimi ga obliva subpolarni morski tok ojašio,  ki priteče skozi Beringov preliv v Ohotsko morje, ter ohladi zrak pod -30°C, zato ima Hokkaido dobre štiri mesece izjemno zasneženo in ledeno zimo. Čez poletje pa z juga oblije otok topel subtropski kurošio, ki ogreje Hokkaido v suho in blago poletje, ko zacveti na milijone cvetov in se neskončne planjave obarvajo v paleto narcis, tulipanov in opojno dišeče sivke. K sanjski podobi otoka je dodala največ kar sama narava s svojimi kontrasti zasneženih vulkanskih vrhov in kraterskih jezer, s termalnimi vrelci in bistrimi potoki, s slapovi in ledeniškimi jezeri, s prostranimi planjavami, ki kar kličejo k pohodništvu, z divjino odmaknjenih planin, kjer domujejo rjavi medvedi, volkovi ter rdeče lisice in gozdnimi gaji, polni jelenov ter igrivih veveric. Hokkaido s svojimi šestimi narodnimi parki ponuja vrsto neverjetnih dogodivščin ter močnih doživetij, ki jih niti ne pričakujemo, zato bo to potovanje češnjica na vrhu smetane za popotniške sladokusce.

 • 3.250 Eur/ nad 24 oseb
 • 3.310 Eur/ nad 22 oseb
 • 3.380 Eur/ nad 20 oseb
 • 3.460 Eur/ nad 18 oseb
 • 3.550 Eur/ nad 16 oseb
 • 3.670 Eur/ nad 14 oseb
 • 3.790 Eur / nad 12 osebPotniku ob prijavi izstavimo račun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.
 • letalski prevozi na relaciji Benetke - Sapporo - Benetke
 • letališke takse na dan priprave programa znašajo 492 Eur* / *točen znesek vseh taks bo znan 10 dni pred odhodom/
 • avtobusni prevoz na Japonskem, stroški cestnin, stroški voznika
 • 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih (3* in večinoma 4*),dvoposteljne sobe (večinoma zahodni stil sob, tudi tradicionalni japonski stil)
 •  4 x hotelske večerje
 •  vstopne takse v Narodne parke
 •  gondola na Mt.Usu
 •  gondola na Asahidake
 •  vzpenjača na Okuro-yama
 •  večurno ladijsko križarjenje ob polotoku Shiretoko
 •  vstop na leseno pohodno pot Shiretoko-Goko
 •  slovensko turno vodenje z licenco GZS
 •  lokalno turno vodenje
 •  osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 •  organizacijska storitev agencije
 • strošek prijave: 20 Eur
 •  enoposteljna soba: 790 Eur
 •  5 vstopnin/ Ainu muzej, Shikisai-no-oka, Kamuy Lumina, Crane center, Wetland/:  cca 45 Eur
 •  napitnina lokalnim vodnikom in voznikom
 •  urejanje morebitnih vstopnih dokumentov
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  184 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 195 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 09.05.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne samo na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL
- akontacija ob prijavi: 800 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 24 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun, glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
3.310 Eur / nad 22 oseb
3.380 Eur / nad 20 oseb
3.460 Eur / nad 18 oseb
3.550 Eur / nad 16 oseb
3.670 Eur / nad 14 oseb
3.790 Eur / nad 12 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

Cena je izračunana na dan 05.04.2022/ 1 EUR=135 YEN. V primeru večje spremembe v valuti EUR:YEN, se cena temu primerno prilagodi

VREMENSKA situacija v juliju je potovalno idealna, prijetno stabilno vreme z dnevnimi temperaturami 20°-23°C in nočnimi okoli 16°-18°C, deževni dnevi so čez poletje zelo redki. Enako lepo vreme se potegne tudi v pozno jesen do sredine oktobra zaradi toplega morskega toka, potem pa se hitro obrne v začetek ostre zime.

POTOVALNI DOKUMENT je potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

VIZA za državljane EU/RS ni potrebna.

POTOVALNI POGOJ trenutno zahtevano potrdilo PCT / QR koda.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Jen)

Videli boste:

 • olimpijsko mesto Sapporo
 • jezero Toya in geotermalni vrelci
 • slikoviti Otaru, japonske Benetke
 • križarjenje vzdolž polotoka Shiretoko
 • pohodniške poti skozi narodne parke
 • neskončna cvetlična polja Biei in Furano

01. dan: četrtek, 21.07.2022:
LJUBLJANA - TOKIO - SAPPORO

Dopoldanski zbor potnikov v Ljubljani ter prevoz na beneško letališče in Lufthansin polet na relaciji Frankfurt - Tokio - Sapporo.

02.dan: petek, 22.07.2022 75 km:
SAPPORO - NOBORIBETSU

Po popoldanskem pristanku, se bomo z letališča odpeljali proti pristanišču Tomakomai in dalje vzdolž obale Pacifika v mesto Noboribetsu, termalno zdravilišče in izhodišče izletov v čudovito okolico NP Shikotsu. Hotelska namestitev, prost večer in nočitev po dolgem letalskem poletu.

03.dan: sobota, 23.07.2022 :
NOBORIBETSU – JIGOKUNDAMI – SHIRAOJ - USU - TOYA

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet v Jigokundami ali »peklensko dolino «, kjer domujejo gejziri in sulfatare izpuščajo žveplene pare, kjer jezerska voda presega 50°C in kjer si bomo v zdravilnih toplih potokih namakali noge. Nato se bomo odpeljali v Shiraoj in si ogledali muzejski kompleks Uppopoi, posvečen ljudstvu Ainu, staroselcem Hokkaida, ki so sedaj le še preživela manjšina. Spoznali bomo njihovo kulturo in tradicionalno življenje, ljudske obrti, okušali Ainu kulinariko ter si ogledali prikaz njihovih plesov in glasbe. Nato se bomo z gondolo povzpeli na razgledišče vulkanske panorame z imenitnim aktivnim stratovulkanom Usu, ki je v prejšnjem stoletju kar štirikrat bruhnil in zapustil veliko kaldero. Sledila bo vožnja do jezera Toya, ogromne vulkanske kaldere z otokom, ki nudi veličasten prizor divje narave. Hotelska namestitev, prost večer v Toyi in nočitev.

04.dan: nedelja, 24.07.2022 :
TOYA ONSEN - SAPPORO

Po zajtrku si bomo ogledali zanimivosti jezera Toya, ki meri kar 50 km zaokroženega nabrežja, zato je idealno prizorišče vsakoletnega maratonskega teka in je edino jezero Hokkaida, ki zaradi svojega vulkanskega porekla tudi v najhujši zimi ne zamrzne. Sprehodili se bomo po glavnem termalnem letovišču Toya Onsen, ki je leta 2008 gostilo zasedanje prestižnega vrha G8. Povzpeli se bomo na razgledni stolp Silo zaradi panoramskega pogleda na celovito jezero z otokom in na vulkan Yotei, ki je zaradi svoje podobnosti sveti japonski gori Fudji simbol Hokkaida. Po počitku na Lake Hill bomo zapustili NP Shikotsu in nadaljevali potovanje proti Sapporu, prestolnici Hokkaida, ki leži pod spektakularno goro Moiwa. Pred dobrimi 100 leti je tu bila le večja vas, potem pa je eksplodirala gradnja mesta pravokotnega uličnega tlorisa z osrednjo avenijo Park Odori, nekakšno »elizejsko poljano« Sappora, kjer vsako zimo poteka največji svetovni festival snežnih skulptur. Spoznali bomo štiri km dolg mestni park Moeremum, ki ga je prenovil znameniti japonski arhitekt Isam Noguchi z zelenicami, gozdički, kopališči, kolesarskimi stezami, otroškimi igrišči, dodal pa je tudi veliko modernistično stekleno piramido Hidamari in 25 m visoko brizgajočo Fontano. Sprehodili se bomo po Nijo živilski tržnici sredi mesta ter obiskali Sukusino, zabaviščno četrt z množico trgovinic, barov, karaok gostišč, igralnih salonov ter restavracij z obveznimi rezanci »ramen yokocho«. Po osrednjem dnevnem oddihu za pijačo in priložnostni prigrizek, se bomo odpeljali še v olimpijsko vas iz leta 1972 in si ogledali znamenito skakalnico Okura-jama, pogosto prizorišče svetovnega pokala v smučarskih skokih. Hotelska namestitev, prost večer in nočitev.

05.dan: ponedeljek, 25.07.2022 :
SAPPORO - OTARU - SAPPORO

Po zajtrku bomo naredili izlet v Otaru, slikovito staro pristaniško mesto in ribiški pristan z morskim kanalom, po katerem so z odprte obale Ohotskega morja priplule manjše ladje s pretovorom premoga in vsega ostalega, da so to odložile v skladišča. Otaru kanal se je do sedaj ohranil v stari podobi iz časov koncem 19./20. stoletja, skladišča in pristaniški uradi pa so se spremenili v muzeje, trgovinice in restavracije. Ohranila se je tudi stara mestna plinska razsvetljava, ki zlasti v zimskem času ustvarja romantično vzdušje. Sprehodili se bomo vzdolž kanala in po živahni glavni ulici Sakai-machi, kjer bo v prostem času veliko priložnosti za oddih ali pa se bomo podali na ulico Sushi, kjer ponujajo specializirane prvovrstne suši kulinarične užitke. V Otaru so cvetele tudi stare pristaniške obrti, med njimi tudi izdelava glasbenih skrinjic, ki so še sedaj priljubljen spominek. Ogledali si bomo tudi eno od starih steklarskih delavnic, kjer so se domači mojstri spogledovali z umetnostjo beneških steklarjev. Po vrnitvi v Sapporo bomo poudarili še dve znamenitosti mesta, kar sta najstarejša japonska pivovarna iz 1876. leta in še štiri leta starejša žganjekuha riževega žganje sake, zato si bomo ogledali proizvodnjo in tudi poskusili sake v varilnici Chitosetsura. Vrnitev v hotel, prost večer in nočitev.

06.dan: torek, 26.07.2022 :
SAPPORO – ASAHIKAWA – N.P. DAISETSU - ASAHIDAKE ONSEN

Po zajtrku se bomo odpeljali na železniško postajo in se še enkrat z znamenitim najhitrejšim japonskim vlakom Šinkansen, s Po zajtrku nas bo pot vodila proti severu v notranjost otoka. Ustavili se bomo v vasi Ramen, kjer najdemo trgovinice lokalnih produktov in tipične »ramen restavracije«, ki ponujajo najbolj znano lokalno hrano na osnovi sojinih omak in tankih domačih rezancev z zelenjavnimi in mesnimi dodatki. Krepka malica nam bo prišla prav, saj bomo nato vstopili v N.P. Daisetsu, kjer se bomo z gondolo zapeljali na višino 1600 m in si privoščili lahkoten enourni planinski pohod po čudovitem gorskem platoju, iz katerega se dviguje vulkanska gora Asahidake, ki je z 2.291 metri najvišja na Hokkaidu. Vulkan je nazadnje bruhal 1739. leta, vendar nas fumarole ob poti spominjajo, da je gora še vedno vulkansko aktivna. Pohodnih poti je tukaj veliko, mi bomo izbrali tisto, ki vodi preko tundre med cvetočo alpsko floro do gorskih jezerc Meoto in Sugatami, v katerih se slikovito odsevajo okoliški gorski vrhovi. Po zaključku tega visokogorskega doživetja, se bomo spustili z žičnico v dolino ter nadaljevali v Asakidake Onsen. Naš kraj bivanja bo torej termalno letovišče Asakidake Onsen, majhna vas lesenih brunaric in s topliškim hotelom, kjer se bomo udobno spočili in počakali na hotelsko večerjo, nato nočitev.

07.dan: sreda, 27.07.2022 :
ASAKIDAKE ONSEN – BIEI - FURANO - AOI IKE - TOKACHIGAWA ONSEN

Po zajtrku nas bo čakal dih jemajoči dan zaradi barvite pokrajine, kot je verjetno še nismo doživeli, pa čeprav smo že bili v Provansi. Zaokrožili bomo v svet, ki se na široko razprostira od Furana do Bieia, ki sta majhni mesti sredi valovite pokrajine, idealne za kolesarjenje ali lahkotno pohodništvo. Po panoramski cesti cvetja se bomo vozili od vzpetine do vzpetine, kot so Hokusei, Zerubu in zlasti Shikisai-no-oka, kjer bomo naredili osrednji foto safari tisočerih cvetov, se omamljali v opojnem vonju sivke v zraku, saj tukaj prekriva kar 15 ha površine. Obiskali bomo tudi kmetije Tomita na vrhu vzpetine, kjer s ptičje perspektive doživimo cvetlična polja kot neverjeten »patchwork«. Tem lepotam kultivirane pokrajine bomo dodali še izlet na področje Aoi-Ike, kjer so številni ribniki z vodo lepe turkizne barve, na nabrežju pa se za okras razprostirajo bele breze in zeleni hrastovi gaji. Nadaljevali bomo v eno najbolj priljubljenih termalnih zdravilišč Tokachigawa Onsen z vzdevkom »toplice lepote«. Reka Tokachi namreč med tokom raztaplja rastlinske snovi in ko se pomeša z geotermalno vodo, nastane »moor«, ki izjemno učinkuje na idealno vlažnost ter lepoto kože, zdravi pa tudi vse tiste bolečine, ki se običajno nakopičijo pri človeku na pragu let. Namestitev in sprostitev v toplicah, večerja in nočitev.

08.dan: četrtek, 28.07.2022:
TOKACHIGAWA ONSEN - N.P. SKIRETOKO - UTORO

Po zajtrku se bomo odpeljali do skrajnega severo-vzhodnega dela Hokaida, kjer se polotok Shiretoko kot oster zob zajeda v polarno Ohotsko morje. Ime polotoku je dalo ljudstvo Ainu s pomenom "konec sveta«. Celoten polotok velja za najlepši japonski narodni park in je kopensko skoraj nedostopen, zato se je tam še ohranil divji živalski svet. Po prihodu v Utoro, edino mestece zahodne obale polotoka, se bomo z ladjo odpravili na popoldansko nekaj urno križarjenje vzdolž divje oble s klifi in slapovi. S palube bomo z malo sreče lahko opazili medvede, lisice, jelene in morske leve, občudovali bomo carstvo ptic nad nami ter mogoče opazimo tudi delfine in kite. Obisk tega narodnega parka bo eden od vrhunecev potovanja. Vrnitev v mirno ribiško mestece Utoro, prost večer in nočitev.

09.dan: petek, 29.07.2022 :
UTORO – SHIRETOKO GOKO – MASHU – AKAN

Po zajtrku se bomo najprej odpeljali na plato v gozdnato notranjosti polotoka in obiskali Shirotoko Goko, pet manjših slikovitih jezer, ki so med sabo povezana s prevzdignjeno široko pohodniško potjo, ki nudi varnost in dober razgled. Potem se bomo podali do mogoče najbolj atraktivne japonske sulfatne gore, ki je še vedno vulkansko aktivna in izpušča povsod okoli nas žveplove pare. Sledil bo sprehod do enega od panoramskih razgledišč na jezero Mashu, ki mu po navadi dodajamo superlative najglobljega, najbolj čistega in najlepšega japonskega jezero v vulkanski kalderi. Sledilo bo nadaljevanje do naslednjega jezera Akanko, kjer pogosto letajo žerjavi, kjer se posebne alge oblikujejo v zelene krogle v velikosti žoge in kjer še živijo tradicionalna rokodelska znanja Aino ljudstva. Nastanitev v hotelu ob jezeru Akanko ter večerja. Po želji se bomo lahko ob večernem mraku udeležili Ainu mitološkega obreda Kamuy Lumina z enournim sprehodom do Ainu bogov v gozdu, kjer bomo začarani slišali sovino pesem, ki nas bo obredno vabila nazaj k spoštovanju narave in njenih zakonitosti.

10.dan: sobota, 30.07.2022:
AKAN – WETLAND – KUSHIRO - AKAN

Po zajtrku bomo spoznavali še drugačno podobo Hokkaida, saj se bomo odpeljali v Wetland, na obsežna barjanska mokrišča s površino preko 22.000 ha, koder s svojimi pritoki meandrira nižinska reka Kushiro. To je svet posebne flore in favne, ki jo poskušajo ohranjati pred izumrtjem. Največja pozornost je posvečena žerjavom, elegantnim pticam belo-črne kombinacije z rdečo kronico na glavi. Žerjavi so za ljudstvo Ainu imeli mitološki pomen, saj so verjeli, da jim te ptice prinašajo mir in srečo. V tej barjanski pokrajini bomo obiskali varstveni center žerjavov, kjer so uspeli zavarovati poslednjih 40 ptic, da jih danes ponovno živi v mokrišču preko 300. Ogledali si bomo varstveni center in se odpravili na ogled samih mokrišč. Potem bomo nadaljevali v glavno mesto regije, v Kushiro in si ogledali mestne znamenitosti, ter se vrnili v naš hotel, večerja in nočitev.

11.dan: nedelja, 31.07.2022 :
AKAN – SAPPORO

Po zajtrku se bomo začeli vračati v Sapporo in spotoma naredili nekaj postankov, tudi na cvetočih poljanah, ki jih bomo ponovno prečkali. Po prihodu v mesto se bomo namestili v hotelu in si vzeli prosti čas za počitek ter na polet v Evropo naslednjega dne. Prost večer ali po želji dogovorjene dodatne aktivnosti. Nočitev.

12.dan: ponedeljek, 01.08.2022:
SAPPORO - BENETKE - LJUBLJANA

Po zajtrku transfer na letališče in ob 10.30 uri polet proti Evropi s pristankom na končni postaji beneškega letališča ob 22.10 uri po našem času. Organiziran prevoz v Ljubljano.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

testSpitzbergi – NOVO!

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 3.390€

  7 dni že od 3.390€
23.07.2022 - 29.07.2022
Rok prijave: 17.05.2022

Rezerviraj

Narodni parki Srbije

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 575€

  6 dni že od 575€
13.09.2022 - 18.09.2022
Rok prijave: 20.07.2022

Rezerviraj

testMesta stare Hanse

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.190€

  6 dni že od 1.190€
03.09.2022 - 08.09.2022
Rok prijave: 20.06.2022

Rezerviraj

testKraljevina Danska in Hamburg

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.310€

  6 dni že od 1.310€
03.07.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 17.05.2022

Rezerviraj

testSpitzbergi – NOVO!

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 3.390€

  7 dni že od 3.390€
23.07.2022 - 29.07.2022
Rok prijave: 09.05.2022

Rezerviraj

testBele noči ISLANDIJE in Westmanski otoki

Zagotovljeno potovanje

9 dni že od 1.990€

  9 dni že od 1.990€
30.06.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 17.05.2022

Rezerviraj