Rezervacija za : Gradiščanska

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Gradiščanska

Podrobnosti potovanja

Prijeten in kratek jesenski izlet okrog vinorodnega Nežiderskega jezera, se je tako priljubil, da ga ponovno uvrščamo v program in vas vabimo, da z nami obiščete vinske kleti in gradove Eszterhazijev, kraje Josefa Haydna, kamnolome, iz katerih so pozidali Dunaj in Budimpešto, pa tudi bližnji mesti Železno in Sopron.

 • 156 Eur / nad 40 oseb
 • 164 Eur / nad 35 oseb
 • 171 Eur / nad 30 oseb
 • 179 Eur / nad 25 oseb
 • 188 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz, cestne takse, parkiranja, stroški voznika
 • 1x polpenzion v hotelu 4*, dvoposteljne sobe
 • slovensko vodenje, licenco GZS
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 20 Eur
 • vstopnine:  cca 39 Eur
  (Forchtenstein, Kalvarija in mavzolej, Haydnsaal, Fertorakosz kamnolom, Dorfmuseum, mlin)
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 11 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 37 Eur

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 50 Eur
 •  ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 164 Eur / nad 35 oseb
 • 171 Eur / nad 30 oseb
 • 179 Eur / nad 25 oseb
 • 188 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključenem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Grad Forchtenstein
 • Grad grofov Eszterhazy v Železnem
 • Tipično panonsko naselje Mörbisch
 • Lepote Nežiderskega jezera
 • Simpatično mesto Sopron, ki je pod Unescovo zaščito
 • Kamnolom Fertörakos, mlin na veter in etnografski muzej
Slika

1.dan: sobota, 19.09.2020 :
LJUBLJANA - FORCHTENSTEIN - EISENSTADT - RUST - MORBISCH - SOPRON

Ob 06.00 uri vstop potnikov v Škofji Loki pred nekdanjim hotelom Transturist in nato vožnja proti Ljubljani, Celju in Mariboru ter mimo Gradca na Gradiščansko, ki je najmanjša avstrijska dežela na obrobju Panonske nižine. Ime je dobila po številnih gradovih madžarskega in avstrijskega plemstva, ki so se kot zemljiški gospodje kar drenjali v tej rodovitni ravnini zlate pšenice, sončnic, buč in vinske trte. Najmogočnejša plemiška dinastija teh krajev so bili Eszterhazyji s številnimi posestvi in gradovi po vsej Madžarski vključno z Gradiščansko, kjer stoji utrjen grad Forchtenstein, ki si ga bomo ogledali kot prvo veliko znamenitost Gradiščanske. Nato se bomo zapeljali v glavno deželno mesto Železno ali Eisenstadt. Kot osrednja stavba tega malega mesta izstopa grad grofov Eszterhazy, ki so na tem dvoru pogosto gostili slavnega skladatelja Josefa Haydna in mu v palači zgradili sijajno dvorano za prestižne koncerte. Po ogledu te koncertne dvorane bomo obiskali še Haydnkirche, kjer je skladateljev mavzolej, ogledali pa si bomo tudi zanimivo ter nenavadno zgrajeno Kalvarijo. Nadaljevali bomo ob vznožju panonskega gričevja Leithagebirge, kjer bo v času našega izleta že poganjala vinska trta in se tako pripeljali do Nežiderskega jezera, ki leži sredi visokega trstičja in je po Balatonu drugi največji ostanek nekdanjega Panonskega morja. Ogledali si bomo zahodno obalo s slikovitim Rustom, ki je prijazno mestece zanimivih strešnih dimnikov, na katerih poiščejo domovanje štorklje, pod hišami pa so vinske kleti, kamor bomo prav gotovo zavili na kozarček vina. V sosednjem Morbischu bomo spoznali tipično in očarljivo urejeno naselje panonskega tipa, sam kraj pa slovi kot prizorišče poletnega opernega festivala, kjer vsa razkošna operna scena kar »plava« na jezerski gladini. Nato bomo mimogrede videli stare rimske kamnolome St. Margarethen, ki so sedaj atraktiven prostor za tradicionalni pasijonski spektakel in operne predstave pod milim nebom. Sledila bo vožnja skozi Trausdorf, ki je glavna vas Gradiščanskih Hrvatov, nakar bomo prestopili državno mejo pri Klingenbachu in se zapeljali v Sopron, glavno madžarsko mesto v regiji Nežiderskega jezera. Hotelska namestitev in večerja.
Slika

2.dan: nedelja, 20.09.2020:
SOPRON - FERTÖRAKOS - FERTÖD - APETLON - ILLMITZ - PODERSDORF - MÖNCHOF - LJUBLJANA

Po zajtrku si bomo ogledali stari Sopron, mesto, ki mu je srednji vek zapustil dragoceno staro jedro preko tristo hiš, meščanskih palač in cerkva, ki jih je Unesco zapisal v seznam kulturne dediščine velike vrednosti. Arhitekturno posebej izstopajo Grajski stolp in Rotovž, Vrata lojalnosti, bogata meščanska Storno hiša in Farmacija z muzejem apotekarstva. Sprehodili se bomo po starih tlakovanih ulicah in po Templonu, ki nas bo pripeljal na glavni trg Fõ-ter. Po ogledu mesta se bomo zapeljali do vzhodnega nabrežja Nežiderskega jezera ali po madžarsko jezera Fertö. Ustavili se bomo v Fertörakos in opravili sprehod skozi podzemski svet rimskega kamnoloma, kjer so skozi dolga stoletja iz zemeljskih neder kopali kamnite bloke v razsežnosti egipčanskih templjev. Potem bomo nadaljevali proti Balfu, kjer so se nekoč Rimljani kopali v sulfatnih termah. Naslednji postanek v kraju Fertöd bo namenjen zunanjemu ogledu še ene baročne Palače Eszterházyjev, ki je trenutno še v fazi popolne notranje obnove, da bo lahko v kratkem v celoti zablestel kot »madžarski Versailles«. Potem bomo prestopili mejni prehod Pamhagen in nadaljevali potepanje po avstrijski vinski cesti nežiderskega nabrežja, skozi slikoviti Apetlon do Illmitza, kjer bomo zapeljali v Narodni park Neusidler See-Seewinkel in doživeli lepoto močvirnega rastišča z gnezdišči številnih vodnih živali in drugih panonskih ptic. Sredi dneva si bomo vzeli čas za pijačo in priložnostni prigrizek ali na željo skupine za organizirano kosilo (doplačilo). Sledila bo vožnja do Podersdorfa, kjer med vinogradi ne ropotajo le klopotci, ampak se vrti tudi pravi »holandski« mlin na veter, kakršnih je včasih bilo veliko v funkciji mletja žitaric. Obiskali bomo odlično urejen Dorfmuseum v Mönchofu, ki zrcali življenje panonskega človeka skozi čas dobrega stoletja. Proti večeru se bomo polni bogatih in prijetnih vtisov z vinorodne Gradiščanske vračali mimo Gradca proti domu, kamor se bomo vrnili okrog 22.30 ure.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Bled/ Hotel in Glamping Ribno 3*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 142€

  3 dni/2 noči že od 142€
11.07.2020 - 31.08.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Radenci/Hotel Radin 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 73€

  3 dni/2 noči že od 73€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Terme Ptuj/GH Primus 4* superior

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 83€

  3 dni/2 noči že od 83€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Moravske Toplice/ Apartmaji Prekmurska vas 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 74€

  3 dni/2 noči že od 74€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Moravske Toplice/ Hotel Termal 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 82€

  3 dni/2 noči že od 82€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Moravske Toplice/ Hotel Livada Prestige 5*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 106€

  3 dni/2 noči že od 106€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj