Rezervacija za : Gorski venec Prokletij – NOVO

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Gorski venec Prokletij – NOVO

Podrobnosti potovanja

Najbolj divje gorovje Balkana na tromeji Črne Gore, Albanije in Kosova, je prav gotovo gorski masiv Prokletije, ki pripada Dinarskemu gorstvu, vendar ga zaradi izrazito alpskega izgleda pogosto imenujemo kar črnogorske Alpe. Naš gorski venec okrog Prokletij bo dih jemajoče potovanje, saj bomo uživali v pogledih na petdeset ošiljenih vrhov z višinami preko 2.000 m, od tega kar dvajset vrhov preko 2.500 m, med njimi je najvišja Zla Kolota 2.555m. Prokletije je težko dostopno gorovje s katerekoli smeri zaradi drznih vrhov, mogočnih ter previsnih sten, neprehodnih kanjonov, številnih izvirov ter hudourniških rek, ledeniških jezer in drugih preprek, ki so osvajalcem vrhov hitro izvabile kakšno kletvico, ki je tem goram dejansko dala ime. Izjemne naravne lepote dopolnjuje bogata rastlinska odeja z množico endemičnega rastja ter živalski svet od krdel volkov, rjavih medvedov, lisic in jelenov. Našemu gorskemu vencu bomo dodali še druge zaklade tega prostora, od albanskih alpskih dolin do kulturnih zakladov Kosova in lepot Skadarskega jezera.

 • 550Eur / 35 oseb
 • 570 Eur / 30 oseb
 • 590 Eur / 25 oseb
 • 620 Eur / 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski prevoz Ljubljana - Podgorica - Ljubljana
 • letališka taksa in varnostne pristojbine na dan priprave aranžmaja znašajo skupaj 115 Eur, točen izračun vseh taks bo znan 10 dni pred odhodom
 • avtobusni prevozi po programu, cestne takse, parkirnine, stroški voznika
 • 3 x polpenzion, hotelih 3*, dvoposteljne sobe
 • ladijsko križarjenje po Skadarskem jezeru
 • 1 x kosilo ob Skadarskem jezeru
 • slovensko vodenje, licenca GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 45 Eur
 • vstopnine: Rozafa, Dečani, Peč 15 Eur
 • napitnina vozniku in lokal. vodnikom
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 35 Eur
  (premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo)
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja(odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 48 Eur

ROK PRIJAVE do 20.04.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 180 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije,se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 570 Eur / 30 oseb
 • 590 Eur / 25 oseb
 • 620 Eur / 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Albanski lek)

Videli boste:

 • Jezero Koman in dolina Valbone v NP albanskih Prokletij
 • Mesto Peč na Kosovu in srbska samostana Visoki Dečani ter Pečka patriarhija
 • Rugovska klisura ob divji Pečki Bistrici pod Čakorjem
 • Črnogorski del Prokletij s Plavskim jezerom in z dolino Lima
 • Hajduški Kolašin in dolina reke Morače s konjonom Platije
 • Ribiški Virpazar ter ladijska vožnja po Skadarskem jezeru
Slika

01.dan: torek, 23.06.2020:
LJUBLJANA - PODGORICA - ALBANIJA - SKADAR

Zbor potnikov sredi dneva v avli letališča Ljubljana in polet letala v Podgorico, kjer bomo začeli naše avtobusno potovanje. Zapeljali se bomo na mejni prehod z Albanijo in vstopili v deželo črnega dvoglavega orla ter dan zaključili v Skadru, največjem mestu ob Skadarskem jezeru, ki si ga delita Albanija in Črna Gora. Skadar je zgodovinsko mesto iz časov Ilirov s sedežem na trdnjavi Rozafa, kjer je poslednja ilirska kraljica Tevta čakala na usodni spopad s premočno vojsko Rimljanov. Po ogledu trdnjave z legendo o živi zazidani mladi nevesti Rozafi z dojenčkom, se bomo s hriba spustili v skadarsko živahno mestno četrt Pijaca in promenadno ulico Kol Idromen, kjer bomo videli spomenik svetnici materi Terezi. Odhod v hotel, namestitev in večerja.
Slika

02.dan: sreda, 24.06.2020:
SKADAR - KOMAN - FIERZE- BAJRAM CURRI - VALBONË

Po bolj zgodnjem zajtrku, bomo ves dan namenil naravnim lepotam severne Albanije, ki so skoraj ostale nedotaknjene. Zapeljali se bomo v dolino Drima, ki nastane kot velika albanska reka po združitvi kosovskega Belega in makedonskega Črnega Drima. Pred nami se bodo začeli odpirati pogledi na masiv Prokletije, prav gotovo najbolj divjega gorovja Balkana na tromeji Črne Gore, Albanije in Kosova, ki ga zaradi izrazito alpskega izgleda pogosto imenujemo kar balkanske Alpe. Naš gorski venec okrog Prokletij bo dih jemajoče potovanje, saj bomo uživali v pogledih na petdeset ošiljenih vrhov z višinami preko 2.000 m, od tega kar dvajset vrhov preko 2.500 m, med njimi je najvišja Zla Kolota 2.555m. Prokletije je težko dostopno gorovje s katerekoli smeri zaradi drznih vrhov, mogočnih ter previsnih sten, neprehodnih kanjonov, številnih izvirov ter hudourniških rek, ledeniških jezer in drugih preprek, ki so osvajalcem vrhov hitro izvabile kakšno kletvico, ki je tem goram dejansko dala ime. Izjemne naravne lepote dopolnjuje bogata rastlinska odeja z množico endemičnega rastja ter živalski svet. Izlet v ta gorski svet bomo začeli na Drimu, kjer je Enver Hoxha 1970. leta zgradil HE in ustvaril ogromno rečno akumulacijsko jezero Koman, ki se je do sedaj sicer lepo spojilo z naravo. V Komanu se bomo vkrcali na trajekt in 2 uri pluli skozi kanjon Drima ter se po 30. kilometrih izkrcali v Fierzi. Nato se bomo zapeljali do mesta Bajram Curri, ki leži v dolini reke Valbonë, ter nadaljevali proti zgornjemu toku te reke, pod divji masiv Prokletije. To so gotovo najlepši predeli narave v osrčju Albanskih Alp, ki jih je nekoč prekrival ledenik in zapustil ledeniška jezera, brzice in alpske doline, ki nas spominjajo na naša Trento ali Logarsko dolino. Narodni park Valbonë nudi zavetje nedotaknjenim gozdovom, rjavemu medvedu, jelenom, lisicam ter krdelom sivih volkov. Dan bomo zaključili v enem izmed gorskih penzionov čudovitega narodnega parka pod Prokletijami, namestitev in večerja.
Slika

03 dan: četrtek, 25.06.2020:
VALBONË - KOSOVO - DEČANI - PEČ - RUGOVA - ČRNA GORA - BERANE - LIM - KOLAŠIN

Po zajtrku bo sledilo vračanje po dolini Valbonë, nakar bomo zapustili čudoviti albanski alpski svet ter zavili v smeri pogorja Juničke planine, ki povezuje Albanijo s Kosovim. Najprej si bomo ogledali enega najpomembnejših Unescovih zakladov v tej zibelki srbskega srednjeveškega pravoslavja, manastir Visoki Dečani, zadužbino Štefana Dečanskega, zgrajeno leta 1335 ob reki Bistrici v vznožju Prokletij in poslikano s preko tisoč vrhunskih srbsko-bizantinskih fresk. Sledil bo ogled zgodovinskega mesta Peč, kjer se prepletajo kulturne usedline ilirsko-rimske dobe, Nemanjiške srednjeveške Srbije in 500 letnega gospostva otomanskega sultanata, ki je tudi uveljavil prevladujoči islam te dežele. Sledil bo še postanek pri Pečki patriarhiji, ki jo je zgradil car Dušan Silni za sedež prvega patriarha in kasnejšega svetnika sv. Save, ter tako postavil branik srbske kulture ter pravoslavja sredi Metohije. Sledila bo vožnja v spektakularno Rugovsko klisuro, zaščiten park prirode, delo vodne erozije Pečke Bistrice, ki se divje spušča v brzicah in slapovih s Prokletij. Skozi klisuro je speljana stara turška cesta, ki je preko prelaza Čakor stoletja dolgo povezovala Kosovo s Črno Goro, klisura pa je tudi etnografsko zanimiva po bojevitem albanskem ljudskem plesu “rugovska svita”. Pot nas bo nato vodila nazaj v Črno Gora čez Rožane in Berane v dolino Lima, ki se vije pod planino Bjelasico v Kolašin, slavno mesto črnogorskega hajduštva proti Turkom in številnih žrtev krvavih bojev v obeh svetovnih vojnah. Hotelska namestitev in večerja.
Slika

4.dan: petek, 26.06.2020:
KOLAŠIN - MORAČA - KANJON PLATIJE - PODGORICA - VIRPAZAR - SKADARSKO JEZERO - LJUBLJANA

Po zajtrku bomo naredili krajši krog po Kolašinu, ki velja za prijetno gorsko mesto na višini blizu tisoč metrov in je zato tudi klimatsko zdravilišče ter izhodišče zimsko športnih smučišč ali izletov v pragozd narodnega parka Biogradska gora. Potem se bomo poslovili od junaškega Kolašina in se čez prelaz Crkvina spustili v dolino divje reke Morače, ki priteče izpod gorskega masiva Sinjajevina. Med vožnjo bomo imeli lep pogled na manastir Morača, glavno doživetje mogočne narave pa bo vožnja skozi kanjon te reke, imenovan Platije. Pot nas bo pripeljala mimo Podgorice v Virpazar, nekoč izrazito ribiški kraj, kjer se dve združeni reki slikovito izlivata pod kamnitim mostom v Skadarsko jezero, ki ni le največje na Balkanu ampak je tudi pravi biser narave zlasti v ornitološkem smislu zaradi ptic selivk in ptic, ki stalno domujejo ob jezeru, vključno s kodravim pelikanom, ki s tri metrskim razponom kril deluje veličastno. Obseg jezera niha v različnih letnih časih ter je odvisen od količine dotoka Morače ter odtoka Bojane v Jadransko morje. Da bomo uživali v lepotah jezera s 168. km nabrežja in s 50 otoki, si bomo privoščili ladijsko križarjenje po jezeru, obvezno kopanje in pozno popoldansko poslovilno kosilo, s katerim bomo sklenili 4 dnevni venec Črne Gore, Albanije in Kosova. Večerni odhod na letališče in polet v Ljubljano.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Dolmen hotel Malta 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni/ vsak torek že od 739€

  7 dni/ vsak torek že od 739€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Qawra Palace 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 589€

  7 dni že od 589€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel DB Seabank Resort & Spa 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 1.099€

  7 dni že od 1.099€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Soreda 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 599€

  7 dni že od 599€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Hotel Paradise Bay Resort 4*

Zagotovljeno potovanje

7 dni že od 699€

  7 dni že od 699€
23.06.2020 - 22.09.2020
Rok prijave: 15.09.2020

Rezerviraj

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.595€

  10 dni / 7 noči že od 1.595€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj