Rezervacija za : Francija pod Pireneji

Francija pod Pireneji

Podrobnosti potovanja

Obiskali bomo prelep del Francije, ki je velikokrat prezrt po krivici, saj gre za izjemno slikovit in zgodovinsko pester predel, zato so naši potniki vedno navdušeni nad to destinacijo.
Obiskali bomo prazgodovinska domovanja pračloveka, ki pričajo o naseljenosti tega predela že pred 25.000 leti. Videli bomo ostanke trdnjav in lepa utrjena mesta Katarcev, med katerimi nas bo najbolj navdušil fantastični Carcassonne. Sprehodili se bomo po enkratnem srednjeveškem mestecu Sarlat in pluli po slikovitem delu znamenitega kanala Du Midi, ki so ga v 17.stoletju zgradili z namenom, da Toulouse trgovsko povežejo s Sredozemljem. Obiskali bomo tudi romarsko mesto Lurd ter se sprehodili po visokih peščenih sipinah Francoske obale in nenazadnje bomo uživali v specialitetah regionalne kuhinje ter opojnih kapljicah odličnega bordojca.

 • 1.260 Eur / nad 40 oseb
 • 1.290 Eur / nad 35 oseb
 • 1.340 Eur / nad 30 oseb
 • 1.380 Eur / nad 25 oseb
 • 1.420 Eur / nad 20 oseb
 • 1.460 Eur / nad 15 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski prevoz Benetke - Bordeaux - Benetke
 •  letališke takse v višini 67 Eur, točen znesek vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, v programu je naveden znesek, veljaven na dan priprave programa
 • avtobusni prevoz v Franciji po programu, stroški cestnin, parkirnin
 •  stroški avtobusnega voznika
 • 7 x nočitev z zajtrkom, hotel 3*, dvoposteljne sobe
 • 6 x večerja
 • vožnja z ladjico po kanalu Du Midi z vključenim kosilom
 • slovensko vodenje z licenco GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijska storitev agencije in DDV
 • strošek prijave: 20 Eur
 •  enoposteljna soba: 265 Eur
 •  fakultativne vstopnine za planirane oglede: cca. 70 Eur
 • ogled vinske kleti:  10 Eur
 • mestne takse:  13 Eur
 • urejanje zahtevanih vstopnih dokumentov
 • napitnine vozniku
 • avtobusni prevoz Slo – Benetke – Slo* /cena bo znana kasneje, saj je odvisna od števila potnikov/

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  69 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 78 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 15.02.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov ter s podpisom pogodbe

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 250 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.290 Eur / nad 35 oseb
1.340 Eur / nad 30 oseb
1.380 Eur / nad 25 oseb
1.420 Eur / nad 20 oseb
1.460 Eur / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključenem potovanju.

Trenutno veljavni potovalni pogoj: EU digitalno Covid potrdilo o prebolelosti ali polnem cepljenju

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.,Šolska ulica 2, 4220 Škofja Loka

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Avtentična bivališča pračloveka izpred 25.000 let
 • Romarsko mesto Lurd
 • Unescovo srednjeveško mestece Sarlat ter izjemni Carcassonne
 • Plovba po slikovitem kanalu du Midi, ki je Unescova znamenitost
 • Mogočne utrdbe in mesta Katarcev
 • Kulinarične specialitete in odličnim vinom Bordo
Slika

1.dan: nedelja, 22.05.2022:
LJUBLJANA - BENETKE - BORDEAUX - SAINT ÉMILION - LIBOURNE

Dopoldanski odhod skupine iz Ljubljane in vožnja na beneško letališče, od koder bomo poleteli proti mestu Bordeaux. Po pristanku se bomo odpeljali v srcu bordojskega vinskega rajona. Zapeljali se bomo v mestece Saint Emilion, ki leži na vrhu vzpetine med neskončnimi vinogradi in velja za kraljico rdečega bordojca. Ker tukaj dokazano gojijo trto že preko dva tisoč let, je Unesco vpisal ta mali kraj v svoj register znamenitosti. Naredili bomo krog po ozkih in v hrib položenih ulicah, si ogledovali butične trgovine vrhunskih domačih vinarjev in med drugimi zanimivostmi obiskali tudi največjo posebnost mesta, kar je v monoliten masiv vklesana podzemna cerkev, ki jo je začel pred davnimi stoletji klesati menih Emilion. Po krajšem postanku za oddih ali kozarček bordojca, se bomo odpeljali v hotel in po večerji prenočili.
Slika

2.dan: ponedeljek, 23.05.2022:
LIBOURNE - PERIGUEUX - LASCAUX - LA ROQUE SAINT CHRISTOPHE - SARLAT

Po zajtrku se bomo odpeljali v Gaskonijo do mesta Perigueux, pomembne romarske postaje Jakobove poti, zato ni čudno, da so škofje tukaj pozidali ogromno katedralo Saint Front, ki slovi tudi po vrhunskih orglah in mogočnem zvonjenju. Samo mesto pa je s svojimi renesančnimi hišami, pravi mali arhitekturni biser z vrsto malih gastronomskih restavracij in trgovinic regionalnih produktov, zlasti »foie gras«, ki je prvi med suvenirji Gaskonije. Nadaljevali bomo v dolino Vallée de la Vézère, ki ni le zelo lepa, ampak je na tem področju tudi vodilna Unescova znamenitost, zaradi obsežnih ostankov prazgodovinske naselitve. Ogledali si bomo votlino Lascaux II., repliko votline in poslikav bližnje jame, ki je zaradi zaščite, za obiskovalce zaprta. Čudili se bomo neverjetni natančnosti in dovršenosti stenskih poslikav praljudi izpred 17.000 let, nato pa pot nadaljevali še malo naprej, saj bomo vstopili v avtentična bivališča pračloveka izpred 25.000 let. Vklesana so bila v visoki pečini La Roque Saint Christophe, kjer so si praljudje naredili bivališče v skupaj kilometer dolgih terasah, v petih nadstropjih te pečine. Sledila bo vožnja v Sarlat, še eno znamenito Unescovo srednjeveško mesto, saj lepšega in bolj prijetnega renesančnega mesta, skorajda ne morete videti nikjer drugje. Mesto se je v celoti ohranilo v svoji originalni podobi in je resnično očarljivo, tako v večernem mraku, kakor čez dan, ko ga doživljamo kot muzej na prostem. Ker je Sarlat v času stoletne vojne podprl francosko krono, je kasneje tudi doživljal privilegije dvora in meščani so lahko lepo bogateli. Hotelska namestitev in sprehod do srednjeveškega centra, kjer bo večerja.
Slika

3.dan: torek, 24.05.2022:
SARLAT - BEYNAC - MARQUEYSSAC - ROCAMADOUR - TOULOUSE

Po doživetju arhitekturno enkratnega Sarlata, bomo ta dan doživljali romantiko doline gradov, kakor se upravičeno imenuje zelo lepa dolina ob reki Dordogne. Najprej se bomo zapeljali na grad Beynac, kjer je imela svoj sedež fevdalna gospoda dežele Périgord. Seveda je bil grad tarča mnogih napadov s strani Riharda Levjesrčnega, kakor Angležev v času stoletne vojne, vendar je preživel do današnjih dni. Na drugi strani reke bomo v soseščini opazili še druge gradove, mi pa se bomo odpeljali do dvorca Marqueyssac, kjer si bomo privoščili sprehod po grajskem parku, istočasno pa s te vzpetine nad reko, uživali v krasnih panoramskih pogledih po dolini. Krajši foto postanek bomo po želji naredili še v slikovitem mestecu La Roque Gageac, ki je pozidano na ozki rečni polici pod previsno pečino v zaledju ter se nato odpeljali v najbolj priljubljen romarski kraj med samimi Francozi, v Rocamadour. Zgodba tega kraja se je začela s puščavnikom Amadourjem, ki je v 12.stoletju živel in tudi umrl v tej pečini nad reko Alzou. Po smrti tega puščavnika so se začeli dogajati čudeži in tako se je postopoma začela zidati cerkev, da so verniki romali s priprošnjami na grob svetega Amadourja in k črni Madoni z detetom v glavnem oltarju. Pogled na celoten romarski kompleks stare kapele, cerkve, samostana, velikega stopnišča in križevega pota, je resnično izjemen in vreden obiska. Ta dan bo sledila le še vožnja v Touluse, hotelska namestitev in večerja v bližnji restavraciji.
Slika

4.dan: sreda, 25.05.2022:
TOULOSE - ALBI - CARCASSONNE

Po zajtrku bomo obiskali središče mesta, ki je veliko rečno pristanišče na Garonni in postaja na plovnem Kanalu du Midi. Toulouse je metropola francoskega juga pod Pireneji, univerzitetno in kulturno središče ter močan center letalske industrije. Naredili bomo manjši sprehod po zanimivem središču v trikotu med osrednjim trgom Capitol, do mostu Pont Neuf in do katedrale St. Etienne. Nato se bomo odpeljali v zgodovinsko in Unescovo mesto Albi, ki so ga zidali skozi stoletja na obeh bregovih reke Tarn. Vse najpomembnejše zgradbe in samo staro mestno jedro, je pozidano z rdečo opeko, kar je postal gradbeni stil po vsej deželi Languedoc. Resnično impresivna je izjemna katedrala sv. Cecilije, kjer nas sakralno bogastvo in lepota notranjosti katedrale, kar osupneta. Albi je bilo vedno zgodovinsko in cerkveno pomembno mesto, tudi v času ostrih verskih spopadov med rimo-katolištvom proti katarstvom, ki se je kot posebna veja krščanstva, širila po vsem prostoru pod Pireneji. Po ogledu katedrale, bomo zavili še v nekdanjo škofijsko palačo, ki so jo spremenili v stalno galerijo slikarja Toulosa Lautreca, zato si bomo med mnogimi njegovimi slikami, ogledali tudi njegove popularne plakate za pariško zabavišče Moulin Rouge. Tretji cilj tega dne bo Carcassonne, mesto, ki so mu temelje postavili že Rimljani, višek razvoja pa je doživel v zlatem 12.stoletju. Vloga Carcassonna je bila vedno strateška kot stražar prehodov od Atlantika proti Mediteranu in čez Pireneje na iberijsko stran. Na višku katarskega gibanja, je Carcassonne postal center te skrivnostne in asketske ločine krščanstva, dokler ni padel po enomesečnem obleganju zmagovite križarske vojne. Vse te krvave vojne so Carcassonne močno razdejale, zato se je kasneje, v 19.stoletju, francoski kralj odločil obnoviti na pol porušeno akropolsko mesto in tako je dvojno obzidje, z 52 stolpi, ponovno zasijalo v vsej svoji mogočnosti. Večerja v zgodovinskem centru, nato odhod v hotel, namestitev in prenočevanje.
Slika

5.dan: četrtek, 26.05.2022:
CARCASSONNE - BÉZIERS - CANAL DU MIDI - PERPIGNAN

Po zajtrku se bomo odpeljali med vinograde dežele Languedoc - Roussillon, ki je s tristo sončnih dni na leto, vodilna francoska vinska regija, tako po obsegu, kakor po kvaliteti. Prispeli bomo v Beziers z namenom, da bi si tukaj ogledali najbolj zanimivi del Canala du Midi, ki ga je v 17.stoletju zgradil amaterski gradbenik Peirre Paul Riquet, potem, ko je uspešno prepričal kralja Ludvika XIV. v realnost tega tehničnega podviga. Plovni kanal med Atlantikom in Mediteranom so v dolžini 240 km gradili 14 let in vmes zgradili preko 100 vodnih zapornic, akvaduktov in tunelov, da so premagali reliefno višinsko oviro, zato ni čudno, da je ta kanal sedaj tudi velika Unescova znamenitost. Tudi mi bomo uživali v štiriurni plovbi po tem znanem kanalu, v senci neskončnih drevoredov platan, priča bomo atraktivnemu delovanju devetih zapornic in vso to enkratno doživetje nadgradili še s kosilom na ladji. Potem bomo nadaljevali v očarljivo mesto Perpignan, ki leži blizu španske meje, zato se v mestni arhitekturi in ljudeh, že čuti značaj katalonskih mest. Nekoč je bilo mesto sedež samostojne kraljevine Majorka, saj je Perpignan vladal tudi Balearskim otokom, zato so pomembno kraljevo mesto obzidali z visokim obzidjem in dodali nepremagljiva mestna vrata. Skozi lepo ohranjena mestna vrata se bomo podali na peš ogled glavnih mestnih znamenitosti, med katerimi še zlasti izstopata Mestna hiša s poslikano fasado in katedrala St. Jean, ki je z veliko renesančno ladjo, z barvitimi plastikami in z zlatim oltarjem, bila dostojna dvorne cerkve. Hotelska namestitev in večerja.
Slika

6.dan: petek, 27.05.2022:
PERPIGNAN - DUILHAC - LURD

Po zajtrku se bo začel potovalni dan, brez večjih mest in visokih katedral, zato pa bo toliko več prelepe narave in slikovitih vasi pod Pireneji. Pogosti vzdevek tega področja je »Le Pays Cathare«, saj se je ravno tukaj v 13. stoletju razvilo katarstvo, čisto krščanstvo brez nepotrebnih vatikanskih dodatkov. Po padcu Carcassonna, je izgnana duhovščina in premagano katarsko plemstvo, pribežalo nazaj v te izvorne kraje in na previsnih gorskih vrhovih pozidalo skorajda nepremagljive trdnjave, ki nam zaradi osupljive lege kar jemljejo dih. Že od daleč bomo zagledali orlovsko trdnjavo Qéeribus, vozili čez gorsko sedlo Grau de Maury v dolino z odmaknjenimi in barvitimi vasmi, kot sta Cucugnan in vas Duilhac, od koder bomo imeli najlepši pogled na katarski grad Peyrepertus, ki se nahaja na vrhu 609 m visokega skalnatega grebena in je še danes težko dosegljiv. Popoldne bomo potovali skozi manjše kraje pod Pireneji, videli bomo še nekaj katarskih trdnjav, prečkali lepo podeželje zaščitenega naravnega parka Ariége in proti večeru prispeli v Lurd, v največji francoski romarski kraj. Hotelska namestitev in večerja.
Slika

7.dan: sobota, 28.05.2022:
LURD - PAU - ARCACHON

Po zajtrku se bomo še nekaj časa zadržali v Lurdu in si ogledali romarski kompleks z bazilikama Brezmadežnega spočetja in sv. Rožnega venca ter s podzemno baziliko sv. Pija X. Nasproti modernejše cerkve sv. Bernardke pa stoji votlina, kjer je Bernardka doživela osemnajst Marijinih prikazovanj. Čudež Lurda se je zgodil 1858. leta, ko se je revni deklici Bernardki Soubirous, prvič prikazala Devica Marija. Od takrat dalje so začeli romarji prihajati trumoma s priprošnjo ozdravitve z zajemanjem svete lurške vode. Do današnjih časov so v Lurdu našteli že preko 200 milijonov obiskovalcev. Poiskali bomo tudi dva slovenska prispevka temu romarskemu kraju in sicer mozaike našega umetnika Ivana Rupnika na pročelju bazilike sv. Rožnega venca ter oltarni prt s čipkami slovenskih klekljaric. Pot bomo nadaljevali v očarljivo mesto Pau, kjer si bomo privoščili nekaj prostega časa za priložnostno kosilo ali pa ta čas raje namenili za ogled bližnjega gradu, prekrasne kraljeve rezidence, v kateri se je rodil Henry IV, kralj Francije in Navarre. Popoldan se bomo vozili po področju obsežnih nanosov priatlantskega nižavja, ki so jih že sredi 19. stoletja umetno pogozdili, da bi učvrstili zemljo in umirili oceanski veter. Borove gozdove bomo doživeli kot lep primer dobrega človekovega poseganja v naravo. Naš veliki krog Francije pod Pireneji, bomo zaključili v obmorskem mestu Arcachon, kjer si bomo v prijetni promenadi ob morju, z vrsto kavarnic, barov in restavracij, vzeli prost večer za samostojno večerjo ali pisanje poslednjih razglednic s potovanja. Hotelska namestitev in prenočevanje.
Slika

8.dan: nedelja, 30.05.2021:
ARCACHON - DUNE DU PILAT - BORDEAUX - BENETKE - LJUBLJANA - ŠK. LOKA

Po zgodnjem zajtrku si bomo na atlantski obali ogledali neukročeno peščeno sipino Dune du Pilat, ki se dvigne z morja 108 metrov visoko in se vleče vzdolž obale skoraj 3 km ter nam daje občutek, kot da bi bili že nekje na obrobju Sahare. Nato se bomo vrnili v Bordeaux ter si začeli ogledovati center glavnega mesta Akvitanije, ki leži na slikovitem nabrežju reke Garonne in se je razvijal že od rimskih časov dalje, predvsem kot pristanišče trgovanja z vinom. Med prijetnim sprehodom po mestu, bomo videli Esplanado s fontano in monumentalnim spomenikom girondistom, ki jih je Robespierre poslal na giljotino, razkošno gledališče, kakršnega si je lahko privoščilo le bogato mesto in imenitno mestno borzo. Krog bomo zaključili na nabrežju Garonne, kjer si bomo privoščili še nekaj prostega časa za poslednje nakupe spominkov ali kosilo. Na željo celotne skupine se lahko odpeljemo na ogled stare vinske kleti, na prijeten zaključek našega potovanja. Sledi prevoz na letališče in večerni polet letala proti beneškem letališču, od koder bomo imeli organiziran avtobusni prevoz v Ljubljano.

Opomba:

Program je nastal v jeseni 2021, zato se lahko zgodi, da bo letališče, dan in ura odhoda prilagojena morebitnim spremembam letalskih prevoznikov v letu 2022, posledično lahko nastanejo korekcije cene.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Kraljevina Danska in Hamburg

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.310€

  6 dni že od 1.310€
03.07.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 01.02.2022

Rezerviraj

Norveški fjordi

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.390€

  8 dni že od 1.390€
30.06.2022 - 07.07.2022
Rok prijave: 22.04.2022

Rezerviraj

Polarni krog

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.620€

  8 dni že od 1.620€
19.06.2022 - 26.06.2022
Rok prijave: 20.02.2022

Rezerviraj

Alzacija, Doline Rena,Mozele in Lahna

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 995€

  5 dni že od 995€
01.06.2022 - 05.06.2022
Rok prijave: 20.03.2022

Rezerviraj

Gruzija

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.260€

  8 dni že od 1.260€
15.05.2022 - 22.05.2022
Rok prijave: 07.03.2022

Rezerviraj

Normandija,Bretanja in Pariz

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 1.045€

  5 dni že od 1.045€
26.04.2022 - 30.04.2022
Rok prijave: 18.02.2022

Rezerviraj