Rezervacija za : Eksotični Filipini – NOVO

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Eksotični Filipini – NOVO

Podrobnosti potovanja

Obiskali bomo skrivnostno vulkansko otočje sredi Tihega ocena, ki je s preko 7000 otoki drugi največji arhipelag na svetu. Po španski osvojitvi celotnega arhipelaga so dobili ime po osvajalcu, španskem kralju Filipu II. Eksotični Filipini veljajo za dragulj jugovzhodne Azije, kjer na svoj račun pridejo ljubitelji narave, ljudi in kulture, kot tudi ljubitelji tropskih plaž, turkiznega morja in podvodnega sveta. Predvsem večji otoki se ponašajo s hribovitim svetom, gorskimi jezeri, jamami in neprehodnimi gozdovi. Notranjost arhipelaga je polna najrazličnejših plemenskih skupnosti, ki se trudijo ohraniti svojo kulturno identiteto. Nekatera so v hribovitih predelih ustvarila dih jemajoče riževe terase, stare več tisoč let, ki so pod Unescovo zaščito in jih bomo obiskali tudi mi, saj je to eden izmed vrhuncev potovanja. Nato bo sledil bolj sproščujoč del odkrivanja Filipinov, saj bomo poleteli proti rajskim otokom, se s čolni vozili po fascinantnem morskem narodnem parku El Nido in odkrivali pester živalski svet, med katerimi so tudi najmanjši primati Tarsiusi, leteči lemurji, redke cibetovke, filipinski krokodili ter kitovci. Pred vrnitvijo domov, se bomo še naužili kopanja in toplega filipinskega sonca ter s tem kronali nedvomno izjemno potovanje.

 • 2.970 Eur / nad 25 oseb
 • 3.040 Eur / nad 20 oseb
 • 3.120 Eur / nad 15 oseb
 • 3.210 Eur / nad 10 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 25  potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • povratno letalsko karto na relaciji Zagreb - Dubaj–Manila,
 • vse mednarodne letališke, varnostne in RSF takse v višini 59 Eur, točen izračun taks bo znan 10 dni pred odhodom,
 • notranje polete: Clark - Puerto Princesa; El Nido - Cebu; Bohol - Manila,
 • trajekt Cebu - Bohol,
 • izleta z ladjico po reki Loay in v arhipelagu Bacuit,
 • vse avtobusne prevoze na Filipinih,
 • vsi ogledi in izleti z vstopninami (razen fakultativnih možnosti),
 • 12 x nočitev z zajtrkom v hotelih od 3* do 5* ( razen v Banaue 2*), lok. kat., dvoposteljne sobe,
 • 3 x kosilo,
 • 8 x večerja,2 x kulturni program,
 • slovensko vodenje z licenco,
 • lokalne vodnike v angleškem jeziku,nezgodno zavarovanje,
 • organizacijski stroški.
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba;  570 Eur
 • lokalnih letaliških taks na Filipinih, ki skupaj znašajo približno 20 USD in se plačajo direktno na letališčih,
 • napitnin za lokalne vodnike in voznike,
 • fakultativne izlete po programu (izbor vseh izletov s cenami vam bomo poslali pred potovanjem),
 • povratni transfer na zagrebško letališče* (cena bo znana naknadno).

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  154 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini): 165 Eur

ROK PRIJAVE: do 10.11.2019 oziroma do zasedenosti prostih mest.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 500 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Skupaj s plačilom prvega obroka se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če se stranka zanj odloči.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 25 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 3.040 Eur / nad 20 oseb
 • 3.120 Eur / nad 15 oseb
 • 3.210 Eur / nad 10 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju.

VIZA: slovenskim državljanom za vstop na Filipine ni potrebna.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Filipinski peso)

Videli boste:

 • Sprehod med riževimi terasami v hribovitem Banaue
 • Obisk več kot 2.000 let starega plemena Ifugao
 • Otok Palawan in prvo kopanje, sončenje,...
 • Izlet s čolni po navdušujoče lepem arhipelagu Bacuit
 • Zakraseli otoki, bele peščene plaže, turkizno morje, ...
 • Obisk mesta Cebu z znamenito tržnico
 • Plavanje s kitovci in opazovanje filipinskih nartničarjev
 • Obisk nenavadnih 'čokoladnih' gričkov
Slika

1.dan: sobota, 01.02.2020:
LJUBLJANA- ZAGREB - DUBAJ - MANILA

V dopoldanskem času se bomo iz Ljubljane odpeljali na letališče Zagreb, od koder bomo preko Dubaja poleteli proti Filipinom. Obroki na letalu.
Slika

2.dan: nedelja, 02.02.2020:
MANILA

Popoldan bomo pristali na mednarodnem letališču v Manili. Po opravljenih obveznostih na letališču bomo na poti do hotela začeli spoznavati Manilo, glavno mesto Filipinov, ki leži na otoku Luzon. Španci so ga imenovali Biser orienta in mesto se je nekoč ponašalo z lepimi ulicami in bogatimi kolonialnimi zgradbami. V drugi svetovni vojni je bila narejena nepopravljiva škoda, saj so bile nekdanje kolonialne stavbe porušene, na ruševinah nekdanjega bisera pa je zraslo novo mesto Manila. Na poti do hotela bomo deloma spoznali to novo nastalo mesto, nato pa se bomo odpravili na večerjo v restavracijo, kjer nam bodo ob glasbi in plesu predstavili filipinsko kulturo in kulinariko. Nočitev.
Slika

3.dan: ponedeljek, 03.02.2020:
MANILA - TAAL - MANILA

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet na južni del otoka, kjer se nahaja slikoviti vulkan Taal. Prispeli bomo do velikega kraterja, znotraj katerega se nahaja slikovito jezero z otočkom. Z ladjicami se bomo zapeljali do vulkanskega otočka in se povzpeli do roba kraterja. Za naš trud bomo nagrajeni s fantastičnim razgledom po notranjosti kraterja, kjer leži še eno kratersko jezero. Polni lepih vtisov se bomo vrnili nazaj na obalo ter se po kosilu začeli vračati nazaj v hotel v Manili. Prosto za večerjo in prenočevanje.
Slika

4.dan: torek, 04.02.2020:
MANILA - BANAUE

Po zajtrku bomo zapustili hotel in se odpravili na pot proti planinskemu predelu otoka. Peljali se bomo čez osrednji del in mimo lepo obdelanih polj pridnih domačinov. Na poti proti mestu Banaue se bomo občasno ustavljali in tako doživeli utrip filipinskega podeželja. Pot nas bo vodila vedno višje in višje preko prelaza Dalton, kjer bomo deležni še enega lepega razgleda na hribovja in nižine. Proti večeru bomo dosegli Banaue in se namestili v edinem tamkajšnjem hotelu za dve noči. Hotelska večerja in tradicionalna predstavitev plemena, ki ga bomo podrobneje spoznali naslednji dan.
Slika

5.dan: sreda, 05.02.2020:
BANAUE - BANGA-AN - BANAUE

Po zajtrku bomo začeli odkrivati kraj Banaue, ki se nahaja na nadmorski višini 1200 m. Spoznali bomo zanimivo lokalno arhitekturo hiš, šolo in način življenja domačinov. Zagotovo nas bo zanimala tudi ponudba vseh stvari na njihovi tržnici. Nato se bomo odpravili v vas Banga - an, kjer se bomo sprehodili med riževimi terasami in bili deležni krasnih fotografskih motivov. Na tem področju živi pleme Ifugao, ki pripada večji skupini Igorota, ki obsega številna plemena v severnem delu države. Poznani so kot kultivatorji riža, njihovo pleme pa že več kot 2000 let živi v teh gorah. Njihovi predniki so z golimi rokami izklesali na tisoče teras v gorah in s tem ustvarili čudovit pogled, ki navdušuje vsakega obiskovalca. Pot bomo nadaljevali še malo višje, kjer že skoraj lahko dosežemo oblake, ki se podijo nad riževimi polji. Polni lepih vtisov se bomo vrnili v naš hotel na večerjo in prenočevanje.
Slika

6.dan: četrtek, 06.02.2020:
BANAUE - TAM-AN - CLARK

Po zajtrku se bomo odpravili na krajši sprehod v še eno vas Ifugaev, v Tam-an, kjer bomo videli še ohranjene tradicionalne hiše in kašče, kamor so že dolgo nazaj shranjevali svoja živila. Te zgodovinske vasi in terase so med redkimi spomeniki, na katere kolonialne kulture niso vplivale. Ker Igfugavi živijo v gorah, jih zaradi težkih terenov niso dosegli španski ali ameriški kolonizatorji. Tako so lahko ohranjali svoje običaje, kulturo in tradicionalni način življenja. Sledilo bo spuščanje nazaj proti nižjim predelom otoka, kjer bomo naš potovalni dan zaključili v mestu Clak, nekdanji ameriški bazi za letalstvo. Hotelska namestitev, večerja in prenočevanje.
Slika

7.dan: petek, 07.02.2020:
CLARK - PUERTO PRINCESA - PORT BARTON

Po zajtrku se bomo odpeljali na letališče in poleteli proti otoku Palawan. Pristali bomo v mestu Puerto Princesa in se odpeljali proti letoviškemu kraju Port Barton, kjer se bomo namestili v enem izmed tipičnih hotelov. Popoldan bomo že lahko uživali v kopanju v toplem morju in se sproščali na peščenih plažah. To je priljubljen turistični kraj, kjer ne manjka raznovrstnih restavracij, zato bomo imeli prosto za večerjo.
Slika

8. dan: sobota, 08.02.2020:
PORT BARTON - EL NIDO

Po zajtrku se bomo odpeljali v El Nido, verjetno najbolj znan turistični kraj otoka Palawan, saj je tu izhodišče za obisk arhipelaga Bacuit. El Nido je je prijeten, majhen kraj, poln restavracij, lokalov in trgovinic, med katerimi se bomo tudi mi porazgubili v prostem času, če nas ne bosta premamila mestna plaža in modro morje. Namestitev v hotelu, prosto za večerjo in nočitev.
Slika

9. dan: nedelja, 09.02.2020:
EL NIDO

Po zajtrku se bo začel krasen celodnevni izlet z organiziranim kosilom. Vkrcali se bomo na slikovite tradicionalne filipinske ladjice in začeli navdušujoče lepo plovbo po arhipelagu Bacuit. Deležni bomo prizorov iz najlepših fotografij, ko bomo obiskovali en otoček za drugim. Navduševali se bomo nad lepotami nebeško belih peščenih plaž, ki se zajedajo v večinoma nenaseljene otočke. Nazobčane apnenčaste skale otokov in smaragdno morje pa bosta dodala vsemu le še piko na i. Otoke obdajajo tudi koralni grebeni, kjer je pisani podvodni svet prava paša za oči. Proti večeru vrnitev v naš hotel, prosto za večerjo in prenočevanje.
Slika

10. dan: ponedeljek, 10.02.2020:
EL NIDO - CEBU

Po bolj poznem zajtrku se bomo odpeljali na letališče in poleteli na otok Cebu. Odpeljali se bomo v središče istoimenskega mesta in spoznali njegov neverjetno vrvež. Obiskali bomo znano tržnico Carbon, kjer najdemo vse kar nam srce poželi in vabi v nakup obiskovalce kar 24 ur na dan ter je ena izmed večjih mestnih znamenitosti. Sledila bo vožnja z ladjo na bližnji otok Moctan, kjer se bomo namestili v resortu in si pred večerjo privoščili še malo kopanja in sproščanja. Večerja in prenočevanje.
Slika

11. dan: torek, 11.02.2020:
CEBU - OSLOB - CEBU

Po zajtrku se boste lahko odločili za celodnevno sproščanje ob morju in uživanju ponudbe resorta ali pa za enega izmed dveh fakultativnih izletov. *Prvi je celodnevni izlet v Oslob. Tam bomo imeli enkratno priložnost videti in celo plavati s kitovci, počasi plavajočimi morskimi psi, ki se prehranjujejo s planktonom, majhnimi ribami in rakci. Kitovec je največja danes živeča vrsta rib, s povprečno dolžino približno 10 m se po velikosti kosa z manjšimi vosatimi kiti. Značilna je tudi njegova obarvanost z vzorcem svetlih pik in črt na temni podlagi. Po tem izjemnem doživetju bomo imeli kosilo in se nato odpravili na krajši ogled mesta Carcar. Mesto slovi po svoji izjemni arhitekturi starih kolonialnih hiš iz obdobja španske in ameriške vladavine. Nekaj teh hiš je še lepo ohranjenih in obiskovalcem mesta dajo včasih občutek, da so prispeli v New Orleans. Sledilo bo vračanje v naš hotel, večerja in prenočevanje. *Drugi je poldnevni izlet s čolnom, do otokov Hilutungan in Nalusuan. Otoka slavita po lepih plažah in morju, zato bo tam priložnost za plavanje in snorklanje. V okviru izleta je tudi organizirano kosilo, preden sledi vračanje v naš resort, kjer boste imeli še nekaj prostega časa pred večerjo.
Slika

12. dan: sreda, 12.02.2020:
CEBU - BOHOL

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali v pristanišče in se odpeljali na otok Bohol. Sledil bo ogled podeželja okoli mesta Bohol, kjer bomo obiskali cerkev Baclayon iz 18. stoletja, umetno nasajen mahagonijev gozd v Bilarju ter tradicionalno tržnico. Sledila bo vožnja do znamenitih filipinskih 'Čokoladnih gričev'. Teh apnenčastih gričev je več sto in v poletnih mesecih, ko se trava posuši, izgledajo kot velikanske čokoladne praline. Videli bomo tudi filipinskega nartničarja imenovanega Tarsier, to je najmanjša vrsta polopice, ki zraste le do 15 centimetrov. Nekateri jo označujejo za najbolj krvoločno danes živečo polopico, saj se večinoma prehranjuje z metulji, ki so dvakrat večji od nje. Pot bomo nadaljevali do mesta Loboc, kjer se bomo vkrcali na ladjo in se podali na malo križarjenje po reki Loay. Ob poti nas bodo spremljale obrečne vasice, strnjeni gozdovi mangrov in nasadi palm nipa. Na poti bomo imeli piknik kosilo na plavajoči restavraciji. Po koncu križarjenja se bomo odpeljali na otočku Panglao, kjer se bomo namestili v našem resortu ter po večerji prenočili.
Slika

13.dan: četrtek, 13.02.2020:
PANGLAO/BOHOL

Po zajtrku bo ves dan prosto za užitke na tropski plaži in v hotelu, ki se nahaja na enem izmed lepših filipinskih otokov. Hotelska večerja in prenočevanje.
Slika

14.dan: petek, 14.02.2020:
PANGLAO/BOHOL - MANILA - DUBAJ

Po zajtrku se bomo odpeljali na letališče ter poleteli v Manilo, od koder bo sledil nočni polet proti Dubaju. Vmesni čas med poletoma bomo izkoristili za obisk znanih nakupovalnih centrov v Manili, kjer boste imeli prosto do večera, prevoz nazaj na letališče ter prijava na polet.
Slika

15.dan: sobota, 15.02.2020:
DUBAJ - ZAGREB

Po pristanku v Dubaju bomo nadaljevali polet proti Zagrebu, od koder bo sledil organiziran prevoz v Ljubljano.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Šrilanka – potovanje in počitnice na Maldivih

Zagotovljeno potovanje

12 dni/10 nočitev že od 2.395€

  12 dni/10 nočitev že od 2.395€
19.10.2019 - 20.04.2019
Rok prijave: 01.04.2020

Rezerviraj

Šrilanka – potovanje in počitnice

Zagotovljeno potovanje

10 dni/8 nočitev že od 1.375 €

  10 dni/8 nočitev že od 1.375 €
19.10.2019 - 20.04.2019
Rok prijave: 01.04.2020

Rezerviraj

Francija pod Pireneji

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.210€

  8 dni že od 1.210€
07.06.2020 - 14.06.2020
Rok prijave: 19.02.2020

Rezerviraj

Namibija – NOVO

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.770€

  12 dni že od 2.770€
28.03.2020 - 08.04.2020
Rok prijave: 10.01.2020

Rezerviraj

Ruska zima v polarnem siju- NOVO

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 1.495€

  5 dni že od 1.495€
14.03.2020 - 18.03.2020
Rok prijave: 15.01.2020

Rezerviraj

Tanzanija in Zanzibar – NOVO

Zagotovljeno potovanje

13 dni že od 3.720€

  13 dni že od 3.720€
31.01.2020 - 12.02.2020
Rok prijave: 04.11.2019

Rezerviraj