Rezervacija za : Djerdap na Donavi

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Djerdap na Donavi

Podrobnosti potovanja


Zahodna Srbija in nabrežje Donave od Beograda do Karpatskega gorskega loka, je prava zakladnica kulturne dediščine najstarejših civilizacij človeštva. Srednjeveško obdobje je tam dodalo niz drzno pozidanih trdnjav, saj sta se na mejni reki Donavi vedno vojaško spogledovala srednje-evropski imperij habsburške dinastije in bojevito sultanovo otomansko cesarstvo, vmes pa so svoj prostor pod soncem uveljavljali Srbi. Bitko je bila tudi reka Donava, ki je na svojem 2.850 km dolgem toku premagovala naravne ovire in ustvarila tri soteske, med katerimi je ravno Kazan v Džerdapu, najmogočnejša soteska, ki nas prevzame s svojo divjo naravno lepoto. Križarjenje z rečno ladjo od Beograda do Kladova je resnično prijetno doživetje in ravno tako avtobusno vračanje po »džerdapski cesti«, z ogledi kulturnih znamenitosti. Seveda nas vsako potovanje v Srbijo prepriča, da je to gostoljubna dežela, ki zna popotnikom ponuditi tudi obilo kulinaričnih užitkov značilne srbske kuhinje.

 • 395 Eur / nad 40 oseb
 • 415 Eur / nad 35 oseb
 • 435 Eur / nad 30 oseb
 • 445 Eur / nad 25 oseb

POPUST ZA OTROKA:

 • Otrok 5-10 let na dodatnem ležišču v 1/2 sobi: 100 Eur
 • Otrok 10-12 let na dodatnem ležišču v 1/2 sobi: 65 Eur

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz po programu potovanja, cestne takse, stroški voznika
 • celodnevno križarjenje po Donavi  z ladjo Aquastar
 • 1x kosilo na ladji Aquastar
 • 1x prigrizek, degustacija rakije v etno vasi Mišin breg
 • 1x kosilo v Velikem Gradištu
 • 1x degustacija vin v vinariji Srem. Karlovci
 • 1x kosilo v Srem. Karlovcih
 • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* Beograd
 • 1x polpenzion v hotelu 4* Beograd
 • 1x polpenzion v hotelu 4* Kladovo
 • slovensko vodenje, vodnik z licenco GZS
 • lokalno vodenje / srbski jezik
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 65 Eur
 • 4 vstopnine (Lepenski vir, Viminacijum, Smederevo, Sr. Karlovci): 8 Eur
 • fakultativna srbska večerja na Skadarliji v Beogradu: 16 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 24 Eur
  (premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo)
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavar. zasistenco v tujini)

LADJA AQUASTAR DANUBE  je bila narejena leta 2014, dolžina 28 m, širina 7 m, kapaciteta 70 sedežev. Ima moderno opremljen salon z barom, 2 velika LCD monitorja. Na gornji palubi je vsakemu gostu zagotovljen 1 ležalnik.

HOTEL AQUASTAR MAKSIM 4**** je modern hotel na urejeni rečni plaži v Kladovu, ima lepo opremljene sobe, restavracijo, odprti in zaprti bazen s slano vodo, wellness center s savnami.

ROK PRIJAVE: do 10.08.2019 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotela in ladje.

SEDEŽNI RED: na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 100 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 395 Eur / nad 40 oseb
 • 415 Eur / nad 35 oseb
 • 435 Eur / nad 30 oseb
 • 445 Eur / nad 25 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor program: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga programa, objavljeni so v katalogu oziroma na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Srbski dinar)

Videli boste:

 • Križarjenje po Donavi
 • Železna vrata, Tabula Traiana
 • Fruška gora, Novi Sad, Sremski Karlovci
 • Trdnjave Golubac, Ram, Smederevo
 • Sirmium, Viminacium, Lepenski vir
 • Beograd s Skadarlijo
Slika

1. dan: četrtek, 05.09.2019:
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJAN - BEOGRAD

Odhod skupine iz Škofje Loke ob 05.30 uri, vstop potnikov v Ljubljani ob 06.00 uri ter nadaljevanje preko Hrvaške proti Srbiji z vmesnimi postanki za oddih ob avtocesti. Po prihodu v Beograd, se bomo hotelsko namestili in se nato odpravili kar peš na potep po centru živahne srbske prestolnice od Terazij, preko mondene Knez Mihajlove ulice do utrjenega Kalemegdana nad sotočjem naše Save z Donavo. Sledil bo prosti večer v Beogradu ali po želji organizirana večerja na Skadarliji, legendarni boemski ulici starega Beograda, kjer diši po srbski tradicionalni kuhinji in kjer se čuti utrip stare balkanske čaršije z melodijami zimzelenih starogradskih pesmi. Nočitev v hotelu.
Slika

2.dan: petek, 06.09.2019 240 km:
BEOGRAD - DJERDAP - TEKIJA - KLADOVO

Po zajtrku se bomo odpeljali v donavsko pristanišče in se ob 08.00 uri vkrcali na ladjo Aquastar Danube, ter začeli s celodnevnim križarjenjem vzdolž toka reke Donave, ki na svoji 2.850 km dolgi poti, premaga soteske Wachau v Avstriji, Esztergom na madžarskem in se končno prebije, skozi srbsko »klisuro Đerdap«, proti Črnemu morju. Med križarjenjem nam bodo na ladji postregli s kosilom, med vožnjo pa bomo lahko tudi počivali na ležalnikih zgornje palube in tako občudovali lepoto donavskega toka skozi karpatski gorski lok. Med prijetno plovbo bomo deležni lepih pogledov na vrsto zanimivosti na bregovih Donave, kot so Smederevska trdnjava, izliv največje srbske reke Morave v Donavo in v najširšem delu reke Ramska trdnjava, ki jo je dal pozidati sultan Bajazit koncem 15.stoletja kot turško oporišče proti Ogrski na drugi strani. Sledila bo plovba ob Srebrnem jezeru mimo Velikog Gradišta ter dalje do slikovite trdnjave Golubac, ki je bila tisočletni stražar na ustju kanjona, dolgega 130 km. Tukaj bomo vstopili v NP Mali Djerdap, po Donjem Milanovcu pa se bo pričel najbolj atraktivni del plovbe skozi Veliki Kazan ali Železna vrata. Pluli bomo pod stenami planine Miroč, ki se nad reko dvigujejo 300 metrov, sama Donava pa v tem najožjem delu doseže največjo globino 90 metrov. NP Djerdap obsega 60.000 ha in je zaradi svoje odmaknjenosti pravi rezervat divjih živali in reliktnega rastlinstva, ki ga drugje v Evropi ne najdemo več. Med plovbo skozi kanjon bomo videli v skalnatem delu romunske strani 40 metrsko podobo glave kralja Decebala ter samostan Mrakonija, na srbski strani pa znamenito Tabulo Traiana, ki jo je dal vzidati cesar Trajan okoli leta 101, ko je skozi Djerdap klesal rimsko cesto Via Traiana, da je vojaško presenetil in premagal Dačane v Dakiji. Po 9. urah plovbe, se bomo izkrcali v Tekiji in se od tam zapeljali do HE Djerdap, zgrajene v 70.letih velikega gospodarskega vzpona Jugoslavije, ter dalje v Kladovo, kjer bomo zaključili dan s hotelsko namestitvijo in večerjo.
Slika

3.dan: sobota, 07.09.2019 280 km:
KLADOVO - LEPENSKI VIR - KAPETAN MIŠIN BREG - VELIKO GRADIŠTE - VIMINACIJUM - SMEDEREVO - BEOGRAD

Po zajtrku se bo začelo avtobusno potovanje ob Donavi po djerdapski magistrali. Prvi postanek bo namenjen ogledu Lepenskega vira, naselbini kamene dobe, ki je zapustila urbano dediščino trapezastih hiš in znanih skulptur človeške glave s podobo ribe, ki so jih naredili ljudje okoli 6.000 let pr.n.š. Sledila bo vožnja na Kapetan Mišin breg, kjer se nam bo odprl eden najlepših pogledov na veličastni tok Donave in kjer nam bodo pripravili malo dopoldansko pogostitev z rakijo. Nadaljevali bomo z ogledom trdnjave Golubac, ki leži na ostrem grebenu nad Donavo. Gospodarji te pomembne trdnjave so se v preteklosti pogosto menjali, tako Madžari, kakor Srbi in Turki. Sledil bo osrednji dnevni počitek v Velikem Gradištu, kjer bomo imeli slastno kosilo, nato pa si bomo popoldne ogledali Viminacijum pri Požarevcu, ki je bil eden prvih rimskih castrumov province Gornja Mezija in tako spoznali arheološko dediščino kovnice denarja, amfiteatra, javnih kopališč, akvadukta in nekropolo. Nazadnje si bomo ogledali še kompleks Smederevske trdnjave, ki so jo zgradili Srbi kot obrambo pred Turki, pa je vendarle padla 1459.leta pod težo sultanove vojske, kar je pomenilo zgodovinski konec večstoletne srbske srednjeveške države. Proti večeru se bomo vrnili v Beograd, hotelska namestitev in večerja.
Slika

4.dan: nedelja, 08.09.20189 650 km:
BEOGRAD - NOVI SAD - SREMSKI KARLOVCI - FRUŠKA GORA - LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA

Po zajtrku bomo zapustili srbsko glavno mesto in se zapeljali v vojvodinsko prestolnico Novi Sad ter naredili mali nedeljski dopoldanski sprehod po promenadni Miletićevi ulici ter dalje po Dunavski in Zmaj Jovini ulici, da bomo videli imeniten rotovž in Vladičanski dvor, stavbo Matice Srbske, katoliško in druge cerkve, zanimivo fasado hotela Vojvodina, Srbsko narodno gledališče, ter spomenike Đuri Jakšiču, Jovanu Jovanoviću Zmaju in Svetozarju Mileti ću. Po odmoru za kavo bomo zavili še na Ribarsko ostrvo donavskega nabrežja z najlepšim pogledom na Petrovarainsko trdnjavo, kjer se je 1716. leta odigrala velika zgodovinska bitka med avstrijsko in turško vojsko, sama trdnjava pa je bila v nadaljnji zgodovini velika avstrijska kasarna, oficirski paviljon, samostan, zapori in še marsikaj. Nato se bomo zapeljali čez široko Donavo v Sremske Karlovce, v malo baročno mesto z zanimivimi stavbami, kot so magistrat, apoteka, gimnazija in zlasti saborna cerkev sv.Nikole. Karlovci so tudi mesto pesnika Branka Radičevića in drugih umetnikov, zato je mesto vedno bilo središče kulturnega življenja vojvodinskih Srbov, predvsem pa živahen center trgovanja z vinom in živino. Ker mesto obdajajo sami vinogradi, bomo zavili na eno od »vinarij« kjer nam ne bodo pripravili le degustacijo »bermeta« in drugih fruškogorskih vin ampak nam bodo skuhali tudi eno okusno domače kosilo. Pot bomo nadaljevali čez pobočja Fruške gore, kjer so znani samostani Hopovo, Velika Remeta in Krušendol. Sledila bo le še vožnja čez Irig do Rume in vračanje po avtocesti s prihodom domov v večernih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Ruska zima v polarnem siju- NOVO

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 1.495€

  5 dni že od 1.495€
14.03.2020 - 18.03.2020
Rok prijave: 15.01.2020

Rezerviraj

Nova Zelandija ali Aotearoa – NOVO

Zagotovljeno potovanje

16 dni že od 4.620€

  16 dni že od 4.620€
26.11.2019 - 11.12.2019
Rok prijave: 02.09.2019

Rezerviraj

Paradiž južne Indije

Zagotovljeno potovanje

13dni že od 2.190€

  13dni že od 2.190€
23.11.2019 - 05.12.2019
Rok prijave: 25.09.2019

Rezerviraj

Argentina – NOVO

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 3.690€

  12 dni že od 3.690€
22.11.2019 - 03.12.2019
Rok prijave: 14.08.2019

Rezerviraj

Peru in Bolivija

Zagotovljeno potovanje

15 dni že od 3.605€

  15 dni že od 3.605€
30.10.2019 - 13.11.2019
Rok prijave: 09.09.2019

Rezerviraj

Madagaskar

Zagotovljeno potovanje

13 dni že od 3.180€

  13 dni že od 3.180€
27.10.2019 - 08.11.2019
Rok prijave: 10.08.2019

Rezerviraj