Rezervacija za : Narodni parki Srbije

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Narodni parki Srbije

Podrobnosti potovanja

 • 575 Eur / nad 40 oseb
 • 595 Eur / nad 35 oseb
 • 635 Eur /nad 30 oseb
 • 680 Eur / nad 25 oseb
 • 695 Eur /nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • prevoz z avtobusom, avtocestne takse, mejne dovolilnice, parkiranja, stroški dodatnega voznika
 • 1 x nočitev z zajtrkom v Sarajevu, hotel 4*,dvoposteljne sobe
 • 2 x polpenzion na Zlatiboru, hotel 4*, dvoposteljne sobe
 • 1 x polpenzion na Kopaoniku, hotel 4*,dvoposteljne sobe
 • 1 x polpenzion v Vrnjački Banji, hotel 4*, dvoposteljne sobe
 • 1 x srbski večer z glasbo in folklornim programom
 • 1 x križarjenje skozi kanjon Drine (3h45 min)
 • 1x ribje kosilo na ladji med križarjenjem
 • 1 x vožnja s čirom po šarganski osmici
 • 1 x vstopnina za potnike in avtobus v NP Kopaonik
 • 3 dni lokalno vodenje Drina-Tara-Zlatibor - Kopaonik
 • 1 x lokalno vodenje Sarajevo
 • slovensko vodenje z licenco GZS
 • nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 20 Eur
 • enoposteljna soba za 5 nočitev: 110 Eur
 • vožnja s panoramsko vzpenjačo Zlatibor, vstopnine Drvengrad, muzej Ras, Žiča cca: 18 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  35 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 48 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 20.07.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:
595 Eur / nad 35 oseb
635 Eur / nad 30 oseb
680 Eur / nad 25 oseb
695 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

POTOVALNI POGOJ je trenutno zahtevano dokazilo PCT s QR kodo.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.; Šolska ulica 2, 4220 Škofja Loka

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Srbski dinar)

Videli boste:

 • Plovba skozi kanjon reke Tare in ribiško kosilo na ladji
 • Vožnja s čirom po ozkotirni progi šarganske osmice
 • NP Tara in NP Zlatibor, srbski večer z glasbo in folkloro
 • Panoramska vzpenjača na Tornik, najdaljša na svetu
 • planinski pohod čez planjave v Kopaoniku
 • Vrnjačka Banja, kraljica srbskih zdravilišč
Slika

1.dan: torek, 13.09. 2022 550 km:
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - SARAJEVO

Odhod iz Škofje Loke ob 04.30 uri, vstop v Ljubljani ob 05.00 uri in nadaljevanje mimo Zagreba do Slavonskega Broda, kjer bomo prestopili Savo in vstopili v vzhodno področje BiH ter vozili v Sarajevo, kjer se bomo podali na sprehod ob reki Miljacki in doživljali vzdušje orientalskega mesta na pragu srednje Evrope. Odkrivali bomo kulturne usedline avstro-ogrske monarhije in večstoletnega osmanskega cesarstva, ki je v mestu zapustilo, poleg islamskih značilnosti življenja, zlasti arhitekturne spomenike, kot so medresa, sahat kula, bezistan, hamam, Moriča han, Skenderpašin karavan saraj in seveda Gazi-Husrev-begovo džamijo. Potem se bomo samostojno potepali po Baščaršiji z labirintom ozkih ulic in malih obrtnih delavnic, zlasti kujundžilukov z bakrenimi in srebrnimi mojstrovinami ter prav gotovo zavili na dišečo kavo iz bakrene »džezve« in na »čevape« v eno izmed čevabdžinic. Po doživetju sarajevske Baščaršije, se bomo na večer odpeljali v hotel, prenočevanje.
Slika

2.dan: sreda, 14.09.2022 250 km:
SARAJEVO - VIŠEGRAD - KANJON DRINE - PERUČAC - TARA - MITROVAC – KALUDŽERSKE BARE - ZLATIBOR

Po zajtrku nas bo pot vodila iz Sarajeva čez planino Romanijo do Rogatice in Ustiprače, kjer bomo vstopili v dolino reke Drine in njenega črnogorskega pritoka Lim. Prispeli bomo v Višegrad in si ogledali sloviti kamniti most Mehmed Paše Sokolovića, ki ga je literarno spoznal ves svet kot »čuprijo na Drini« v romanu Ive Andrića, nagrajenega z Nobelovo nagrado. Sprehodili se bomo tudi po mestu Kamengrad, zgrajenem po ideji filmskega režiserja Emira Kusturice ter se nato vkrcali na ladjo za križarjenje skozi kanjon. Reka Drina se rodi na Ščepan polju z združitvijo črnogorskih rek Pive in Tare, nato teče 346 km do izliva v Savo in z višinskim padcem 358 metrov sprošča veliko hidroenergijo. Najlepši del je preko 50 km kanjonske rečne struge, kjer doživimo posebno intimo prvobitne narave, saj je nad nami le ozek pas neba, ki ga preletavajo orli, z ladje se skoraj dotikamo preko 1000 metrov strmih gorskih pobočij in k rečni strugi pogosto prilomastijo medvedi. Večji del kanjona je povsem nedotaknjena narava brez naseljenega človeka. Skoraj 4 ure dolgo bomo drseli po Drini, vmes nam bodo postregli z odličnim ribjim kosilom, ki ga bodo pripravili med vožnjo na ladji. Po izkrcanju v Peručcu, se bomo zapeljali do bližnjega izvira reke Vrelo, imenovane tudi »godina reka«, saj je od izvira do izliva dolga le 365 metrov, kljub temu kratkemu toku pa s svojimi brzicami in bučnimi slapovi izgleda zelo atraktivno. Nato se bomo z avtobusom dvignili do razgledišča Kozja stena in dalje na planino Taro, zaščiteno kot narodni park ter se zapeljali po planoti Mitrovac do počitniškega resorta Kaludžerske Bare. Po odkrivanju lepot NP Tara bomo proti večeru nadaljevali do naslednjega NP Zlatibor, hotelska namestitev in večerja.
Slika

3.dan: četrtek, 15.09.2022 80 km:
ZLATIBOR - MOKRA GORA – ŠARGANSKA OSMICA - DRVENGRAD - ZLATIBOR

Po zajtrku bomo naredili izlet na Mokro Goro, kjer bo prvo doživetje vožnja s »čirom«, z vlakom ozkotirne železnice po progi šarganske osmice, ki so jo zgradili že v času kraljevine SHS, da so povezali Beograd z Jadranskim morjem. Na čira bomo vstopili na postaji Mokra Gora in se počasi dvigali preko hriba Šargan skozi številne predore in preko viaduktov, da se bomo počutili kot v zgodovinskem časovnem stroju. Po spektakularni vožnji šarganske osmice, se bomo zapeljali na hrib Mečavnik, kjer si bomo ogledali Drvengrad, slikovito leseno vas srbskega etno stila, ki jo je dal zgraditi Kusturica za snemanje filma Život je čudo. Po sprehodu skozi vas in odmoru v kafani, se bomo vrnili na Zlatibor, ki je bil nekoč priljubljeno letovišče srbske dinastije Karadžordževićev, sedaj pa je svetovljansko srbsko zimsko športno središče. Privoščili si bomo najnovejšo atrakcijo Zlatibora, kar bo panoramska vožnjo z najdaljšo gondolo na svetu, saj vzpenjača na razdalji 9 km povezuje Zlatibor z vrhom gore Tornik in pri tem naredi 531 m višinske razlike. Čas te enosmerne vožnje z enkratno ptičjo perspektivo traja kar nepozabnih 25 min. Proti večeru vrnitev v naš hotel na Zlatiboru ter »srpsko veče«, kar bo pomenilo večerjo z odlično in obilno domačo hrano ob narodni glasbi in folklornem programu.
Slika

4.dan: petek, 16.09.2022 180 km:
ZLATIBOR – SANDŽAK – SIJENICA – NOVI PAZAR - KOPAONIK

Po zajtrku nas bo čakala zelo zanimiva pokrajina, kamor redko zaidemo, saj se bomo odpeljali v Sandžak, kjer so večinsko prebivalstvo Bošnjaki, sledijo jim Srbi, Črnogorci, Muslimani, Albanci in Romi. Meje Sandžaka med Srbijo, Črno Goro ter Bosno nikoli niso bile jasno določene, zato Sandžak še vedno velja za potencialni »sod smodnika« sredi nemirnega Balkana. Srbi to pokrajino historično imenujejo Raška, saj je bila zibelka prve srbske srednjeveške Nemanjiške države. Nas bo v Sandžaku zanimala predvsem lepota pokrajine, ter verska in kulturna raznolikost. Prvi postanek za »kafu« bomo naredili sredi slikovite sandžaške planote v Sjenici in si tam ogledali Sultan mošejo. Glavni ogledi bodo namenjeni Novemu Pazarju, središčnemu mestu te pokrajine, kjer bomo obiskali regionalni muzej Ras in se obvezno sprehodili po »buvljaku«, največjemu robnemu bazarju na Balkanu. Odpravili se bomo tudi do Altun Alem džamije, ki velja za simbol prefinjene islamske arhitekture in obvezno tudi do Petrove cerkve, ki je najstarejša nedotaknjena pravoslavna cerkev Srbije še iz časov carja Dušana Silnega. Nazadnje nas bodo čakala strma pobočja gorskega masiva Kopaonika, ki se razprostira 80 km daleč med Srbijo in Kosovim. Hotelska namestitev in večerja na Kopaoniku.
Slika

5.dan : sobota, 17.09.2022 80 km:
KOPAONIK – VRNJAČKA BANJA

Po zajtrku bomo dopoldne posvetili lepotam NP Kopaonik, kjer pod krošnjami iglavcev domuje živalski svet, na travnih planjavah pa pisana endemična flora. Gorski masiv z vrhovoma Pančičev vrh ter Suvo Radušte, presega višino dveh tisočakov. Predvsem pa se Kopanik lahko pohvali s preko 200 sončnih dni na leto in z snežno zimo, zato ni naključje, da se je razvil v zelo sodobno in največje srbsko zimsko športno središče. Na Kopaoniku si bomo privoščili 2 urni planinski pohod, da se nas bo lepota planine res dotaknila, nato pa bomo nadaljevali v dolino Zahodne Morave v slovite toplice Vrnjačka Banja. Zdravilnost toplih izvirov kisle vode so poznali že v antiki, v osmanskih časih so bile rezervirane za turške bege, spahije in dahije, za velik razvoj banje kot ljudskega zdravilišča pa je v 30. letih 19. stoletja poskrbel srbski knez Miloš Obrenović. Vrnjačko Banjo sedaj predstavljajo zdraviliški hoteli in krasni parki, kot je tudi Japonski park z mostom ljubezni ter številne počitniške vile in dvorec Belimarković, ki si ga bomo ogledali. Hotelska namestitev, prosto za sprehajanje po zdraviliškem parku in večerja.
Slika

6.dan : nedelja, 18.09.2022 690 km:
VRNJAČKA BANJA – ŽIČA – SLOVENIJA

Po zajtrku bomo naredili še zadnji ogled na tem potovanju, saj bomo obiskali Žičo, manastir prvega srbskega kralja Štefana Nemanjića Prvovenčanega in njegovega brata Svetega Save, zgrajenega pred dobrimi 800 leti. Sledilo bo le še vračanje po avtocestah mimo Kraljeva, Čačka ter Zagreba do Ljubljane, kamor bomo prišli v večernih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Sultanat OMAN

Zagotovljeno potovanje

9 dni že od 2.075€

  9 dni že od 2.075€
21.10.2022 - 29.10.2022
Rok prijave: 09.09.2022

Rezerviraj

Japonska

Zagotovljeno potovanje

11 dni že od 3.290€

  11 dni že od 3.290€
20.10.2022 - 30.10.2022
Rok prijave: 14.07.2022

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 640€

  5 dni že od 640€
12.10.2022 - 16.10.2022
Rok prijave: 05.09.2022

Rezerviraj

Sardinija in Korzika

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.175€

  8 dni že od 1.175€
08.10.2022 - 14.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Siena, Elba in Cinque Terre

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 365€

  3 dni že od 365€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 28.08.2022

Rezerviraj

Bernina Express in Gardsko jezero

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 390€

  3 dni že od 390€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj