Rezervacija za : Celjske zvezde in Alma Karlin-jesen

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Celjske zvezde in Alma Karlin-jesen

Podrobnosti potovanja

Tam, kjer se pod mogočno pečino z gradom Savinja usmeri skozi ozko dolino proti Savi, leži mesto Celje, starodavna keltska Kaleia, ki je v času rimskega cesarja Klavdija postala razkošna Celeia z bogato arheološko dediščino v podzemlju današnjega mesta. Vsekakor pa je za nadaljnjo usodo mesta najbolj pripomogla priselitev Žovneških, ki so postali grofje celjski s svojimi tremi zlatimi zvezdami na modrem polju in dosegli vrhunec z vsemogočnim Hermanom II. Celjskim. Celjske zvezde so blestele ne le v mestu ob Savinji ampak tudi na evropskih dvorih, saj sta Ana Celjska in Barbara Celjska postali vplivni kraljici evropskih dvorov. Med zvezde celjske pa sodi še ena kraljica samotnega potovanja okoli sveta, ki je šele v današnjih časih deležna občudovanja in priznanja in prav njej, nenavadni Celjanki Almi Maksimilijani Karlin posvečamo s tem izletom naš dolžen spomin.

 • 58 Eur / nad 40 oseb
 • 63 Eur / nad 35 oseb
 • 68 Eur / nad 30 oseb
 • 77 Eur / nad 25 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • strošek prijave: 8 Eur
 • vstopnine: cca. 13 Eur
  (grad Žovnek, Stara grofija z muzejem A. Karlin, Knežji dvor z razstavami Potočka zijavka, Celjski grofje in rimska Celeia, Stari grad, hiška A. Karlin)
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 11 Eur

ROK PRIJAVE: do 25.09.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo akontacije.

ROKI PLAČIL:

 •  akontacija ob prijavi 25 Eur
 • poračun 7 dni pred odhodom

Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, napravimo pri plačilu drugega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:

 • 63 Eur / nad 35 oseb
 • 68 Eur / nad 30 oseb
 • 77 Eur / nad 25 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Slika

1.dan: sobota,03.10.2020:
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - CELJE

Odhod iz Škofje Loke ter vstopi potnikov v Ljubljani in pozdrav Savinjski dolini na Vranskem. Prvi ogled bomo naredili na obnovljenih ruševinah gradu Žovnek pri Braslovčah, zibelki dinastije Celjskih grofov, kjer nas bo sprejela plemenita gospa Hema ter nas celo pogostila. Sledila bo vožnja v Celje z ogledom glavnih mestnih arhitekturnih znamenitosti kot so 1846. leta zgrajena železniška postaja ob Južni železnici, celjska mestna hranilnica, nekdanja Nemška hiša ali Celjski dom, Plečnikova ljudska posojilnica s stebriščnim balkonom, magistrat, Prothasijev dvorec, Narodni dom in Slovensko ljudsko gledališče s srednjeveškim obrambnim stolpom. Vstopili bomo v Knežji dvor, ki je bil prva rezidenca Celjskih grofov in je sedaj odličen galerijski in muzejski kompleks. Poleg razstave o Celjskih grofih si bomo ogledali zbirko najdenih predmetov paleolitske jame Potočke zijavke in predvsem enkratno odkritje »mesta pod mestom«, kakor poimenujemo pod temelji dvora odkrito rimsko cesto, mestne ulice in čudovite talne mozaike rimskih vil nekdanje Celeie, seveda pa se bomo zapeljali tudi na Stari grad in z roba pečine uživali najlepšo panoramo mesta pod nami. Med sprehodom po samem mestu bomo videli tudi Kvartirno hišo s pogostim obiskovalcem Alferdom Nobelom, ki je obiskoval svojo celjsko ljubezen Sonjo Hess ter poulični spomenik fotografskemu mojstru Josipu Pelikanu, ki je postal kronist mesta in celjska legenda, pa tudi cerkev sv. Danijela in cerkev Marijinega vnebovzetja ter zloglasne zapore Stari pisker. Poiskali bomo spominsko obeležje hiše, kjer se je 1889. leta rodila slabotna deklica Alma trdosrčni mami Vilibaldi in dobrotljivemu očetu Jakobu Karlinu. Stopili bomo do Stare grofije, ki je najlepša celjska renesančna palača s kolonado odprtih hodnikov, z iluzionistično poslikanim »celjskim stropom« in predvsem z odlično razstavo o Almi Karlin kot svetovni popotnici, pisateljici, dopisnici in teozofinji. Ogledali si bomo predmete, ki jih je prinesla domov za spomin in svojo dušo, pred železniško postajo pa se bomo lahko fotografirali s pouličnim Alminim kipom, posvečenim njeni vrnitvi v rodno Celje s samotnega osem letnega potovanja okoli sveta. Obiskali bomo tudi bedno hiško na Pečovniku, kamor so jo izgnali celjski povojni oblastniki, kjer je shirala v bolezni in pomankanju skupaj s svojo »sestro po duši« Theo Gammelin. Nazadnje se bomo zapeljali v samotno hribovsko vasico Svetina, kjer so jo 1950. leta na tiho pokopali med rahlim naletavanjem januarskega snega. V času glavnega dnevnega počitka, bomo imeli organizirano kosilo.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

DB San Antonio 4* Superior

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 919€

  8 dni že od 919€
26.08.2020 - 06.09.2020
Rok prijave: 17.08.2020

Rezerviraj

Hotel Topaz 3*

Zagotovljeno potovanje

8 =12 dni že od 599€

  8 =12 dni že od 599€
26.08.2020 - 06.09.2020
Rok prijave: 17.08.2020

Rezerviraj

Bled/ Hotel in Glamping Ribno 3*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 142€

  3 dni/2 noči že od 142€
11.07.2020 - 31.08.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Radenci/Hotel Radin 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 73€

  3 dni/2 noči že od 73€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Terme Ptuj/GH Primus 4* superior

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 83€

  3 dni/2 noči že od 83€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Moravske Toplice/ Apartmaji Prekmurska vas 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 74€

  3 dni/2 noči že od 74€
05.07.2020 - 30.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj