Rezervacija za : Carigrad

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Carigrad

Podrobnosti potovanja

Bosporska ožina z zalivom Zlati rog, je eno najbolj ugodnih naravnih pristanišč, zato so ljudje že od davnih časov tam gradili pristaniška mesta. Najprej je nastala starogrška kolonija Bizanc, nato je rimski cesar Konstantin ustanovil Konstantinopolis, ki so ga zavzeli Turki 1543. leta in ga preimenovali v islamski Istanbul, Slovani pa smo vedno to mesto spoštljivo imenovali Carigrad. Lega mesta na dveh celinah je res nekaj izjemnega in v bosporski ožini so se vedno trle tako trgovske ladje vseh zastav kakor tudi vojaške ladje velesil, ki so želele strateško vladati temu občutljivemu križišču svetovnih kopenskih in morskih poti. Oba mostova čez Bospor sta resnično veličastna in pogled s teh mostov čez Zlati rog, je eden najlepših pogledov na obris mesta, ki ga oblikujejo kupole in minareti okoli 500 mošej. Če temu dodamo živahen poulični utrip, barvitost njihovih bazarjev ter monumentalne palače z vrtovi, dobimo mesto, ki ga je potrebno obiskati.

 • 580 Eur / nad 35 oseb
 • 605 Eur / nad 30 oseb
 • 635 Eur / nad 25 oseb
 • 655 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalska vozovnica Ljubljana-Istanbul-Ljubljana,
 • letališke takse in varnostne pristojbine v znesku 140 Eur*
  *točen izračun letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa
 • avtobusni transfer letališče-hotel-letališče
 •  2 x topli obrok med poletom na letalu
 • avtobusni prevozi ter metro vožnje po programu potovanja
 • 2 urno križarjenje z ladjo po Bosporju
 • rezervacije vstopov v mošeje
 • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, dvoposteljne sobe, centralna lokacija na peš coni
 • vodenje, licenca GZS
 • lokalno vodenje
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 •  strošek prijave: 20 Eur
 • enoposteljna soba: 105 Eur
 • mestna taksa: 2 Eur/noč
 • vstopnini palače Dolmebahce in Tokapi: 38/Eur
 • fakultativni izlet Çamilica-Ortakoy: 32 Eur
 • napitnina vozniku in lokal. vodniku
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 35 Eur
  (premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo)
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 48 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 11.04.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 300 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun, glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici
605 Eur / nad 30 oseb
635 Eur / nad 25 oseb
655 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI POGOJI IN DOKUMENTI
V Turčijo lahko potujemo državljani RS z veljavnim potnim listom, ki mora biti veljavna vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju. Potovalni pogoj je polno cepljenje ter EU digitalno COVID potrdilo s QR kodo v angleščini.

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAMA:
POTOVANJA PISANEC D.O.O., Šolska ulica 2, Škofja Loka

Tel:04/ 50 62 500, pisanec@pisanec.si, www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Turška lira)

Videli boste:

 • Zlati rog, Bosporska ožina in viseči most
 • Hagia Sofija, Modra mošeja, Sulejmanova mošeja
 • Veliki bazar, Egiptovski dišavni bazar
 • Palača Topkapi, rezidenca sultanov
 • Križarjenje z ladjo po Bosporju
 • Ribja restavracija na mostu Galata, ikona Istanbula
 • Metrojska vožnja pod Bosporjem v četrt Uskudar
 • Çamilica panoramsko razgledišče
Slika

01. dan: sreda, 25.05.2022:
LJUBLJANA - CARIGRAD – DOLMABAHCE - ISTIKLAL

Dopoldne zbor potnikov v avli letališča Ljubljana in polet v Carigrad, kjer bomo pristali sredi dneva. Avtobusni prevoz v center starega Istanbula, kjer si bomo na evropski obali bosporske ožine ogledali palačo Dolmabahce, ki jo je leta 1856 zgradil sultan Abdulmecid, da je dvor Otomanskega imperija prenesel iz starega Topkapija. Dolmabahce je zlato bleščeča vladarska palača 285. soban, 46 ceremonialnih dvoran, množice stopnišč, lestencev in preprog. Mustafa Kemel Paša Atatürk, prvi predsednik sodobne Turčije, je 1922. leta zapustil sijajni dvor in ga odprl javnosti kot izjemen kulturni spomenik otomanske Turčije. Sledil bo odhod v hotel ter namestitev, nakar se bomo po želji vključili v večerni vrvež promenadne ulice Istiklal z množico trgovinic, barov, kavarnic, restavracij, čajnic in slaščičarn, ki se končajo na koncu ulice pri znamenitem obrambnem stolpu Galata.
Slika

02.dan: četrtek, 26.05.2022:
CARIGRAD - HIPODROM – TOPKAPI - SVETA SOFIJA – MODRA MOŠEJA – CISTERNA – VELIKI BAZAR

Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled najpomembnejših znamenitosti Carigrada, ki leži na dveh kontinentih bosporske ožine oziroma ob Zlatem rogu, ki se kot slikovit zaliv Marmornega morja zajeda v srce Istanbula. Začeli bomo na Hipodromu, ki so ga stari Rimljani uporabljali za dirko z bojnimi vozovi, v času cesarja Justinjana pa je postal ruševina oziroma nekakšen stadion za igranje polu podobnih konjskih tekem, zato se ga je prijelo ime Konjski trg ali At Meydani. Nato bomo vstopili v Modro mošejo, ki je dobila svoj vzdevek po modrini keramičnih ploščic v molilnici in je bila po ukazu sultana Ahmeda zgrajena s šestimi minareti za 16 muezinov, da so s petjem pozivali vernike k molitvi. Sledil bo ogled Topkapija z dvorišči in vrtovi ter s palačami vladarjevih uradov ter tudi kot zasebna rezidenca sultana s haremom za njegove žene. Med sprehodom skozi palačo Otomanskega cesarstva, si bomo ogledali tudi zbirko orožja, s katerim je janičarska vojska krvavo osvojila širni turški imperij. Nato se bomo podali v mošejo Hagio Sofijo, ki je bila prvotno stara krščanska cerkev bizantinskega cesarja Justinjana, sultan Mehmed II. pa jo je 1453. leta preuredil v veličastno mošejo, ki nas bo prevzela s svojo veličino in lepoto. Če bo obnova bazilike Cisterna zaključena do maja, si bomo lahko ogledali še ta izjemni prostor zbiralnika vode, zgrajenega za potrebe Justinjanove palače in kasneje posvečenega v podzemno baziliko. Po odmoru za pijačo in prigrizek bomo odkrili povsem drugačen utrip mesta, saj se bomo podali na Veliki bazar, ki je v bistvu neskončni labirint pod obokanimi arkadami, kjer se prepletajo ulice in uličice in ozki prehodi z množico hrupnih trgovcev, ki ponujajo preproge, usnjarsko galanterijo, zlato, srebro, medeninasto posodo, amulete proti urokom in vse drugo, kar si lahko zamislite na orientalskem bazarju. Po vrnitvi v hotel prost večer.
Slika

03.dan: petek, 27.05.2022:
CARIGRAD - SULEJMANOVA MOŠEJA - MARMORNO MORJE - ZLATI ROG - BOSPOR - ÜSKÜDAR - DIŠAVNI BAZAR - GALATA MOST

Po zajtrku se bomo z metrojem odpeljali v stari del mesta in vstopili v Sulejmanovo mošejo slovitega arhitekta Mimarja Sinana, ki je tudi v Bosni zgradil most na Drini pri Višegradu in kamniti most v Mostarju. Svoje dni je znotraj kompleksa Sulejmanove mošeje vrelo kot v mravljišču, saj so tam bile tudi štiri medrese, han, hamam in karavan-seraj, ki je moral vsem verskim potnikom zastonj zagotavljal tridnevno bivanje. V mošeji bomo videli tudi grobnico samega sultana in grobnico njegove najljubše žene Hasaki Rokselane. Sledilo bo zelo prijetno križarjenje z ladjo po Marmornem morju oziroma po Bosporski ožini s čudovitimi pogledi na spektakularne mostove ter množico minaretov petdesetih carigrajskih mošej. V najožjem delu Bosporja s trdnjavo Rumeli, se bomo obrnili ter pluli nazaj ob azijski obali v Üsküdar, kjer se bomo izkrcali v azijskem delu Carigrada. Po opoldanskem počitku za pijačo in priložnostni prigrizek, se bomo vrnili v evropski del mesta kar z metrojem globoko pod morjem in se nato podali na Egiptovski bazar, ki so ga tako imenovali, ker so vse dišave in začimbe prihajale na to tržnico iz Egipta. Na tem dišavnem bazarju bomo lahko v sprehodu uživali v barvitosti ter opojnih vonjavah in se dali prepričati trgovcem, da bomo z njimi popili skodelico čaja, se sladkali z ratlukom ali s turškim medom in se potem odločili za nakupe dišečih ali sladkih spominkov ter raznovrstnih daril. Popoldne bomo kar peš prečkali most Galata, ki je že od nekdaj ikona Carigrada s svojimi ribjimi restavracijami. Z mostu se bomo povzpeli do stolpa Galata in si tam privoščili prost večer, saj leži na peš coni blizu našega hotela.
Slika

04.dan, sobota : 29.05.2022:
CARIGRAD – NISANTASI - LJUBLJANA/CARIGRAD – BOSPORSKI MOSTOVI - ÇAMILICA - ORTAKOY - LJUBLJANA

Opcija 1 : CARIGRAD – NISANTASI - LJUBLJANA Po zajtrku bomo lahko imeli prosto sobotno dopoldne, saj je Istanbul nakupovalna meka. Lahko boste ponovno zavili na bazar, na ulico Istiklal ali vzeli taksi ali metro do velikih nakupovalnih središč kot so Mall of Istanbul ali Kanyon in podobno v četrti Nisantasi. Opcija 2 : CARIGRAD – BOSPORSKI MOSTOVI - ÇAMILICA - ORTAKOY - LJUBLJANA Po zajtrku vam ponujamo fakultativni izlet doživetja Istanbula kot mesta dveh kontinentov. Zaokrožili bomo skozi zanimivo četrt Bektaši, se zapeljali čez prvi bosporski most v azijski del mesta na Borov hrib z razglediščem Çamilica ter še naprej do vrha z novo in največjo turško Erdoğanovo mošejo, ki nas bo prevzela s svojo veličastnostjo, predvsem pa bomo s te točke uživali enkrat razgled po mestu dveh kontinentov, ki ga povezuje Bosporska ožina. Izlet bomo nadaljevali v evropski del Istanbula preko spektakularnega drugega visečega mostu v priljubljeno istanbulsko četrt Ortakoy, ki jo krasita pravljično lepa mošeja in poročna palača sultanove hčerke Esme. Ortakoy na obali Bosporja je namreč idealen kraj za potepanje po labirintu majhnih ulic in trgov, kjer se odvija družabno življenje domačinov, kjer se popije čaj ali kava v družbi prijateljev, si privoščimo kosilo na odprtih terasah restavracij, kjer so slovite turške slaščičarne, trgovinice suvenirjev, umetniške galerije in kjer se kar naprej snemajo kadri turških nadaljevank. Po prosto preživelem času v Ortakoyu, se bomo ob odpeljali na novo letališče Havalimani, prijava na let in večerni polet proti Ljubljani, kjer bomo pristali ob 19.30 uri.

OPOMBA:

Zaporedje ogledov po dnevih se lahko spremeni zaradi morebitnega prilagajanja spremenjenim urnikom vstopov in molitvam v džamijah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Šarganska osmica

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 425€

  4 dni že od 425€
26.05.2022 - 29.05.2022
Rok prijave: 04.04.2022

Rezerviraj

Narodni parki Srbije

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 575€

  6 dni že od 575€
13.09.2022 - 18.09.2022
Rok prijave: 08.07.2022

Rezerviraj

Mesta stare Hanse

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.190€

  6 dni že od 1.190€
03.09.2022 - 08.09.2022
Rok prijave: 20.06.2022

Rezerviraj

Kraljevina Danska in Hamburg

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.310€

  6 dni že od 1.310€
03.07.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 01.02.2022

Rezerviraj

Bele noči ISLANDIJE in Westmanski otoki

Zagotovljeno potovanje

10 dni že od 1.990€

  10 dni že od 1.990€
30.06.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 25.02.2022

Rezerviraj

Norveški fjordi

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.390€

  8 dni že od 1.390€
30.06.2022 - 07.07.2022
Rok prijave: 22.04.2022

Rezerviraj