Rezervacija za : Bernina Express via Dolomiti – jesen

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Bernina Express via Dolomiti – jesen

Podrobnosti potovanja

Vlak Bernina Express je bil leta 2008 vpisan v seznam Unescovih tehničnih čudes, saj že več kot 100 let navdušuje potnike med italijansko regijo velikih predalpskih jezer in visokogorsko regijo Berninskih ter Retijskih Alp v Švici. Potniki med vožnjo doživljajo osupljivo spremembo pokrajine, ko se iz mediteransko tople in bujno zelene pokrajine dvignejo med 4.000 m visoke alpske vrhove, se vozijo ob ledenikih, prečkajo 196 drzno speljanih viaduktov in izginjajo v 55 predorov. Železnico je 1910. leta zgradila Retijska železniška družba, ki je tako povezala italijansko mestece Tirano s svetovljanskim St. Moritzom. Železniška proga doseže najvišjo spektakularno točko 2.253 m na prelazu Bernina ter napravi med Tiranom in sedlom Ospizio Bernina 1800 m relativne višinske razlike. Vožnja z Bernina Express traja skoraj 3 ure in je res nepozabno doživetje.

 • 325 Eur / nad 40 oseb
 • 330 Eur / nad 35 oseb
 • 340 Eur / nad 30 oseb
 • 350 Eur / nad 25 oseb
 • 370 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz, cestne takse, stroški voznika
 • 2x hotelska nočitev z zajtrkom 3*/4*, dvoposteljne sobe
 • 2x večerja
 • rezervacija panoramskega vlaka Bernina Express
 • vozovnica Berina Expess Tirano - St. Moritz
 • ladijska vožnja Iseo-Monte Isola/ Peschiera-Sulzano
 • mestna taksa Bolzano
 • vodenje, licenca GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • agencijska storitev in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 36 Eur
 • petroglifi Naquane, vzpenjača Sasso Pordoi, visokogorska dolomitska cesta: cca. 30 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 20 Eur
  (premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo)
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavar. z asistenco v tujini): 37 Eur

ROK PRIJAVE: 20.08.2019 oziroma do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti avtobusa in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 100 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije,se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 330 Eur / nad 35 oseb
 • 340 Eur / nad 30 oseb
 • 350 Eur / nad 25 oseb
 • 370 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po koncu potovanja.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor program: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga programa, objavljeni so v katalogu oziroma na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Švicarski frank)

Videli boste:

 • Jezero Iseo
 • Vlak Bernina Express
 • Bolzano
 • Val Camonica petroglifi
 • St. Moritz, Cortina d'Ampezzo
 • Dolomitska cesta, Tre Cime
Slika

1. dan: petek, 20.09.2019:
ŠKOFJA LOKA - LAGO D'ISEO - CAMONICA - APRICA

Odhod skupine iz Škofje Loke ob 05.30 uri, vstopi potnikov v Ljubljani ter vožnja na Fernetiče in dalje preko Padske nižine do jezera Iseo, ki sodi med zelo slikovita jezera v družbi severno italijanskih jezer. Z dolžino 25 km se po velikosti uvršča na 4. mesto med italijanskimi jezeri, k očarljivosti pa doprinesejo mala nabrežna mesteca mediteranskega izgleda, med katerimi je glavno Iseo, ki bo pravi kraj za naš oddih in sprehod vzdolž jezerske promenade. Ker ima jezero kar tri slikovite otočke, bomo zapluli z ladjico na največjega Monte Isola z nekoč izrazito ribiškim naseljem Peschiera Maraglio. Po kratkem oddihu se bomo z ladjico zapeljali v nabrežno mestece Sulzano ter nadaljevali potovanje po dolini Val Camonice, ki je znana po prazgodovinski naselitvi ljudstva Kamunov, ki je zapustilo v kamen klesane risbe, ki danes sodijo v prvovrstno kulturno dediščino Unescovih zakladov. Po ogledu arheološkega parka drobnih petroglifov v Capo di Ponte, nas bo cesta vodila vedno višje čez prelaz Aprice v pobočja švicarskih Alp, kjer bomo dan zaključili v zimsko športnem središču Aprica, hotelska namestitev in večerja.
Slika

2.dan: sobota, 21.09.2019:
APRICA-TIRANO - BERNINA EXPRESS - ST.MORITZ - OFENPASS - MERANO - BOLZANO

Po zajtrku se bomo spustili v dolino Valtellino v mestece Tirano, ki je izhodiščna postaja Berninna Express. Pred odhodom na železniško postajo si bomo ogledali še impozantno baročno cerkev ter nato vstopili na znameniti vlak Bernina Express, ki nas bo z vožnjo 2h 15' popeljal iz italijanskega Tirana v mondeno švicarsko letovišče St. Moritz, ki leži sredi visokogorske doline Graubinden. Vožnja je resnično spektakularno doživetje, ko prečkamo drzno pozidane viadukte in izginjamo v predore, da se nam ponovno odpira panorama na vrhove Berninskih Alp z višinami preko 4.000 metrov. Pri kraju Brusio bomo naredili znamenito železniško pentljo, vozili mimo gorskega mesteca Poschiavo in mimo jezera ter ledenika Palü ter dosegli na postaji Ospizio Bernina najvišjo točko proge 2253m. Tukaj bomo na trojnem jezikovnem stičišču italijansko, nemško in retoromansko govorečih domačinov, istočasno pa bomo tudi na razvodju črnomorskega in jadranskega povodja. Skozi okna panoramskega železniškega vagona bomo uživali v pogledih na lepote visokogorskega sveta, na ledenike in na najvišji vrh Piz Bernina ter se počasi spuščali proti St.Moritzu. Po zaključku vožnje z vlakom Bernina Exppress in odmoru v svetovljanskem St. Moritzu, bomo nadaljevali avtobusno potovanje do Zerneza ter čez prelaz Ofenpass v resnično čudovito dolino Münstertal na Južno Tirolsko, ki od plebiscita dalje pripada Italiji. Naenkrat nas bodo objeli blagi mediteranski podnebni vplivi, zato se bodo po dolini Val Venosta širili neskončni sadovnjaki ter obsežni vinogradi vse do Merana, ki je v cesarskih avstro-ogrskih časih zaslovel kot klimatsko ter termalno zdravilišče, ki ga je vsako leto obiskala tudi cesarica Sisi. Prispeli bomo v Bolzano, prestolnico južne Tirolske, ki je s starim mestnim jedrom zelo prijetno za potepanje po ozkih ulicah in malih trgih, ki jih povezujejo zanimive pasaže. Mesto slovi tudi po številnih muzejih, od tistega, ki govori o alpinistu Reinholdu Messnerju, do muzeja ledenodobnega lovca Ötzija. Po ogledu Bolzana hotelska namestitev in večerja.
Slika

3.dan: nedelja, 22.09.2019:
BOLZANO - CANAZEI - PASSO PORDOI - CORTINA D'AMPEZZO - MISURINA - TRE CIME - ŠKOFJA LOKA

Po zajtrku nas bo čakalo čudovito doživetje Dolomitov, saj bomo začeli pri mestu Auer vijugati po slavni »dolomitski cesti«, ki jo je dal zgraditi cesar Franc Jožef kot obeležje 50. obletnice svojega vladanja in je takrat veljala za drzen podvig gradnje visokogorskih cest. To cesto bomo prevozili v celoti vseh 42 km od Bolzana do Cortine in tako vozili skozi dolomitska smučarska središča, kot so Predazzo, Moena in Canazei. Eden od viškov poti bo prelaz Passo Pordoi 2.240 metrov, od koder se bomo lahko z vzpenjačo dvignili na Sass Pordoi 2.950 metrov, ki nas bo nagradil z najbolj veličastnim razgledom na pogorje Marmolade in po dolomitskih vrhovih skupine Sella Gruppe, kjer ležijo slavne doline Val Gardena, Val Badia in smučišče Corvara. Dolomitska cesta nas bo nato vodila še na prelaz Falzarego in med vrhove, kjer je v času I. svetovne vojne potekala krvava dolomitska fronta med italijansko in avstro-ogrsko vojsko in kjer so bile, v nečloveških razmerah, postavljene baze Forte Tre Sassi, Cinque Torri in Lagazuoi. Nazadnje bodo pred nami smučarska pobočja Tofane in Cortina d'Ampezzo, kjer bomo naredili sprehod po tem mondenem olimpijskem mestu. Nato bomo nadaljevali pot v najlepša področja Dolomitov čez prelaz Tre Croci do jezera Misurina in dalje po visokogorski cesti do planinske koče Auronzo na višini 2320 metrov, kjer bomo zapustili naš avtobus in se za slabo uro v obe smeri odpravili kar peš do vznožja 3003 m visokih vrhov Tre Cime. To je čudovita panoramska pot, kjer prihajajo ob lepem vremenu do izraza izjemne naravne lepote. Sama pot je sprehajalna, varna in brez vzponov, tako da jo zmorejo raznovrstni izletniki kar v običajni popotniški opremi in obutvi. Po našem planinskem sprehodu bo sledila vožnja do gorske skupine Monte Cristalo in ob jezeru Landro na Toplaško polje do letovišča Toblach/Dobbiaco. Ker tukaj izvira naša Drava, bomo sledili njenemu zgornjemu toku do San Candiada/Innichena ter mimo Lienza in do Spittala, nakar se bomo skozi predor Karavank vrnili v domače loge s prihodom v Škofjo Loko oziroma v Ljubljano v večernih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Namibija – NOVO

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 2.770€

  12 dni že od 2.770€
28.03.2020 - 08.04.2020
Rok prijave: 10.01.2020

Rezerviraj

Ruska zima v polarnem siju- NOVO

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 1.495€

  5 dni že od 1.495€
14.03.2020 - 18.03.2020
Rok prijave: 15.01.2020

Rezerviraj

Eksotični Filipini – NOVO

Zagotovljeno potovanje

15 dni že od 2.970€

  15 dni že od 2.970€
01.02.2020 - 15.02.2020
Rok prijave: 10.11.2019

Rezerviraj

Nova Zelandija ali Aotearoa – NOVO

Zagotovljeno potovanje

16 dni že od 4.620€

  16 dni že od 4.620€
26.11.2019 - 11.12.2019
Rok prijave: 02.09.2019

Rezerviraj

Paradiž južne Indije

Zagotovljeno potovanje

13dni že od 2.190€

  13dni že od 2.190€
23.11.2019 - 05.12.2019
Rok prijave: 25.09.2019

Rezerviraj

testArgentina – NOVO

Zagotovljeno potovanje

12 dni že od 3.690€

  12 dni že od 3.690€
22.11.2019 - 03.12.2019
Rok prijave: 09.09.2019

Rezerviraj