Rezervacija za : Bernina Express in Gardsko jezero

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Bernina Express in Gardsko jezero

Podrobnosti potovanja

Odpravite se na slikovito in čarobno potovanje z Bernina Expressom, eno izmed najbolj znamenitih železniških poti na svetu. To Unescovo tehnično čudo, ki je del svetovne dediščine že od leta 2008, je več kot stoletje popotnikom omogočalo nepozabna doživetja na prečudoviti poti med slikovito italijansko regijo velikih predalpskih jezer in očarljivo visokogorsko regijo Berninskih ter Retijskih Alp v Švici.

Na Bernina Expressu, ki velja za vrhunski dosežek inženiringa, boste na svojem potovalnem popotovanju deležni neprimerljivih panoramskih razgledov. Iz tople in bujno zelene mediteranske pokrajine se dvignejo osupljive alpske vrhove, ki dosežejo višino do 4.000 m. Občudujte ledenike, se popeljite čez 196 drzno speljanih viaduktov in izgubite se v 55 predorih, ki dajejo tej poti prav poseben pečat.

Uživajte v vožnji na tej zgodovinsko pomembni železniški progi, ki jo je leta 1910 zgradila Retijska železniška družba, s čimer je povezala idilično italijansko mestece Tirano s svetovljanskim St. Moritzom. Povzpeli se boste do spektakularne najvišje točke na prelazu Bernina, 2.253 m nadmorske višine, in naredili presenetljivo višinsko razliko 1800 m med Tiranom in sedlom Ospizio Bernina.

Vožnja z Bernina Expressom, ki traja skoraj 3 ure, bo postala nepozabna epizoda vaše potovalne zgodbe. Prepustite se razkošju te izjemne železniške pustolovščine in se pripravite na edinstveno doživetje, ki presega vsakodnevno življenje. Odpravite se na to edinstveno potovanje z Bernina Expressom – rezervirajte potovanje s Potovanji Pisanec že danes!

 • 390 Eur / nad 40 oseb
 • 410 Eur / nad 35 oseb
 • 430 Eur / nad 30 oseb
 • 450 Eur / nad 25 oseb
 • 470 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz, cestne takse, stroški voznika
 • 2 x polpenzion v hotelu 3*/4*, dvoposteljne sobe
 • rezervacija panoramskega vlaka Bernina Express
 • vozovnica Berina Expess Tirano - St. Moritz
 • vodenje, licenca GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • agencijska storitev in DDV
 • *Opomba:odhod iz Škofje Loke v primeru najmanj 10 potnikov
 • strošek prijave: 23Eur
 • enoposteljna soba: 40 Eur
 • ladijska vožnja Iseo-Monte Isola/ Peschiera-Sulzano -ladijski izlet Riva-Limone-Riva ter vstopnina Naquane: cca. 25 Eur
 • mestne takse: 4 Eur

ROK PRIJAVE: 26.07.2024 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti avtobusa in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 150 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije,se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 410 Eur / nad 35 oseb
 • 430 Eur / nad 30 oseb
 • 450 Eur / nad 25 oseb
 • 470 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po koncu potovanja.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor program: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga programa, objavljeni so v katalogu oziroma na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Švicarski frank)

Videli boste:

 • Jezero Iseo
 • Vlak Bernina Express
 • Bolzano
 • Val Camonica petroglifi
 • St. Moritz, Cortina d'Ampezzo
 • Gardsko jezero
Slika

1.dan: petek, 27.09.2024:
ŠKOFJA LOKA - LAGO D'ISEO - VAL CAMONICA - APRICA

Odhod skupine iz Škofje Loke* ob 05.30 uri, vstopi potnikov v Ljubljani ter vožnja na Fernetiče in dalje preko Padske nižine do jezera Iseo, ki sodi med zelo slikovita jezera v družbi severno italijanskih jezer. Z dolžino 25 km se po velikosti uvršča na 4. mesto med italijanskimi jezeri, k očarljivosti pa doprinesejo mala nabrežna mesteca mediteranskega izgleda, med katerimi je glavno Iseo, ki bo pravi kraj za naš oddih in sprehod vzdolž jezerske promenade. Ker ima jezero kar tri slikovite otočke, bomo zapluli z ladjico na največjega Monte Isola z nekoč izrazito ribiškim naseljem Peschiera Maraglio. Po kratkem oddihu se bomo z ladjico zapeljali v nabrežno mestece Sulzano ter nadaljevali potovanje po dolini Val Camonice, ki je znana po prazgodovinski naselitvi ljudstva Kamunov, ki je zapustilo v kamen klesane risbe, ki danes sodijo v prvovrstno kulturno dediščino Unescovih zakladov. Po ogledu arheološkega parka drobnih petroglifov v Capo di Ponte, nas bo cesta vodila vedno višje čez prelaz Aprice v pobočja švicarskih Alp, kjer bomo dan zaključili v zimsko športnem središču Aprica, hotelska namestitev in večerja.
Slika

2.dan: sobota, 28.09.2024:
APRICA - TIRANO - BERNINA EXPRESS - ST.MORITZ - OFENPASS - BOLZANO

Po zajtrku se bomo spustili v dolino Valtellino v mestece Tirano, ki je izhodiščna postaja Bernina Express. Pred odhodom na železniško postajo si bomo ogledali še impozantno baročno cerkev ter nato vstopili na znameniti vlak Bernina Express, ki nas bo z vožnjo 2h 15' popeljal iz italijanskega Tirana v mondeno švicarsko letovišče St. Moritz, ki leži sredi visokogorske doline Graubinden. Vožnja je resnično spektakularno doživetje, ko prečkamo drzno pozidane viadukte in izginjamo v predore, da se nam ponovno odpira panorama na vrhove Berninskih Alp z višinami preko 4.000 metrov. Pri kraju Brusio bomo naredili znamenito železniško pentljo, vozili mimo gorskega mesteca Poschiavo in mimo jezera ter ledenika Palü ter dosegli na postaji Ospizio Bernina najvišjo točko proge 2253m. Tukaj bomo na trojnem jezikovnem stičišču italijansko, nemško in retoromansko govorečih domačinov, istočasno pa bomo tudi na razvodju črnomorskega in jadranskega povodja. Skozi okna panoramskega železniškega vagona bomo uživali v pogledih na lepote visokogorskega sveta, na ledenike in na najvišji vrh Piz Bernina ter se počasi spuščali proti St.Moritzu. Po zaključku vožnje z vlakom Bernina Exppress in krajšem odmoru v svetovljanskem St. Moritzu, bomo nadaljevali avtobusno potovanje do Zerneza ter čez prelaz Ofenpass v resnično čudovito dolino Münstertal na Južno Tirolsko, ki od plebiscita dalje pripada Italiji. Naenkrat nas bodo objeli blagi mediteranski podnebni vplivi, zato se bodo po dolini Val Venosta širili neskončni sadovnjaki ter obsežni vinogradi vse do Merana, ki je v cesarskih avstro-ogrskih časih zaslovel kot klimatsko ter termalno zdravilišče, ki ga je vsako leto obiskala tudi cesarica Sisi. Prispeli bomo v Bolzano, prestolnico južne Tirolske, ki je s starim mestnim jedrom zelo prijetno za potepanje po ozkih ulicah in malih trgih, ki jih povezujejo zanimive pasaže. Mesto slovi tudi po številnih muzejih, od tistega, ki govori o alpinistu Reinholdu Messnerju, do muzeja ledenodobnega lovca Ötzija. Po krajšem ogledu mesta se bomo odpeljali do našega hotela v dolini reke Adiže na južnem Tirolskem in po večerji prenočili.
Slika

3.dan: nedelja, 29.09.2024:
RIVA DEL GARDA – LIMONE - GARDA - LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA

Po zajtrku bomo nadaljevali vzdolž reke Adiže mimo Trenta in Rovereta do Gardskega jezera, ki je z dolžino 52 km največje italijansko jezero. Blaga klima v vznožju Alp in naravne lepote so privabile na to nabrežje že stare Rimljane, ki so si tukaj zgradili razkošne letne rezidence. Prvi postanek in ogled bomo namenili mestecu Riva del Garda na najbolj severni točki jezera, nekoč zgodovinsko pomembno mejno mesto beneške republike s habsburško monarhijo in kraj, kjer je Giuseppe Garibaldi razglasil zedinjeno Italijo. Očarljiva Riva bo primerno mestece za odmor ob kapučinu v mirnem nedeljskem dopoldnevu, nakar se bomo vkrcali na ladjo in zapluli vzdolž zahodne jezerske obale do izjemno slikovitega mesteca Limone, ki ga sestavljajo trije trgi mediteranskega vzdušja. Kraj je izhodišče peš poti, speljane visoko nad gladino jezera z izjemnimi razgledi po Gardskem jezeru, zato se bomo lahko podali na lahkoten pohod po delu te pešpoti, ki sicer vodi vse do rta Capo Reamol in še naprej do Rive del Garda oziroma si bomo v Limone naredili opoldanski oddih za pijačo in samostojno kosilo. Nato se bomo z ladjo vrnili v Rivo ter nadaljevali avtobusni izlet vzdolž vzhodnega jezerskega nabrežja mimo Torbol, kjer je pogosto počitnikoval Wolfgang Goethe in dalje do Garde, ki je dala ime jezeru. To prijetno mesto je zelo živahno ob nedeljah, saj so odprte vse trgovinice s spominki, kavarne, bistroji in restavracije, zato bo to pravi kraj za naš zadnji popotniški oddih. Pozno popoldan se bomo le še vračali proti Ljubljani in Škofji Loki, kamor se bomo vrnili okoli 22.00 ure.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Božiček na Laponskem

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 1.129€

  3 dni že od 1.129€
13.12.2024 - 15.12.2024
Rok prijave: 20.07.2024

Rezerviraj
Dve pisani hiški zraven cvetočega grma

Madeira

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.370€

  8 dni že od 1.370€
21.10.2024 - 28.10.2024
Rok prijave: 10.07.2024

Rezerviraj

Portugalska

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.395€

  8 dni že od 1.395€
16.10.2024 - 23.10.2024
Rok prijave: 19.07.2024

Rezerviraj

Uzbekistan-Letališče Ljubljana

Zagotovljeno potovanje

10 dni že od 1.850€

  10 dni že od 1.850€
15.10.2024 - 24.10.2024
Rok prijave: 15.07.2024

Rezerviraj

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

4 dni že od 680€

  4 dni že od 680€
10.10.2024 - 13.10.2024
Rok prijave: 05.07.2024

Rezerviraj
Kamnita cerkev ob makedonskem morju

Makedonski oro

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 925€

  6 dni že od 925€
03.10.2024 - 08.10.2024
Rok prijave: 16.07.2024

Rezerviraj