Rezervacija za : Berlin in Potsdam

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Berlin in Potsdam

Podrobnosti potovanja


Po padcu berlinskega zidu, združitvi obeh Nemčij in preselitvi nemške prestolnice iz Bonna nazaj v stari Berlin, je mesto dobilo povsem novo dimenzijo in velemestni blišč iz časov nemške cesarske dinastije Hohenzollern. Predvsem je v Berlinu veliko zgodovine iz časov gorečega Reichstaga, vkorakanja Rdeče armade in povojne razdelitve mesta na vzhodno cono in mesto zahodnih zaveznikov. Današnji Berlin je veliko, odprto in multikulturno mesto z izjemno arhitekturno preobrazbo, saj so se pod velike projekte podpisali arhitekti kot so Frank Ghery, Noman Foster in Renzo Piani. Hkrati pa je mesto ohranilo svoj značaj in nemško kulturo ter zbralo izjemno bogato muzejsko zakladnico, zato vsakdo najde v Berlinu nekaj zase. Berlin se nikakor ne spogleduje le s svojo preteklostjo ampak je usmerjen v sodobna svetovna dogajanja, v kongresno in velesejemsko aktivnost, podeljuje »zlatega medveda« berlinskega filmskega festivala ter je center evropske in svetovne politične moči.

 • 525 Eur / nad 30 oseb
 • 535 Eur / nad 25 oseb
 • 560 Eur / nad 20 oseb
 • 595 Eur / nad 15 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalski prevoz Ljubljana - Berlin - Ljubljana
 • letališke takse in varnostne pristojbine v znesku 55 Eur, točen izračun letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom
 • 15 kg prtljage
 • avtobusni transfer letališče Schönefeld - Hotel
 • avtobusni izlet v Potsdam
 • krožni avtobusni ogled Berlina
 • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, dvoposteljne sobe
 • slovensko vodenje z licenco
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 90 Eur
 • vstopnine Sanssouci, Fernsehturm, Dom: cca. 30 Eur
 • ladijska vožnja po reki Spree: 13 Eur
 • dnevna vozovnica S-bahn/metro:  cca. 3 Eur
 • Berlin city tax:  7 Eur
 • vstopnine v muzeje
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 35 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 48 Eur

ROK PRIJAVE: do 02.03.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 200 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije,se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 535 Eur / nad 25 oseb
 • 560 Eur / nad 20 oseb
 • 595 Eur / nad 15 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Reichstag, Brandenburg, Dom
 • Alexander Platz, Fernsehturm
 • Berlinski zid, Checkpoint Charlie
 • Muzeum Insel, Pergamon
 • Potsdamerplatz, Sony Center
 • KaDeWe, reka Spree
Slika

1.dan: četrtek, 16.04.2020:
LJUBLJANA - BERLIN

Jutranji zbor skupine v avli letališča Ljubljana in polet v Berlin. Po pristanku na letališču Schönefeld, se bomo zapeljali v mesto Potsdam, kjer je pruski kralj Friderik II. dal zgraditi sanjsko poletno rezidenco Sanssouci, za preživljanje prostega časa v redkih trenutkih "brez skrbi" in daleč proč od dvornega protokola berlinskih soban. Sanssouci je nastajal sredi 18. stoletja in je z vso svojo rokokojsko okrasitvijo ter pozlato pariral francoskemu Versaillesu. Člani dinastije Hohenzollern so v palači bivali vse do padca cesarstva 1918, nakar so palačo povsem zaprli do sedanjih časov, zato se je ohranil ves originalen notranji sijaj. Enako kakor sama palača, je imeniten tudi cvetoči letni vrt s terasami vinske trte in celo sadnega drevja. Po ogledu Sanssoucija si bomo ogledali še Potsdam s številnimi veleposlaništvi tujih držav in drugimi dvorci, med katerimi je tudi Cecilienhof s potsdamsko mirovno konferenco Churchilla, Trumana in vsemogočnega Stalina. Po odmoru v Potsdamu, se bomo odpeljali v Berlin in začeli s krožnim ogledovanjem berlinskih znamenitosti, kot so stara pruska rezidenca Charlottenburg, park Tiergarten s palačo Bellevue, Grossser Stern in Siegessäul s pozlačenim angelom zmage, kar je eden od nespornih simbolov Berlina. Nadaljevali bomo v elitno diplomatsko četrt, v kateri so svetovno znani arhitekti zgradili sijajna veleposlaništva, med katerimi izstopajo zlasti vse nordijske ambasade, mehiška, japonska, indijska, avstrijska in tudi palače največjih nemških političnih strank. Potem bomo zavili na ulico Kurfürstenstrasse, z zvonikom Kaiser-Wilhelm Kirche, ki je zgodovinski ostanek porušene cerkve iz časa zavezniškega bombandiranja Berlina. Ob zvoniku so Nemci po vojni zgradili moderno osmerokotno kapelo in šesterokotni zvonik z modrim vitražem, kar so Berlinčani, zaradi nenavadne oblike, poimenovali »berlinska pudernica in šminka«. Nato se bomo zapeljali po aveniji Strasse des 17. Juni, si ogledali spominsko obeležje padlim sovjetskim vojakom v bitki za Berlin in tako prispeli pred zgodovinska Brandenburška vrata, kjer so se vedno zbirale množice Berlinčanov v času različnih prelomnih dogajanj v obdobju nemškega cesarstva in Hitlerjeve nacistične ere, pa vse do evforije ob padcu berlinskega zidu. Po zaključenem krožnem ogledu, se bomo namestili v hotelu in nato po želji odšli peš ali s S-bahnom na večerni potep v priljubljene berlinske četrti, kot so Alrxanderplatz, Hackescher Markt ali Nikolajeva četrt s številnimi bistroji, kavarnami in restavracijami.
Slika

2.dan: petek, 17.04.2020:
BERLIN

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevno spoznavanje Berlina, kar bomo v glavnem opravili kar peš oziroma v kombinaciji z metrojem in z železnico, vmes pa bomo delali odmore za oddih, pijačo in priložnostni prigrizek. Najprej se bomo zapeljali na Hauptbanhof in od tam stopili do znamenitega Reichstaga, ki ga je 1933 zasedel Adolf Hitler, dokler ni na njegovih ruševinah 1945 zavihrala rdeča sovjetska zastava. Sedaj je obnovljeni Reichstag zopet sedež nemškega parlamenta, pri obnovi pa so mu dodali moderno stekleno kupolo. Nadaljevali bomo do Brandenburških vrat, ki so bila zgrajena v času nemškega cesarstva kot slavolok zmage, v tretjem rajhu pa so postala nemški nacionalni simbol in center nacističnih parad. Ogledali si bomo tudi Parizer Platz, ki so ga po padcu vzhodnega Berlina obnovili v prestižno središče Berlina. Sprehod bomo nadaljevali mimo spomenika židovskega holokavsta, do Sony Centra na Potsdamer Platzu, kjer se odvija tudi vsakoletni berlinski filmski festival. Nadaljevali bomo do zgodovinske točke Checkpoint Charlie, kjer so na razdalji nekaj metrov sovjetski in ameriški tanki spremljali začetek gradnje berlinskega zidu 1961. leta in kjer je na mejnem prehodu delovala mala stražarnica v okopih z vrečami peska in z vojaki obeh velesil, ki so začeli najbolj svinčeno obdobje hladne vojne. Lahko bomo vstopili v Mauermuseum in si ogledali eksponate o tragedijah ljudi, ki jim je zid za skoraj tri desetletja koval življenjske usode, še posebej zanimivi so prikazi poguma in iznajdljivosti tistih, ki so se odločili za pobeg čez zid. Nato bomo usmerili naš berlinski sprehod po Friedrich Strasse, ki je najbolj prestižna ulica Berlina, do neoklasicističnega Berlina iz časov pruskega cesarstva, kjer bomo spoznali prijeten trg Gendarmenmarkt s starim Schillerjevim gledališčem ter z zrcalno nemško in francosko stolnico, kjer trikrat na dan zaigra berlinski Glockenspiel. Tu si bomo vzeli prosto za osrednji dnevni počitek ter se nato podali na razkošen bulevar Unter den Linden, ob katerem stojijo vse najbolj mogočne berlinske palače, kot so narodna Biblioteka, Humboldtova Univerza, Opera, stolnica sv. Hedvike in še marsikaj. Po zaključku ogledov odhod v hotel, nočitev oziroma prost večer.
Slika

3.dan: sobota, 18.04.2020:
BERLIN

Po zajtrku se bomo odpravili v strogi center Berlina na Museum Insel, na otok reke Spree, kjer so načrtno zgradili kompleks berlinskih muzejev in galerij. Dopoldne si bomo rezervirali čas za individualne vstope v znamenite muzeje kot so Pergamon, ki ponuja na ogled presenetljive umetnine starih civilizacij Perzije, Babilona, Sirije, Mezopotamije, Otomana, Grčije in Rima. Višek eksponatov so originalna Ištarina vrata iz Babilona, jordanski portal, islamski relief s palače Mšata, vrata tržnice v Miletu in sam Pergamonski oltar. Če vas bolj zanima slovita podoba Nofretete, se boste podali v Neus Museum. Po opoldanskem počitku se bomo skupaj podali v katedralo Berliner Dom, ki bo na nas naredila močan vtis s svojo mogočnostjo, umetniško vrednostjo in z velikim številom grobnic vseh najpomembnejših cesarjev pruske dinastije Hohenzollern. Potem se bomo vkrcali na turistično ladjo in zapluli po berlinski reki Spree ter še iz te perspektive spoznali drugačne podobe Berlina. Dan bomo zaključili v Nikolajevi četrti, ki je najstarejši del Berlina in je ušel tako bombandiranju kakor rušenju v času komunizma. Okoli cerkve sv. Nikolaja so trgovinice spominkov in tipični nemški gostinski lokali za počitek in priložnostni prigrizek, nato odhod na vedno živahni Alexanderplatz, ki je nekoč bil srce vzhodnega Belina oziroma odhod v hotel in nočitev.
Slika

4.dan: nedelja, 19.04.2020:
BERLIN - LJUBLJANA

Po bolj poznem nedeljskem zajtrku, se bomo odpravili na sloviti Fernsehturm, ki s svojimi 368 metri celo presega višino Eiffelovega stolpa in nudi enkraten panoramski pogled po Berlinu. Vlada Walterja Ulbrichta je gradila TV stolp v letih 1965-69 kot zelo viden dokaz zmožnosti NDR in posmeh potrošniško naravnanemu zahodnemu Berlinu, v sedanjem času pa je nesporni simbol združene nemške prestolnice. Nato se bomo odpeljali na postajo Bahnhof Zoo, ki je bila centralna železniška postaja zahodnega Belina in v 70. letih znana kot zbirališče s heroinom zasvojenih mladoletnikov, opisanih v knjigi in filmu Otroci s postaje Zoo. Odšli bomo na Kurürstenstrasse v kultno berlinsko veleblagovnico KaDeWe, ki že preko 100 let skrbi za nakupovalno mrzlico svojih meščanov, v času berlinskega zidu pa je bila izzivalni pojem bleščečega potrošniškega izobilja zahodnega Berlina pred nosom vzhodnih Berlinčanov. Ta čas boste lahko v nemški prestolnici preživeli tudi drugače vse do zbora v hotelu, sledil bo prevoz z S-Bahnom na letališče Schönefeld ter polet letala v Ljubljano kjer bomo pristali v večernih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.595€

  10 dni / 7 noči že od 1.595€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj

Royal Zanzibar Beach Resort 5*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.755€

  10 dni / 7 noči že od 1.755€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj

DoubleTree Resort by Hilton 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.345€

  10 dni / 7 noči že od 1.345€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj

RIU Sri Lanka 5 * /Ahungalle

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.565€

  10 dni / 7 noči že od 1.565€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Amari Galle 5 */Galle

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.295€

  10 dni / 7 noči že od 1.295€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Thaproban Beach House 4* /Unawantuna

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.395€

  10 dni / 7 noči že od 1.395€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj