Rezervacija za : Baltski trojček

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Baltski trojček

Podrobnosti potovanja


V času »belih noči« se bomo odpravili na odkrivanje številnih lepot in zanimivosti treh malih držav ob Baltiku. Potovanje v Estonijo, Latvijo in Litvo in je namenjen predvsem potnikom, ki radi odkrivajo manj znana področja našega skupnega evropskega doma. Še posebej nas presenetijo vse tri prestolnice, Tallinn kot romantično srednjeveško mesto, Riga z bahavostjo hanzeatskega mesta in Vilnius, ki nas s številnimi cerkvami prepriča, da je drugi Rim. Poleg tega se te države ponašajo tudi z zanimivo pokrajino, saj redkokje vidimo pokrajino in arhitekturo, kot je na Kurski kosi ali pa prav umetniško umeščene balvane v lepem narodnem parku Lahemaa v Estoniji.

 • 1.020 Eur / nad 40 oseb
 • 1.060 Eur / nad 35 oseb
 • 1.100 Eur / nad 30 oseb
 • 1.140 Eur / nad 25 oseb
 • 1.180 Eur / nad 20 oseb
 • 1.220 Eur / nad 15 oseb
 • 1.260 Eur / nad 10 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

OPOMBA: Program je nastal jeseni 2020, zato se lahko zgodi, da bo letališče, dan in ura odhoda prilagojena morebitnim spremembam letalskih prevoznikov v letu 2021, posledično lahko nastanejo korekcije cene.

 • letalske vozovnice Benetke – Muenchen -  Tallinn in Vilnius – Frankfurt - Benetke
 • letališke takse in varnostne pristojbine znašajo 62 Eur, točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
 • 5 x polpenzion v hotelih 3*/4*,dvoposteljne sobe
 • avtobusni prevoz celotne ture od Vilniusa do Tallinna
 • trajekt Klaipeda – Smyltine – Klaipeda
 • slovensko vodenje, licenca GZS
 • nezgodno zavarovanje
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 140 Eur
 • vstopnine za predvidene oglede: cca.30 Eur
  (Trakai,Turaida, Palmse, muzej jantarja)
 • avtobusni prevoz Slo – Benetke – Slo* (cena bo znana kasneje in je odvisna od števila potnikov)
 • mestne takse
 • avtobusni prevoz Slo-Benetke-Slo* Cena bo znana ob zaključku prijav in je odvisna od št.potnikov

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 69 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 78 Eur

ROK PRIJAVE:do 10.03.2021 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 200 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 1.060 Eur / nad 35 oseb
 • 1.100 Eur / nad 30 oseb
 • 1.140 Eur / nad 25 oseb
 • 1.180 Eur / nad 20 oseb
 • 1.220 Eur / nad 15 oseb
 • 1.260 Eur / nad 10 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor program: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Peščeni polotok Kursko koso
 • Narodni park Lahemaa
 • Spokojni in umetniški Vilnius
 • Bogato hanzeatsko mesto Riga
 • Očarljivo srednjeveško mesto Tallinn
 • Fantastičen nakit in okrasne predmete iz jantarja
Slika

1.dan: petek, 25.06.2021:
LJUBLJANA – BENETKE – TALLINN

V zgodnjih jutranjih urah odhod potnikov iz Ljubljane in vožnja proti beneškemu letališču. Jutranji polet preko Munchna v Estonijo. Po pristanku se bomo odpeljali v center mesta in začeli z ogledi lepe estonske prestolnice Tallinn, ki je Unescovo mesto zaradi izjemne arhitekturne dediščine starega srednjeveškega mesta, ki so ga ustvarjali različni gospodarji od samih Estoncev do Dancev, Germanov, Švedov in Rusov. Najprej bomo obiskali zgornje mesto Toomoea, kjer se nahaja grad prvega estonskega kralja Kaleva in kraljice Linde, stolp Pikk Herman, ki je najlepši med devetimi obrambnimi stolpi talinskega obzidja, estonsko Toomkirko in rusko ortodoksno katedralo. Nato bomo z razgledne točke panoramsko pogledali po slikovitih strehah in zvonikih spodnjega mesta, kamor se bomo spustili in obiskali najbolj slikovite ulice Vene, Pikk in Laii ter zaključili na glavnem trgu Raekoja Plats, kjer stoji zelo pomembna mestna hiša in lepe trgovine ter srednjeveški gostilni Olde Hansa in Pepersack, kar vse skupaj daje vzdušje živahnega srednjeveškega mesta. V centru mesta si bomo privoščili okusno večerjo ter se nato odpeljali v hotel in prenočili.
Slika

2.dan: sobota, 26.06.2021:
TALLINN - LAHEMAA - TARTU

Po zajtrku se bomo odpeljali proti narodnemu parku, ki se razprostira ob Baltiku. Najprej bomo dosegli kraj Viitna in naredili postanek v tipični obcestni gostilni, kakršne so bile nekoč namenjene tako navadnim estonskim popotnikom kakor tudi imenitnemu plemstvu. Potem bomo obiskali park in dvorec Palmse, ki je ena izmed mnogih lepo obnovljenih veleposestniških pristav, nakar bomo na obali Baltika spoznavali prijetne obmorske kraje. Altja je stara ribiška vas, ki jo je zaradi prijetnosti zajel turistični razvoj. Vösu je kopališki kraj v senci zelenih borovcev, Käsmu pa leži sredi velikih ledeniških balvanov in je znana kapitanska vas ponosnih estonskih pomorščakov. Nazadnje bomo naredili pohod v tajgo skozi brezov in borov gozd, kjer bomo med mahovi in lišaji obiskali zamočvirjeno pokrajino Viru Rabo. Sledila bo vožnja do stare univerzitetne prestolnice Tartu, ki je verjetno najbolj tipično estonsko mesto brez kakšnih tujih arhitekturnih vplivov. Mesto je ustanovil Rus Jaroslav že leta 1030, nato so mu gospodarili veljaki nemške Hanze, Švedi, Poljaki, Litovci, Hitlerjevi Nemci in rdeči Sovjeti. Estonci so kljub vsemu vedno ostajali večinsko jedro prebivalcev in 1869 so ravno v Tartu začeli estonski narodni preporod s festivalom estonskih pesmi, kar je sprožilo narodno prebudno gibanje po vsej Estoniji. Pomembno vlogo je pri tem imela tudi Univerza. Če nam bo čas dopuščal, bomo že ta dan napravili sprehod po mestu, ki leži v slikovitem nabrežju reke Emajõgi, katera se izliva v jezero Peipsi ali Čudsko jezero. Spoznali bomo Mestni trg z rotovžem, razvaline stare katedrale in mestnega obzidja, univerzo, observatorij in številne spomenike, s katerimi se spominjajo zaslužnih meščanov ali znanih obiskovalcev. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
Slika

3. dan: nedelja, 27.06.2021:
TARTU – TURAIDA - RIGA

Po zajtrku se bomo usmerili proti Latviji in sčasoma dosegli prijazno mestece Sigulda, ki ima sedaj vlogo zimsko športnega središča Latvije s smučišči in celo z bob stezo. Lepota narave je privabila različne plemiške družine, ki so tukaj zgradile gradove, med katerimi si bomo mi ogledali obsežne ostanke tevtonskega gradu Turaida, ki je nazadnje pripadal latvijski katoliški nadškofiji. Na gradu je nastajala tudi romantična in dramatična legenda o latvijski lepotici Maiji, po kateri so tudi poimenovali latvijsko vrtnico Turaida. Sledila bo vožnja v latvijsko prestolno mesto Riga, v katerem so danes Latvijci celo manjšina sredi ruskega življa, kateremu je migracijsko pot utrla Rdeča armada. Kljub temu si Riga prisvaja naslov najlepšega glavnega mesta med tremi baltskimi prestolnicami in tudi v preteklosti je bila razvajena od titule najpomembnejšega mesta vsega Baltika, saj so se tukaj sklepali največji finančni posli. V mestu je živela tudi močna židovska skupnost, ki pa je izginila v času Hitlerjeve okupacije. V zlatem meščanskem obdobju je bila v Rigi pozidana sijajna secesijska četrt, saj je tudi Unesco potrdil, da na ulicah drugih evropskih mest ne najdemo lepše dodelanega stila »art nouveau«. Ogledali si bomo mestne znamenitosti, kjer bodejo v nebo zvoniki katedrale ter drugih katoliških in luteranskih cerkva in samostanov ter ošiljeni stolpiči nekdanjega srednjeveškega mestnega obzidja, ki je varovalo trdno hanzeatsko mesto in bogate družine trgovskega združenja Gilde. Najlepši arhitekturni dosežki mesta so palače Male in Velike Gilde ter Palača druščine črnih klobukov in njihovega patrona sv. Mavricija, skupek meščanskih hiš Trije bratje, grad Riga in Smodniški stolp. V simpatičnem mestu si bomo privoščili še nekaj prostega časa, preden se bomo odpeljali v hotel in po večerji prenočili.
Slika

4. dan: ponedeljek, 28.06.2021:
RIGA - KRYŽIU KALNIS - PALANGA - KLAIPEDA

Po zajtrku se bomo odpeljali v Litvo in prispeli do svetega kraja vseh Litovcev, kar je nedvomno Kryžiu Kalnis ali Gora križev, ki je litvanska Meka z močnim nacionalnim nabojem. Tradicija postavljanja križev sega v 14. stoletje, ko se je romalo h kapeli sv. Marije. Potem so jih postavljali v spomin sonarodnjakom, ki so dajali življenja za osvoboditev Litve izpod carske Rusije in kasneje izpod sovjetske okupacije. Rusi so jih odstranjevali, Litovci pa ponovno postavili več kot 14.000. Gora križev je torej sveti kraj, kamor je prišel maševat tudi papež Janez Pavel II. Sledila bo vožnja v turistično letoviško mesto Palanga s promenado ob morju, kjer se večer za večerom zbirajo ljudje na očarljivem ritualu sončnega zahoda. Po krajšem postanku za sprehod po centru letoviškega mesta se bomo usmerili proti slavni luki Klaipeda, ki je vedno bila sporno mesto med Prusi in Litovci. Prvotno litovsko ribiško naselje in pristanišče so zavzeli pruski vitezi tevtonskega reda in šele po prvi svetovni vojni je Klaipeda prišla nazaj pod litovsko suverenost, dokler je ni 1939 ponovno aneksiral Hitler. Ob koncu druge svetovne vojne je Rdeča armada zavzela luko z močnim bombardiranjem, zato je bilo potrebno Klaipedo potegniti iz ruševin. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
Slika

5.dan: torek, 29.06.2021:
KLAIPEDA – NIDA – TRAKAI – VILNIUS

Po zajtrku se bomo odpeljali do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na trajekt in prevozili morsko ožino do Kuršiu Nerije ali Kurske kose. To je edinstvena peščena sipina, ki se vleče 97 km daleč vzdolž baltske obale in sta jo v 5000 letih medsebojnega boja oblikovala morje in veter. Peščina se ponekod dviga do 70 m visoko nad morjem in jo prerašča svojstvena flora. Unesco je celotno področje zaščitil kot prvovrstno naravno dediščino. Na Kurski kosi že stoletja živijo ljudje v majhnih naseljih slikovitih pisanih hišk. Bolj kakor z ribištvom so se tukaj ukvarjali s pridobivanjem na tisoče ton dragocenega jantarja. Prevozili bomo celotno koso mimo Juodkrante, Prevalke in Preile, se spotoma ustavili tudi pri gnezdišču kormoranov in počasi prispeli do Nide, ki je danes glavno naselje s 1.700 prebivalci. Vstopili bomo v manjši muzej jantarja in se sprehodili do počitniške hiše, kjer je svoje misli prelival v literaturo pisatelj Thomas Mann, ko je tukaj počitnikoval s svojo ženo in šestimi otroki. S trajektom se bomo vrnili nazaj na kopno in nadaljevali pot v staro srednjeveško prestolnico Trakai. Malo mestece ima sijajno lego na polotoku, kjer se stika troje jezer Luka, Galve in Totoriskiu. V času poletnega festivala se vrstijo številni koncerti in plesne prireditve kar v mestnih parkih. Druga atrakcija Trakaia je otoček, do katerega pridemo po lesenem mostu čez jezero Galve. Obiskali bomo Tevtonski otoški grad, ki datira v začetek 15. stoletja in mu slikovitost dodaja rdeča gradbena opeka in notranjost, kjer se poleti odvija gledališki festival. Proti večeru se bomo odpeljali v sedanje glavno mesto Litve, Vilnius, kjer se bomo namestili v hotelu in po večerji prenočili.
Slika

6. dan: sreda, 30.06.2021:
VILNIUS – BENETKE – LJUBLJANA

Po zajtrku bomo začeli spoznavati litvansko prestolnico Vilnius, ki se je razvijala na kulturnem prepihu med Baltikom in Črnim morjem ter med evropskim vzhodom in zahodom, saj so se tukaj dramatično križali interesi Slovanov, Tatarov, Germanov in Židov. Čeprav je bila Litva zadnja evropska dežela, ki je sprejela krščanstvo, je kasneje postala tako versko predana, da je pozidala toliko cerkva in samostanov, da jo upravičeno imenujemo vzhodni Rim ali severni Jeruzalem. Med sprehodom po mestu bomo tako spoznali glavni trg s katedralo, nadaljevali po Grajski in Glavni ulici do mestnih vrat ter vmes srečali cerkve sv. Ane, sv. Mihaela in sv. Ivana, ki s svojega zvonika nudi enkraten pogled po celotnem Vilniusu. V živahnem mestnem središču si bomo privoščili tudi prosti čas za samostojno potepanje, brkljanje po trgovinah s spominki ter pisanje razglednic s pozdravi. Sledila bo vožnja na letališče ter polet preko Frankfurta v Benetke. Po pristanku se bomo z avtobusom vračali proti Ljubljani.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Sardinija in Korzika – jesen

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.135€

  8 dni že od 1.135€
25.09.2021 - 02.10.2021
Rok prijave: 30.07.2021

Rezerviraj

Počitnice v Kranjski Gori/ Hoteli 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 94€

  3 dni/2 noči že od 94€
03.09.2020 - 28.02.2021
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Bohinj/ Hotel Jezero 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 150€

  3 dni/2 noči že od 150€
29.08.2020 - 02.01.2021
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Bohinj/Bohinj ECO Hotel 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 139€

  3 dni/2 noči že od 139€
29.08.2020 - 31.05.2021
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Rogaška Slatina/GH Donat 4*Sup.

Zagotovljeno potovanje

4 dni/3 noči že od 195€

  4 dni/3 noči že od 195€
01.08.2020 - 11.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Pohorje/GH Bellevue 4*

Zagotovljeno potovanje

4 dni/3 noči že od 180€

  4 dni/3 noči že od 180€
01.08.2020 - 11.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj