Rezervacija za : Argentina – NOVO

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Argentina – NOVO

Podrobnosti potovanja

ARGENTINA je potovanje, kjer naši gostje doživijo več lepot in zanimivosti ter predvsem raznolikosti, kot jih pričakujejo. Spoznali bomo popolnoma različne pokrajinske in klimatske predele širne Argentine, od bujnega tropskega do sušnega polpuščavskega in hladnega subpolarnega pasu. Najprej si bomo ogledali temperamentni Buenos Airesa in izliv reke Parane v Rio de la Plata, nato pa že leteli proti fascinantnim slapovom Iguazu, ki si jih bomo ogledali z argentinske kakor tudi z brazilske strani. Sledilo bo spoznavanje najjužnejšega predela države, kjer bomo na Ognjeni zemlji pluli po kanalu Beagle in opazovali tamkajšnji rastlinski in živalski svet ter se sprehajali po delu prostranega narodnega parka imenovanega Konec sveta. Sledil bo direktni polet v navdušujoče lepo Patagonijo, kjer so najslikovitejši ledeniki v objemu visokih Andov. Tam bomo spoznali tudi življenje domačinov in okušali domače lokalne specialitete. Na koncu si bomo ogledali še polotok Valdes, ki s svojim raznolikim živalskim svetom navdušuje prav vsakega obiskovalca, saj bomo tam videli pester živalski svet od puščavskih lisic in vikunj do morskih levov, pingvinov in kitov.

 • 3.690 Eur/ nad 25 oseb
 • 3.780 Eur/ nad 20 oseb
 • 3.880 Eur/ nad 15 oseb
 • 3.990 Eur/ nad 10 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 25 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalske vozovnice: Trst - Rim - Buenos Aires, B.Aires - Iguazu, Iguazu - B.Aires - Ushuaia, Ushuaia - El Calefate, El Calefate - Trelew, Trelew - B.Aires - Rim - Trst
 • letališke in RSF takse na dan priprave programa znašajo 466 Eur, točen izračun LT in RSF takse bo znan 10 dni pred odhodom.
 • avtobusni transferji in turne vožnje po programu potovanja v Argentini
 • argentinski lokalni vodniki
 • slovensko vodenje z licence GZS
 • ladijske vožnje po programu, razen, kjer je navedeno doplačilo
 • vstopnine v NP in ogledi po programu, razen, kjer je navedeno doplačilo
 • 10 x polpenzion, hoteli 3* in večinoma 4* lok.kategorije, dvoposteljne sobe
 • 2 x kosilo po programu
 • nezgodno zavarovanje potnikov
 • stroški prijave 18 Eur
 • transfer na tržaško letališče in nazaj – cena bo znana naknadno, odvisna je od števila potnikov
 • enoposteljna soba 529 Eur
 • napitnine (voznike in lok, vodniki) cca. 45 Eur
 • FAKULTATIVNA IZLETA (odvisno od št. prijavljenih):
  - Križarjenje po ledenih rekah 70 Eur
  - Opazovanje kitov s čolni 43 Eur

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  184 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini): 195 Eur

ROK PRIJAVE: do 09.09.2019 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 500 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 25 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 3.780Eur / nad 20 oseb
 • 3.880 Eur / nad 15 oseb
 • 3.990 Eur / nad 10 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

Cena je računana na dan 03.06.2019, pri menjavi 1 EUR = 1,12 USD. V primeru večje spremembe v valuti, se cena temu primerno prilagodi.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

CEPLJENJA niso zahtevana za naše področje potovanja.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji in na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Argentinski peso)

Videli boste:

 • Temperamentni Buenos Aires
 • Mogočni slapovi Iguazu
 • Ognjena zemlja
 • Patagonija
 • Ledenik Perito Moreno
 • Opazovanje kitov, pingvinov in morskih levov
Slika

1. dan: petek, 22.11.2019 :
LJUBLJANA - TRST - ARGENTINA

Zbor potnikov bo ob 11.30 uri v Ljubljani in nadaljevanje vožnje do tržaškega letališča Ronchi, od koder bomo poleteli proti Rimu in nato nadaljevali nočni polet proti Argentini.
Slika

2. dan: sobota, 23.11.2019:
BUENOS AIRES - DELTA PARANE

V Buenos Airesu bomo pristali v jutranjih urah, uredili obmejne formalnosti in se odpeljali v hotel kjer bomo v recepciji oddali prtljago in si privoščili zgodnji zajtrk. Nato se bomo odpeljali na poldnevni izlet severneje od mesta in prišli v izjemno ekološko ohranjeno področje široke delte reke Parane in Tigre. Veličastna reka Parana izvira v Brazilskem višavju, na poti pridobi nekaj prilivov drugih rek in do izliva v Rio de la Plata, naredi preko 3.200 km dolgo pot. Ob izlivu ustvari prelepo delto s preko 5.000 otočkov. Najboljši način za doživetje dela njene delte, bo vsekakor vožnja s čolni med številnimi otočki, ki tvorijo pravi subtropski zeleni labirint. Polni lepih vtisov se bomo vračali v argentinsko prestolnico. S krožno avtobusno vožnjo bomo spoznavali široke avenije modernejšega predela mesta, kakor tudi ozke ulice starega dela, kjer sta, ob trgu Plaza de Mayo, katedrala in mestna hiša. Tam bomo videli tudi lepo predsedniško palačo Casa Rosada z balkonom, od koder je Evita Peron politično osvajala svoje zveste privržence. Pot bomo nadaljevali po najširši aveniji Južne Amerike, po Avenida 9 de Julio, kjer bomo videli svetovno znano operno hišo Colon in obelisk ter prišli do Recolete, najbolj priljubljenega predela Buenos Airesa. Med ogledi si bomo vzeli nekaj prostega časa za osvežujočo pijačo ali priložnostno kosilo, nato pa bomo na slovitem pokopališču Recolete obiskali še grob Evite in Juana Peron. Pred odhodom v hotel se bomo ustavili še v živahni mestni četrti La Boca, ki je zibelka tanga in slavni rojstni kraj Maradone, nato pa zaključili dan v hotelu, kjer si bomo privoščili večerjo in zaslužen počitek.
Slika

3. dan: nedelja, 24.11.2019:
BUENOS AIRES - IGUAZU

Po zajtrku se bomo odpeljali na letališče in poleteli proti reki Iguazu, ki slovi po svojih izjemnih slapovih. Po pristanku se bomo odpeljali v hotel, kjer bomo v recepciji oddali prtljago in se zaradi subtropskih razmer tega področja verjetno preoblekli v lahkotnejša in udobnejša oblačila. Odšli bomo na brazilsko stran in se podali na lahkotni eno urni pohod do kanjona Hudičevo grlo, kjer bomo doživeli skoraj 3 km zgornjo linijo Iguazujskih slapov, ki tvorijo okrog 270 fascinantnih kaskad. Proti večeru se bomo vrnili v hotel, se mogoče še malo sprostili v bazenu, nato pa po večerji prenočili.
Slika

4. dan: ponedeljek, 25.11.2019 :
IGUAZU

Po zajtrku bomo večji del dneva namenili odkrivanju argentinske strani Iguazujskih slapov, saj jih je potrebno doživeti v vsej njihovi lepoti in celovitosti z različnih zornih kotov. Najprej se bomo sprehodili po »zgornji poti«, ki nas bo pripeljala do Hudičevega grla, od koder je gotovo najlepši pogled na slapove. Med hojo bomo spoznavali bujno rastje džungle, v kateri domujejo živopisne in glasne papige in množica drugih živali, med njimi tudi tukani in koati. Popoldan se bomo podali še na nekoliko daljšo vendar lahkotno »spodnjo pot«, ki bo prav tako lepa in navdušujoča, saj se bomo ustavili povsod tam, kjer se nam bo odpiral lep pogled proti slapovom. Tako bomo počasi zaključili nekoliko bolj rekreacijski dan in se vrnili v hotel na večerjo in prenočevanje.
Slika

5. dan: torek, 26.11.2019:
IGUAZU - USHUAIA

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali na letališče in preko Buenos Airesa poleteli proti Ognjeni zemlji. Popoldan bomo pristali v glavnem mestu Ushuaia, ki hkrati predstavlja zaključek ali pa začetek 17.848 km dolge Panameriške ceste, ki povezuje Ognjeno zemljo z Aljasko. Spoznali bomo prikupno mesto, ki slovi po vzdevku najjužnejšega mesta na svetu, z okrog 58.000 prebivalci. Mesto ima zelo atraktivno lokacijo med kanalom Beagle in zaledjem 1500 m visokih gora. V kolikor nam bo dopuščal čas, bomo lahko obiskali tudi manjši muzej, imenovan Konec sveta in tako izvedeli nekaj več o življenju na skrajnem jugu ter o staroselcih Yamana, o katerih je pisal tudi Charles Darwin. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
Slika

6. dan: sreda, 27.11.2019:
USHUAIA

Po zajtrku se bomo odpravili na dvourno ladijsko vožnjo vzdolž Beagelskega kanala, ki je dobil ime po enako imenovani ladji Charlesa Darwina, ki je z njo plul po teh južnih vodah. Med plovbo po kanalu, ki povezuje Tihi in Atlantski ocean, bomo deležni slikovitih prizorov iz življenja ptic in morskih sesalcev. Peljali se bomo tudi mimo Otoka kormoranov in Otoka morskih levov ter dosegli znameniti svetilnik Les Eclaireurs. Popoldne bomo obiskali argentinski del Nacionalnega parka Tierra del Fuego, ki meji na sosednji Čile ter obsega skupno kar 63.000 ha veliko področje. Najprej si bomo privoščili tipično kosilo, nato pa se bomo delno sprehodili po nekaterih predelih parka ter tako še bolje spoznali zaliv reke Lapatia, Črno in Zeleno laguno ter slap Rio Pipo. Vrnitev v hotel in prosto do hotelske večerje.
Slika

7. dan: četrtek, 28.11.2019:
USHUAIA - EL CALAFATE - PERITO MORENO - EL CALAFATE

Po bolj poznem zajtrku se bomo odpeljali nazaj na letališče ter poleteli proti Patagoniji. Po pristanku se bomo usmerili proti mestu El Calafate, ki leži ob največjem argentinskem jezeru Lago Argentino. Podali se bomo na popoldanski izlet do ene izmed najlepših ledeniških pokrajin na svetu. V narodnem parku Los Glaciares se nahaja kar 47 velikih in 200 manjših ledenikov. Mi bomo obiskali enega izmed najslikovitejših na tem predelu, kar je nedvomno ledenik Perito Moreno. Z avtobusom se bomo odpeljali do točke, kjer se iz lepo urejene pešpoti najlepše vidi lomljenje ledeniškega čela v Lago Argentino, ob čemer nam bo od navdušenja zastajal dih. Z malo sreče pa bomo ob jasnem vremenu lahko uživali še v prelepem pogledu na visoke Andske vrhove, med katerimi najbolj slovi Fitz Roy s preko 3.400 metrov višine. Vračanje v naš hotel, večerja v lokalni restavraciji in prenočevanje.
Slika

8. dan: petek, 29.11.2019:
EL CALAFATE

Po zajtrku se bomo odpeljali po prelepi in neokrnjeni Patagoniji proti tipični Estanciji. Na poti bomo z malo sreče uzrli lisice, zajce in mogoče celo kondorje. Prispeli bomo do ranča, kjer nas bodo pričakali domačini in nam najprej postregli s toplim čajem mate ter domačim pecivom. Sledilo bo spoznavanje življenja in vsakodnevnega dela na ranču, kjer je primarna dejavnost ovčjereja. Sprehodili se bomo po delu obsežnega ranča, kjer bomo spoznavali tipični rastlinski in živalski svet in bili deležni lepih pogledov na redko naseljeno pokrajino. Nato se bomo vrnili na ranč, kjer bomo izvedeli veliko zanimivosti o ovčjereji ter se mogoče kar pridružili domačinom pri katerem opravilu. Na koncu nam bodo postregli še z tipičnim domačim kosilom, preden se bomo začeli vračati nazaj proti našemu hotelu v mestu El Calafate. Prosto do večerje in prenočevanje. Alternativni celodnevni izlet 'Križarjenje po ledenih rekah'*: predlagamo vsem tistim, ki bi želeli še bolj doživeti ledenike. Transfer do kraja Puerto Banderas, kjer se boste vkrcali na ladjo in prečkali jezero Argentino. Pluli boste proti severnemu rokavu jezera ter uživali ob enkratnih pogledih na visoke gore in ledenika Upsala in Spegazzini, katerega ledeniško čelo meri v višino kar 100 m. Sredi prelepe narave boste tako pluli med ledenimi gorami**, kjer motivov za fotografiranje ne bo zmanjkalo. Popoldan boste zapustili deželo ledenikov in se začeli vračati v pristanišče in nato nazaj proti mestu El Calafate. Večerja in prenočevanje. Opomba: *doplačilo razlike za alternativni izlet: 70 EUR na osebo **V kolikor bo v jezeru takrat res velika ledena gora, se zaradi varnosti prvotno planirana plovba lahko spremeni.
Slika

9. dan: sobota, 30.11.2019:
EL CALAFATE - PUERTO MADRYN

Po zajtrku bomo imeli nekaj prostega časa za samostojno potepanje po očarljivem mestu in nabiranje spominkov v številnih trgovinicah. Sledila bo vožnja na letališče, od koder bomo poleteli proti mestu Trelew. Po pristanku se bomo odpeljali proti mestu Puerto Madryn, kjer se bomo namestili v hotelu za zadnji dve noči na tem potovanju. Pozna večerja in prenočevanje.
Slika

10. dan: nedelja, 01.12.2019:
PUERTO MADRYN - POLOTOK VALDES - PUERTO MADRYN

Po zajtrku se bomo odpeljali na polotok Valdes, ki velja za enega izmed najlepših naravnih rezervatov južne Amerike. Polotok z velikostjo 3600 km² in s preko 400 km obale, je domovanje morskih levov in slonov, tjulnjev, gvanakov, pingvinov in celo vrsto morskih ptic. Polotok praktično ni obljuden, razen manjšega ribiškega kraja Puerto Piramides, ki je bil nekoč pomembno pristanišče za izvažanje soli, ki so jo pridobili v slanem jezeru Salina Grande, ki se nahaja v depresiji 42 m pod morsko gladino. Danes je Puereto Piramides najboljši kraj za opazovanje kitov 'ballena franca austral', saj samice tam telijo mladiče in z njimi nato še nekaj časa ostanejo toplem zalivu. V primeru lepega vremena se bomo lahko odločili za fakultativno opcijo opazovanja kitov s čolni (doplačilo). Zaradi vsega tega živalskega bogastva, je bil polotok leta 1999 uvrščen na listo Unescove svetovne dediščine. Na polotoku bomo tudi mi obiskali domovanje tjulnjev, morskih levov in slonov ter obiskali severno stran polotoka, vse do San Lorenza, ki slovi po eni izmed največjih domovanj pingvinov. Sprehodili se bomo med njihovimi gnezdišči, kamor se ptice vračajo vsako pomlad in poletje, od avgusta do marca. Ko bomo zaključili dan resnično nepozabnih doživetij se bomo vrnili v Puerto Madryn in po večerji prenočili.
Slika

11. dan: ponedeljek, 02.12.2019:
PUERTO MADRYN - BUENOS AIRES - EVROPA

Po malo bolj poznem zajtrku se bomo vrnili v Trelew in bomo obiskali paleontološki muzej Egidio Ferugio, ki slovi po bogatih eksponatih starodavnih botaničnih dokazov in paleontoloških bitij, med katerimi je kar preko trideset celotno ohranjenih okostij dinozavrov. Popoldan bomo poleteli proti Buenos Airesu in počakali na nadaljevanje nočnega poleta proti Evropi.
Slika

12. dan: torek, 03.12.2019:
RIM - TRST - LJUBLJANA

Popoldan bomo pristali v Rimu ter počakali na nadaljevanje poleta proti Trstu, kjer bomo pristali ob 22.50 uri. Sledil bo organiziran avtobusni prevoz proti Ljubljani, s prihodom v nočnih urah.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Amari Galle 5 */Galle

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.295€

  10 dni / 7 noči že od 1.295€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Thaproban Beach House 4* /Unawantuna

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.395€

  10 dni / 7 noči že od 1.395€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Hikka Tranz by Cinnamon 4* /Hikkaduwa

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.350€

  10 dni / 7 noči že od 1.350€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Taprobana by Asia Leisure 4*/Wadduwa

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.095€

  10 dni / 7 noči že od 1.095€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Royal Palms Hotel 5*/ Kalutara

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.195€

  10 dni / 7 noči že od 1.195€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 10.04.2020

Rezerviraj

Adaaran Prestige Vadoo 5*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 2.795€

  10 dni / 7 noči že od 2.795€
04.11.2019 - 31.10.2020
Rok prijave: 15.10.2020

Rezerviraj