Rezervacija za : Apulija in Basilicata

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Apulija in Basilicata

Podrobnosti potovanja


Apulija leži na »peti italijanskega škornja«, ima velikost naše Slovenije in štiri milijone prebivalcev. Obalni svet oblivajo valovi Jadranskega in Jonskega morja, v notranjosti meji na sosednji deželi Basilicata in Kampanija. Dežela je povsem drugačna, kot smo vajeni Italije, je lepo urejena, ima skrbno obdelana polja ter neskončne oljčne nasade, seveda ima tudi dobro vino in okusno domačo hrano. Deželi in ljudem se še pozna, da se je razvila iz nekdanje naselitvene kolonije starih Grkov, kulturna dediščina je še posebej izrazita v ljudskem stavbarstvu, ki ga predstavljajo »trulliji«, očarljive bele kamnite hiške s stožčastimi strehami, prekrite s skrilavcem, okrog hišk pa eno samo cvetje. Tudi apulijska mesta na robu klifov ob obali ali akropolsko pozidana mesta na vrhu hribov v notranjosti, nas prevzamejo s svojo lepoto in umetniškimi zakladi, izjemna je kulturna dediščina ljudstva, ki je živelo v kamnitih jamah, kjer so zidali tudi podzemne cerkve. Apulija je resnično prijazna dežela, ki nas preseneča in očara na vsakem koraku.

 • 885 Eur / nad 40 oseb
 • 895 Eur / nad 35 oseb
 • 920 Eur / nad 30 oseb
 • 945 Eur / nad 25 oseb
 • 980 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalska vozovnica Trst - Bari - Trst, vključene so letališke takse in varnostne pristojbine v znesku 40 Eur*
  *točen izračun letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa oktobra '21
 • avtobusni prevoz po programu potovanja v Apuliji
 • stroški voznika, cestne takse, parkiranja
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, dvoposteljne sobe
 • 1 x polpenzion v hotelu 3*, dvoposteljne sobe
 • 3 x polpenzion v hotelu 4*, dvoposteljne sobe
 • 1x kosilo na kmečkem turizmu
 •  vodenje z licenco GZS
 • lokalno vodenje
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave 20 Eur
 • enoposteljna soba 110 Eur
 • mestna taksa 7 Eur
 • najem slušalk v cerkvah cca 7 Eur
 • vstopnine skupaj cca.45 Eur
  (Trullo, Matera, Casa Grotta, Chiesa Grotta, San Giovani Rotondo, Castel del Monte, Trani, Lecce Duomo, mini bus)
 • urejanje zahtevanih vstopnih dokumentov
 • prevoz iz Škofje Loke/ Ljubljane na letališče Trst/Ronki in nazaj*

Opomba*: v kolikor povratnega transferja na letališče ne boste koristili, ste dolžni to povedati ob prijavi oz. najkasneje 15 dni pred odhodom na potovanje.

 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  46 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 57 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 01.03.2022 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov in podpisom pogodbe.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 300 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, napravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:
895 Eur / nad 35 oseb
920 Eur / nad 30 oseb
945 Eur / nad 25 oseb
980 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

POTOVALNI POGOJ trenutno zahtevano PCT potrdilo

ORGANIZATOR POTOVANJA IN AVTOR PROGRAM:

POTOVANJA PISANEC D.O.O., Šolska ulica 2, Škofja Loka
Tel: 04/ 50 62 500, pisanec@pisanec.si, www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Eur)

Videli boste:

 • Castel del Monte
 • Otranto, Lecce, Ostuni
 • Matera podzemno mesto
 • Alberobello, mesto trulijev
 • Bari, bazilika sv. Miklavža
 • Polignano, Domenico Modugno1111
Slika

1.dan: sobota, 23.04.2022 15 km:
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - TRST - BARI

Popoldanski odhod avtobusa iz Škofje Loke, vstopi potnikov v Ljubljani in vožnja čez Fernetiče na letališče Trst/Ronki, večerni direkten polet s pristankom na letališču Bari, transfer v hotel in nočitev.
Slika

2.dan: nedelja, 24.04.2022 200 km:
BARI - CASTEL DEL MONTE - GARGANO - SAN GIOVANNI ROTONDO

Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled velikega kulturno zgodovinskega spomenika Apulije, do atraktivnega gradu Castel del Monte, zapisanega v seznamu Unescovih čudes. Trdnjavo je dal pozidati cesar Friderik II. kot kopijo svetišča v Jeruzalemu z namenom, da bi cesarju služil kot dvor v času velikih lovskih prireditev. Po njegovi smrti je postal eden najbolj temačnih srednjeveških zaporov in kraj, kamor so izolirali kužne bolnike. Potem bomo nadaljevali z vožnjo na slikoviti polotok Gargano, ki sega globoko v Jadransko morje in obiskali dvoje velikih romarskih poti. Prvo svetišče je San Giovanni Rotondo, kjer je deloval sveti pater Pij iz Pietrelcine, ki je še sedaj, po svoji smrti, upanje za vse bolne in trpeče. Po obisku groba in spominske sobe svetega patra, bomo zavili tudi v novo cerkev, ki jo je s svojimi mozaiki umetniško okrasil slovenski umetnik Marko Rupnik. V mestu San Giovanni Rotondo bomo zaključili dan, hotelska namestitev in večerja.
Slika

3.dan: ponedeljek, 25.04.2022 220 km:
S.G.ROTONDO - MONTE SAN ANGELO - BARLETTA - TRANI - POLIGNANO A MARE - SIERRA SILVANA

Po zajtrku se bomo odpeljali do drugega svetišča Monte San Angelo, ki ima enako ozadje nastanka, kakor francoski Le Mont Saint Michel, saj se je tudi tukaj škofu prikazoval nadangel Mihael in mu naročal, naj zgradi krščansko kapelo v votlini, kar je škof tudi storil. Nato se bomo spustili z Gargana na morje v Manfredonio in nadaljevali vzdolž obale mimo nekoč obsežnih solin do Barletta, kjer bomo videli nenavadno velik bronasti kip Colloso, ki velja za največjo antično skulpturo in je posvečen bizantinskemu cesarju. Naslednji postanek bomo naredili v mestu Trani, ki je bil dolga stoletja svobodna pomorska republika in pomemben škofijski sedež z veliko katedralo, zgrajeno prav na robu morske obale. Potem se bomo mimo Barija zapeljali v slikovito obalno mestece Polignano a Mare, rojstni kraj Domenica Modugna, velikega zvezdnika sanremskih festivalov in pevca »canzone italiana«. Lahko se bomo fotografirali ob pevčevem spomeniku in skupaj zapeli kašno njegovo, večno zeleno popevko. Sledila bo vožnja na Selvo di Fasano, hribovito oazo zelenja in oljčnih nasadav doline Itira, kjer se bomo za tri dni namestili v hotelu sredi bujnega mediteranskega vrta. Večerja in nočitev v Sierri Silvani.
Slika

4.dan: torek, 26.04.2022 270 km:
SIERRA SILVANA - OTRANTO - LECCE - SIERRA SILVANA

Po zajtrku se bomo odpeljali na celodnevni izlet na jug Apulije, saj nas bo pot vodila v Otranto, ki se je razvil kot pristaniško mesto na prelivu Jadranskega in Jonskega morja oziroma na točki, kjer se najbolj približata Apeninski in Balkanski polotok. Otranto je predvsem prijetno mesto za potep, največja zanimivosti poleg katedrale in drugih cerkva, pa je predvsem Castello Aragonesse, mogočna grajska utrdba peterokotnega tlorisa, obdana z vodnim jarkom. Velik zgodovinski dogodek tega mesta je bila bitka pri Otrantu v 15.stoletju, ki je bila zelo krvav spopad med papeževimi križarji in otomanskimi Turki. Potem se bomo posvetili mestu Lecce, ki ga pogosto imenujejo »baročne Firence« italijanskega juga, saj je mesto resnično izjemno v bahavosti visokega baroka, kot ga ne vidimo drugje. Posebno barvno noto daje mestu lehnjak iz domačih kamnolomov, s katerim so pozidali vse cerkve, palače in okrasne fontane ter drobne kamnoseške mojstrovine vrhunskih detajlov. Vrnitev v Sierro Silvano, večerja, nočitev.
Slika

5.dan: sreda, 27.04.2022 225 km:
SIERRA SILVANA - MATERA - ALBEROBELLO - OSTUNI - SIERRA SILVANA

Po zajtrku bo glavni cilj ogledov tega dne izjemna Matera, ki že leži v sosednji pokrajini Basilicata. Podali se bomo po starodavni »via dei sassi« in kmalu odkrili, zakaj je Unesco uvrstil Matero v seznam izjemne kulturne dediščine. V starem delu mesta bomo spoznali presenetljive podzemne rove in bivališča v naravnih votlinah ali v izklesanih jamah »sassi«, ki so bile naseljene še do sredine prejšnjega stoletja. Vstopili bomo v eno izmed »casa grotta« ter tudi v podzemno cerkev in odkrivali zgodbo o ljudeh, ki so skozi stoletja gradili to izjemno urbano celoto, ki je postala tudi avtentična filmska scena v Gibsonovem filmu Kristusov pasijon. Nato se bomo vrnili v osrčje Apulije, kjer se bomo srečali s »trulliji«, z ljudskim izročilom gradnje kamnitih in belih apulijskih hiš, ki so dejansko dediščina starodavnih grških kolonij. Ustavili se bomo v Alberobellu, ki je najlepši primer tradicionalne gradnje »trullijev«, okroglih belih hišk s stožčastimi strehami. Pokukali bomo tudi v notranjost kakšne od teh edinstvenih hišk, sicer pa nas bo očarala okoliška pokrajina neskončnih oljčnih nasadov in vinogradov, ki dajejo odlična lokalna vina. Pozno popoldne se bomo zapeljali v Ostuni in se posvetili belemu mestu«, ki velja za enega najlepših in tudi najbolj prijetnih mest Apulije. V svoji akropolski legi na treh vzpetinah, sredi večno zelenih oljčnih nasadov, deluje s snežno belimi hišami in z barvito kupolo cerkve sv. Marije Magdalene, resnično izjemno. Po končanih ogledih, se bomo vrnili v naš hotel, večerja in nočitev.
Slika

6.dan: četrtek, 28.04.2022 100 km:
SIERA SILVANA - LOCOROTONDO - BARI - TRST- ŠOFJA LOKA

Po bolj poznem zajtrku in prostem dopoldnevu v hotelu, se bomo odpeljali do bližnjega kraja Locorotondo, ki izgled s svojimi belimi truliji zelo slikovito, sredi dneva pa nas bodo pogostili na enem izmed »agriturismov«, kjer nam bodo pripravili tipično apulijsko kosilo njihove domače kuhinje ob kozarčku lokalnega vina, pa še kakšno »grappo« bomo dobili povrhu. Po kosilu se bomo odpeljali v Bari, v glavno mesto Apulije, ki so ga ustanovili že Iliri in mu kasneje gospodarili stari Grki, Bizantinci, Normani in nazadnje Španci. Stari Bari je prijetno mediteransko mesto z obzidjem, gradom in stolnico, največja zanimivost pa je vendarle bazilika sv. Nikolaja, po vsem svetu znanega dobrotljivega Miklavža, ki je tukaj pokopan. Miklavž je bil škof v Miri v Mali Aziji, znan po dobroti do otrok. Mornarji iz Barija so davnega leta 1087 vdrli v grobnico v Miri in Miklavževe posmrtne ostanke pripeljali v domačo baziliko. Po zaključenem ogledu Barija, se bomo odpeljali na letališče ter v večernih urah poleteli proti Trstu. Sledil bo le še prevoz v Ljubljano oziroma v Škofjo Loko.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Kraljevina Danska in Hamburg

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 1.310€

  6 dni že od 1.310€
03.07.2022 - 08.07.2022
Rok prijave: 01.02.2022

Rezerviraj

Norveški fjordi

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.390€

  8 dni že od 1.390€
30.06.2022 - 07.07.2022
Rok prijave: 22.04.2022

Rezerviraj

Polarni krog

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.620€

  8 dni že od 1.620€
19.06.2022 - 26.06.2022
Rok prijave: 20.02.2022

Rezerviraj

Alzacija, Doline Rena,Mozele in Lahna

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 995€

  5 dni že od 995€
01.06.2022 - 05.06.2022
Rok prijave: 20.03.2022

Rezerviraj

Francija pod Pireneji

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.260€

  8 dni že od 1.260€
22.05.2022 - 29.05.2022
Rok prijave: 15.02.2022

Rezerviraj

Gruzija

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.260€

  8 dni že od 1.260€
15.05.2022 - 22.05.2022
Rok prijave: 07.03.2022

Rezerviraj