Rezervacija za : Alzacija, Doline Rena,Mozele in Lahna

Alzacija, Doline Rena,Mozele in Lahna

Podrobnosti potovanja

 •  1.045 Eur / nad 40 oseb
 • 1.075 Eur / nad 35 oseb
 • 1.115 Eur / nad 30 oseb
 • 1.160 Eur / nad 25 oseb
 • 1.175 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • letalska vozovnica Ljubljana-Zürich / Köln-Ljubljana,
 • letališke takse v znesku 113 Eur, točen izračun vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa oktobra '20
 • avtobusni prevoz po programu potovanja Zürich – Frankfurt, stroški voznika, cestne takse, parkiranja
 • 4 x nočitev-zajtrk v hotelu 3*/4*, dvoposteljne sobe
 • 1 x večerja v restavraciji v Strasbourgu
 • 1 x popoldansko kosilo v restavraciji v St.Goarju
 • vožnja z rečno ladjo po Renu: Bingen - St.Goar
 • vodenje, licenca GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 20 Eur
 • enoposteljna soba v hotelih skupaj: 165 Eur
 • vstopnine za planirane oglede (grad Reichsburg, ladijska vožnja Strasbourg): cca. 25 Eur
 • mestne takse
 • odpovedni riziko v primeru višje sile:  69 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko in zavarovanje z asistenco v tujini): 78 Eur

Vse informacije o zavarovanju odpovedi in celostnemu paketu zavarovanja - Evropsko zavarovanje:

Vse informacije o zdrav. zav. z asistenco v tujini - Generali:

ROK PRIJAVE: do 12.07.2022  oziroma do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 350 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije,se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 1.075 Eur / nad 35 oseb
 • 1.115 Eur / nad 30 oseb
 • 1.160 Eur / nad 25 oseb
 • 1.175 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

LETALSKI POLET je zapisan po veljavni rezervaciji na dan objave programa vendar vas moramo opozoriti, da si letalske družbe jemljejo pravico do naknadnih sprememb /ure, dan poleta, preusmeritve na drugo letališče, dviga cene, odpoved poleta/, zato se mi lahko samo prilagajamo novi situaciji z iskanjem optimalnih možnosti izvedbe programa. Čim bolj zgodnja prijava in potrditev skupine je jamstvo za izvedbo objavljenega programa.

POTOVALNI POGOJ : trenutno ni omejevalnih vstopnih pogojev

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(eur)

” width=”850″ height=”450″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Videli boste:

 • Romantični Colmar
 • Alzaška vinska cesta
 • Strasbourg, La Pêtit France
 • Križarjenje po Renu, Mozela
 • Unescov Trier in koelnska katedrala
 • Univerzitetni Heidelberg
Slika

1.dan: četrtek, 22.09.2022 160 km :
LJUBLJANA - ZÜRICH -BASEL - COLMAR

Dopoldne zbor potnikov v avli letališča Ljubljana in polet letala v Zürich. Po pristanku se bomo z avtobusom zapeljali proti Baslu, ki leži na tromeji Švice, Nemčije in Francije, zato se bomo zapeljali na »dreilandereck« in si malo ogledali tudi staro mestno jedro ob kamnitem mostu na Renu, rdeči rotovž, srednjeveška mestna vrata Spalentar in Münster. Nato bomo sledili Renu, ki tukaj postane plovna reka. Na desnem nemškem nabrežju široke renske doline, nas bo spremljalo pogorje Schwarzwalda, na levi francoski strani pa Vosgesi, med obema pa se razprostira Alzacija, sporna obmejna pokrajina, ki je v zgodovini večkrat pripadala tako Nemčiji kakor Franciji. Mi bomo Alzacijo doživeli kot izredno očarljivo pokrajino z romantičnimi mesti, zato se bomo zapeljali v Colmar, ki kraljuje alzaškemu vinogradništvu. Podali se bomo na krajši potep po slikovitem mestu, ki ga prepletajo prijetne ulice in vodni kanali reke L'ill ter si naredili oddih za pijačo in priložnostni večerni prigrizek. Odhod v hotel in namestitev.
Slika

2.dan: petek.23.09.2022 100 km:
COLMAR - KAYSERSBERG - RIQUEWIHR - RIBEAUVILLE - OBERNAI - STRASBOURG - KEHL

Po zajtrku bomo odšli na Grand Rue in v Little Venice, kjer bomo odkrili najlepše motive v cvetje odetega Colmarja in se nato podali med alzaške vinograde, kjer si bomo najprej ogledali Kaysersberg, ki se skriva za starim srednjeveškim obzidjem in je znan kot rojstni kraj Alberta Schweitzerja, filozofa, glasbenika, misijonarja in prejemnika Nobelove nagrade. Pot nas bo nato vodila naprej po Route des Vins d'Alsace, kjer nas bo očaral pejsaž alzaške vinske ceste skozi neskončne vinograde in vasice ter mala mesteca, kot sta romantični Riqewir in Ribeauville, kjer je povsod na oknih in ulicah toliko rož, kot jih ne vidimo nikjer drugje. Vinska tura sega do mestu Obernai, ki je vedno poln turistov ter romarjev, ki se odpravljajo na Le Mont Sainte-Odile, do svetišča najbolj čaščene alzaške svetnice. Popoldne se bomo posvetili Strasbourgu, metropoli Alzacije in sedežu institucij EU, kot so evropski parlament, sodišče za človekove pravice in svet evropske unije. Sicer pa je Strasbourg očarljivo mesto s prepletanjem usedlin francoske in nemške kulture. Sprehodili se bomo ob slikovitem nabrežju reke L'ill do četrti La Pêtit France, ki je srce starega mesta. Spotoma bomo videli staro carinarnico, bahave palače starega plemstva in aristokratske buržoazije, protestantsko cerkev sv. Tomaža in seveda kronsko stavbo Strasbourgu, veličastno katedralo Nôtre Dame. Zgrajena je iz rdeč-vijoličastega vosgeškega kamna, ki je značilen za gradbeništvo vse Alzacije. Umetniških poudarkov je v katedrali veliko, od glavnega oltarja in prižnice, do barvitih oken s podobami nemških cesarjev ter veličastnih orgel, posebna atrakcija pa je znamenita cerkvena astronomska ura in angelski steber. Strasbourg si bomo ogledali tudi s perspektive ladijske vožnje po reki L’ill okoli starega mestnega jedra in moderne četrti s prestižnimi palačami paralelnega sedeža EU. Po končani ladijski vožnji, si bomo privoščili večerjo v alzaški gostilni, nato odhod v hotel v okolici Strasbourga, namestitev in nočitev.
Slika

3.dan: sobota, 24.09.2022 280 km:
STRASBOURG - HEIDELBERG - BINGEN - RENSKA DOLINA - ST.GOAR - BOPPARD - KOBLENZ

Po bolj zgodnjem zajtrku bomo nadaljevali po Porenju, ter malo zavili v kulturno zelo pomembno mesto Heidelberg, kjer je 1386. leta začela delovati prva Po bolj zgodnjem zajtrku bomo nadaljevali po Porenju, ter malo zavili v kulturno zelo pomembno mesto Heidelberg, kjer je 1386. leta začela delovati prva nemška Univerza in od takrat dalje je Heidelberg živahna prestolnica študentskega utripa. Med sprehodom po mestu bomo videli stari kamniti most čez reko Neckar, srednjeveška mestna vrata, heidelberški grad, ki kraljuje nad strehami »rdečega mesta«, katerega srce je Marktplatz s številnimi študentskimi pivnicami, kavarnami in trgovinicami. Nato se bomo vrnili v tisti del renske doline, kjer reka vstopi v svoj najbolj atraktivni del Renske soteske od Bingena proti Koblenzu. To je romantična dolina vinogradov na strmih rečnih pobočjih, številnih gradov in slikovitih krajev z vinskimi kletmi, ki se stiskajo v nabrežju Rena. Najlepši del doline, mimo opevane pečine Lorelei, bomo občudovali s krova rečne ladje vse tja do St. Goarja, kjer se bomo izkrcali in odšli na bolj pozno popoldansko kosilo ter vrček rizlinga v eno od starih, dobrih mestnih gostil. Nato se bomo zapeljali proti Boppardu, ki je kot arhitekturni biser te doline, zaščiteno Unescovo mesto ter dalje ob Renu do Koblenza, starega nemškega mesta, ki so ga ustanovili vitezi tevtonskega reda. Zapeljali se bomo do razgledne ploščadi sotočja Rena z Mozelo in z monumentalnim spomenikom cesarju Vilhelmu. Odhod v hotel in namestitev.
Slika

4.dan: nedelja, 25.09.2022 240 km:
KOBLENZ - DOLINA MOZELE - COCHEM - ZELL - TRABEN-TRABACH - BERNKASTEL - KUES - KOBLENZ

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v dolino reke Mozele, ki so jo opevali že poeti starih Rimjlanov, kot božansko dolino sladkega rizlinga. Mozela izvira v Vosgezih, dolga je 544 km, njen najbolj atraktiven del pa so čudoviti meandri med Trierom in Koblenzemom. V dolino Mozele se bomo spustili pri Cochemu, kjer bomo spotoma uzrli Reichsburg ter si ogledali enega najbolj pravljičnih gradov te doline, ter pasli oči po vinskih terasah pri Zellu, ki slovi po svojem vinu Zeller Schwartzkatze. Seveda se bomo med potjo ustavljali zaradi dobrih foto motivov in za degustacijo kakšnega kozarčka lokalnega vina. Pot nas bo tako pripeljala v Traben-Trabach, ki je že stoletja center trgovanja z vinom, bogati vinski trgovci pa so si okoli leta 1900 zgradili številne vile in hiše v takrat modernem nemškem “jugendstilu”. Enako zanimive bodo tudi številne vasi te doline, saj se niso spremenile že stoletja. Zadnje doživetje čudovitih krajev bo obisk dvojnega mesteca Bernkastel in Kues, ki jih na obeh bregovih Mosele povezuje romantični most. Razkropili se bomo po ozkih ulicah med starimi hišami in si na Marktplatzu, kjer so številne trgovinice spominkov, prijetne kavarne in bari ter dobre restavracije, vzeli čas za oddih, pijačo in priložnostni prigrizek pred vračanjem nazaj v naš hotel v Koblenzu, nočitev.
Slika

5.dan: ponedeljek, 26.09.2022:
KOBLENZ – LIMBURG – FRANKFURT - LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo posvetili še tretji dolini reke Lahn, ki je pritok Rena in leži v nemški deželi Hessen. Ob reki so speljane najlepše nemške kolesarske poti, ki vodijo do starodavnega mesta Limburg an der Lahn. Skozi to mesto je že v rimskih časih peljala Via Publica in vsa kasnejša stoletja srednjeveške trgovske poti, zato je mesto cvetelo vseh dva tisoč let ter zapustilo dediščino očarljive arhitekture. V Limburgu bomo odkrili srednjeveški grad na apnenčasti skali nad reko, kjer je našla svoje mesto tudi nenavadna romanska stolnica sv. Jurija. Sprehodili se bomo čez stari most iz 14.stoletja in si na glavnem trgu Altstdta vzeli prosti čas za oddih in opoldanski prigrizek. Zapeljali se bomo tudi v okolico Limburga ter ob reki Lahn obiskali še grad Runkl, kraj Dietkirchen s slikovito cerkvijo na skali in zelo prijetno staro mesto Diez. Sledila bo vožnja v Frankfurt na reki Majn, ki velja za eno največjih nemških gospodarskih in bančnih središč. Med sprehodom skozi staro središče Frankfurta bomo odkrili številne zanimivosti prejšnjih stoletij, znamenite stavbe in prijetne mestne kotičke za klepet ob kavi ali vrčku piva. Videli bomo stari mestni center Römerberg, katedralo sv. Bartolomeja in cerkev sv. Pavla, kjer je zasedal prvi nemški parlament v revolucionarnem letu 1848, rojstno hišo pesnika Goetheja, palačo muzejev v Saalhofu, stari Eschenheimerjev obrambni stolp nekdanjega obzidja, staro Opero in seveda priljubljeno peš cono Hauptwache s staro baročno stražarnico in množico kavarn, restavracij ter butičnih trgovin. Proti večeru se bomo zapeljali na letališče ter ob 20.30 poleteli v Ljubljano s pristankom ob 22.00 uri

Opomba!:

LETALSKI POLET je zapisan po veljavni rezervaciji na dan objave programa vendar vas moramo opozoriti, da si letalske družbe jemljejo pravico do naknadnih sprememb /ure, dan poleta, preusmeritve na drugo letališče, dviga cene, odpoved poleta/, zato se mi lahko samo prilagajamo novi situaciji z iskanjem optimalnih možnosti izvedbe programa.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Oglas
Oglas_Nails

Mogoče vam bo všeč

Carigrad

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 640€

  5 dni že od 640€
12.10.2022 - 16.10.2022
Rok prijave: 05.09.2022

Rezerviraj

Sardinija in Korzika

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 1.175€

  8 dni že od 1.175€
08.10.2022 - 14.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Siena, Elba in Cinque Terre

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 365€

  3 dni že od 365€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 28.08.2022

Rezerviraj

Bernina Express in Gardsko jezero

Zagotovljeno potovanje

3 dni že od 390€

  3 dni že od 390€
30.09.2022 - 02.10.2022
Rok prijave: 25.08.2022

Rezerviraj

Apulija in Basilicata

Zagotovljeno potovanje

6 dni že od 935€

  6 dni že od 935€
29.09.2022 - 04.10.2022
Rok prijave: 20.08.2022

Rezerviraj

Normandija,Bretanja in Pariz

Zagotovljeno potovanje

5 dni že od 1.075€

  5 dni že od 1.075€
20.09.2022 - 24.09.2022
Rok prijave: 16.08.2022

Rezerviraj