Rezervacija za : Alpska romantična cesta

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Alpska romantična cesta

Podrobnosti potovanja

 • 470 Eur / nad 40 oseb
 • 475 Eur / nad 35 oseb
 • 485 Eur / nad 30 oseb
 • 495 Eur / nad 25 oseb

POPUST ZA OTROKA:

 • Otrok 5-12 let na dodatnem ležišču v 1/2 sobi: 50 Eur

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz po programu potovanja, stroške voznika, cestne takse, predore, parkirnine
 • letalski polet Zürich - Ljubljana, vključena letališka taksa in varnostne pristojbine v znesku 32 Eur, točen izračun letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, dvoposteljne sobe
 • ladijski prevoz na Bodenskem jezeru
 • slovensko vodenje, vodnik z licenco GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
 • organizacijski stroški agencije in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba:  80 Eur
 • 2 fakultativni večerji: 50 Eur
 • vstopnine (Neuschwanstein, Mainau, Rheinfall): cca 30 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 24 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini): 48 Eur

ROK PRIJAVE: do 20.03.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest Kasnejše prijave možne samo na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 100 Eur
 • preostalo plačilo 10 dni pred odhodom

Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 475 Eur / nad 35 oseb
 • 485 Eur / nad 30 oseb
 • 495 Eur / nad 25 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav..

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa: POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga programa, objavljeni so v katalogu oziroma na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(eur)

Videli boste:

 • Innsbruck, prestolnica Tirolske, dvor cesarja Maximilijana in grobnice Habsburžanov
 • Neuschwanstein, najlepši med pravljičnimi gradovi kralja Ludvika II. Bavarskega
 • Allgäuer, alpska romantična cesta Keptna-Lindenberga
 • Bodensko jezero, srednjeveški mesti Linden in Meersburg
 • Cvetlični otok Mainau v višku majskega cvetenja
 • Renski slapovi, Stein am Rhein s poslikanimi pročelji
Slika

1.dan: sreda, 27.05.2020:
LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA - FELBERPASS - INNSBRUCK - FERNPASS - NEUSCHWANSTEIN - KEMPTEN

Odhod skupine iz Ljubljane ob 05.00 uri, vstopi potnikov v Škofji Loki in v Kranju ter vožnja skozi predor Karavanke in dalje preko Koroško do Lienza in Mittersilla, kjer bomo zavili na tursko alpsko cesto in se čez prelaz Felber na višini 1572 m spustili v dolino reke Salzach. Nadaljevali bomo z lepo gorsko vožnjo čez prelaz Thurn do smučarskega Kitzbühla ter dalje po široki dolini Inna do Innsbrucka, prestolnega mesta Tirolske, kjer se bomo podali na ogled starega mesta z baročnim dvorom cesarice Marije Terezije in z dvorno palačo cesarja Maximiliana, ki si je dal zgraditi tudi slavni balkonček z »zlato strešico«. Po želji si bomo ogledali tudi Maximilijanovo grobnico bronastih kipov Habsburžanov v nadnaravni velikosti, kar je velika umetnina in Unescova znamenitost v dvorni Hofkirche. Seveda bomo stopili tudi do spomenika tirolskega narodnega junaka Andreasa Hoferja in do mostu na reki Inn, po kateri je mesto dobilo ime. Prav iz središča mesta bomo imeli lep pogled na olimpijsko skakalnico na Bergislu, prav gotovo pa si bomo vzeli tudi čas za osrednji dnevni počitek in samostojno potepanje po Innsbrucku. Poslovili se bomo od Inntala ter se ponovno povzpeli v čudoviti alpski svet s prelazom Fernpass ter dalje v nemški mesti Füssen in Schwangau, kjer se začenja najbolj romantična nemška dežela Allgäu s številnimi alpskimi jezeri, v katerih se odsevajo gorski vrhovi. K romantiki teh krajev pripomore tudi najbolj pravljični grad Lidvika II. Bavarskega, zato se bomo vsi tisti, ki še nismo videli gradu Neuschwanstein, podali na ogled teh grajskih stolpičev. Proti večeru se bomo zapeljali v Kempten, se namestili v hotelu na peš coni v starem mestnem jedru. Opcija hotelske večerje ali samostojne večerje v restavraciji.
Slika

2.dan: četrtek, 28.05.2020:
KEMPTEN - ALLGÄUER ALPENSTRASSE - LINDAU - BODENSKO JEZERO - MEERSBURG - MAINAU - STEIN AM RHEIN - WINTERTHUR

Po zajtrku se bomo zapeljali v vznožje Allgäuerske gorske verige in se zapeljali po romantični alpski cesti od Immenstadta čez Oberstaufen do Lindenberga, kjer se bomo spustili na Bodensko jezero, ki je z dolžino 63 km in širino 14 km, pravo malo morje, predvsem zato, ker z blago klimo in bujnim zelenjem daje vtis mediteranskega okolja. Jezero, koder nas bo vodila naša pot, pripada avstrijskemu, švicarskemu in nemškemu delu. Prvo zanimivo mesto severnega obrežja bo Linden, ki dejansko leži na otoku, kjer so menihi iz St. Gallna zgradili še ženski samostan ob katerem se je skozi stoletja razvilo slikovito mestece s promenadno Maksimilijanovo ulico. Nato bomo prevozili Friedrichshafen, ki je priljubljeno turistično letovišče in živahno pristanišče jezerske plovbe, znano tudi kot rojstni kraj grofa Zeppelina, ki je razvijal zrakoplove vse do nesreče cepelina Hindenburg ob pristajanju v New Yorku 1937. leta. Prav gotovo bo najbolj prijetno mestece na naši poti Meersberg, kjer se bomo sprehodili po dolnjem mestu ob jezeru in po gornjem mestu pod gradom, ki ga je plemiška družina Meersberg zgradila 1548. leta. Mesto vse do današnjih dni ni spreminjalo podobe, zato so ga Nemci uvrstili v seznam 10 najbolj romantičnih nemških mest. Po končanem ogledu bomo s trajektom zapluli čez Bodensko jezero v švicarski Konstanz in še malo naprej do cvetličnega otoka Mainau, kjer bomo uživali barvitost rož na višku majskega cvetenja. Nazadnje se bomo odpeljali v najlepše ohranjeno švicarsko srednjeveško mestece Stein am Rhein, ki je prejelo svetovno priznanje za prvovrstno ohranjeno arhitekturno dediščino. Naselje je nastalo že okoli leta 1000 kot ribiško lovišče na Renu za potrebe dvornega plemstva, kasneje so zacvetele cehovske obrti in mestece se je obdalo z obzidjem, vse fasade hišnih pročelij na glavnem trgu pa so poslikali s freskami in se tako bahali s svojim premoženjem. Stein am Rhein bo pravi kraj za naš oddih in večerni prigrizek, nato odhod v hotel in nočitev v okolici Winterthurja.
Slika

3.dan: petek, 29.05.2020:
WINTERTHUR - NEUHAUSEN AM RHEIN - ZURICH - LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo odpeljali v Neuhausen am Rhenfall, kjer reka Ren, ki izvira v švicarskih Alpah na višini 2.500 m, ustvarja bučne slapove na naravni pregradi svoje rečne struge s širino 150 metrov in višine 32 metrov. Ti renski slapovi so največji v kontinentalnem delu Evrope in bodo na nas naredili izjemen vtis divje naravne moči ter lepote. Sledila bo vožnja v Zürich, največje mesto Švice in izrazito finančno središče države. Prvi vzpon tega mesta se je začel z razvojem srednjeveških cehovskih obrti in trgovskih gild ter z vključitvijo province Zürich v zvezo švicarskih kantonov. Drugi vzpon po letu 1848 je prinesla železnica in bančništvo. V mestu se je nabrala lepa kulturna dediščina, ki jo predstavlja srednjeveški Altstadt, zelena četrt in peš cona Lindenhof z najlepšo staro arhitekturo, katedrala Grossmünster, kjer je Zwingli razglasil švicarsko reformacijo in seveda nakupovalno in bančno središče na Bahnhofstrasse. Zurich je bil tudi obdobno bivališče mnogih pomembnih osebnosti, med njimi Vladimirja Lenina, Jamesa Joyca, Thomasa Manna in Albeta Einsteina. Nazadnje si bomo privoščili izlet v okolico na razgledišče Uetliberg, ki nudi čudovito panoramo na mesto ob Züriškem jezero. Odhod na letališče in večerni polet v Ljubljano.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.595€

  10 dni / 7 noči že od 1.595€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj

Royal Zanzibar Beach Resort 5*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.755€

  10 dni / 7 noči že od 1.755€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj

DoubleTree Resort by Hilton 4*

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.345€

  10 dni / 7 noči že od 1.345€
15.12.2019 - 30.06.2020
Rok prijave: 15.06.2020

Rezerviraj

RIU Sri Lanka 5 * /Ahungalle

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.565€

  10 dni / 7 noči že od 1.565€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Amari Galle 5 */Galle

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.295€

  10 dni / 7 noči že od 1.295€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj

Thaproban Beach House 4* /Unawantuna

Zagotovljeno potovanje

10 dni / 7 noči že od 1.395€

  10 dni / 7 noči že od 1.395€
15.11.2019 - 30.04.2020
Rok prijave: 15.04.2020

Rezerviraj