Rezervacija za : Adventna Bernina Express

Strinjam se z uporabo osebnih podatkov.

Adventna Bernina Express

Podrobnosti potovanja

Vlak Bernina Express je bil leta 2008 vpisan v seznam Unescovih tehničnih čudes, saj že več kot 100 let navdušuje potnike med italijansko regijo velikih predalpskih jezer in visokogorsko regijo Berninskih ter Retijskih Alp v Švici. Potniki med vožnjo doživljajo osupljivo spremembo pokrajine, ko se iz mediteransko tople in bujno zelene pokrajine dvignejo med 4.000 m visoke alpske vrhove, se vozijo ob ledenikih, prečkajo 196 drzno speljanih viaduktov in izginjajo v 55 predorov. Železnico je 1910. leta zgradila Retijska železniška družba, ki je tako povezala italijansko mestece Tirano s svetovljanskim St. Moritzom. Železniška proga doseže najvišjo spektakularno točko 2.253 m na prelazu Bernina ter napravi med Tiranom in sedlom Ospizio Bernina 1800 m relativne višinske razlike. Vožnja z Bernina Express traja skoraj 3 ure in je res nepozabno doživetje.

 • 330 Eur / nad 40 oseb
 • 335 Eur / nad 35 oseb
 • 345 Eur / nad 30 oseb
 • 365 Eur / nad 25 oseb
 • 385 Eur / nad 20 oseb

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po zgornji cenovni lestvici.
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

 • avtobusni prevoz, cestne takse, stroški voznika
 • 2x  nočitev z zajtrkom  v hotelu 3*/4*, dvoposteljne sobe
 • 2x večerja
 • rezervacija panoramskega vlaka Bernina Express
 • vozovnica Berina Expess Tirano - St. Moritz
 • mestna taksa Bolzano
 • vodenje, licenca GZS
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • agencijska storitev in DDV
 • strošek prijave: 18 Eur
 • enoposteljna soba: 34 Eur
 • petroglifi Naquane: cca. 6 Eur
 • odpovedni riziko v primeru višje sile: 20 Eur
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
 • celosten paket zavarovanja (odpovedni riziko + zavar. z asistenco v tujini): 37 Eur

ROK PRIJAVE: 30.10.2020 oziroma do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti avtobusa in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:

 • akontacija ob prijavi: 100 Eur
 • ostali obroki po predračunu do odhoda

Pri plačilu akontacije,se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:

 • 335 Eur / nad 35 oseb
 • 345 Eur / nad 30 oseb
 • 365 Eur / nad 25 oseb
 • 385 Eur / nad 20 oseb

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici glede na število prijav.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po koncu potovanja.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor program:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga programa, objavljeni so v katalogu oziroma na naši spletni strani.

Vreme
Lokalni čas
Valuta
(Švicarski frank)

Videli boste:

 • Jezero Iseo
 • Vlak Bernina Express
 • Bolzano
 • Val Camonica petroglifi
 • St. Moritz, Cortina d'Ampezzo
 • Gardsko jezero
Slika

1.dan: petek, 04.12.2020:
ŠKOFJA LOKA - LAGO D'ISEO - VAL CAMONICA - APRICA

Odhod skupine iz Škofje Loke ob 06.30 uri, vstopi potnikov v Ljubljani ter vožnja na Fernetiče in dalje preko Padske nižine do jezera Iseo, ki sodi med zelo slikovita jezera v družbi severno italijanskih jezer. Z dolžino 25 km se po velikosti uvršča na 4. mesto med italijanskimi jezeri, k očarljivosti pa doprinesejo mala nabrežna mesteca mediteranskega izgleda, med katerimi je glavno Iseo, ki bo pravi kraj za naš oddih in sprehod vzdolž jezerske promenade. Našo pot bomo nadaljevali po dolini Val Camonice, ki je znana po prazgodovinski naselitvi ljudstva Kamunov, ki je zapustilo v kamen klesane risbe, ki danes sodijo v prvovrstno kulturno dediščino Unescovih zakladov. Po ogledu arheološkega parka drobnih petroglifov v Capo di Ponte, nas bo cesta vodila vedno višje čez prelaz Aprice v pobočja švicarskih Alp, kjer bomo dan zaključili v zimsko športnem središču Aprica, hotelska namestitev in večerja.
Slika

2.dan: sobota, 05.12.2020:
APRICA - TIRANO - BERNINA EXPRESS - ST.MORITZ - OFENPASS - MERANO - BOLZANO

Po zajtrku se bomo spustili v dolino Valtellino v mestece Tirano, ki je izhodiščna postaja Berninna Express. Pred odhodom na železniško postajo si bomo ogledali še impozantno baročno cerkev ter nato vstopili na znameniti vlak Bernina Express, ki nas bo z vožnjo 2h 15' popeljal iz italijanskega Tirana v mondeno zimsko švicarsko letovišče St. Moritz, ki leži sredi visokogorske doline Graubinden. Vožnja je resnično spektakularno doživetje, še toliko bolj v zimskem času, ko prečkamo drzno pozidane viadukte in izginjamo v predore, da se nam ponovno odpira panorama na vrhove zasneženih Berninskih Alp z višinami preko 4.000 metrov. Pri kraju Brusio bomo naredili znamenito železniško pentljo, vozili mimo gorskega mesteca Poschiavo in mimo jezera ter ledenika Palü ter dosegli na postaji Ospizio Bernina najvišjo točko proge 2253m. Tukaj bomo na trojnem jezikovnem stičišču italijansko, nemško in retoromansko govorečih domačinov, istočasno pa bomo tudi na razvodju črnomorskega in jadranskega povodja. Skozi okna panoramskega železniškega vagona bomo uživali v pogledih na lepote visokogorskega sveta, na ledenike in na najvišji vrh Piz Bernina ter se počasi spuščali proti St. Moritzu. Po zaključku vožnje z vlakom Bernina Exppress in krajšem odmoru v praznično okrašenem St. Moritzu, bomo nadaljevali avtobusno potovanje do Zerneza ter čez prelaz Ofenpass v resnično čudovito dolino Münstertal na Južno Tirolsko, ki od plebiscita dalje pripada Italiji. Do sem sežejo blagi mediteranski podnebni vplivi, zato bomo videli po dolini Val Venosta neskončne sadovnjake ter obsežne vinograde vse do Merana, ki je v cesarskih avstro-ogrskih časih zaslovel kot klimatsko ter termalno zdravilišče, ki ga je vsako leto obiskala tudi cesarica Sisi. Prispeli bomo v očarljivi Bolzano, prestolnico južne Tirolske, ki je s starim mestnim jedrom zelo prijetno za potepanje po ozkih ulicah in malih trgih, ki jih povezujejo zanimive pasaže. Mesto slovi tudi po številnih muzejih, od tistega, ki govori o alpinistu Reinholdu Messnerju, do muzeja ledenodobnega lovca Ötzija, kakor tudi po zelo obiskanih adventnih tržnicah, kjer vse diši po kuhanem vinu in številne stojnice ponujajo božične okraske. Po ogledu mesta si bomo privoščili večerjo in se nato odpeljali naprej v hotel ter prenočili.
Slika

3.dan: nedelja, 06.12.2020:
RIVA DEL GARDA - GARDA - SIRMIONE - LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA

Po zajtrku nas bo pot vodila naprej po dolini Adiže mimo Trenta in Rovereta do Gardskega jezera, ki je z dolžino 52 km največje italijansko jezero. Blaga klima v vznožju Alp in naravne lepote so privabile na to nabrežje že stare Rimljane, ki so si tukaj zgradili razkošne letne rezidence. Prvi postanek in ogled bomo namenili turistično živahnemu mestecu Riva del Garda na najbolj severni točki jezera, nato bomo nadaljevali vzdolž vzhodnega nabrežja mimo Torbol, kjer je pogosto počitnikoval Wolfgang Goethe in dalje do Garde, ki je dala ime jezeru in je prijetno mestece za popotniški oddih tudi v zimskih mesecih. Nazadnje bomo obiskali najbolj južno jezersko mesto Sirmione, ki leži na koncu ozkega polotoka in kot glavno znamenitost ponuja trdnjavo z obzidjem Castelo Scaligero ter rimsko vilo Grotta di Catullo. Sprehodili se bomo po starem mestecu, ki je turistično zelo priljubljen kraj. Pozno popoldan se bomo le še vračati proti Ljubljani in Škofji Loki, kamor se bomo vrnili okoli 22.00 ure.

Za ogled celotnega pdf programa potovanja, v spodnje okenjce vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli program neposredno po logiranju oz. v nekaj minutah.

V kolikor želite program potovanja prejeti na vaš stacionarni naslov, nas pokličite med 8.30-16.30 uro (pon.-pet.) na tel: 04/50 62 500.Soglašam, da me obveščate o vaši celotni ponudbi do mojega preklica.

Dodatne informacije

Samo trenutek,
preverjam termine...

Potrebujete pomoč?

04/ 50 62 500

pisanec@pisanec.si

Mogoče vam bo všeč

Počitnice v Kranjski Gori/ Hoteli 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 94€

  3 dni/2 noči že od 94€
03.09.2020 - 28.02.2021
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Bohinj/ Hotel Jezero 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 150€

  3 dni/2 noči že od 150€
29.08.2020 - 02.01.2021
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Bohinj/Bohinj ECO Hotel 4*

Zagotovljeno potovanje

3 dni/2 noči že od 139€

  3 dni/2 noči že od 139€
29.08.2020 - 31.05.2021
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Rogaška Slatina/GH Donat 4*Sup.

Zagotovljeno potovanje

4 dni/3 noči že od 195€

  4 dni/3 noči že od 195€
01.08.2020 - 11.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

Pohorje/GH Bellevue 4*

Zagotovljeno potovanje

4 dni/3 noči že od 180€

  4 dni/3 noči že od 180€
01.08.2020 - 11.12.2020
Rok prijave: do zasedenosti prostih mest

Rezerviraj

DB San Antonio 4* Superior

Zagotovljeno potovanje

8 dni že od 919€

  8 dni že od 919€
26.08.2020 - 06.09.2020
Rok prijave: 17.08.2020

Rezerviraj