04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 

Zavarovanje odpovedi potovanja

Zavarovanje odpovedi potovanja

Zavarovalno kritje

Odpoved potovanja

 

1.

Povračilo stroškov odpovedi potovanja, če ne odidete na potovanje

do izbrane cene potovanja

Zavarovalno kritje pod 1. točko je potrebno skleniti na dan rezervacije in velja od dne sklenitve zavarovanja do dne začetka potovanja - če zavarovanje sklenete kasneje, zavarovalno kritje velja za dogodke (z izjemo nezgod, smrtnih primerov in elementarnih nesreč), ki nastopijo po 10. dnevu po sklenitvi zava-rovanja.

Prekinitev potovanja

2.

Povračilo stroškov prekinitve rezerviranega

in neizkoriščenega dela potovanja

do izbrane cene potovanja

3.

Povračilo dodatnih stroškov predčasne vrnitve domov

do100 %

Za pogodbeno podlago veljajo zavarovalni pogoji zavarovalnice Europäische Reiseversicherung ERV-RVB SLO 2008.

Zavarovalno kritje je veljavno za eno potovanje. Za zavarovalno pogodbo velja slovenska zakonodaja. Veljavnost zavarovalne pogodbe je razvidna iz izbrane premije. Za pogodbeno podlago veljajo zavarovalni pogoji zavarovalnice Europäische Reiseversicherung Splošni pogoji za zavarovanje na potovanju (ERV-RVB SLO 2008), katere najdete na sledečih straneh. Vse zavarovalne storitve so subsidiarne. S plačilom premije se zavarovanec strinja z navedenimi določili in zavarovalnimi pogoji.

Zavarovatelj: Europäische Reiseversicherung AG, Kratochwjlestraße 4, A-1220 Dunaj, Avstrija, www.europaeische.at. Register podjetij HG Dunaj, FN 55418y, št. DVR 0490083. Družba je del skupine Assicurazioni Generali S.p.A., Triest, vpisana v registru zavarovalnic ISVAP pod številko 026. Naslov nadzornega organa na finančnem trgu/področje zavarovalni nadzor: Otto-Wagner-Platz 5, A-1090 Dunaj.

Zavarovatelj: Europäische Reiseversicherung AG, Kratochwjlestraße 4, A-1220 Dunaj, Avstrija, www.europaeische.si. Register podjetij HG

Premije

Veljavno za eno potovanje

Cena

potovanja do

Premije

Cena

potovanja do

Premije

€ 200,-

€ 11,-

€ 1.500,-

€ 69,-

€ 300,-

€ 16,-

€ 2.000,-

€ 92,-

€ 400,-

€ 20,-

€ 2.500,-

€ 115,-

€ 500,-

€ 24,-

€ 3.000,-

€ 138,-

€ 750,-

€ 35,-

€ 4.000,-

€ 184,-

€ 1.000,-

€ 46,-

€ 5.000,-

€ 230,-

Zavarovani vzroki za odpoved potovanja / prekinitev potovanja

1.Povračilo stroškov odpovedi potovanja,če ne ododete na potovanje

Stroški odpovedi potovanja ali predčasne prekinitve potovanja se povrnejo, če nepričakovano ne morete na potovanje ali ga morate predčasno prekiniti zaradi enega izmed spodaj navedenih vzrokov:

  • nenadne težke bolezni, težkih zdravstvenih posledic nezgode ali smrti (že obstoječe bolezni so zavarovane samo, če nenadoma postanejo akutne);
  • nenadne bolezni, težjih zdravstvenih posledic nezgode ali smrti člana družine, ki ni skupaj z vami rezerviral potovanja, če je s tem nujno potrebna vaša prisotnost v domačem kraju.
  • težjih zapletov pri nosečnosti;
  • pomembne materialne škode na vaši lastnini v bivališče zaradi elementarnih nesreč (npr. požar) ali kaznivega dejanje tretje osebe, če je s tem nujno potrebna vaša prisotnost. Če nastopi eden od navedenih razlogov za odpoved potovanja za zavarovano osebo, velja zavarovanje tudi za enakovredno zavarovane družinske člane, ki potujejo poleg in dodatno za največ tri enakovredno zavarovane sopotnike, ki niso družinski člani zavarovanca. Pri družinskem kritju velja zavarovanje za osebe navedene v potrdilu o zavarovanju (zavarovalni polici). Za družinske člane se smatrajo partnerji oz. izvenzakonskipartnerji v skupnem gospodinjstvu, otroci ali otroci partnerja, vnuki, starši ali partnerjevi starši, stari starši in bratje ter sestre.

Izključitve – odpoved potovanja / prekinitev potovanja (storitve od 1 do 3)

Zavarovanje ne obstaja, če je razlog za odpoved ali prekinitev potovanja povezan z naslednjimi obolenji ali zdravljenji zavarovane osebe:

  • na splošno pri psihičnih obolenjih (samo prvi pojav je zavarovan),dializa, presaditve organov, aids in shizofrenija;
  • oboljenje srca, kap, obolenje za rakom, sladkorna bolezen (tipa 1), epilepsija in multipla skleroza; če so te bile v roku 12 mesecev pred sklepanjem zavarovanja (odpoved potovanja) oz. pred nastopom potovanja (prekinitev potovanja) zdravljene v bolnišnici.

Prekinitev potovanja

Če morate svoje potovanje predčasno prekiniti, rezervirana in plačana bivanja ter vozovnice pogosto ne morete vrniti in jih je potrebno v celoti plačati (četudi jih niste izkoristili). Poleg tega nastanejo tudi dodatni stroški za predčasen povratek domov.

2. Povračilo stroškov prekinitve rezerviranega in neizkoriščenega dela potovanja

Povrnemo rezervirane, vendar neizkoriščene storitve potovanja, kot so npr. bivanja v hotelu, polpenzion (brez vozovnice za povratek domov), če morate potovanje predčasno prekiniti.
Zavarovalno kritje velja za primere, ko je bilo zavarovanje prekinjeno iz razlogov navedenih v 1. točki.

3. Povračilo dodatnih stroškov predčasne vrnitve domov

Povrnemo dodatne stroške povratka domov, če morate potovanje prekiniti – povrnjeni so stroški za prevoz z enakim prevozom kot je bil v osnovi rezerviran. Zavarovalno kritje velja za primere, ko je bilo zavarovanje prekinjeno iz razlogov navedenih v 1. točki.

Splošni pogoji za zavarovanje na potovanju ERV-RVB SLO 2008

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.