04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Islandija in Westmanski otoki- zadnji 2 mesti

 
  • Z Westmanskimi otoki
  • od 1.850,00 €
  • 28.06.-06.07.2016 (9 dni) / Letalo
  • Prijava do 20.05.2016
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB
28/06/2016 1.850,00 € 1.865,00 € 1.890,00 €

-1.dan : torek, 28.06.2016          
LJUBLJANA/Brnik - AKUREYRI - EYJAFJÖRĐUR - ÓLAFSFJÖRĐUR - SIGLUFJORDUR - HOFSÓS - GRÖF -GLAUMBAER - SAUĐARKROKUR 
Zbor potnikov na letališču Ljubljana najkasneje eno uro pred poletom, ki je predviden ob 06.00 uri, pristanek v Akureyriju ob 08.15.uri. Polet traja 4h15min, časovni zamik znaša -2h. Na kratko se bomo pozdravili s prijaznim mestom Akureyri, ki je s petnajst tisoč prebivalci, drugo največje mesto Islandije, vendar si ga bomo ogledali z vsemi znamenitostmi zadnji dan potovanja. Odpeljali se bomo vzdolž fjorda Eyjafjörđur proti severu, do ribiškega mesteca Olafsfjörđurja ter se vmes ozirali proti otočku Hrísey in prostranim vodam Severnega ledenega morja. Cesta skrajnih severnih obzorij nas bo nato vodila skozi predor v Siglufjorđur, najsevernejše mesto Islandije. Ta kraj še danes nudi vzdušje nekdanjih dni, ko je mestece cvetelo kot ribolovni center slanikov in kitov v Arktičnem morju, saj je ohranilo tipično islandsko podobo ribiškega kraja. Po ogledu muzeja o zlatih ribiških časih in doživetju zabavne predstavitve »obdobje slanikov« ter po degustaciji kruha, slanikov in islandskega žganja »brennivin«, si bomo vzeli še nekaj prostega časa za potep po mestecu, nakar bomo nadaljevali potovanje ob Skagaförđurju do kraja Hofsós, ki je bil v preteklosti izhodišče islandskih izseljencev v Ameriko in drznih plovnih poti proti Grenlandiji. Spotoma se bomo ustavili tudi pri najmanjši leseni cerkvici Gröf in vozili mimo Holarja, svetega kraj vseh Islandcev, kjer so kruti danski gospodarji pokončali zadnjega islandskega katoliškega škofa Jóna Arasona in kjer je leta 1584 reformatorski škof Gudbrandur Porlaksson podaril svojim rojakom Biblijo, prvo islandsko tiskano knjigo. Nadaljevanje vožnje v Saudarkrokur, kjer se bomo med potjo ustavili še pri slikoviti kmetiji Glaumbaer, zgrajeni na tradicionalni način iz rezane šote ter pokrite s travno rušo, nato namestitev v letnem hotelu v Saudarkrokurju,  večerja v mestni restavraciji.

2.dan : sreda, 29.06.2016                                         
SAUĐARKROKUR -  NORĐURDALUR - KOLUFOSSAR - DELIDARTUNGUHVER -  HRAUNFOSSAR -  BARNAFOSS - MOSFELLSBAER 
Po zajtrku nas bo pot vodila po zeleni ledeniški dolini Norðurdalur proti mestu Blönduós in po dolini Viðidalur, ki se konča s sotesko in slapovi Kolufossar ter dalje proti Reykjaviku. V primeru sončnega vremena, bomo lahko od daleč med vožnjo opazovali področje  ledenika Langjökull, ki prekriva obsežen vulkan na zahodu Islandije. Vmes bomo opravili še atraktiven manjši pohod okoli mirujočega vulkanskega kraterja in potem dosegli večno toplo kmetijsko pokrajino področja Delidartunguhverja z geotermalnim izvirom vreliščne temperature. Na te tople izvire so Islandci priključili številne rastlinjake, v katerih gojijo zelenjavo in cvetje, sicer pa lahko poljščine tukaj rastejo celo leto na prostem zaradi pregretosti zemeljskih plasti. Naslednji postanek bo namenjen brzicam Hraunfossar in Barnafoss na reki Hvita, ki se s silovito močjo prebija skozi lavino sotesko. Obvezen postanek bo tudi v Reykholtu, v kraju Snorrija Sturlusona, legendarnega zapisovalca islandskih sag. Potem bomo imeli na obzorju že mesta Borgarnes in dan zaključili v hotelu v naravnem okolju pravljične gore Esja, v kraju Mosfellsbaer. Po večerji še možnost namakanje v geotermalnem vrelcu pri hotelu ali večerni izlet v  center Reykjavika.


3.dan : četrtek, 30.06.2016                                           
MOSFELLSBAER- REYKJANES - BLÁA LONIĐ -  BESSASTAĐIR - KOPAVOGUR - REYKJAVIK - MOSFELLSBAER                                                                                                       
Po zajtrku se bomo odpravili na izlet na polotok Reykjanes, ki je poln vulkanskih jezer, tektonskih razpok in z mahom preraščenih lavinih narivov. Obiskali bomo Bláa Lonið ali  Modro laguno ter tam uživali v topli vodi najbolj priljubljenega islandskega geotermalnega kopališča, kjer se bomo tudi pomlajali z blatom zeleno-modre alge, ki je priznano zdravilo in naravni material islandske kozmetične kolekcijo Blue Lagoon. Potem se bomo zapeljali proti Reykjaviku in se ustavili na rtu Áftanes, ki ga opevajo stare sage kot kraj prve samostanske stavbe na Islandiji, imenovane Bessastaðir, kamor so se kasneje naselili norveški in za njimi danski oblastniki. V času islandske osamosvojitve, je Bessastađir postala prva islandska Univerza, sedaj pa je v njej rezidenca predsednika države. Potem bomo zavili v Kopavogur, ki je primestna četrt Reykjavika z moderno cerkvijo lepega vitraža domače umetnice Gerdur Helgadottir. Naslednja postaja bo Perlan, kjer bomo vstopili v to zanimivo geotermalno vodno palačo s teraso, od koder bomo doživeli enkraten panoramski razgled po strehah Reykjavika, prestolnice Islandije z 200.000 prebivalci. Sledila bo vožnja v center Reykjavika, kjer bomo spoznali glavne znamenitosti, najprej pa si bomo vzeli prosti čas za oddih in možnost individualnega kosila. Sledili bodo popoldanski ogledi z vstopom v  Saga muzej voščenih lutk, ki prikazujejo zgodovinske osebnosti iz Landnámabóka, islandske sage o prvih naselitvah otoka. Ogledali si bomo cerkev Hallgrimskirkja, ki je daleč najbolj impozantna zgradba in prepoznavna veduta mesta, pred njo pa spomenik Leifurju Erikssonu, slavnemu Vikingu, ki je kot prvi Evropejec odkril Ameriko že davno pred Kolumbom. Nato bomo zavili še do priljubljene skulpture vikinške ladje, ki je drugi simbol tega mesta in do znane hiše Höfđi, kjer se je dogodilo zgodovinsko srečanje Regan-Gorbačov, v isti hiši pa se je odigral tudi znameniti šahovski dvoboj Fischer-Spaski. Sledil bo sprehod po centru mesta okrog vodnega parka Tjörn, kjer se nahaja rotovž z veliko maketo Islandije, parlament in rezidenca predsednika vlade v bivših danskih zaporih. Potem se bomo odpravili na samostojni potep po vseh treh glavnih nakupovalnih ulicah Laugavegur, Bankastraeti in Austurstaeti, kjer bo možno nabirati prve spominke. Nazadnje bomo vstopili v Árbaer, etnografski park na prostem, ki predstavlja zanimivo islandsko podeželjsko stavbarstvo 19.stoletja,  Vrnitev v hotel v Mosfellsbaer in nočitev.

4.dan : petek, 01.07 2016                                         
MOSFELLSBAER - THINGVELLIR - LAUGARVATN -  GEYSIR - GULLFOSS - SELJALANDSFOSS -  SKOGARFOSS – REYNISDRANGUR - DYRHOLAEY     
Po zajtrku se bomo zapeljali do narodnega parka Thingvellir in si ogledali izjemno tektonsko prelomnico, ki ločuje ameriški kontinent od evro-azijske plošče. Sprehodili se bomo po geološki prelomnici, prečkali sveto reko Öxaro in se ustavili na pečini Lögberg, kjer so že davnega 930.leta prvič zasedali voditelji vikinških klanov ter skupaj z vsemi islandskimi priseljenci zasnovali Althing, prvi demokratični parlament te dežele. Nadaljevalo se bo naše odkrivanje svojstvene islandske pokrajine med vožnjo od jezera Thingvallavatn do jezera Laugarvatn, ki je za vse Islandce zgodovinsko pomembno jezero, saj so prvi Vikingi ravno tu leta 1000 sprejeli krščanstvo od irskih menihov. Malo naprej bomo na tem geotermalnem področju dosegli slavni Geysir, ki je s svojimi izbruhi ustvaril geografski pojem tovrstnih pojavov po vsem svetu. Ta pojav bomo najlepše doživeli ob gejziru Strokkur, ki redno izbruhne vsakih 5 -10 minut. Tukaj bomo naredili glavni dnevni odmor in se nato odpravili do mogočnih islandskih slapov Gullfoss, ki izginjajo v globine kanjona reke Hvitá in tam spoznali zgodbo mlade Sigriđur, ki se je že v svojem času ekološko borila za ohranjanje naravnih lepot in zato postala islandska narodna junakinja. Med potjo bomo videli prve geotermalno ogrevane kmetijske rastlinjake, ter izjemne prizore zelenih pašnikov z islandskimi konji, na obzorju pa bomo lahko ob lepem vremenu, videli vulkansko Heklo in Eyafjallajökull, ki je z zadnjo erupcijo  aprila 2010, naredil Islandijo še toliko bolj atraktivno. Nato bomo dosegli cesto Ring Road, ki obkroži vso Islandijo, se ustavili pri slapovih Seljalandfoss in Skogarfoss ter pod večer verjetno še ta dan zavili na plažo črnega vulkanskega peska in obrušenih vulkanskih kamnov, ki veljajo za najmočnejše žarčenje pozitivne energije na Islandiji. K slikovitosti te točke prispevajo še prelomljeni stari bazalti ter morske čeri Reynisdrangur, kar so po pravljični bajki okameneli troli, ki se niso pravočasno skrili pred jutranjimi sončnimi žarki. Dan bomo zaključili na prijetni domačiji kmečkega turizma, namestitev in večerja.

5.dan : sobota, 02.07.2016                                  
DYRHOLAEY - HEIMAEY - VESTMANNAEYJAR - DYRHOLAEY
Po zajtrku se bomo odpeljali v pristanišče Landeyjahöfn ter se s trajektom odpeljali na Vestmanske otoke, ki so vsi po vrsti vulkanskega nastanka. Pristali bomo v slikovitem pristanišču otoka Heimaey, ki je največji v skupini 16 otokov. Tu je še vedno tako, kot takrat, ko je nastajalo prvobitno zemeljsko površje, tu se še vedno iz morskega dna rojevajo novi otoki, kar se je nazadnje zgodilo 1963. leta, ko se je iz Atlantika dvignil ognjeni otok Surtsey. Vulkanskih stožcev je na otočju več, največji je Helgafell in najmlajši Eldfell, ki je doživel erupcijo 1973. leta. V pristanišču se bomo vkrcali na manjšo  ladjo in odpluli okoli največjega otoka Heimaey. Prav gotovo nas bo navdušila izjemna in divja lepota Vestmanskih otokov, enkratne geološke formacije, naravna votlina Klettshellir, ki jo je izdolbel ocean, opazovali gnezdišča ptic na robovih previsnih pečin, v morju pa morda celo uzrli kite ali vsaj delfine. Po opoldanskem odmoru in samostojnem potepanju po pristaniškem mestu, se bomo tudi zapeljali z avtobusom po  otoku Heimaey, do skrajnega južnega rta Storhöfð ter se po želji povzpeli na vulkansko pobočje Eldfellda. Nazadnje  bomo lahko stopili še do slikovite malega Skansena  z »stave kirke« in drugimi muzejskimi hišami. Ogled Vestmanskih otokov in razmišljanje o domačinih, ki tukaj, v pogosto surovi naravi, vztrajajo iz roda v rod, bo gotovo eden od viškov potovanja. Pozno popoldne vrnitev s trajektom nazaj na obalo in vožnja v naše domovanje na Dyrholaeyu, večerja in nočitev.

6.dan :  nedelja,03.07.2016                                                  
DYRHOLAEY - VIK- MÝRDALSSANDUR- KIRKJUBAEJARKLAUSTUR - SKAFTAFELL – SVARTIFOSS - JÖKULSARLON - HÖFN
Takoj po zajtrku bomo naredili manjši pohod na spektakularni klif Dyrholaey, kjer na robovih previsnih skal pogosto domujejo njorke in se od tam doživi veličasten pogled na mogočen naravni most. Sledila bo vožnja v VIK, naselje pod  Katla vulkanom, ki je najbolj južno točko Islandije in ima tudi rekord največjega števila deževnih dni celotnega otoka. Nato se bo začelo potovanje vzdolž južne islandske obale, prečkali bomo obsežno peščeno pokrajino Mýrdalssandur, ki so jo v obalnem pasu ustvarile številne ledeniške reke z akomuliacijo črnega vulkanskega peska. Najlepše področje tega sandurja je polje Eldhraun, ki ga preraščajo obsežni mahovi v debelih plasteh in ustvarjajo občutek pravljične pokrajine. Prispeli bomo v Kirkjubæjarklaustur, ki so ga že v 12.stoletju ustanovile sestre benediktinke, po katerih se imenujeta tudi paralelna slapova Systrafoss, druga  zanimivost kraja pa je bazaltni »cerkveni tlak«. Po kratkem počitku za pijačo in manjši prigrizek, bomo nadaljevali proti vznožju Vatnajökulla, ki je po Antarktiki in Grenlandiji, tretji največji ledenik sveta. Ledenik skriva pod svojim ledenim pokrovom številna ognjeniška žrela. Prispeli bomo v narodni park Skaftafell in se
podali na lahkoten sprehod po ravnem do bližnjega ledeniškega čela in morenskega jezerca. Alternativa bo malo bolj zahteven pohod do slapu Svartifoss, ki pada preko bazaltnih stebrov v podobi ogromnih kamnitih orgel. Cesta nas bo potem vodila po obrobju morske lagune, nad katero se dviguje klif Ingólfshöfđi, kjer se je 874. leta izkrcal Ingólfur Arnarson, prvi islandski naseljenec. Številna močna doživetja tega dne, bomo dopolnili še s čudovito ledeniško laguno Jökulsarlon, kjer se bomo znašli sredi plavajočih ledeniških gora in lednih plošč ter se z amfibijo popeljali med njimi. Nato bo sledila le še vožnja na področje mesta Höfn, namestitev v hotelu-guesthose in večerja.

7.dan : ponedeljek, 04.07.2016                                           
HÖFN - DJÚPIVOGUR - VZHODNI FJORDI -  LANGARFLJÓT - FJARĐARHEĐI - SEYĐISFJORĐUR -  EGILSTAĐIR       
Ta dan nas bo pot vodila po vzhodni islandski obali, ki jo obliva Norveško morje in je skoraj nenaseljena, zato bomo razgibanost reliefa, barvitost pokrajine in tišino Islandije, doživljali kot močno in nepozabno impresijo. Na morju bomo opazili otočje Papey, kjer živi velika kolonija morskih ptic, pa tudi združbe tjulnjov. Osrednji postanek bo v izrazito ribiškem kraju Djúpivogur, ki leži v soseščini gore Búlandstindur, ki je s svojo obliko piramide postala vikinška mitološka gora. Potem bomo vijugali ob vzhodnih fjordih Berufjörđur in Breiđdalsvik, nakar se bomo poslovili od morja in se začeli vzpenjati po ledeniški dolini na prelaz Breiđdalsheđi in po dolini Suđurdalur proti jezeru Langarfljót, ki je najdaljše islandsko jezero in skrivnostno domovanje islandske jezerske pošasti Lagarfljótsormurinn. Samo jezersko obrežje zarašča edini in pravi islandski gozd, ki je zato toliko večji fenomen in obvezen cilj vseh ekskurzij islandskih šolarjev. Nato se bomo dvignili na krasno planoto Fjarđarheđi ter se onstran prelaza spuščali mimo jezera Vestdalsvatn ter ob brzicah reke Fjarđara v fjord, na koncu katerega leži simpatično mestece Seyđisfjörđur, ki je zaradi svojstvene lesene arhitekture iz časov danske in norveške kolonizacije, res nekaj posebnega, danes pa ima mesto funkcijo pristanišča za plovbo na Faerske otoke, do Škotske in Norveške. Na koncu bomo spoznali Egilsstađir, edino mesto vzhodne Islandije, ter dan zaključili v prijaznem country hotelu, večerja in nočitev.

8.dan: torek, 05.07.2016                                         
EGILSTADIR - JÖKULSA Á FJÖLLUM - DETIFOSS - VITI -  NAMASKARĐ - MYVATN - DIMMUBORGIR - GODAFOSS – EYJAFJÖRDUR- AKUREYRI
Po zajtrku bomo nadaljevali z raziskovanjem lepe notranjosti  severnega področja Islandije, kjer nas bo narava marsikje spominjala na Lunino površino. Vozili se bomo mimo rečnih brzic in slapov, skozi redke zaselke do Grimsstađirja, kjer bomo zavili proti kanjonu Jökulsa á Fjöllum, katerega lahko primerjamo z ameriškim Grand Canyonom, slap Dettifoss pa z Niagaro, saj je najmogočnejši evropski slap. Med vožnjo bomo deležni pogledov na najbolj možato vulkansko goro Herđubreiđ, pod katero je Neil Armstrong s svojo astronavtsko druščino, treniral »sestop na Luno« in se učil znamenitega stavka o korakih človeštva. Potem bomo vozili po geološko razgibani pokrajini, ki so jo oblikovali ledeniki, vulkani in veter. Obhodili bomo krater Viti pri vulkanu Krafla in solfatarno polje Namaskarđ, ki je prava zakladnica geoloških pojavov. Tu bomo naredili osrednji dnevni počitek, ki ga boste lahko izkoristili še za eno kopanje v geotermalnem bazenu. Potem se bomo vrteli okrog velikega ledeniškega jezera Myvatn, ki je pravi raj za ljubitelje ptic in tudi nadležnih mušic. Ta dan bomo opravili še manjši sprehod skozi lavino polje Dimmuborgir, ki je zanimiv labirint fantazijskih vulkanskih oblik. Nato se bomo spotoma ustavili na turistični kmetiji Narfastadir, kjer nam bodo pripravili »poslovilno islandsko večerjo« izbranih dobrot iz lonca prvovrstne islandske kuhinje. Po večerji si bomo spotoma ogledali še slap Godafoss, kamor je islandski poglavar Thorgeir leta 1000 odvrgel kipce poganskih bogov in se tako odločil pokristjaniti sonarodnjake. Malo naprej nas bo cesta pripeljala do velikega fjorda Eyjafjörđur, ob katerem leži Akureyri, namestitev v hotelu-guesthouse in nočitev.

9.dan: sreda, 06.07. 2016                           
AKUREYRI - LJUBLJANA                                     
Po zajtrku se bomo zapeljali na panoramski ogled fjorda Eyafjordur do stare kmetije Laufas, etnografskega muzeja na prostem, kjer se bomo seznanili s tradicionalno rustikalno arhitekturo koncem 18.stoletja, ko so družinski klani gradili stisnjene lesene hiške v eni sami celoti, jih obdali s šoto in prekrili s travno rušo. Čeprav so Finci prepričali svet, da je Božiček doma pri njih v Rovaniemiju, nam bodo Islandci nasprotno dokazovali, da je njegov resnični dom Jolagardinn na Islandiji, kjer bomo obiskali njegovo trgovinico božičnih okraskov in darilc. Nato se bomo vrnili v Akureyri, ki sicer leži na robu polarnega kroga, vendar ima zaradi vplivov zalivskega toka, tako ugodno mikroklimatsko anomalijo, da v znamenitem mestnem botaničnem vrtu, kar pod milim nebom, uspeva vegetacija, ki je sicer značilna za Mediteran. Po ogledu botaničnega vrta, bomo stopili še v preprosto protestantsko mestno cerkev z vitraži, ki nam predstavijo ključne dogodke in  zgodovinske osebnosti Islandije. V starem delu Akureyrija, kjer so lepo ohranjene nekdanje lesene družinske hiše, bomo obiskali muzejski dom priljubljenega mladinskega pisatelja Jona Sveinssona Nonnija in v vitrinah poiskali tudi slovenske prevode njegovih knjig ter nato z ogledom muzeja mesta Akureyrija, zaključili spoznavanje svojstvene dežele Islandije, ki nima primerjave z drugimi deželami naše stare Evrope. Popoldne bomo imeli prosto v Akureyriju za oddih, pisanje poslednjih razglednic in nakupe spominkov, nato odhod na letališče in polet letala Adria Airways ob 20.40 uri ter pristanek na letališču Ljubljana, datumsko že  07.07. ob 02.35 uri.
            
CENA: 1.850 Eur              najmanj 40 oseb
 
Cena vključuje:
- direktni polet : Ljubljana - Akureyri - Ljubljana
- letališke takse in varnostne pristojbine  *35 Eur
  *točen izračun vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni
   znesek je bil veljaven na dan priprave programa v decembru 2015
- avtobusni prevozi po programu potovanja
- 8 x nočitev z zajtrkom: hotel, country hotel, guesthouse,
  kmečki turizem: dvoposteljne sobe s toaletnimi prostori,
 1x namestitev z deljenimi toaletnimi prostori
- celodnevni izlet na Vestmanske otoke
- trajekt Landeyjahöfn - Heimaey - Landeyjahöfn,
- ladijsko križarjenje okoli otoka Heymaey
- 1x poslovilna večerja na kmečkem turizmu
- slovensko vodenje z licenco GZS, predviden Franc Pisanec
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                                                 15 Eur
- vstopnine v muzeje                                                                   cca 30 Eur
  Saga, Árbaer, Nonnihus,  Glaumbaer
- enoposteljna soba /število teh sob je zelo omejeno                      380 Eur
- 6 x večerje                                                                                     270 Eur
Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                               92 Eur
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
  (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini/    
  (individualno/družinsko)

Fakultativne aktivnosti
- ladijska vožnja po ledeniški  laguni Jökulsarlon                         28 Eur
- ribiški muzej, degustacija slanikov in predstavitev
  »herring show« v Siglufjordurju                                                30 Eur
- kopanja v geotermalnih bazenih / po želji
  Opomba : navajamo cene 2015, možno je, da bodo cene  fakultativnih aktivnosti
  2016 nekoliko višje


CENA za 6 x VEČERJA                                                             270 Eur                          __________________________
Cene hrane in vseh drugih storitev, so na Islandiji precej visoke, zlasti sedaj, ko so izšli iz krize in se je njihova islandska krona ponovno okrepila oziroma so večino cenikov za turistične storitve objavili kar zaokrožene v evrih. Iz prakse dosedanjih potovanj vam priporočamo, da potrdite šest obrokov organizirane prehrane v hotelih ali restavracijah oziroma na kmečkih turizmih, ker v krajih izven Reykjavika in Akureyrija, ne boste imeli dobrih in cenejših možnosti, ponekod pa sploh nobenih. Postrežene ali samopostrežne večerje treh hodov, bodo dobre in tudi zelo dobrodošle Večina hotelov sedaj že tudi pogojujejo obvezni polpenzion in ne potrdijo le nočitev z zajtrkom in smo obvezni vzeti polpenzion. Če kdo izrecno ne bi želel naročiti predlaganih obrokov hrane, zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov, se bomo poskušali dogovorili za izjemo. Vsem prijavljenim potnikom bomo pred potovanjem poslali vprašalnik glede prehrane, kjer boste lahko tudi napisali, če mogoče ne jeste določene vrste hrane kot so na pr. ribe, jagnjetina ali perutnina oziroma, če ste vegetarijanec/-ka.


ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest /kar je vsako leto običajno že januarja/ oziroma do 30.03.2016, ko moramo potrditi točno število sedežev na letalu Ljubljana-Akureyri-Ljubljana. Kasnejše prijave bodo možne le na vprašanje o morebitni sprostitvi kapacitet na letalu in v hotelih.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

POTOVALNI DOKUMENT je osebna izkaznica ali potni list.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
-akontacija ob prijavi : 300 Eur
-ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN:  v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, se opravi pri plačilu zadnjega obroka  poračun, glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.865 Eur / nad 35 oseb
1.890 Eur / nad 30 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden pri največji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.
V primeru večje spremembe tečajnega razmerja /na dan izdelave aranžmaja 1 Eur = 140 Isk/, si pridržujemo pravico do korekcije cene novemu menjalnemu razmerju.

Ocena potovalnega napora: naše potovanje po Islandiji nikakor ni treking, se pa bomo veliko gibali v naravi in se pogosto ustavljali z avtobusom zaradi fotografiranja naravnih lepot in krajših sprehodov. Nekajkrat /5x/ bomo imeli tudi manjši pohod v trajanju od pol ure do največ ure in pol, kar običajno z velikim zadovoljstvom zmorejo tudi tisti, ki hodijo malo težje.  Problem lahko imajo le potniki, ki so skoraj brez vsake kondicije hoje. Vsak takšen pohod se bo zaključili z vrnitvijo na izhodišče, zato nas bodo lahko tisti, ki ne bi želeli ali mogli z nami, počakali in si med tem sami naredili krajši sprehod po lastni meri, kajti prelepa narava bo vedno in povsod okrog nas.

Opomba: Nekatere izvedbe v programu, zlasti ladijske vožnje, so odvisne od vremenskih razmer, ki morajo zagotavljati varnost, v nasprotnem primeru jih ima izvajalec pravico odpovedati. Navedene ure čarter poleta Ljubljana – Akureyri – Ljubljana so le informativne narave, točen čas jutranjega poleta iz Ljubljane in večernega v povratku iz Akureyrija, bo objavljen 1 mesec pred potovanjem.
 
Organizator potovanja in avtor programa:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4220 Škofja Loka
Tel: 04 / 50 62 500
e-pošta: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI poslovanja so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v naši poslovalnici ter objavljeni v katalogu in na naši spletni strani.

 
 
 

Cena: od 1.850,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.