04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Sicilija - skoraj zagotovljeno

 
  • let iz Benetk
  • od 795,00 €
  • 04.04.-09.04.2018(6 dni) / Letalo
  • Prijava do 02.03.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
04/04/2018 795,00 € 825,00 € 860,00 € 890,00 €

1. dan: sreda, 04.04.2018  
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA -  BENETKE  - PALERMO
Zjutraj odhod skupine iz Škofje Loke, vstopi potnikov v Ljubljani in nadaljevanje na beneško letališče, ob 12.55 uri direkten polet na letališče Palermo s pristankom ob 14.35  uri. Sledil bo ogled Palerma, dinamične sicilijanske prestolnice, ki je polna arhitekturnih in drugih zanimivosti, ki so nanizane na glavni ulici Via Vittorio Emanuele, kjer se nahaja mestni park Garibaldi, palača in fontana Pretoria, trg Quattro Canti in bližnji Teatro Massimo, pa palermska katedrala in palača normanskih kraljev s palatinsko kapelo in seveda, tudi kapucinski samostan, kamor bomo vstopili zaradi ogleda na stotine posušenih mumij v katakombah. Namestitev v hotelu v Palermu in večerja.

2.dan: četrtek, 05.04.2018
PALERMO -  MONREALE - CEFALÙ - VALLE DEI TEMPLI - AGRIGENTO
Zjutraj bomo po zajtrku zapustili Palermo in se odpeljali v Monreale, da si bomo ogledali najpomembnejšo sicilijansko katedralo, ki je res vsa polna umetnin in  blesti v prvovrstnih normanskih mozaikih, zato je pogosto prizorišče prestižnih porok, krstov in pogrebov ter drugih svečanih družinskih dogodkov razvpitih sicilijanskih klanov. Sledila bo vožnja na severno obalo Sicilije, kjer nas bo ob Tirenskem morju zanimalo izjemno slikovito mesto Cefalù. Po mestu ozkih ulic se bomo sprehodili do katedrale in do nekdanjega normanskega dvora, med drobnimi zanimivostmi pa bomo poiskali tudi staro mestno pralnico perila in ribiški pristan, v katerem se prav lepo zrcalijo fasade tradicionalno ribiškega mesteca. Nato bomo prečkali osrčje otoka in se zapeljali proti Agrigentu na južno obalo Sicilije ter se tam sprehodili skozi arheološki park Valle dei Templi, ki velja za veliko znamenitost v Unescovem seznamu evropskih kulturnih zakladov. Templji imajo impozantno lego na platoju visoko nad morjem, ki so ga izbrali stari Grki pod vodstvom Terona že v 6.stoletju pred Kristusom, da so tam pozidali najbogatejšo kolonialno mesto antične Magne Graecije. Kasneje se je stari Agrigento znašel v središču vojnih spopadov med Kartažani in Rimljani, ki so mu nato kot zmagovalci zavladali za dolga stoletja. Mogočna grška svetišča so kasneje postali štirje rimski templji Herkula, Junone, Jupitra ter Concordija, zato bo sprehod po tem svetem kraju za nas veliko doživetje antičnega časa Sicilije. Večerja in hotelska namestitev v Agrigentu.                                  

3.dan: petek, 06.04.2018
AGRIGENTO -  PIAZZA ARMERINA - SIRACUSA
Po zajtrku se bomo zapeljali v notranjost Sicilije do mesta Piazza Armerina, kjer si bomo ogledali Villo Romana del Casale, ki je služila aristokratskemu preživljanju prostega časa rimskih senatorjev sredi opojne Sicilije. Talni in stenski mozaiki so višek te umestnosti s cvetličnimi in živalskimi motivi, s prizori lova in cirkuških dirk z bojnimi vozovi, z mitološkimi prikazi, pa motiv dvojice ljubimcev in mladih deklet v bikinkah pri športnih igrah. Sledila bo vožnja skozi pokrajino neskončnih valovitih žitnih polj  ter nasadov limon in pomaranč do obale Jonskega morja v starodavno Siracuso, kjer bomo spoznali arheološke zaklade  Arhimedovih časov, ko je Siracusa postala največje središče stare grške civilizacije. Odšli bomo v park Paradiso, pogledali templje davnih dni, stari grški in rimski teater, skrivnostno votlino grških ujetnikov ter znamenito Dionizijevo uho v Latomijah. Sledil bo oglede cerkve Madone della Lacrime, ki je največje romarsko svetišče na Siciliji, na kar se bomo odpravili na sprehod po starem mestnem središču s slikovito lego na polotoku Ortigia. Odkrivali bomo bogastvo baročnih cerkva in čar ozkih ulic ter prijetnih trgov z bahavimi fasadami palač uglednih meščanskih družin. Oglede mesta bomo zaključili pri priljubljeni Fontani Arethusa, ki jo krasi edino rastišče papirusa v Evropi in je posvečena najlepši mitološki ljubezenski zgodbi antičnih časov. Po večerni promenadi odhod v hotel, namestitev ter večerja.                     

4.dan: sobota, 07.04.2018                                
SIRACUSA - CATANIA - NICOLOSI - ETNA – ZAFERANA - TAORMINA-CASTELMOLA
Po zajtrku se bomo odpeljali v Catanio, ki je pogosto izginjala v jezikih lave z Etne in se kot mesto vedno obnavljala. Zapeljali se bomo pred katedralo sv. Agate na Piazza Duomo, kjer bomo videli zanimivo Slonovo fontano, v sami katedrali pa je med številnimi grobnicami tudi grobnica slavnega domačina Vincenza Bellinija, skladatelja  slovite  opere Norma. Obiskali bomo tudi veliko zanimivost Catanie, kar je nedvomno La Pescheria, ribarnica in živilska tržnica, ki ponuja najbolj slikovite in značilno sicilijansko hrupne prizore tradicionalnega pouličnega trgovanja, kakor ga ne doživimo nikjer drugje. Sredi dneva se bomo odpeljali na Etno, delujoči vulkan sredi Mediterana, ki je zaradi svoje višine 3.340 metrov, tudi imenitno zimsko smučišče. Dvignili se bomo do vasi Nicolosi, ki jo je zalila lava zadnjih erupcij, nato pa se bomo z vzpenjačo povzpeli na višino 2.500 metrov, od koder bomo lahko nadaljevali s terenskimi avtomobili še višje pod rob vulkanskega žrela, če nam bo vulkanska gora vremensko oziroma z mirovanjem to dopuščala. Potem bomo, mimo kraterja Silvester, zapuščali Etno proti vasi Zaferana, kjer nas bo ponovno objela bujna mediteranska vegetacija ter obsežni nasadi pomaranč in limon.  Vrnili se bomo na obalno cesto Jonskega morja ter se zapeljali skozi turistično mesto Gardini Naxos ter naprej proti Taormini, ki se je razvila na strmem pobočju nad morjem in pod akropolskim mestecem Castelmola, ki ima zares vrtoglavo lego, zato se je mesta prijel vzdevek »balkon Taormine. Z razgledne terase pred barom San Giorgio, se odpira zares veličasten razgled na Taormino ter preko Jonskega morja na kalabrijsko obalo sosednjega Apeninskega polotoka. Hotelska namestitev za dva dni ter večerja.

5.dan: nedelja, 08.04.2018                                   
TAORMINA-CASTELMOLA
Glavni dogodek tega dne bo posvečen Taormini, ki se je začela razvijati koncem 19. stoletja v mondeno letovišče, ko so jo začeli oblegati cesarji in kralji evropskih dvorov ter člani bogatih nemških družin Rothschild in Krupp, pesnik Goethe, slikar Gelden in zlasti fotograf von Glöden, ki je s svojimi fotografijami domačinov, mesta ter agrarne okolice, ustvaril mit Taormine. V mesto bomo vstopili skozi stara mestna vrata Porta Messina, da bomo odšli do točke, ki nudi najlepši možni prizor na Siciliji, kar je gotovo ambient Teatra Greco, s pogledom po rdečih strehah Taormine sredi bujnega zelenja in cvetja, na širno modrino morja in pogosto zasneženo Etno v ozadju. Taormina je res mesto s šarmom in z mnogimi lepimi kotički, ki so polni kavarnic, slaščičarn in trgovin s tradicionalnimi spominki Sicilije,  zato si bomo vzeli prosti čas za sprehod po glavni promenadni ulici Corso Umberto ter po malih trgih in zavitih ulicah, ki jih povezujejo kamnita stopnišča. Ob koncu dneva se bomo vrnili v hotel, večerja.

6.dan: ponedeljek, 09.04.2018
TAORMINA - ALCANTARA - CATANIA – LJUBLJANA
Po bolj poznem zajtrku, bomo dopoldne še preživeli na turističnem področju Taormina - Castelmola in se nato zapeljali na izlet v vznožje Etne v sotesko Alcantaro, ki jo je reka vrezala v jezik lave. Sprehodili se bomo po razgledni poti s krasnimi pogledi na samo Alcantaro in ustje kanjona, ter spoznavali tudi bujno mediteransko vegetacijo, saj je področje zaščiteno kot naravni botanični vrt. Sledila bo vožnja vzdolž obale Jonskega morja v kraj Misterbianco v okolici Catanie, kjer nas bo sprejel lastnik velike kmetije in nam predstavil dela v svojem oljčnem nasadu, v drevesnici mandeljnov in hrušk ter v vinogradu, v njegovem nasadu agrumov, pa bom lahko kar sami z dreves nabirali na sicilijanskem soncu dozorelih pomaranč in limon. Na kmetiji pridelajo še vrsto drugih dobrot, ki nam jih bodo ponudili v bogato degustacijo kot nekakšno popoldansko in poslovilno kosilo ob zaključku potovanja po sončni Siciliji. Odhod na letališče Catania - Fontanarossa, polet ob 19.30 uri, pristanek na beneškem letališču Marco Polo ob 21.20 uri, avtobusni prevoz v Ljubljano in Škofjo Loko.

Opomba: VZPON NA ETNO z gondolo in s terenskimi vozili bo realiziran, če bodo vremenske razmere v času potovanja ustrezne in varne, o tem odloča družba Funivia dell'Etna.

CENA: 795 Eur                                      najmanj 40 oseb

Cena vključuje:
- letalski prevoz Benetke
- Palermo / Catania  - Benetke
- vključene letališke takse ter varnostne pristojbine v   predvidenem znesku *65 Eur  
* točen znesek vseh letaliških taks bo znan približno 10 dni pred odhodom, v programu je naveden znesek, veljaven na dan priprave programa
- avtobusni prevoz na Siciliji po programu potovanja, cestne takse, parkiranja, stroški voznika
- 5 x polpenzion, hoteli 3*/4*, dvoposteljne sobe
- degustacij-kosilo na kmečkem turizmu
- slovensko vodenje, licenca GZS
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV  

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                                                                                    15 Eur
- enoposteljna soba skupaj                                                                                                110 Eur 
- avtobusni transfer letališče Benetke /cena kasneje glede na število potnikov /
- Etna fakultativno :   vzpenjača, terenski avto in lokalni vodnik                                    cca 65 Eur
- predvidene vstopnine                                                                                                  cca 55 Eur * 
*Dolina templjev v Agrigentu, Villa Romana del Casale,    Arheol. park Siracusa, soteska Alcantara, Teatro Greco v Taormini,    katedrala Monrealae, katakombe Palermo  
- obvezen najem slušalkic v katedralah                                                                            cca 3 Eur 

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                                                                46 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpoved. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do zaključka razpisa 02.03.2018. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
825 Eur / nad 35 oseb
860 Eur / nad 30 oseb
890 Eur / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4220 Škofja Loka
tel:04/ 50 62 500 fax: 04/ 50 6 515
e-pošta : pisanec@pisanec.si
splet: www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 795,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.