04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Sankt Peterburg in Moskva - zagotovljeno

 
  • od 1.380,00 €
  • 15.05.-20.05.2018 (6 dni) / Letalo
  • Prijava do 26.03.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB
15/05/2018 1.380,00 € 1.410,00 € 1.440,00 € 1.470,00 € 1.520,00 € 1.560,00 €

1.dan: torek, 15.05.2018
LJUBLJANA –SANKT PETERBURG
Zbor vseh potnikov na brniškem letališču ob 05.45 uri od koder bomo ob 07.05 uri poleteli proti Frankfurtu in od tam nadaljevali proti SANKT PETERBURGU. Tam nas bo pričakala lokalna ruska vodnica, ki nam bo predstavila svoje mesto. Med vožnjo proti centru po Moskovskem prospektu, bomo spotoma videli monumentalni spomenik legendarne obrambe Leningrada v času Hitlerjeve 900 dnevne blokade herojskega mesta. S krožno avtobusno vožnjo se bo pričelo ogledovanje mesta z romantično lego ob izlivu Neve v Finski zaliv baltskega morja. Pripeljali se bomo do parka na nabrežju Neve, kjer se nahaja priljubljen spomenik carja Petra Velikega, ob katerem se obvezno fotografirajo vsi ruski mladoporočenci. Na robu tega parka bomo vstopili v cerkev Isaakievskij sabor, ki predstavlja arhitekturni vrhunec Petrograda, saj nas bo ta prestižna zgradba prevzela zaradi veličastnih dimenzij ter zaradi svoje lepote in dragocenih materialov, med katerimi je veliko zelenega malahita in bleščeče pozlate, kar jo uvršča med najlepše pravoslavne cerkve sveta. Proti večeru se bomo odpeljali v hotel, namestitev in večerja.

2.dan:sreda,16.05.2018
SANKT PETERBURG
Po zajtrku se bomo odpeljali na krožno vožnjo po Sankt Peterburgu, da bomo doživeli prostranosti mesta in najbolj znane mestne četrti. Najprej se bomo zapeljali preko Neve na Vasilevskij otok, v mestno četrt Petrogradskaya, ki jo je zasnoval car Peter Veliki 1703. leta kot temelj svoje nove prestolnice. Vstopili bomo v kompleks Petro-Pavlovske trdnjave in v cerkev sv. Petra, ki je z vsem marmorjem in fresko poslikavo bila dovolj veličastna za mavzolej ruske dinastije Romanov. V tem mavzoleju bo gotovo največjo pozornost vzbujala grobnica samega carja Petra Velikega. Nato se bomo odpeljali malo naprej do zasidrane križarke Aurore, ki je zgodovinskega 1917. leta s topovskimi streli na Zimski dvorec naznanila začetek velike komunistične ere, ki je tako usodno zaznamovala celo 20.stoletje. Nato se bomo vkrcali na ladjo in prečkali številne mostove morskih kanalov ter rek Fontanke, Mojke, Nevke in Neve. S te perspektive se nam bodo odpirali čudoviti prizori carskega mesta, ki je na svojstven način očarljivo in tako izrazito »rusko« mesto. Prepričali se bomo, da je zaradi takšne lege med vsemi temi vodami, mesto upravičeno dobilo vzdevek Benetke ob Baltiku. Popoldan bomo začeli z ogledi na znamenitem trgu Dvorna ploščad pred Zimskim dvorcem, kjer se je skozi stoletja odvijalo toliko prelomnih dogodkov ruske zgodovine in kjer so se vedno zgrinjale ruske množice v dramatičnih in revolucionarnih dneh. Vstopili bomo v sijajne prostore Zimskega dvorca, ki je vrhunska kreacija slavnega arhitekta Rastrellija, ki je gradil po zamislih carice Katarine Velike. Prevzela nas bo lepota dvornih soban ter elegantnih stopnišč in na koncu še galerijska zbirke likovnih umetnin Ermitaža, kjer najdemo platna Rafaela, da Vincija, Rembrandta, Rubensa, pa tudi Matissa, Picasa in mnogih drugih. Po zelo bogatih ogledih tega dne, se bomo odpeljali v hotel na večerjo in nočitev.

3.dan: četrtek, 17.05.2018
SANKT PETERBURG - CARSKOJE SELO - KATARININBURG - PAVLOVSK – PETERHOF – SANKT PETERBURG
Zjutraj se bomo po zajtrku zapeljali na izlet v podeželsko Carskoje Selo ali Puškin, kakor so Rusi poimenovali ta kraj po Aleksandru Puškinu, ki se je sem priselil s svojo nevesto Natalijo, ter v svojo malo hiško pogosto vabil  prijatelja Nikolaja Gogolja. Staro ime tega mesteca sredi ruske tajge, je izbrala carica Elizabeta, da je tam zgradila prestižno palačo Katerinenburg in jo tako poimenovala v spomin na svojo ljubljeno in uspešno mamo, carico Katarino Veliko. Ogledali si bomo sijajna stopnišča, dvorane in salone, vključno z Jantarjevo sobo, kar predstavlja višek doživetja te prestižne palače. Izlet bomo nadaljevali še malo naprej v Pavlovsk, kjer sta Pavel in Marija Fjodorovna zgradila svojo rezidenčno palačo in vrtove, česar pa nista v celoti zaključila, zaradi usodne ruske vojne z Napoleonom. Vožnjo bomo nadaljevali do dvorca Peterhof, kjer si je car Peter Veliki zgradil bahavo letno rezidenco in jo obdal z drevesnimi nasadi in s cvetočimi vrtovi ter predvsem s pozlačenimi  baročnimi fontanami, kakršnih ne premore niti francoski Versailles. Sam Petrodvorec ali Peterhof je bil v II. svetovni vojni zaradi bombandiranja popolnoma uničen, vendar ga je dal Putin, v času svojega županovanja, pozidati na novo, kljub temu pa je atraktivnost Peterhofa ostala v zunanjem razkošju znamenitih fontan in parka, kar si bomo mi ogledali. Vrnitev v Sankt Peterburg, večerja in nočitev.

4.dan: petek, 18.05.2018
SANKT PETERBURG - MOSKVA
Po zajtrku bomo spoznali srce Sankt Peterburga, ki ga predstavlja Nevski prospekt, ki je s svojo dolžino štirih kilometrov najbolj velikopotezno grajena petrograjska avenija, ob kateri se nahaja tudi priljubljeni park s cerkvijo Kazanskij sabor in spomenik carici Katarini Veliki. Prispeli bomo na pokopališče Tikhvin pri samostanu Aleksandra Nevskega, da se bomo sprehodili med grobovi z umetniškimi nagrobniki velikanov ruske umetnosti in znanosti, kot so Mihail Glinka, Ivan Krilov, Pjotr Ilijič Čajkovski, Modest Musorsky, Nikola Rimsky Korsakov, Fjodor Dostojevski, Mihail Lomonosov, Andrej Zaharov in še mnogi drugi. Sledil bo ogled razvpitega Jusupovega dvorca, zgrajenega za aristokratsko rodbino Jusupovih, ki si je dala notranjost urediti v mavrskem arhitekturnem stilu z dekorativnimi mozaiki, zato je med petrograjskimi palačami res nekaj posebnega. Palača se je tudi zapisala v rusko zgodovino po dramatičnem dogodku v decembru 1916, ko je v teh prostorih princ Felix Jusupov umoril kontraverznega meniha in razbojnika Grigorija Rasputina, ki pa je bil v očeh carice Aleksandrovne pravi »svetnik izmučene Rusije«. Nazadnje si bomo ogledali še hram Spasa na krovi, ki je velika mojstrovina značilne ruske sakralne arhitekture pozlačenih čebulastih kupol. Cerkev je bila zgrajena 1883. leta, v spomin na prelito kri, v atentatu umorjenega carja Aleksandra II. Odpeljali se bomo na železniško postajo, od koder bomo s hitrim vlakom odpotovali v Moskvo. Prevoz v hotel, večerja in prenočevanje.

5.dan: sobota, 19.05.2018
MOSKVA
Po zajtrku se bomo s krožno vožnjo prebijali skozi moskovski promet in začeli spoznavati znamenitosti, med katerimi so Teatralnaya ploščad z Bolšoj teatrom,  razvpita stavba Lubjanka z nekdanjim sedežem KGB, četrt Kitay Gorod ter tudi univerza Lomonosov s 36 nadstropji, ki jo je Stalin dokončal 1953. leta in je postala z vzdevkom »Stalinova torta« sinonim za sovjetske arhitekturne dosežke proti ameriškim nebotičnikom. Nato se bomo odpravili v Kremelj, ki nas bo prevzel s svojim obzidjem in visokimi stolpi ter z mogočnostjo nekdanje moskovske vojaške trdnjave. Kremelj je kasneje postal center politične moči ruskih carjev, generalnih sekretarjev ZSSR in sedanjih ruskih političnih veljakov. Znotraj obzidja bomo  videli nekdanjo kongresno palačo komunistične partije, prevzel pa nas ogled kremeljskih cerkva z zlatimi čebulastimi kupolami, saj je bil Kremelj tudi sedež patriarha ruske pravoslavne cerkve. V Kremlju bomo videli še vrsto drugih zanimivosti, od 40 tonskega carjevega kanona, do počenega zvona carja Borisa Godunova, kar je največji zvon na svetu. Potem bomo sredi dneva doživeli prostranstvo Krasnaje ploščadi ali Rdečega trga, ki je v seznamu najbolj atraktivnih velemestnih trgov svetovnih prestolnic, iz preteklosti pa se ga ves svet spominja kot prizorišče velikih prvomajskih vojaških parad Rdeče armade. Na Rdečem trgu bomo videli slikovito cerkev Vasilija blaženega, Kazansko katedralo, palačo moskovskega muzeja in staro veleblagovnico Gum, ki je bila v času socializma pojem ruskih potrošniških želja, pri obzidju pa sloviti Leninov mavzolej. Dan bomo zaključili na najbolj priljubljeni, stari moskovski ulici Arbat, kjer je vedno velik vrvež, tako Moskovčanov, kakor turistov, ki se vrtijo okrog trgovin s spominki, antikvariatov, butikov, posedajo po kavarnah, restavracijah in barih za osvežitev in oddih. Zvečer odhod v hotel, večerja in nočitev.

6.dan: nedelja, 20.05.2018
MOSKVA – LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljali k nabrežju reke Moskve do Hrama Hrista Spasitelja, največje pravoslavne cerkve na svetu. Prvotno cerkev je dal car Aleksander I. graditi leta 1812 kot zahvalo zaradi ruske zmage nad Napoleonom, vendar jo je Stalin ukazal razstreliti, sedanja Rusija pa jo je vrnila pravoslavnim vernikom  kot natančno rekonstrukcijo. Sledilo bo srečanje z rusko likovno umetnostjo, saj se bomo odpeljali na ogled svetovno znamenite Tretjakovske galerije, ki jo je 1892. leta zasnoval kot privatno zbirko bogat ruski trgovec in tekstilni  manufakturist Pavel Tretjakov z namenom, da bi postala izložba ruske umetnosti, od najstarejših časov, do današnje moderne dobe. Občudovali bomo ikone in platna tako velikih likovnih umetnikov, kot so Rubljov, Višnjakov, Nikitin, Antropov, Levitskij, Tropinin, Repin in ostali. V popoldanskem času bomo naredili še turo znamenite moskovske podzemne železnice, ki je nastala po Stalinovem planu urbanistične in prometne preureditve Moskve. Metro deluje še vedno odlično, med najlepše postaje pa prav gotovo sodijo Beloruskaja, Kijevskaja, Komsomolskaja in Majakovskaja. Za zaključek našega potovanja se bomo odpeljali v čudoviti park Kolomensko, ki je pod Unescovo zaščito. Kolomensko je bilo od 16. stoletja naprej zelo priljubljeno pri ruskih carjih, zato so tu postavljali razne cerkve. Tukaj je stala tudi čudovita lesena palača carja Alekseja I., očeta Petra Velikega, katero pa je dala Katarina Velika podreti, zato je na ogled le njena čudovita rekonstrukcija. Obiskali bomo še izredno lepo ohranjeno leseno hišo, v kateri je nekaj časa bival car Peter Veliki. Sledila bo le še vožnja na letališče in ob 21.55 uri direkten polet proti brniškemu letališču, kjer bomo pristali ob 23.55 uri.
Opomba: 12.3. smo prejeli  obvestilo Adrie Airways, da se je urnik njihovih poletov iz Moskve v Ljubljano spremenil. Po novem bo polet 20.5.2018  ob 16.25 uri, s pristankom ob 18.25 uri na brniškem letališču. Zaradi spremenjenega poleta zadnji dan žal ne moremo realizirati izleta in ogleda v Kolomensko, zato se cena potovanja zniža za 25 Eur na osebo (strošek vključuje izlet in vstopnino).

Vrstni red ogledov se lahko spremeni po dnevih in urah zaradi prilagajanja odpiralnemu času muzejev in galerij ali zaradi morebitnih prometnih in drugih ovir na licu mesta.

CENA: 1.380 Eur                                                            najmanj 40 oseb

Cena vključuje:
- letalske polete: Ljubljana - Sankt Peterburg, Moskva - Ljubljana
- LT, varnostne pristojbine, dodatek za gorivo *149 Eur
* v programu je naveden informativni znesek, veljaven na dan priprave programa, točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom
- 5 x polpenzion v hotelu 3* / 4*, dvoposteljne sobe
- ruska vstopno - izstopna dovolilnica
- hitri vlak Sankt Peterburg - Moskva
- avtobusni prevozi po programu v Rusiji
- avtobusni izlet v Puškin in Peterhof
- ladijska vožnja po Nevi in kanalih St.Peterbuga
- vodenje ruskega lokalnega vodnika v hrv./srb. jeziku
- slovenski spremljevalec/vodnik, licenca GZS
- osnovno nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                                                                  15 Eur
- enoposteljna soba                                                                                          145 Eur
- 13 x vstopnine za oglede po programu                                                          179 Eur
- ruski vizum                                                                                                       85 Eur
- napitnine ruskim lokalnim vodnikom in voznikom

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                                                 69 Eur
*premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/družinsko): 87 Eur

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do zaključka razpisa 26.03.2018. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 250 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.410 Eur / nad 35 oseb
1.440 Eur / nad 30 oseb
1.470 Eur / nad 25 oseb
1.520 Eur / nad 20 oseb
1.560 Eur / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

RUSKI VIZUM je za slovenske državljane potreben. Dober mesec pred potovanjem bo potrebno oddati:
- elektronsko vlogo za pridobitev vize (lahko vam jo izpolnimo mi)
- potni list (ki ima veljavnost še najmanj 6 mesecev po preteku vizuma ter 2 prazni zaporedni strani)
- 1 barvno sliko dimenzije 3,5 x 4,5 cm, s svetlim ozadjem
- kopijo police zdravstvenega zavarovanja za Rusijo (ali svet), za celotni čas potovanja (kritje na eni polici mora biti v višini 30.000 Eur ali več).
Povabilno pismo iz Rusije bomo uredili mi.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska ulica 2, 4221 ŠKOFJA LOKA
tel : 04 50 62 500
fax: 04 50 52 515
e-pošta : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 1.380,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.