04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Provansa - skoraj zagotovljeno

 
  • od 680,00 €
  • 26.06.-01.07.2018 (6 dni) / Avtobus
  • Prijava do 05.05.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
26/06/2018 680,00 € 705,00 € 735,00 € 770,00 €

1.dan: torek, 26.06.2018
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - NICA – CANNES
Odhod skupine iz Škofje Loke ob 05.00 uri, iz Ljubljane ob 05.30 uri in nadaljevanje čez Fernetiče ter tranzitna vožnja po avtocestah z vmesnimi postanki za oddih na relaciji Padova, Cremona, Savona, Nica in Cannes, kjer bomo zaključili dan v okolici tega filmsko slavnega mesta na Azurni obali. Po hotelski namestitev in večerji, bo sledil še sproščujoč večerni sprehod od Festivalne dvorane do parka filmskih zvezd in vzdolž bleščeče promenade La Croisette.

2.dan: sreda, 27.06.2018
CANNES - CAMARGUE - STE. MARIES DE LA MER - AIGUES MORTES - ARLES
Po zajtrku se bomo popeljali mimo mest Aix in Salon de Provence v slikovito delto reke Rhône in se znašli v objemu lagune Camarge, ki je prvovrstni rezervat narave s pašniki in s šopi visoke trave, z belimi kamarškimi konji in črnimi biki, ki se pasejo pod nadzorom gardianov, pastirjev na konjih. Na koncu lagune bomo pristali v obmorskem mestecu, ki zaživi pred nami s svojo belino kot lep prizor iz filmske scene. Mesto se imenuje Ste. Maries-de-la-Mer in je znano kot romarski kraj z legendo čudežnega prihoda Marije Jakobove in Marije Salome v druščini temnopolte služabnice Sare, katera je postala zavetnica provansalskih Ciganov, ki imajo zato tukaj svoj vsakoletni veliki shod. Ogledali si bomo zanimivosti kraja od peščene obale do romarske cerkve, brkljali po številnih spominkih in si vzeli čas za priložnostni prigrizek. Ker pa je laguna predvsem rezervat rjave čaplje in rožnatih plamencev ter drugih ptic, nam nudi doživetje neverjetnih prizorov prvobitne evropske narave. Vkrcali se bomo na ladjo in se popeljali na izlet po sami laguni in po rečnem toku Petit Rhône. Po zaključku vožnje po laguni, se bomo odpravili na krajši ogled srednjeveškega mesta Aigues Mortes, ki se s svojo slavno  zgodovino iz križarskih časov, skriva za mogočnim srednjeveškim obzidjem in stražnimi stolpi. Pozno popoldne se bomo odpeljali v Arles, ki je ohranil svojo rimsko areno, ki je sedaj prizorišče ognjevitih bikoborb. Stari Arles s svojimi prebivalci, je navdihnil številne umetnike, saj poznamo Daudetove zgodbe in Bizetovo opero o ognjevitih Arležankah, Picasso je tu risal prizore z bikoborb, v znamenito Rumeno hišo sta se naselila Gouguin in Van Gogh, ki je prav tu ustvaril vrsto slik in med njimi tudi slavno kavarno Caffe du Nuit ter sliko mostu Pont De Langlois, ki si ga bomo tudi ogledali. Po sprehodu od arene in mimo rimskega teatra do mestnega središča s trgom Place du Forum, se bomo odpeljali v hotel v Arlesu, namestitev in večerja.

3.dan: četrtek, 28.06.2018
ARLES - FONTVIELLE - LES BAUX DE PROVENCE - GLANUM - ST.REMY DE PROVENCE - TARASCON - PONT DU GARD - CHÂTEAUNEUF DU PAPE - AVIGNON
Po zajtrku se bomo odpravili v kraje, kjer doživimo duh prave Provanse, saj bomo obiskali očarljivo hribovje Chaîne des Allpiles in si v kraju Fontvielle najprej ogledali stari mlin, ki je postal »literarni junak« iz Daudetovega romana Pisma iz mojega mlina, potem bomo prevozili čudovito pokrajino oljk in vinske trte do zgodovinskega kraja Les Baux de Provence, ki leži na vrhu razglednega platoja in deluje z ruševinami mogočne trdnjave kot provansalski Pompeji. Nato se bomo ustavili pri ostankih nekoč velikega in pomembnega mesta Glanum, ki so ga ustvarjali Feničani, Grki in Rimljani. Ogledali si bomo izredno dobro ohranjen slavolok in kenotaf v obliki mavzoleja, posvečen Avgustovima nečakoma Gaiusu in Luciusu, ki sta zelo mlada umrla kor rimska bojevnika. Sledilo bo mesto St. Remy de Provence, ki leži sredi mediteransko dišečih polj, znan pa je tudi kot rojstni kraj Nostradamusa in tudi kot kraj, kjer je Van Gough v umobolnici ustvaril 150 slik, med njimi Zvezdno noč, Sejalca in Irise, prav tu pa si je tudi odrezal uho po prepiru z Gogainom. V nadaljevanju se bomo spotoma ustavili v majhnem mestecu Tarascon, ki ponuja na zunanji ogled mogočno podobo starodavne trdnjave, ki je nekoč bila poleg  Bastilje, druga najbolj slavna ječa Francije. Če bo odprta mestna cerkev, bomo v njej poiskali romarski grob sv. Marte ter potem nadaljevali skozi staro srednjeveško sejemsko mesto Beaucaire proti  impozantnemu mostu Pont du Gard, ki je spoštovanja vredna gradnja iz časov rimske antike. Sledila bo panoramska vožnja skozi nekdanje papeške vinograde do mesta vinskih kleti Châteauneuf  du Papa. Potem se bomo zapeljali v sotočju rek Durance in Rhône v mesto Avignon, ki leži ob slavnem starem mostu Saint Benezet ter se sprehodili po mestnem središču do Papeške palače, v kateri je v 14. stoletju kar sedem papežev vladalo krščanskemu svetu. Hotel in večerja  v Avignonu.

4.dan: petek, 29.06.2018
AVIGNON - FONTAINE DE VAUCLUSE - SENNANQUE-   GORDES - ROUSSILLION - VALENSOLE - AIX
Po zajtrku bomo zapeljali v čudoviti svet doline Lubéron ter si v kraju Fontaine de Vaucluse ogledali silovit kraški izvir reke Sorgua, ki je s svojo lepoto privabil k naselitvi tudi pesnika Petrarca, ki je prav tukaj ustvaril najlepše ljubezenske verze svoji večni muzi Lauri de Noves. Nato bomo zavili v idilično kraško dolino, do cistercijanskega samostana Sennanque, ki leži sredi sivkinih polj in kjer menihi še vedno delajo zdravilni rumeni napoj iz dišečih provansalskih cvetlic in zelišč. Potem bomo v strmem pobočju zagledali akropolsko mesto Gordes, ki je eno najbolj slikovitih mest doline Luberon in slovi po številnih živilskih in obrtnih sejmih. Naslednji postanek bo v enkratnem mestecu Roussillion, ki je poznan po izkopih žareče zemlje vseh odtenkov oker barve in prav ta barvitost kraja je privabila svoje dni v goste pisatelja Jamesa Joyca. Potem bomo prečkali gorovje Luberon in dolino reke Durance ter se na drugi strani povzpeli na Plateau de Valensole, ki je največje področje gojitve sivke v Provansi in se koncem junija spremeni v neskončno modrino opojne lavande, kar bo eden od viškov našega doživetja dišeče Provanse.  Dan bomo zaključili  v mestu Aix-en-Provence, ki je mesto stotih fontan in košatega drevoreda starih platan na Promenadi Mirabeau, kjer bomo zaključili potepanja po sončni in dišeči Provansi. Hotelska namestitev in večerja v mestu Aix-en-Provence.

5.dan: sobota,  30.06.2018
AIX-EN - PROVENCE - VERDON - GRASSE - SAINT PAUL DE VENCE - MENTON
Po zajtrku nas bo pot vodila v Provansalske Alpe, najprej po dolini reke Durance in potem po dolini njenega pritoka Verdon, ki izvira v Alpah na višini 2150 m in ustvari v svojem srednjem toku geološki fenomen največjega evropskega kanjona Verdon v dolžini 25 km med  jezerom Ste-Croix in slikovitim mestecem Castellane. Poganski Galci so reko Verdon častili kot »božanstvo zelene vode« in še sedaj nas prevzame naravna lepota reke, ki nudi obilo užitkov kajakašem, preko 700 metrov visoke kanjonske stene pa športnim plezalcem. Od Castellane dalje bomo vozili pa fascinantni »cesti Napoleona«, po kateri je krenil Napoleon po pobegu z Elbe do Pariza in dalje do pogubne bitke pri Waterlooju. Ta cesta nas bo pripeljala v Grasse, kjer se je pisala zgodba družine Fragonard, ki je ustvarila slovito parfumerijo. Po ogledu muzeja in nakupih imenitnih dišav, bomo nadaljevali v srednjeveško mestece Saint Paul de Vence, ki nas bo očaral v vseh ozirih. Mesto je nekoč uživalo privilegije in status »kraljevega mesta«, kasneje pa so ga osvojili različni umetniki, ki so tukaj pesnikovali, pisali romane ali s čopičem prenašali impresije mesta in okoliškega pejsaža na slikarsko platno. V slavni druščini umetniške kolonije St. Paula, najdemo Bernarda Shawa, Jacquesa Préverta, Paula Renoira, Henrija Matissa in tudi  ruskega slikarja Marka Chagalla, ki je tukaj živel in umrl. Po končanem potepanju po slikovitih kamnitih ulicah St. Paula in ogledovanju številnih malih galerij, kar bo poslednje navdušujoče dejanje našega potovanja po Provansi, se bomo zapeljali v Menton, hotelska namestitev in večerja.

6.dan: nedelja, 01.07.2018
MENTON - SANREMO - LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA
Po zajtrku se bo začel dan vračanja proti domu, vendar bomo poleg postankov za oddih vmes naredili še izlet na Riviero dei Fiori, kateri kraljuje Sanremo. Mesto je začelo z razvojem mondenega turizma, ko se je sem naselila poslednja ruska cesarica Marija Aleksandrovna Romanov, njej je sledila ruska aristokracija, ki je  v San Remu zgradila prve razkošne vile. S tem se je začela zlata doba ali »La Belle Epoque« tega mesta, zgradili so cesaričino sprehajališče Corso Imperatrice, rusko kapelo, vrsto secesijskih hotelov in igralnico. Po oktobrski revoluciji je San Remo preplavila ruska plemiška emigracija, med begunci pa se je znašla tudi črnogorska vladarska dvojica Nikolaj Petrović Njegoš s kraljico Mileno, ki sta bila  v San Remu tudi pokopana. V novejših časih je San Remo zaslovel po festivalu »canzone italiana« in po gojitvi cvetja, saj vsako leto tradicionalno okrasijo tudi dunajsko dvorano novoletnega koncerta, pa tudi Vatikan za velikonočno praznovanje. Sledila bo le še vožnja v smeri Genove, Verone, Benetk in dalje po italijanskih avtocestah s prihodom domov v večernih urah.

CENA: 680 Eur                                 najmanj 40 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- avtobusni prevoz po programu potovanja, cestne takse, parkiranja, stroški 2 voznika
- 5 x polpenzion, hoteli 3*, dvoposteljne sobe
- slovensko vodenje, licenca GZS
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                           15 Eur
- enoposteljna soba skupaj                        155 Eur
- vstopnine po programu                       cca 35 Eur

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile         35 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujin (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpoved. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do zaključka razpisa 05.05.2018. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
705 Eur / nad 35 oseb
735 Eur / nad 30 oseb
770 Eur / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4220 Škofja Loka
tel  04 / 50 62 500
fax 04 / 50 62 515
e-m : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

.

 

 
 
 

Cena: od 680,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.