04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Polarni krog - zagotovljeno

 
  • HELSINKI-LOFOTI- LAPONSKA - NORDKAP
  • od 1.760,00 €
  • 23.06.-01.07.2017(9 dni) / Letalo
  • Prijava do 02.06.2017
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB
23/06/2017 1.760,00 € 1.830,00 € 1.890,00 € 1.960,00 € 2.030,00 € 2.090,00 €

1.dan: petek, 23.06.2017
LJUBLJANA - HELSINKI
Zbor potnikov na letališču LJUBLJANA ob 18.00 uri in polet letala FINNAIR ob 19.25 uri proti Helsinkom, kjer bomo pristali ob 23.00 uri. S hotelskim avtobusom se bomo odpeljali do hotela, kjer se bomo namestili v sobah in prenočili.

2.dan: sobota, 24.06.2017
HELSINKI - ROVANIEMI
Po zajtrku se bomo odpeljali v center HELSINKOV in si začeli ogledovati zanimivosti mesta z vzdevkom »hči Baltika«. Najprej se bomo zapeljali do prizorišča Olimpijade 1952, na kateri sta blestela finska športnika Paavo Nurmi in Tahko Pihkala, ki sta postala nepozabna narodna junaka. Nato bomo obiskali spominski park Jana Sibeliusa, največjega finskega romantičnega skladatelja, ki je našel inspiracijo v folklori ter ustvaril nesmrtne glasbene umetnine Finlandio, Tapioplo in Kalevalo. Sledil bo ogled najbolj zanimive helsinške cerkve Temppeliaukion kirkko, ki sta jo brata Timo in Tuomo Suomalainen zgradila v naravni granitni skali in jo pokrila z zanimivo streho. Potem se bomo zapeljali po glavni aveniji Mannerheimint, kjer bomo videli vse reprezentančne palače Helsinkov, kot so znamenita koncertna palača Finlandia Hall arhitekta Alvar Alta, Opera, Parlament, Nacionalni muzej, Narodno gledališče in železniško postajo, ki je primer finskega jugendstila, s katerim je arhitekt Elie Saarinen izražal finsko narodno identiteto nasproti hegemonizmu tujcev. Nato bomo izstopili na Senatnem trgu s katedralo sv. Nikolaja in stopili do Univerze in knjižnice ter drugih vladnih palač neoklasicističnega stila, tako značilnega za čas ruske carske nadoblasti in arhitekta Carla Engela. Spoznali bomo slikovito rusko cerkev Uspenski in pod njo zasidrane slavne finske ledolomilce. Po krajši pavzi v centru mesta, se bomo odpeljali na letališče, od koder bomo ob 16.55 uri poleteli proti mestu ROVANIEMI, ki leži že v čarobnem polarnem pasu onstran severnega tečajnika. Po pristanku ob 18.45 uri se bomo odpeljali v hotel, namestitev, večerja in prenočevanje.

3.dan: nedelja, 25.06.2017
ROVANIEMI – ARTIC CIRCLE – VITTANGI – KIRUNA     397km
Po zajtrku si bomo najprej ogledali Rovaniemi, ki je bil sicer močno uničen v finsko-ruski vojni 1944 leta, zato so ga temeljito obnovili po načrtih slavnega finskega arhitekta Alvara Alte. Izmed vseh njegovih stavb obiskovalce najbolj navdušujejo kongresni center, gledališče in knjižnica, zato se bomo do njih zapeljali tudi mi. Nato bomo obiskali bližnjo luteransko cerkev z zanimivo oltarno fresko, ki govori o spopadu dobrega in slabega v človeškem srcu. Nato se bomo odpeljali do Božičkove vasi, kjer nas bo v svojem domu sprejel Božiček. Ko mu bomo zaupali vse svoj skrite želje, si bomo vzeli še nekaj časa za brkljanje med prvimi spominki in za pisanje pozdravov našim prijateljem z Božičkove pošte. Pred nadaljevanjem, se bomo še slikali na slavnem vzporedniku 66°33' geografske širine in s tem začeli potovanje onkraj polarnega kroga. Peljali se bomo proti Švedski in začeli spoznavati lepote švedske tajge, ko bomo nadaljevali pot proti kraju Vittangi ter naprej proti mestu KIRUNA. Dan bomo tako zaključili v najsevernejšem švedskem mestu, ki je hkrati tudi najmlajše, saj je nastalo šele po odkritju železove rude koncem 19.stoletja. Velikih znamenitosti zato Kiruna nima, največja atrakcija so terasasti griči dnevnih kopov, v samem mestu pa lepa cerkev, kjer je nenavadno oltarno podobo narisal umetniško navdahnjen princ Evgen, brat kralja Gustava Švedskega. Hotelska namestitev in večerja.

4.dan: ponedeljek, 26.06.2017
KIRUNA– BJERKVIK – SVOLVAER      380 km
Po zajtrku bomo velik del poti vozili vzdolž švedskega jezera TORNETRÅSK, preden bomo prestopili na Norveško in se preko slikovitega fjela Bjørnfjell začeli spuščati proti norveški zahodni obali. Krajši postanek bomo imeli v kraju Bjerkvik nato pa pot nadaljevali ob velikem fjordu Ofoten in naprej po novi cesti, ki skozi številne tunele vodi do prelepih LOFOTSKIH OTOKOV. V glavnem mestu SVOLVAER, se bomo namestili v hotelu za dve zaporedni noči in po hotelski večerji prenočili.

5.dan: torek, 27.06.2017
SVOLVAER – HENINGSVAER – NUSFJORD – Å – SVOLVAER           295km
Po zajtrku bomo začeli raziskovati sanjsko lepe LOFOTSKE OTOKE, ki so zaradi svojega vulkanskega porekla polni atraktivnih reliefnih oblik in nudijo nepozabni pokrajinski vtis. Otočje slovi kot največje ribolovno področje polenovk na svetu. Prevozili bomo vse štiri otoke Austvagøjya, Vestvagøya, Flakstadøya in Moskensøya ter tako doživeli izjemno lepe prizore narave in slikovitost odmaknjenih ribiških vasic, kjer domačini kljubujejo divji naravi polarnih razmer. Najprej si bomo ogledali v morje pomaknjeno ribolovno mestece HENNINGSVAER. Vstopili bomo tudi v Lofoter muzej in spoznali nekdanje bivališče Vikingov. Sledil bo postanek v prav filmsko slikovitem NUSFJORDU, kjer nam bodo domačini prikazali zbirko svojih fotografij, ki nam bodo pričarale podobe življenja na Lofotih predvsem v zimski polovici leta. Nadaljnje nas bo prevzela izjemna slikovitost narave okrog vasi Reine, Moskeness in Å, ki je kraj z najkrajšim zemljepisnim imenom in poslednji kraj otočja na meji atlantskega prostranstva. Vrnitev v SVOLVAER v naš hotel, večerja in prenočevanje.

6.dan: sreda, 28.06.2017
SVOLVAER – BJERKVIK – MÅLSEVFOSSEN – TROMSØ     378km
Po zajtrku se bomo počasi poslovili od Lofotov in nadaljevali ob slikovitem Ofotenfjordu do Bjerkvika, kjer si bomo privoščili krajši postanek, preden se usmerimo še višje proti severu. Na poti do univerzitetnega mesta Tromsø se bomo ustavili pri mogočnih brzicah MALSELVFOSSEN in pogledali tudi, koliko vode premorejo manjše brzice Bardufoss. Pozno popoldne bomo prispeli do očarljivega mesta TROMSØ. Celotno področje je bilo naseljeno že po zadnji ledeni dobi in nato dolgo časa nudilo bivališče nomadskim Laponcem, ki so živeli na obalnem pasu, preden so jih začeli Norvežani potiskati višje v notranjost Skandinavije. Ob prihodu v mesto si bomo najprej ogledali Arktično katedralo, ki je največja mestna znamenitost. Moderno cerkev so zgradili 1964. leta po načrtih domačega arhitekta v podobi laponskega šotora z vitraži, ki lovijo polarno svetlobo. Cerkev je istočasno odlična glasbena dvorana s poletnimi polnočnimi koncerti. Nato se bomo sprehodili po centru mesta, ki ga pogosto imenujejo »vrata Arktike«, zaradi izhodišča plovnih poti proti severnim morskim obzorjem. Vstopili bomo v muzej Polaria, ki je že od zunaj arhitekturno zanimiv, saj ima podobo ledenih plošč, ki so se narinile ena na drugo. Muzej nas bo popeljal v slikovita doživetja čarobnega sveta Severnega ledenega morja in zlasti otočja Svalbard ter nam predstavil presenetljivo pestri živalski svet hladnih morskih globin. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

7.dan: četrtek, 29.06.2017
TROMSØ – BREIVIKEIDET – OLDERDALEN – ALTA –HONNINGSVAG – NORDKAP                  545km
Po bolj zgodnjem zajtrku bomo zapustili še zadnje večje mesto na severu in se podali novim dogodivščinam naproti. Na norveško obalo se bomo vrnili potem, ko bomo pri krajih BREIVIKEIDET in OLDERDALEN kar dvakrat prečkali fjorde s trajekti, nato pa nadaljevali proti zalivu Kvaennangen, kjer bomo doživeli prekrasen razgled po zasneženih vrhovih in modrini Norveškega morja. Nadaljevali bomo ob fjordu Langfjorden in prišli do ALTE, kjer si bomo na skalnati obali Altafjorda ogledali fantastične prazgodovinske kamnoseške podobe. Pot bomo nadaljevali ob divjih rekah čez visoke fjele ter nadaljevali po pokrajini, kjer bodo izginila poslednja drevesa in se bo razraščala le še polarna tundra grmičkov, mahov in lišajev ter posamezni šopi trave in cvetja. Pot nam bodo verjetno prečkali tudi jeleni, saj se bomo ob PORSANGER FJORDU vozili po »cesti severnih jelenov«. Ko bomo zapeljali v podmorski tunel ter se tako spustili v globino 212 m, bomo končno dosegli otok MAGERØJA in prispeli v živopisno ribiško mesto HONNINGSVÅG, najsevernejše mesto na svetu. Po hotelski namestitvi in večerji, se bomo odpravili k zadnjemu višku naše polarne ture, saj bomo »ponoči« obiskali NORDKAPP na 71°10'21" severne geografske širine in s 307 m visoke pečine nad Severnim ledenim morjem občudovali polarno polnočno sonce, ki bo lebdelo nizko nad obzorjem in ustvarjalo magično polarno svetlobo. Po polnoči vračanje proti hotelu in prenočevanje.

8.dan: petek, 30.06.2017
HONNINGSVÅG – PORSANGER FJORD – KARASJOK – INARI – IVALO                  458km
Po zajtrku se bomo začeli vračati po isti cesti ob Porsangefjordu in prispeli do OLDERFJORDNA ter se tam usmerili proti mestecu KARASJOK, kjer delujeta laponski parlament in kulturna ustanova norveških Samov. Pri naselju Karigasniemi se bomo vrnili na Finsko in nadaljevali vožnjo vse do laponskega svetega jezera INARI, katerega krasijo tisočeri slikoviti otočki. Na tej poti se bomo ustavili na otočku Karhunpesakivi, kjer si bomo privoščili kratek sprehod po tajgi ter nato nadaljevali v mestece Inari. Ogledali si bomo odličen etnografski muzej o Laponcih, kjer se nam predstavijo s svojim delom in življenjem na skrajnem severu Laponske skozi štiri letne čase. Sledila bo vožnja do SAARISELKE, kjer se bomo namestili v hotelu ter po večerji prenočili.

9.dan: sobota, 01.07.2017
IVALO – SODANKYLA – ROVANIEMI  – HELSINKI  
Po zajtrku se bomo usmerili nazaj proti Rovaniemiju ter vmes naredili postanek v manjšem kraju Sodankyla, kjer si bomo ogledali očarljivo leseno cerkvico iz 17. stoletja.  Nadaljevali bomo do letališča ROVANIEMI, od koder bomo ob 13.50 uri poleteli v Helsinke ter ob 17.00 uri nadaljevali proti Ljubljani, predviden pristanek ob 18.40 uri.

CENA:  1.760 Eur    najmanj 40 oseb               

Cena vključuje:
- letalo Finnair: Ljubljana – Helsinki – Rovaniemi,                        Rovaniemi – Helsinki – Ljubljana
- letališke takse in varnostne pristojbine*                 115 Eur
* Točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred  odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
- kvaliteten avtobusni prevoz po programu ture
- 7x polpenzion hotel 3*/4*, dvoposteljna soba
- 1x nočitev z zajtrkom 3*, dvoposteljna soba
- 2x podmorski predor Mageroya
- trajekti po programu
- vstopnina Nordkapp
- dodatni voznik na Nordkappu   
- slovensko vodenje / vodnik z licenco GZS
 -nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
- organizacijski stroški agencije in DDV

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                                                                                               15  Eur
- vstopnine 7 x (Lofotr, Polaria, Alta, Siida, Malsevfossen, Arktična katedrala, Nusfjord)         cca 68 Eur
- soba 1/1                                                                                                                                       368 Eur                      
Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile 92 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini/  (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE do zasedenosti prostih mest oziroma do 02.06.2017. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 350 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, opravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun, glede na končno število udeležencev,  po naslednji cenovni lestvici:
1.830 Eur / nad 35 oseb
1.890 Eur / nad 30 oseb
1.960 Eur / nad 25 oseb
2.030 Eur / nad 20 oseb
2.090 Eur / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, veljaven še 90 dni po zaključku potovanja.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska ulica 2
4220 Škofja Loka
Tel: 04 / 50 62 500
e-pošta: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 1.760,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.