04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Norveški fjordi - razprodano

 
  • od 1.295,00 €
  • 14.07.-20.07.2017 (7 dni) / Letalo
  • Prijava do 20.05.2017
 
Datum odhoda NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB
14/07/2017 1.295,00 € 1.315,00 € 1.350,00 € 1.385,00 €

1.dan : petek, 14.07.2017                      60 km
LJUBLJANA - TRST - OSLO
Zbor potnikov v Ljubljani ob 09.00 uri dopoldne, prevoz na letališče Trst/Ronki, polet letala ob 13.00 uri v Munchen in nadaljevanje poleta v Oslo-Gardermoen s pristankom ob 17.55 uri. Sledil bo avtobusni transfer v OSLO, hotelska namestitev in večerja.

2.dan : sobota, 15.07.2017                                     330 km
OSLO - BYGDØY – HOLMENKOLLEN -MJØSA - LILLEHAMMER – OTTA - DOMBAS
Po zajtrku bomo pričeli z ogledi znamenitosti norveške prestolnice, med katere sodijo palača podeljevanja Nobelove nagrade za mir na svetu, nova Opera v arhitekturni podobi ledenih gora, mestna hiša Rådhus, kraljeva palača Slottet, parlament Stortinget, Univerza in katedrala, spoznali pa bomo tudi glavno ulico Karl Johans Gate, ki je srce Osla. Zapeljali se bomo v Bygdøy in tam obiskali pomorski muzej s Heyrdalovim splavom Kon-Tiki in z zgodovinsko ladjo Fram, s katero je Fridjof Nansen osvajal severni pol. Krasno doživetje bo srečanje s parkom Vigelandovih skulptur in njegovim razmišljanjem o večnem krogu človeškega življenja. Nazadnje bomo zapeljali še na Holmenkollen in pri slavni skakalnici zajeli panoramski pogled na mesto in zaliv Oslo. Popoldne se bo pričelo naše potovanje proti severnim obzorjem Skandinavij. Vozili se bomo po deželi Oppland, ob slikovitem jezeru Mjøsa ter dalje do Lillehammerja, prizorišča zimskih olimpijskih iger leta 1994, na katerih so blesteli tudi slovenski smučarji od Koširja, Kunca in Megliča do vražjih deklet Katje, Alenke, Urške in Špele. Ogledali si bomo največjo atrakcijo Olimpijskega parka, kar je nedvomno slavna olimpijska skakalnica, druga velika zanimivost Lillehammerja pa je Maihaugen, največji norveški »skansen« ali etnografski park na prostem, ki ga je koncem 19.stoletja začel postavljati domačin Anders Sandvig. Zaokrožili bomo med hiškami, ki govorijo zgodbo življenja na norveškem podeželju v zadnjih treh stoletjih Po ogledu zanimivosti Lillehammerja, bomo nadaljevali po lepi granitni dolini Gudbrandsdalen mimo krajev Ringebu in Otta, kar je dejansko  zgodovinska »kraljeva cesta Kongsvei«, koder so se nekoč vozili norveški kralji čez prelaz Dovrefjell na kronanje v Trondheim. Dan bomo zaključili na razpotju treh gorskih cest  na sedlu DOMBAS,  kjer se bomo hotelsko namestili in večerjali.

3.dan : nedelja, 16.07.2017                                   235 km
DOMBAS - TROLLSTIGVEI - VALLDAL - GEIRANGER
Po zajtrku nas bo pot vodila v lepo dolino Romsdalen, ki jo spremljajo slikoviti gorski vrhovi, nakar se bo pričelo potovanje proti najlepšim norveškim fjordom, saj bomo zavili na pokrajinsko spektakularno cesto Trollstigvei, znano kot pravljično »cesto trolov«. Med vožnjo bomo deležni nepozabnih pogledov na gore in slapove, ter se po  vijugasti cesti spuščali skozi kanjon Gudbrandsjuvet do kraja Valldal, kjer bomo med krajema Linge in Eidsdal s trajektom prečkali fjord Norddals. Nadaljevala se bo zanimiva »cesta orlov« ali Ørnevegen s krasnimi panoramskimi pogledi na prelazu Korrsmyra, od koder se bomo spustili do Geirangerfjorda in doživeli pravo podobo norveškega severa. Zapeljali se bomo do male vasi  Geiranger in si privoščili krasno doživetje vožnje  z ladjo po Gerangerfjordu do veličastnih slapov, ki padajo s fjellov v fjord, med katerimi sta najlepša slapova »sedem sester« ali Syv Søstre ter »poročni pajčolan« ali Brudesløret. Po vrnitvi z ladjo v Geiranger,  hotelska namestitev in večerja.

4.dan : ponedeljek, 17.07.2017                              230 km
GEIRANGER - DALSNIBBA - LOM - JOSTEDALEN – SOGNEFJORD - LEIKANGER
Po zajtrku se bomo zapeljali po spektakularni panoramski cesti na goro Dalsnibba, kjer bomo na višini okrog 1500 m uživali v veličastnem razgledu po norveških gorskih vrhovih. Potem se bomo vozili po slikoviti dolini  Ottadalen do kraja Lom, ki se ponaša z eno izmed zelo lepih norveških lesenih cerkva ali stavkirke. Pri Lomu bomo zamenjali smer proti narodnem parku Jotunheimen in prečkali gorsko planoto Sognefjell ter se približali ledeniku Jostedal, ki je s površino 500 km² največji ledenik kontinentalne Evrope. Ogromen ledeni pokrov se spušča v različne doline s 25 ledeniškimi jeziki, zato se bomo tudi mi dotaknili enega izmed njih in se z ladjico popeljali po ledeniški laguni Nigardsbreen. Nato se bomo spustili do kraj Sogndal, ki leži na obrobju ledeniškega jezika Nigards ter nadaljevali proti Sognefjordu, ki ni le najdaljši fjord ampak z globino 1245 metrov tudi najgloblji fjord Norveške. Nekaj časa bomo uživali v slikoviti vožnji ob Sognefjordu in dan zaključili v Leikangerju, kjer bo hotelska namestitev in večerja.
 
5.dan : torek, 18.07.2017                                        205 km
LEIKANGER - HORDALAND - BERGEN
Po zajtrku bomo nadaljevali lepo panoramsko potovanje preko pokrajine Hordaland, se vozili ob fjordu  in pod gorami in skozi predore, da bomo na kraju dosegli najlepše norveško mesto Bergen, ki ni le ribiško in pristaniško pomembno, ampak je tudi stara norveška kulturna prestolnica. Po skupnem ogledu vseh mestnih zanimivosti, se bomo še malo samostojno potepali po četrti Bryggen, kjer so slikovite lesene hiše iz časov stare hanze, ko se je v mestu trlo nemških, angleških, danskih in norveških trgovcev. Obiskali bomo tudi muzejsko domačijo Troldhaugen, ki je bila kar 22 let domovanje Edvarda Griega, največjega norveškega pianista ter skladatelja, ki je zaslovel po svojih samospevih, po uglasbitvi številnih pesmi Heineja in Goetheja in predvsem po prelepi glasbi za Ibsenovo dramo Peer Gynt. Proti večeru odhod v hotel, namestitev in večerja.

6.dan : sreda, 19.07.2017                                       315 km
BERGEN - STAVANGER - LYSEFJORD - SAND
Po zajtrku se bomo zapeljali proti jugu in prečkali številne otoke fjorda Hardanger in Boknfjord, ter si pomagali z novim predorom Sunnhordland in s trajekti med kraji Halhjem - Sandvikvag in Arsvagen - Mortavik, ter tako prispeli do mesta Stavanger, ki je bil pred kratkim kulturna prestolnica Evrope. Po osrednjem dnevnem postanku in ogledu Stavangerja, bo sledil triurni ladijski izlet v Lysefjord, kar bo eden od vrhuncev našega potovanja, če nam bodo trolli namenili sončen dan. Križarili bomo vzdolž fjorda, vse do skrajnega naselja Lysebotn in se tako med vožnjo navduševali nad spektakularnimi in romantičnimi prizori norveških fjordov, zlasti s pogledom na prelomno pečino Prekestolen, ki se z višino preko 600 metrov navpično dviguje nad fjordom, kot mogočna naravna »kamnita prižnica«. Po vrnitvi z ladijskega izleta po fjordu, bomo ta večer še malo s trajekti preskakovali fjorde in nadaljevali v pokrajino Ryfylke do mesta Sand, hotelska namestitev in večerja.

7.dan : četrtek, 20.07.2017      440 km
SAND - RYFYLKE - TELEMARK - NOTODDALEN - HEDDAL – OSLO - LJUBLJANA          
Po bolj zgodnjem zajtrku, bomo nadaljevali potovanje po zelo popularni cesti Ryfylke čez pokrajino, ki je turistično zelo privlačna tudi med samimi Norvežani ter tako prispeli v znano deželo Telemark, katere glavno mesto je Nottodden. Med potjo se bomo ustavili pri cerkvi Heddal, ki je zelo stara in lepa ter istočasno največja lesena cerkev na svetu. Stavkirka v Heddalu je tudi zelo priljubljena med norveškimi mladoporočenci, saj se jih večina želi poročiti ravno v tej cerkvi, zato se ob sobotah v Heddalu običajno vrstijo poroka za poroko. Nam bo preostala le še vožnja proti Oslu oziroma na letališče Gardermoen ter tako zaključili čarobni krog potovanja norveški  fjordi, Polet letala ob 18.00 uri v Munchen in naprej na tržaško letališče Ronki s pristankom ob 22.45 uri, nato transfer v Ljubljano.


CENA : 1.295 Eur                                 najmanj 35 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- letalska vozovnica Trst - Oslo - Trst
- letališke takse ter varnostne pristojbine v znesku 80* Eur
* točen znesek vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom, v programu je naveden znesek, veljaven na dan priprave programa v novembru '16
- avtobusni prevoz na Norveškem po programu potovanja
- 6 x polpenzioni v hotelih 3*, dvoposteljne sobe
- slovensko vodenje, licenca GZS
- lokalno vodenje v Bergnu
- vseh 7 trajektiov na fjordih
- gorska cestna taksa Dalsnibba
- cestna taksa Jostedal
- predor Sunnhordland
- 1x ladijski izlet po Geirangerfjordu
- 1x ladijski izlet po Lysefjordu
- nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški in DDV

CENA  NE VKLJUČUJE
- strošek prijave                                                          15 Eur
- transfer na tržaško letališče in nazaj (cena bo znana naknadno, saj je odvisna od števila potnikov)
- enoposteljna soba                                                  195 Eur
- vstopnine                                                                *75 Eur
  predvideni vstopi : skakalnici Lillehamer in Holmenkoln, Maihaugen, stavkirke Lom in Heddal, vožnja po ledeniški laguni, muzej Edvarda Griega, mestna hiša Oslo, splav Kon Tiki, ladja Fram
*Opomba : navajamo cene vstopnin '16,
.                                                      
Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                       69 Eur
*premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja / odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini (individualno / družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do zaključka razpisa  20.05.2017.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 250 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 35 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.315 Eur / nad 30 oseb
1.350 Eur / nad 25 oseb
1.385 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi  izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključenem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4221 ŠKOFJA LOKA
tel :  04 / 50 62 500     
e-pošta : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si 
 
SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 1.295,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.