04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Madeira - zagotovljeno

 
  • RAJ ZA DUŠO IN TELO
  • od 1.130,00 €
  • 03.-09.07.2017 (7 dni) / Letalo
  • Prijava do 01.06.2017
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB
03/07/2017 1.130,00 € 1.170,00 € 1.200,00 € 1.240,00 € 1.280,00 € 1.310,00 €

1.dan: ponedeljek, 03.07.2017
ŠKOFJA LOKA / LJU – BENETKE – FUNCHAL
Odhod potnikov iz Škofje Loke bo ob 07.30 uri, vstop potnikov v Ljubljani in nadaljevanje vožnje v smeri proti beneškemu letališču. Polet letala ob 13.05 uri proti Lizboni, in nadaljevanje poleta proti Madeiri, kjer bomo pristali ob 18.05 uri. Prevoz do hotela 4*, v centru Funchala, namestitev v sobah, hotelska večerja in prenočevanje.

2.dan: torek, 04.07.2017
FUNCHAL - CAMARA DE LOBOS - CABO GIRAO - RIBEIRA BRAVA  - SAO VICENTE - PORTO MONIZ - FUNCHAL
Po zajtrku se bomo z avtobusom podali na celodnevni izlet po zahodni strani otoka. Najprej se bomo dvignili do rta CABO GIRAO, ki je s 580 metri višine najvišji rt v Evropi in drugi najvišji na svetu, zato nam bo verjetno kar zastajal dih, ko se bomo nahajali tako visoko nad prostranim Atlantikom. V kraju RIBEIRA BRAVA si bomo vzeli krajšo pavzo pred naslednjim podvigom, ki bo pomenil prečkanje otoka z južne na severno obalo, ki je veliko bolj divja in vremensko nepredvidljiva. Prispeli bomo do ene najstarejših ribiških vasi na otoku SAO VICENTE, kjer si bomo ogledali zanimiv muzej o vulkanskem delovanju in nastajanju Madeire ter preostalih otokov arhipelaga, nato pa se tudi sprehodili po vulkanskih žilah, po katerih je nekoč na površje pridrvela lava. Pot bomo nadaljevali po severnem delu strme obale, kjer so prvo cesto izklesali delno kar v lavo, ki se je davno tega izlivala v morje. Prispeli bomo do počitniškega kraja PORTO MONIZ, kjer bomo imeli kosilo, po katerem bo verjetno prijal sprehod ob divji obali, katere arhitekt je bila vroča lava. Kraj slovi tudi po naravnih bazenih, kamor se zliva morska voda Atlantika in so zato ob vročih poletnih dneh polni kopalcev. V Canico se bomo vračali preko visoke planote PAUL DE SERRA, kjer se nam bo ob lepem vremenu odpiral lep pogled proti južni obali. Zadnji postanek bomo naredili v skoraj idiličnem in zelo priljubljenem ribiškem naselju CAMARA DE LOBOS, kamor zelo radi zahajajo domačini zaradi družabnosti ob večerih in za konec tedna. Privablja jih sproščeno vzdušje ter tipični lokali s tradicionalno pijačo. Ta ribiški kraj je že zelo zgodaj postal priljubljeno zbirališče slikarjev in drugih obiskovalcev umetniških krogov. Med znanimi obiskovalci je bil tudi Winston Churchill, po katerem nosi ime restavracija z lepim razgledom na majhen zaliv. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3.dan: sreda, 05.07.2017
FUNCHAL
Po zajtrku, se bomo odpeljali v center FUNCHALA, da si bomo ogledali glavno mesto Madeire, ki je pravzaprav edino pravo mesto na otoku. V Funchalu in okolici živi skoraj polovica otočanov, a je kljub temu prijetno in lahko obvladljivo mesto. Sprehodili se bomo po lepih tlakovanih ulicah in spoznali glavne mestne zanimivosti. Obiskali bomo priljubljeno tržnico Mercado dos Lavradores in preverili pestrost ponudbe eksotičnega sadja in zelenjave, otoškega cvetja in dnevno svežih rib. Blizu tržnice je manufaktura vezenin, kjer bomo videli, kako nastaja znana madeirska vezenina ter nadaljevali do drugih mestnih znamenitosti med katerimi so tudi trdnjava Sao Loreco, katedrala in regijski parlament. Za zaključek poldnevnega izleta si bomo izbrali eno izmed najstarejših vinskih kleti, da bomo poskusili zelo priznano vino z Madeire. Sledila bo vožnja do hotela, prosto popoldne, hotelska večerja in prenočevanje.
Na željo gostov lahko ta večer organiziramo večerjo v restavraciji s tradicionalno hrano in z dodatkom zanimivega folklornega programa. Doplačilo za prevoz, večerjo s programom in vključeno pijačo je 17 - 27 Eur (od cene je že odšteta hotelska večerja). Končna cena bo znana kasneje in je odvisna od števila potnikov.

4.dan: četrtek, 06.07.2017
FUNCHAL - CAMACHA - PICO DO ARIERO - RIBEIRO FRIO - SANTANA - PORTELA - MACHICO - FUNCHAL
Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet na vzhodno stran otoka. Prvi postanek bo v kraju CAMACHA, ki je center izdelovanja različnih pletenih izdelkov iz vrbovih šib kot so pletenice, košare in tudi pohištvo, ki so ga v preteklosti veliko naročali predvsem Britanci, za opremo svojih kolonialnih vil. Obrt se je ohranila do današnjih dni in je vanjo vključenih okoli dva tisoč otočanov, ki ponujajo kvalitetne izdelke, kakor tudi zelo izvirne spominke z Madeire. Naše potovanje bomo potem usmerili proti centralnemu, goratemu delu otoka in se zapeljali na tretji najvišji vrh PICO DO ARIERO z višino 1.818 m, od koder bomo v lepem vremenu videli najvišji vrh Madeire z imenom Pico Ruivo ali Rdeči vrh, ki se dviga 1.862 m nad morjem. Krajši postanek bomo naredili v vasici RIBEIRO FRIO ali Hladna voda. Ime kraja izraža hladnost zraka in vode zaradi precej visoke nadmorske višine in zaprtosti z okoliškimi pobočji, ki ne dovoljujejo dostopa toplim sončnim žarkom. Kljub tem pogojem pa je območje izredno bogato z endemičnim lovorovim in mahagonijevim gozdom, skozi katerega vodi priljubljena pohodniška pot. Vasica ima ribogojnico postrvi, katere ponujajo v bližnji restavraciji, še bolj pa nas bo verjetno zanimal Poncha, tipična otoška pijača, katero tukaj pripravijo res odlično. Nadaljevali bomo do SANTANE, ki je znana po majhnih, s slamo kritih pisanih hišicah, ki so edinstvene na Madeiri. Zgrajene so v obliki črke A, s strehami segajočimi do tal, saj so lahko le s tako gradnjo kljubovale deževnemu in vetrovnemu vremenu, ki je značilno za zimske mesece, ko se na severni obali zlije ogromna količina dežja. Tukaj bomo imeli kosilo, nato pa nadaljevali mimo krajev Porto da Cruz, preko prelaza Portela ter dosegli mesto Machico, ki leži ob naravnem zalivu vzhodne obale. Od tam bomo nadaljevali vožnjo vzdolž obale do Canica in našega hotela, večerja in prenočevanje.

5.dan: petek, 07.07.2017
FUNCHAL – VALE PARAISO – ROCHAO – FUNCHAL
Po zajtrku se bomo zapeljali v zaledje Funchala in se med vijuganjem po ozkih ulicah dvignili do BOTANIČNIH VRTOV, kjer si bomo pasli oči in uživali v vonjavah različnih orhidej ter ostalega tropskega in subtropskega cvetja in prelepih rastlin celega sveta. Madeira ima zaradi oceanskega podnebja prijetno klimo za bivanje, v zimskih mesecih pa tudi veliko količino padavin zaradi katerih na otoku uspeva bujno subtropsko rastje. V nižjih legah uspevajo palme in agave, v višje ležečih področjih pa predvsem evkaliptus in borovi gozdovi, ki nas prerodijo s svežino čistega zraka, ki ga ustvarjajo. Zaradi takšnih pogojev imajo domačini na svojih vrtovih toliko okrasnega cvetja in grmovnic, da se prav vidi, kako med seboj tekmujejo za priznanje najlepših nasadov hortenzij, hibiskusa, afriških lilij, protej, vrtnic in drugih pisanih rožic, med katerimi nikakor ne manjka elegantnih strelicij, ki je zaščitni cvet in ljubezen Madeire. Nato se bomo odpravili na zelo lahko pohodno turo, ki je speljana ob namakalnih kanalih imenovanih Levade. Po njih priteka voda z osrednjega in severnega dela otoka in polni velike rezervoarje, iz katerih črpajo vodo za zalivanje cvetličnih vrtov, za namakanje plantaž in vinogradov. Ob njih so urejene poti, speljane skozi gozdove preko slikovitih pobočij in vrtov zelenjave, nekatere vodijo tudi skozi manjše vasi, kjer se lahko ustavite in spočijete ter okrepčate. Mi si bomo izbrali lahkotno turo, ki vodi od VALE PARAISA do ROCHAO, kjer nas bo 2 uri kasneje čakal avtobus. Vrnitev v hotel in prosto popoldne do večerje.

6.dan: sobota, 08.07.2017
FUNCHAL - PICO DOS BARCELOS - EIRA DO    SERRADO - CURRAL DES FREIRAS - MONTE - LIVRAMENTO - FUNCHAL
Po malo bolj poznem zajtrku se bomo odpravili na poldnevni izlet v zaledje Funchala. Najprej se bomo ustavili na lepem razgledišču nad mestom PICO DOS BARCELOS in nato nadaljevali po ovinkasti cesti do EIRA DO SERRADO, kjer nas bo očaral pogled proti najvišjim vrhovom Madeire in še bolj na nižje ležečo Nunsko dolino CURRAL DES FREIRAS, ki nosi ime po nunah, ki so se sem zatekle v 16. stoletju in se tako skrile pred grozodejstvi krutih piratov. Dolgo časa je bila ta dolina odrezana od preostalega sveta in domačini so imeli čisto svoj stil življenja. Danes pa ni več tako, saj vodi tja nova cesta in privablja številne radovedne obiskovalce. Vračali se bomo nazaj proti južni obali, nato pa zavili proti vasi MONTE, da bomo obiskali znano romarsko cerkev in grobnico poslednjega avstrijskega cesarja Karla Habsburškega. Z ženo Zito in otroki je bil namreč izgnan na ta otok po propadu njegovega poizkusa, da bi z državnim udarom obnovil svojo ogrsko krono. Spust do sosednje vasi LIVRAMENTO pa bo lahko nekaj zelo posebnega, saj bomo avtobus zamenjali za pletene košare (doplačilo 15 € na osebo), s katerimi se bomo v spremstvu domačinov na tradicionalen in zabaven način po cesti spustili v ta kraj. Do hotela bomo nadaljevali z  avtobusom,
Popoldan pa bomo imeli prosto za počivanje, kopanje v hotelskem bazenu ali za dodatne oglede v Funchalu, kjer si boste lahko samostojno ogledali vsaj enega izmed številnih zanimivih mestnih muzejev. Odločite se lahko za Muzej sakralne umetnosti v nekdanjih škofovskih prostorih, kjer so razstavljene renesančne slike flamskih mojstrov. Izredno zanimiv je Muzej azulejosev v samostanu Sv. Klare, kjer boste videli fantastične stvaritve na modrih keramičnih ploščicah, ki tvorijo velike stenske umetnine. Zanimiv je tudi muzej Zgodba o Madeiri, kjer je slikovito prikazana zgodovina Madeire in njen razvoj do današnjih dni. Lahko se odpravite na morje s katameranom ali kopijo Kolumbove ladje Santa Maria ter z daljine občudujete visok vulkanski otok sredi prostranega oceana ter se zapeljete čisto pod visoki rt Cabo Girao in če bo sreča, uzrete med plovbo tudi delfine in kite. Vse te lepote in zanimivosti vam lahko popestrijo in polepšajo ta zadnji dan našega bivanja na Madeiri. Hotelska večerja in prenočevanje.

7.dan: nedelja, 09.07.2017
FUNCHAL - LIZBONA – BENETKE – LJUBLJANA / ŠKOFJA LOKA
Po zelo zgodnjem kontinentalnem zajtrku bomo zapustili naš hotel, saj se bomo vrnili na letališče in ob 06.00 uri poleteli proti Lizboni, kjer bomo počakali na nadaljevanje poleta proti Benetkam. Po pristanku ob 12.25 uri bo sledila vožnja proti Ljubljani in Škofji Loki.

CENA:  1.130 Eur                            najmanj 40 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz Benetke – Lizbona – Funchal; Funchal – Lizbona – Benetke
- letališke takse in varnostne pristojbine  *139 Eur
*Točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
- 6 x polpenzion v hotelu 4*, dvoposteljne sobe
- prevoz na Madeiri: letališče –  hotel – letališče
- izleti po programu: dva celodnevna izleta z vključenim kosilom in vinom ter trije poldnevni izleti
- slovensko vodenje
- nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški agencije in DDV

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                                                 15 Eur
- avtobusni prevoz Slo –Benetke – Slo,
/cena bo znana kasneje in je odvisna od števila potnikov/
- enoposteljna soba                                                         110 Eur
- tipična večerja z vključeno pijačo, folklornim programom in prevozom (cena je odvisna os št. prijavljenih: od 17do  27Eur), končna cena bo znana kasneje in je odvisna od števila potnikov/
Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                             69 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo.
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do zaključka razpisa 30.05.2017. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.170 Eur / nad 35 oseb
1.200 Eur / nad 30 oseb
1.240 Eur / nad 25 oseb
1.280 Eur / nad 20 oseb
1.310 Eur / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključenem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4221 Škofja Loka
tel  :04 / 50 62 500
e-m : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 1.130,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.