04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Stara Anglija

 
  • letalo Ljubljana-Stansted-Gatwick Ljubljana
  • od 950,00 €
  • 05.09.-09.09.2018 (5 dni) / Letalo
  • Prijava do 31.05.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB
05/09/2018 950,00 € 980,00 € 1.020,00 € 1.060,00 € 1.110,00 € 1.170,00 €

1.dan: sreda, 05.09.2018
LJUBLJANA - LONDON - CAMBRIDGE
Zbor vseh potnikov na ljubljanskem letališču ob 14.45 uri, polet letala Adria Airways ob 16.45 uri in pristanek na letališču Stansted ob 18.00 uri. Prevoz do hotela, kjer se bomo namestili in po večerji prenočili.

2.dan: četrtek, 06.09.2018
CAMBRIDGE - WOODSTOCK - OXFORD - GLOUCHESTER
Po zajtrku se bomo odpeljali v Cambridge na ogled izredno prijetnega univerzitetnega mesta, ki leži ob reki Cam. Sprehodili se bomo po živahnem in slikovitem mestnem središču, mimo številnih kolidžev, kjer je študirala cela vrsta uglednih Britancev in vstopili v kapelo Kraljevega kolidža, ki sodi med najlepše gotske sakralne spomenike na otoku. Nato bomo pot nadaljevali do manjšega kraja Woodstock, ki slovi po prelepi baročni palači Blenheim, ki jo je kraljica Ana podarila nadvojvodi Marlborough za zmago v bitki pri Blenheimu. Palača je gostila veliko znanih imen, med drugimi tudi Sir Winstona Chruchilla, ki se je v njej tudi nepričakovano rodil. Sledil bo obisk Oxforda, najbolj znanega univerzitetnega mesta v Veliki Britaniji. Ogledali si bomo Christ Church kolidž in se sprehodili po živahnem središču navdušujočega univerzitetnega mesta, ki ima tisti pravi študentski utrip. Obiskali bomo tudi zanimivo pokrito tržnico ter se mogoče celo povzpeli na enega izmed stolpov, ki nam bo nudil enkraten pogled po veličastnih stavbah prestižnih fakultet. Polni lepih vtisov se bomo odpeljali v naš hotel ter po hotelski večerji prenočili.

3.dan: petek, 07.09.2018
OXFORD - BOURTON ON THE WATER - STRATFORD UPON AVON - BATH
Po zajtrku se bomo odpeljali po prijetnem angleškem podeželju, kjer je veliko izredno slikovitih majhnih krajev. Krajši postanek bomo naredili v kraju Bourton On The Water, ki velja za najslikovitejšega med njimi, nato pa bomo nadaljevali pot do rojstnega kraja Williama Shakespeara, v starodavni Stratford Upon Avon, kjer bomo obiskali njegovo rojstno hišo. Sledil bo še krajši sprehod po tem simpatičnem mestu, kjer je bil doma tudi duhovnik John Harvard, ki je najstarejši Univerzi v ZDA podaril svojo knjižnico ter polovico imetja, s čemer je zagotovil njeno neprekinjeno delovanje, ki se je nato v njegovo čast preimenovala. Sledila bo vožnja proti jugu, do mondenega zdraviliškega kraja Bath. Obiskali bomo najbolj slavno angleško termalno zdravilišče, ki so ga razvili že Rimljani, nato pa se bomo sprehodili še po mestu, ki je doživelo največji razcvet v 18. stoletju, ko so pozidali elegantne zdraviliške paviljone in hotele ter s tem postali najbolj obiskovano letovišče v Britaniji. Odpeljali se bomo v hotel in po večerji prenočili.

4.dan: sobota, 08.09.2018
BATH - STONEHANGE - SALISBURY - WINCHESTER - BRIGHTON
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Stonehange-u in obiskali 4.800 let staro megalitsko nekropolo, ki je še vedno astrološka uganka in bo na nas naredila izjemen vtis. Sledila bo vožnja v Salisbury, kjer bomo obiskali mogočno katedralo, ki je mojstrovina zgodnje gotike in se hkrati ponaša z najvišjim cerkvenim zvonikom v Angliji. Sledil bo obisk simpatičnega mesta Winchester, nekdanje stare prestolnice Normanskega obdobja Anglije, kjer so zgradili katedralo z najdaljšo cerkveno ladjo na angleškem in jo skozi stoletja bogato poslikali. Nadaljevali bomo z zanimivo obalno vožnjo mimo večjih pristaniških krajev do simpatičnih letoviških mestec in mest, kjer bomo prenočili. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan: nedelja, 09.09.2018
BRIGHTON - HASTINGS - GATWICK - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljali v Brighton, da si ogledamo mondeno obmorsko letovišče z znamenitim indijskim Kraljevim paviljonom, ki ga odlikujeta prestižni dvorani Banqueting Room in Music Room. Nato se bomo zapeljali do mogočnih in zelo slikovitih klifov Beachy Head in Seven Sisters, ki bodo zagotovo navdušili tudi nas. Zadnji postanek bomo naredili v zelo priljubljenem letoviškem kraju Hastings, kjer bo čas za priložnostno kosilo. Kraj je znan tudi po tem, da se je v njegovi bližini leta 1066 zgodila odločila bitka med vojsko kralja Harolda II. in vojsko normanskega vojvode Viljema II., v kateri so zmagali Normani in njihov vodja je postal angleški kralj Viljem I., nam verjetno bolj znam kot Viljem Osvajalec. Sledila bo le še vožnja proti letališču Gatwick, od koder bomo ob 18.10 uri poleteli nazaj proti Sloveniji, kjer bomo pristali ob 21.20 uri.

CENA: 950 Eur najmanj                                        40 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- letalski vozovnici Ljubljana – London – Ljubljana
- letališke takse in varnostne pristojbine *40 Eur
  *Točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
- celoten avtobusni prevoz po programu v Angliji
- 4 x polpenzion, hoteli 3* , dvoposteljna soba
- slovensko vodenje, licenca GZS
- nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški in DDV

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                             15 Eur
- enoposteljna soba                                      160 Eur
- vstopnine za vse oglede
- napitnina vozniku

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile            69 Eur
  *Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do 31.05.2018. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Skupaj s plačilom prvega obroka se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če se stranka zanj odloči.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
   980 Eur / nad 35 oseb
1.020 Eur / nad 30 oseb
1.060 Eur / nad 25 oseb
1.110 Eur / nad 20 oseb
1.170 Eur / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

Cena je računana na dan 04.01.2018, pri menjavi 1 EUR = 0,887 GBP. V primeru večje spremembe v valuti, se cena temu primerno prilagodi.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, veljavna še 90 dni po zaključku potovanja.

Organizator in avtor potovanja:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska ulica 2 4220 Škofja Loka
Tel: 04 / 50 62 500
e-pošta: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani

 
 
 

Cena: od 950,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.