04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Hamburg in severna Nemčija -september

 
  • LÜBECK - TRVEMÜNDE - WISMAR - ROSTOCK - WARNEMÜNDE - SCHWERIN
  • od 675,00 €
  • 07.09.-09.09.2018 (3 dni) / Letalo
  • Prijava do 30.07.2018
 
Datum odhoda NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB
07/09/2018 675,00 € 695,00 € 725,00 € 765,00 €

1.dan: petek, 07.09.2018                                                                   30 km
LJUBLJANA - HAMBURG
Zbor potnikov na letališču Ljubljana, polet letala ob 07.00 uri in pristanek v Hamburgu ob 09.00 uri, nakar  se bomo zapeljali v center Hamburga in se posvetili ogledovanju starega nemškega hanzeatskega mesta, ki leži ob izlivu Elbe v 100 km globokem morskem estuariju. Ogledali si bomo baročno katedralo sv. Mihaela, najstarejšo ulico Deichstrasse in Krameramtsstuben, mestni rotovž in ubožno hišo za vdove hamburških trgovcev, ter tako prišli v pristanišče Hafen, ki se sedaj spreminja v četrt najbolj moderne arhitekture, vključno s koncertno dvorano Elbphilharmonic Hall, ki so jo gradili 10 let in je pred kratkim zablestela v svojem kulturnem poslanstvu. Sloviti arhitekt Jacques Herzog jo je spremenil iz navadne pristaniške hale v prestižno stavbo višine 110 m, ter za to arhitekturno preobrazbo porabil 800 mio evrov, da so jo meščani Hamburga že prevzeli za svoj novi mestni simbol z ljubkovalnim imenom Elbi. Naše najlepše doživetje stare luke Hafen, bo zanimiva ladijska vožnja po kanalih in med doki tega največjega nemškega pristanišča. Hamburg velja po eni strani za luko hladnega severa, zato tem bolj preseneča z živahnim pouličnim utripom mediteranskega tipa in z naklonjenostjo domačinov zabavi. V Hamburgu se je začel glasbeni vzpon neznanih Beatlesov, v mestu deluje preko 20 teatrov z repertoarjem od klasike do najbolj norih kabarejskih komedij in rokovskih muziklov ter dvoje razvpitih zabaviščnih četrti Reeperbahn in St. Pauli, kjer si bomo zvečer vzeli dovolj prostega časa za samostojno potepanje in večerni prigrizek v eni od številnih restavracij. Po zaključku večera v zabaviščni četrti odhod v hotel in nočitev.

2.dan: sobota, 08.09.2018                                                               210 km
HAMBURG - BALTIK - LÜBECK - TRAVEMÜNDE - WISMAR - ROSTOCK
Po zajtrku si bomo postavili za cilj Baltik, ki je odigral pomembno vlogo v času združenja nemških pristaniških mest. Odpeljali se bomo v Lübeck, ki velja za »kraljico hanzeatskih mest« in je v seznamu Unescovih znamenitosti. V stari del mesta bomo stopili skozi mogočna Holsteinska vrata dveh velikih okroglih stolpov, zgrajena iz rdeče opeke. Samo mestno jedro je prepredeno z mrežo srednjeveških pasaž, ki povezujejo ulice z dvorišči meščanskih hiš, med katerimi je tudi hiša Buddenbrookovih, ki jih je opisal  Thomas Mann v svojem slavnem romanu. V mestnem središču najbolj izstopata Rathaus in Marienkirche, ki je tretja največja cerkev v nemškem prostoru in je s svojo impozantno podobo, postala model za gradnjo cerkva po vseh ostalih baltskih mestih. Potem se bomo zapeljali na Ostsee v Travemünde, ki je služil bogatim meščanom Lübecka za njihovo obmorsko letovišče in sprehajališče na prijetnem Strandu, kar je še danes. Kraj leži ob izlivu reke Trave v Baltik in je vedno služil za priveze ladij, ki so priplule iz Skandinavije. Iz tistih časov je tudi njihov srednjeveški svetilnik ter zasidrana romantična muzejska ladja Passat. Popoldne bomo nadaljevali z raziskovanjem severne Nemčije, saj se bomo zapeljali v luko Wismar, ki je dolgo obdobje pripadala švedski kroni. Sprehodili se bomo čez trg Am Markt do cerkev sv. Nikolaja in vodnega paviljona Wasserkunst, v stari luki pa bomo videli še  Baumhaus in Schwedeenköpfe. Zadnji današnji cilj bo še eno imenitno hanzeatsko mesto Rostock, ki se je kot bogato pristaniško mesto stoletja skrivalo za obzidjem ter bilo ponosno na svoj lepi rotovž ter na obe cerekvi sv. Marije in sv. Petra. Rostock je prvotno nastal kot slovansko poljsko pristaniško mesto, potem je luka prišla pod dansko krono in končno se vključil v ložo nemških hanzeatskih mest. Nekdanja imenitnost mesta se kaže  tudi v zelo zgodnji ustanovitvi lastne univerze že 1419. leta. Pomorskemu pomenu mesta se je pridružilo še uspešno ladjedelništvo in manufakturno gospodarstvo. Bogastvo nekdanjih meščanov Rostoka se lepo zrcali v bahavih hišah glavne ulici Kröpeliner, ki je sedaj glavna nakupovalna ulica mesta ob reki Warnow. Proti večeru hotelska namestitev in večerja.

3.dan: nedelja, 09.09.2018                                                            240 km
ROSTOCK - WARNEMÜNDE - SCHWERIN - LJUBLJANA
Po zajtrku si bomo verjetno še malo ogledovali Rostock in potem naredili izlet skozi luko do izliva estuarja v Baltik, kjer se je razvilo mesto Warnemünde, zelo priljubljen kraj za nedeljske izlete na baltiško obalo in za potepanje po promenadi Alter Strom. Najbolj markantna zgradba kraja je prav gotovo skoraj 40 metrov visok svetilnik, ki že od 1898 leta nadzira varnost ladijskega prometa. Po končanem potepanju po prijetnem kraju, se bomo odpeljali v Schwerin in si ogledali grad, ki je nastal že v 10. stoletju in dosegel višek v 16.stoletju, ko je postal sedež vojvod Macklenburških, ki so ga spremenili v razkošen renesančni dvor po vzgledu francoskih gradov v dolini Loari. Po ogledu imenitnih prostorov gradu, ki ga pogosto imenujemo z vzdevkom »Neuschwanstein nemškega severa«, se bomo zapeljali na hamburško letališče. Polet ob 19.55 uri in pristanek na letališču Ljubljana ob 22.05 uri.

CENA: 675 Eur                                                         najmanj 35 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- letalski polet Ljubljana - Hamburg - Ljubljana
/vključene so letališke takse in varnostne pristojbine v višini 79 Eur, točen izračun vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa januarja '18
- avtobusni prevoz po programu potovanja, stroški voznika, cestne takse, parkiranja
- 1 x nočitev z zajtrkom, hotel 3*, dvoposteljne sobe
- 1x polpenzion, hotel 3*, dvoposteljne sobe
- 1 urno ladijsko križarjenje po pristanišču Hamburg
- slovensko vodenje, vodnik z licenco GZS
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                                     15 Eur
- enoposteljna soba v hotelih skupaj                     78 Eur
- vstopnine po programu cca                                 30 Eur

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile 35 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna  od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/ odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE: do 30.07.2018 oziroma do zasedbe prostih mest. Kasnejše prijave na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav oziroma po razporedu organizatorja skupine.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in podpisom pogodbe o potovanju, na podlagi katere prejmete predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
695 Eur / nad 30 oseb
725 Eur / nad 25 oseb
765 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4220 Škofja Loka
tel  04 / 50 62 500
fax 04 / 50 62 515
e-m: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 675,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.