04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Balkanski trojček - zagotovljeno

 
  • MAKEDONIJA - GRČIJA - BOLGARIJA
  • od 770,00 €
  • 24.04.-29.04.2018 (6 dni) / Letalo
  • Prijava do 26.03.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB
24/04/2018 770,00 € 785,00 € 810,00 € 835,00 € 860,00 €

01.dan: torek, 24.04.2018
LJUBLJANA - SKOPJE
Zbor potnikov na letališču Ljubljana najkasneje ob 12.15 uri, polet letala Adria Airways ob 11.55 uri in pristanek na skopskem letališču ob 13.20 uri. Sledil bo avtobusni prevoz v Skopje, rojstno mesto bizantinskega cesarja Justinjana, ki mu je potres 518. leta uničil mesto. Videli bomo monumentalni spomenik temu vladarju, ki si ga Makedonci  skupaj s cesarjem Aleksandrom Velikim sporno lastijo z Grki. Ustavili se bomo pri stari železniški postaji, kjer so muzejsko ohranili del ruševin z znamenito uro, ki se je ustavila ob drugem skopskem potresu 1963 leta. Nato se bomo sprehodili do spomenika svetnici Materi Terezi in dalje čez osrednji trg do Kamnitega mostu, ki že preko 500 let povezuje oba bregova Vardarja in je skopski simbol. Videli bomo številne stavbe islamske arhitekture, med katere sodijo džamije in lepo staro turško kopališče Paša hamam, ki je sedaj makedonska narodna galerija. Zavili bomo v pravoslavni hram sv. Spasa z izjemnim ikonostasom domačih mojstrov globokega lesoreza, preden bomo zavili še na turški bazar v Stari skopski grad ter tam dan zaključili s sprehodom in z odmorom pred odhodom v hotel, večerja.

02.dan: sreda, 25.04.2018
SKOPJE - STOBI – TIKVEŠ - KAVADARCI - DEMIR KAPIJA - GEVGELIJA - SOLUN
Po zajtrku se bomo zapeljali proti Velesu v dolino Vardarja in si pri Gradski ogledali arheološki park Stobi, ki je bil cvetoče mesto že v času Filipa Makedonskega, v dobi rimskega imperija pa glavno mesto province Macedonija Secunda. Ogledali si bomo presenetljivo dobro ohranjene talne mozaike in druge zaklade arheološkega muzeja. Nato se nam bodo odprli pogledi na pokrajino Tikveš, včasih pojem jugoslovanskega vinogradništva, ki je še sedaj glavna vinska regija Makedonije s središčem Kavadarci, zato bomo zavili v vinsko klet na pokušanje  tikveških vin in malico lokalnih dobrot. Nadaljevali bomo po vardarski dolini do divje  soteske Železna vrata ali Demir Kapije, ki je zadnja naravna ovira 388 kilometrov dolgemu Vardarjau, preden se izlije v Egejsko morje. Tako bomo dosegli Gevgelijo oziroma mejni prehod Bogorodica-Efzani, sledila bo le še vožnja v severno grško prestolnico Solun, ki je istočasno tudi najsevernejša luka Egejskega morja. Odhod v hotel, namestitev in večerja.

03.dan: četrtek, 26.04.2018
SOLUN - HALKIDIKA - OURANOPOLI - ATHOS - SOLUN
Po zajtrku bo sledil celodnevni izlet na polotok Halkidika, ki se tudi sam končuje s tremi polotoškimi podaljški. Kasandra in Sithonija slovita po številnih malih plažah, ki so daleč proč od množičnega turizma, tretji polotok Atos pa je nekaj posebnega, saj je dolg 50 km in se z najvišjo goro dvigne  na 2033 metrov. Polotok deluje zelo odmaknjeno in poduhovljeno ter je razglašen za »sveto goro«, saj tukaj živijo skupnosti pravoslavnih menihov že preko 2000 let. Na polotoku so zgradili čez 20 velikih samostanov, med katerimi je še posebej znan Hilendar in množico manjših celic z menihi, ki so razglasili celoten Athos za samostansko republiko in prepovedali ženskam vstopiti v njihov svet. Z avtobusom se bomo zapeljali mimo jezer Koronia in Volvi do poslednjega dostopnega mesta Ouranopoli, tu pa se bo začelo naše 3 urno ladijsko križarjenje vzdolž Svete Gore in uživanje v pogledih na polotok ter na nekaj od drzno pozidanih samostanov. Po križarjenju vrnitev v pristan Ouranapoli in nekaj prostega časa za samostojno potepanje  ter nabiranje spominkov, nakar se bomo vrnili v Solun v naš hotel oziroma bomo dan zaključili v četrti Ladadika, kjer se tudi domačini najdejo na druženju, saj so tam številni bari in zlasti taverne, kjer bomo imeli tipično grško večerjo ob živi grški glasbi. 

4.dan: petek, 27.04.2018
SOLUN - SANDANSKI 
Po zajtrku se bomo odpravili v Modiano, na živahno živilsko solunsko tržnico, kjer branjevci zelo glasno eden preko drugega ponujajo svoje rokodelske izdelke ter zlasti poljske pridelke, sadje, zelenjavo oziroma raznovrsten nočni ribji ulov. Tu se bomo lahko preizkusili, kako spretni pogajalci smo pri barantanju in postavljanju najugodnejše cene. Sledilo bo celodnevno ogledovanje znamenitostmi mesta, med katerimi bomo spoznali Aristotelov trg, Beli stolp, Slavolok in Rotundo na ulici Egnatia, obalno cono Nea Parelia, spomenik Aleksandru Makedonskemu, cerkev sv. Demetrija ter gornje mesto Ano Polis s trdnjavo Kastra. Sredi dneva si bomo naredili odmor za pijačo in priložnostno kosilo ter brkljanje po četrti malih obrtnih delavnic in  butičnih trgovinic. Pozno popoldne nas bo pot vodila na sever v sosednjo Bolgarijo v dolino reke Strume, ki je glavna reka Pirinske Makedonije, regije z makedonsko narodno manjšino. Zvečer prihod v mesto Sandanski, ki že od rimskih časov slovi po toplih vrelcih in mineralnih vodah, zato je zelo priljubljeno turistično in zdraviliško mesto še sedaj. Mesto se tudi rado pohvali s podatkom, da je rojstni mesto slovitega sužnja Spartaka, ki je Rimljanom zakuhal zgodovinski upor gladiatorjev. Hotelska namestitev in večerja.

05. dan: sobota, 28.04.2018
SANDANSKI - MELNIK - RILA - SOFIJA
Ta dan se bomo po zajtrku zapeljali do najmanjšega bolgarskega mesta Melnik, ki je sicer nekoč štel na tisoče prebivalcev, sedaj pa jih tam živi le še nekaj sto. Pokrajinsko je področje zelo zanimivo zaradi nekakšnih stožcev peščenjakov, v katere so domačini izdolbli vinske kleti. Melnik je namreč že od 13.stoletja dalje slovel kot mesto vina, ki so ga pridelali iz  temno modrega grozdja in z njim ekskluzivno trgovali le s trgovci iz Dubrovnika. Pretežno grško prebivalstvo se je v času turške nadvlade razgubilo in šele sedaj se Melnik obnavlja in ponovno postaja atraktivno mesto vinskih kleti. Tudi mi bomo zavili na kozarček »rdečega melnika« v vinsko klet Kordopulov kuča. Nato bomo nadaljevali s potovanjem proti gorovju Rila, ki z 2925 metri postane najvišja gora Bolgarije. Ogledali si bomo samostan Rila, ki kotira zelo visoko na Unescovem seznamu. Samostan je ustanovil sveti Ivan Rilsk kot najpomembnejše središče  bolgarskega pravoslavja in kot center ohranjanja bolgarskega jezika, pismenosti in kulture. Po ogledu samostana, se bomo odpeljali v Sofijo in s krožno vožnjo odkrivali njene glavne zanimivosti, med katerimi so tudi narodno gledališče, hram kulture ter tudi palača nekdanje komunistične partije, ki je zelo prepoznaven primer impozantne stalinistične arhitekture. Po končanem ogledu centra, se bomo namestili v hotelu in nato odšli na večerjo v narodno restavracijo z glasbo in folklornim programom.

06.dan: nedelja, 29.04.2018
SOFIJA - LJUBLJANA
Po zajtrku bomo nadaljeval z ogledi bolgarske prestolnice, vsekakor bomo videli tudi katedralo Aleksandra Nevskega, posvečena velikemu ruskemu knezu in svetniku iz Novgoroda ter za Bolgare veliko pomembnejšo staro cerkev sv. Sofije, po kateri je prestolnica tudi dobila svoje ime. Nazadnje se bomo zapeljali še na mali izlet pod planino Vitoša, da si bomo ogledali še en biser Unescove zakladnice, kar je cerkvica Bojana, vrhunski primer sakralne srednjeveške umetnosti. Sledil bo odhod na letališče, polet letala Adria Airways ob 15.30 uri in pristanek na ljubljanskem letališču ob 16.10 uri.

CENA: 770 Eur                                      40 oseb

Cena vključuje:
 - letalski prevoz Ljubljana - Skopje / Sofija - Ljubljana
- letališka taksa in varnostne pristojbine /na dan priprave  aranžmaja v decembru '17 znašajo skupaj 86 Eur, točen izračun vseh taks bo znan 10 dni pred odhodom/
- avtobusni prevozi po programu, cestne takse,   parkiranja, stroški voznika
- 3x polpenzion, hotelih 4*, dvoposteljne sobe
- 2x nočitev/zajtrk v hotelu 4*. dvoposteljne sobe
- 1x degustacija vina in malica v vinski kleti Tikveš
- 1x večerja v taverni Ladadika, glasba
- 1x večerja v narodni restavraciji Sofija, glasba, folklora
- 1x 3 urno morsko križarjenje Athos
- 4x vstopi:  sv.Spas Skopje, hiša matere Tereze,   arheološki park Stobi, klet Kordopulov 
- lokalno vodenje - srbski jezik
- slovensko vodenje, licenca GZS
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije

Cena ne vključuje:
 - strošek prijave                                      15 Eur
- soba 1/1                                               110 Eur

 Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile      46 Eur
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE do zasedenosti prostih mest oziroma do 15.03.2018. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotela in letalskih sedežev.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam bomo izstavili predračun za plačilo stroška prijave in prvega obroka.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

ROKI PLAČIL:
- ob prijavi 150 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda.
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se napravi pri plačilu zadnjega obroka poračun, glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
785 Eur / nad 35 oseb
810 Eur / nad 30 oseb
835 Eur / nad 25 oseb
860 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi  izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena pri najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe,  če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici. Pri plačilu prvega obroka se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4220 Škofja Loka
tel:04/ 50 62 500
fax: 04/ 50 6 515
e-pošta: pisanec@pisanec.si
splet: www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 770,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.