04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Bernina express - via Dolomiti

 
  • JUŽNA TIROLSKA in DOLOMITSKA CESTA
  • od 325,00 €
  • 21.09.-23.09.2018 (3 dni)/ Avtobus
  • Prijava do 10.08.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
21/09/2018 325,00 € 330,00 € 349,00 € 369,00 €

01.dan: petek, 21.09.2018
ŠKOFJA LOKA - LAGO D'ISEO - CAMONICA - APRICA/TIRANO
Odhod skupine iz Škofje Loke ob 05.30 uri, vstopi potnikov v Ljubljani ter vožnja na Fernetiče in dalje preko Padske nižine do jezera Iseo, ki sodi med zelo slikovita jezera v družbi severno italijanskih jezer. Z dolžino 25 km se po velikosti uvršča na 4. mesto med italijanskimi jezeri, k očarljivosti pa doprinesejo mala nabrežna mesteca mediteranskega izgleda, med katerimi je glavno Iseo, ki bo pravi kraj za naš oddih in sprehod vzdolž jezerske promenade. Ker ima jezero kar tri slikovite otočke, bomo zapluli z ladjico na največjega Monte Isola z nekoč izrazito ribiškim naseljem Peschiera  Maraglio. Po kratkem oddihu se bomo z ladjico zapeljali v nabrežno mestece Sulzano ter nadaljevali potovanje po dolini Camonice, ki je znana po prazgodovinski naselitvi ljudstva Kamunov, ki je zapustilo v kamen klesane risbe, ki danes sodijo v prvovrstno kulturno dediščino Unescovih zakladov. Po ogledu arheološkega parka najlepših petroglifov v Capo di Ponte, nas bo cesta vodila vedno višje čez prelaz Aprice v pobočja švicarskih Alp, kjer bomo dan zaključili na področju mest Aprica-Tirano, ki je izhodiščna postaja Bernine Express, hotelska namestitev in večerja.

02.dan: sobota, 22.09.2018
APRICA/TIRANO - BERNINA EXPRESS - ST.MORITZ - OFENPASS - MERANO - BOLZANO
Po zajtrku si bomo pred odhodom na železniško postajo, ogledali še impozantno baročno cerkev ter nato vstopili na znameniti vlak Bernina Express, ki nas bo z vožnjo 2h 15' popeljal iz italijanskega Tirana v mondeno švicarsko letovišče St. Moritz, ki leži sredi visokogorske doline Graubinden. Vožnja je resnično spektakularno doživetje, ko prečkamo drzno pozidane viadukte in izginjamo v predore, da se nam ponovno odpira panorama na vrhove Berninskih Alp z višinami preko 4.000 metrov. Pri kraju Brusio bomo naredili znamenito železniško pentljo, vozili mimo gorskega mesteca Poschiavo in mimo jezera ter ledenika Palü ter dosegli na postaji Ospizio Bernina najvišjo točko proge 2253m. Tukaj bomo na trojnem jezikovnem stičišču italijansko, nemško in retoromansko govorečih domačinov, istočasno pa bomo tudi na razvodju črnomorskega in jadranskega povodja. Skozi okna panoramskega železniškega vagona bomo uživali v pogledih na lepote visokogorskega sveta, na ledenike in na najvišji vrh Piz Bernina ter se počasi spuščali proti St.Moritzu. Po zaključku vožnje z vlakom Bernina Exppress in odmoru v svetovljanskem St. Moritzu, bomo nadaljevali avtobusno potovanje do Zerneza ter čez prelaz Ofenpass v  resnično čudovito dolino Münstertal na Južno Tirolsko, ki od plebiscita dalje pripada Italiji. Naenkrat nas bodo objeli blagi mediteranski podnebni vplivi, zato se bodo po dolini Val Venosta širili neskončni sadovnjaki ter obsežni vinogradi vse do Merana, ki je v cesarskih avstro-ogrskih časih zaslovel kot klimatsko ter termalno zdravilišče, ki ga je vsako leto obiskala tudi cesarica Sisi. Prispeli bomo v Bolzano, prestolnico južne Tirolske, ki je s starim  mestnim jedrom zelo prijetno za potepanje po ozkih ulicah in malih trgih, ki jih povezujejo zanimive pasaže. Mesto slovi tudi po številnih muzejih, od tistega, ki govori o alpinistu Reinholdu Messnerju, do muzeja ledenodobnega lovca Ötzija. Po ogledu Bolzana hotelska namestitev in večerja.

3.dan: nedelja, 23.09.2018
BOLZANO - CANAZEI - PASSO PORDOI - CORTINA D'AMPEZZO - MISURINA - TRE CIME -  ŠKOFJA LOKA
Po zajtrku nas bo čakalo čudovito doživetje Dolomitov, saj bomo začeli pri mestu Auer vijugati po slavni »dolomitski cesti«, ki jo je dal zgraditi cesar Franc Jožef kot obeležje 50. obletnice svojega vladanja in je takrat veljala za drzen podvig gradnje visokogorskih cest. To cesto bomo prevozili v celoti vseh 42 km od Bolzana do Cortine in tako vozili skozi dolomitska smučarska središča, kot so Predazzo, Moena in Canazei. Eden od viškov poti bo prelaz Passo Pordoi 2.240 metrov, od koder se bomo lahko z vzpenjačo dvignili na Sass Pordoi 2.950 metrov, ki nas bo nagradil z najbolj veličastnim razgledom na pogorje Marmolade in po dolomitskih vrhovih skupine Sella Gruppe, kjer ležijo slavne doline Val Gardena, Val Badia in smučišče Corvara. Dolomitska cesta nas bo nato vodila še na prelaz Falzarego in med vrhove, kjer je v času I. svetovne vojne potekala krvava dolomitska fronta med italijansko in avstro-ogrsko vojsko in kjer so bile, v nečloveških razmerah, postavljene baze Forte Tre Sassi, Cinque Torri in Lagazuoi. Nazadnje bodo pred nami smučarska pobočja Tofane in Cortina d'Ampezzo, kjer bomo naredili sprehod po tem mondenem olimpijskem mestu. Nato bomo nadaljevali pot v najlepša področja Dolomitov čez prelaz Tre Croci do jezera Misurina in dalje po visokogorski cesti do planinske koče Auronzo na višini 2320 metrov, kjer bomo zapustili naš avtobus in se za dobro uro in pol odpravili kar peš do vznožja 3003 m visokih vrhov Tre Cime. To je čudovita panoramska pot, kjer prihajajo ob lepem vremenu do izraza izjemne naravne lepote. Sama pot je sprehajalna, varna in brez vzponov, tako da jo zmorejo raznovrstni izletniki kar v običajni popotniški opremi in obutvi. Po našem planinskem sprehodu bo sledila vožnja do gorske skupine Monte Cristalo in ob jezeru Landro na Toplaško polje do letovišča Toblach/Dobbiaco. Ker tukaj izvira naša Drava, bomo sledili njenemu zgornjemu toku do San Candiada/Innichena ter mimo Lienza in do Spittala, nakar se bomo skozi predor Karavank vrnili v domače loge s prihodom v Škofjo Loko oziroma v Ljubljano v večernih urah.

CENA: 325 Eur                                 najmanj 40 oseb

Cena vključuje:
- avtobusni prevoz, cestne takse, stroški voznika
- 2x hotelska nočitev z zajtrkom 3*, dvoposteljne sobe
- 2x večerja
- vodenje, licenca GZS
- rezervacija panoramskega vlaka Bernina Express
- vozovnica Berina Expess Tirano - St. Moritz
- osnovno nezgodno zavarovanje
- agencijska storitev in DDV

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                                                                                    15 Eur
- enoposteljna soba                                                                                                              30 Eur
- ladjica Iseo, petroglifi Camonica,   vzpenjača Sasso Pordoi                                       cca 30 Eur
- Sasso Pordoi, visokogorska dolomitska cesta                                                            cca 38 Eur

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                                                                  20 Eur*  
*premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko
- celosten paket zavarovanja/odpovedni riziko + zavar. z asistenco  v tujini (individualno / družinsko)

ROK PRIJAVE:  do  01.08.2018 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti avtobusa in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in podpisa pogodbe o potovanju, na podlagi katere prejmete predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- ob prijavi 100  Eur
- drugi obrok do odhoda

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
330 Eur / nad 35 oseb
349 Eur / nad 30 oseb
369 Eur / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena ob najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe,  če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po koncu potovanja.

Avtor programa in izvajalec potovanja
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2 , 4221 ŠKOFJA LOKA
tel  04 / 50 62 500
e-p : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

 
 
 

Cena: od 325,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.