04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Irska - zagotovljeno

 
  • od 1.290,00 €
  • 19.08.-26.08.2017 (8 dni)
  • Prijava do 20.07.2017
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB
19/08/2017 1.290,00 € 1.320,00 € 1.360,00 € 1.390,00 € 1.440,00 € 1.490,00 €

1.dan: sobota, 19.08.2017
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA – TRST – DUBLIN – DROGHEDA
Odhod potnikov iz Škofje Loke ob 02.30 uri, Ljubljane ob 03.00 uri in vožnja proti tržaškemu letališču, od koder bomo ob 06.10 uri poleteli proti Münchnu. Nadaljevanje poleta proti Dublinu, kjer bomo pristali ob 10.00 uri. Odpeljali se bomo do centra Dublina in s tem pričeli krožno vožnjo do največjih mestnih znamenitosti. Spoznali bomo nabrežje reke Liffey, O'Connell in Grafton street, National Gallery, St.Stephen's Green, Christchurch, Dublin Castle ter Marrion Square, kjer bomo lahko občudovali značilne georgijanske hiše s pisanimi vrati. Glavni poudarek ogledov bomo namenili univerzi TRINITY COLLEGE oziroma njeni stari knjižnici, kjer bomo pogledali največji irski rokopisni zaklad, Book of Kells, z vrhunskimi keltskimi iluminacijami. Vstopili bomo tudi v St. PATRICK'S CATHERDAL, katere dekan je svoje dni bil Jonathan Swift, znani avtor Gulliverjevih potovanj. Preden se bomo za nekaj dni poslovili od Dublina, bomo zavili še v vedno živahni TEMPLE BAR, v enega izmed pubov, na odlično temno pivo Guinness. Nato se bomo odpeljali v dolino reke BOYNE, kjer so arheologi rekonstruirali približno 5.000 let stare kraljevske grobnice v bližnjih krajih Newgrange in Knowth, ki sodijo med naj¬pomembnejše spomenike megalitske kul¬ture v zahodni Evropi. Obiskali bomo predstavitveni center in rekonstrukcijo grobnice Newgrange. Čaka nas samo še vožnja v hotel, večerja in prenočevanje.

2.dan: nedelja, 20.08.2017
DROGHEDA - TULLAMORE - CLONMACNOIS - GALWAY        
Po zajtrku bomo se bomo usmerili proti mestu TULLAMORE, kjer so leta 1829 naredili prvi whiskey z imenom Tullamore Dew. Vstopili bomo v prostore nekdanje prve destilarne, kjer nam bodo predstavili proizvodnjo whiskeya, po katerem bo sledilo veselo poizkušanje njihovega, po vsemu svetu znanega produkta. Nadaljevali bomo pot do zahodne obale in se vmes ustavili ob sveti reki Shannon. Obiskali bomo CLONMACNOIS, ki je posvečeni kraj irskega krščanstva, pismenosti in borbe za svobodo. Sledila bo vožnja v GALWAY, kjer se bomo sprehodili po tem simpatičnem obmorskem mestu, si ogledali nekaj mestnih znamenitosti, potem pa verjetno še zavili v pub na guinness, preden se zapeljemo v hotel na večerjo in prenočevanje.

3.dan: ponedeljek, 21.08.2017
GALWAY - CONNEMARA - CLIFDEN -KYLEMORE ABBEY- BURREN - LISDOONVARNA         
Po zajtrku se bomo odpravili na izlet v pokrajino CONNEMARA, ki je nežna, zelena dežela deviških potokov, jezer in mehkih šotišč, naseljena z redkimi in poslednjimi zaselki čistih Keltov. Peljali se bomo ob zalivu Galway Bay do Maam Cross in čez prijazne hribe zelenih pašnikov, kjer se pasejo bele ovce, prišli do izjemnega samostana KYLMORE ABBEY, današnje dekliške šole z internatom, nekoč pa pomembnega dvorca, ki je v času najhujše lakote in brezposelnosti nudil zaposlitev številnim Ircem revnega podeželja. Pot bomo nadaljevali do konca polotoka, skozi mestece Clifden ter se usmerili proti jezeru Lough Corrib, ki se nahaja blizu Galwaya. Nadaljevali bomo pot v pokrajino BURREN, ki je s svojim kraškim izgledom za Irsko nekaj posebnega. Zvečer bomo prispeli v edine irske zdravilne toplice v kraju LISDOONVARNA, kjer gostijo tudi vsakoletni svetovno znan Matchmaker festival. Hotelska namestitev in večerja.

4.dan: torek, 22.08.2017
LISDOONVARNA - CLIFS OF MOHER - BUNRATTY CASTLE - KILLARNEY                  
Po zajtrku se bomo zapeljali na skrajni rob otoka, da bomo doživeli vso divjo lepoto in mogočnost narave MOHERSKIH KLIFOV nad atlantskimi valovi. Sledilo bo spoznavanje zanimivosti dežele Clare in naš naslednji postanek bo za ogled gradu BUNRATTY, ki nam s svojo podobo pričara vzdušje zgodnjega srednjega veka. V okviru grajske posesti je tudi zanimiva etnografska vas, ki nam predstavi življenje na prehodu iz 19. v 20. stoletje, zato se bomo sprehodili od ene do druge hiše in radovedno pokukali vanje. Popoldne bomo prečkali reko Shannon in se skozi Limerick zapeljali v slikovito mestece Adare, ki je od davnih dni še ohranilo nekaj s slamo kritih hiš. Nato bomo nadaljevali vožnjo na obrobje mesta KILLARNEY, kjer se bomo namestili za dve zaporedni noči, večerja v hotelu in prenočevanje..

5.dan: sreda, 23.08.2017
TRALEE - RING OF KERRY - LADIES VIEW - KILLARNEY - TRALEE                
Ta dan bomo začeli turo že zgodaj, saj bomo po zajtrku šli na celodnevni izlet okrog polotoka KERRY, kjer bomo občudovali izjemno naravno lepoto severnih obal in spoznali, kako ljudje živijo le od ribištva, pašništva, obrti in turizma. Če bomo imeli srečo in bo pastir Brandon doma, se bomo zagotovo ustavili tam, da nam bo povedal zanimivosti o irskih ovcah in nam pripravil atraktivni prikaz vzgoje ovčarskih psov čuvajev. Pot bomo nadaljevali v pristaniško mestece Potrmagee, kjer bomo obiskali turistični center Skellig Rocks. Tam bodo prikazane fantastične divje čeri v Atlantiku, kjer so irski asketski menihi v davnem 7.stoletju pozidali samostanske celice, da so tam bivali in meditirali ter občasno kljubovali Vikingom in močnim morskim viharjem, ostale dni pa se družili le z galebi in otožnimi njorkami. Danes je to prvovrsten irski naravni rezervat favne in flore. Izlet bomo nadaljevali po krasni pokrajini, mimo počitniških krajev Waterville in Sneem do soteske MOLL'S GAP in do LADIES VIEW, kjer je najlepša panoramska podoba Killarneyskih jezer. Popoldan bomo prispeli v prijetno in najbolj turistično irsko mesto KILLARNEY, kjer bo možnost za krajše potepanje po trgovinah in priljubljenih pubih. Sledil bo povratek v hotel, večerja in nočitev.

6.dan: četrtek, 24.08.2017
TRALEE - KILLARNEY NP - GUP OF DUNLOE - KILLARNEYS LAKES - COBH                            
Killarney leži na obrobju jezerske pokrajine, zato se bomo po zajtrku najprej zapeljali na bližnjo razgledno točko AGHADOE, ki nudi enkraten pogled na vsa jezera in gorsko skupino Mangerton. Takoj zatem si bomo privoščili še eno in zares pravo doživetje neokrnjene irske pokrajine, ko bomo štiri ure raziskovali naravne lepote KILLARNEYSKEGA NARODNEGA PARKA (doplačilo). Pričeli bomo pri Kate Kearney's Cottage, od koder se bomo z vozovi na konjsko vprego popeljali skozi znamenito ledeniško sotesko GUP OF DUNLOE do Lord Brandon's Cottage, od tu pa bomo s čolni nadaljevali vožnjo po gorskih potokih in preko vseh treh KILLARNEYSKIH JEZER do gradu Ross, ki že stoletja stoji na bregu teh jezer. Tu nas bo pričakal avtobus in nas odpeljal v center Killarneya, kjer si bomo privoščili osrednji dnevni postanek za kosilo ali pisanje razglednic. Popoldne bomo nadaljevali potovanje po pokrajini južne Irske do Macrooma, obvozili Cork in  nadaljevali vožnjo do pristaniškega mesta COBH, ki se ponaša z eno izmed največjih irskih gotskih katedral. Samo mesto je zgodovinsko vezano na žalostne zgodbe irskih izseljencev v Ameriko, kakor tudi na tragedijo Titanica in potopljene Lusitanie. Namestitev v hotelu v centru mesta, večerja in prenočevanje.

7.dan: petek, 25.08.2017
COBH – CORK – ROCK OF CASHEL - KILKENNY – CARLOW
Po zajtrku se bomo odpeljali v CORK, drugo največje mesto na Irskem, ki je leta 2005 dobilo laskavi naziv kulturne prestolnice in so zato poskrbeli za očarljivejšo preobleko mestnega centra. Med krožno vožnjo bomo videli glavne mestne znamenitosti, nato pa še izstopili v mestnem osrčju, kjer se nahaja tudi zanimiva tržnica, ki je vredna obiska. Pot nas bo vodila do kraja Rock of Cashel, nekdanjega srednjeveškega kraljevega mesta, od katerega je po krutem Cromwellovem prihodu ostala samo še ruševina, danes pa je pretresljiv simbol irske borbe za svobodo proti Angležem. Nadaljevali bomo vožnjo do prikupnega mesteca KILKENNY, kjer  si bomo ogledali starodavni grad z bogato umetniško zbirko irskih grofovskih rodbin Ormonde in Butler. Še nekaj prostega časa bomo preživeli v očarljivem mestu, nato pa se bomo odpeljali v Carlow, kjer se bomo še poslednjič na tem potovanju namestili v hotelu in po večerji prenočili.

8.dan: sobota, 26.08.2017
CARLOW - GLENDALOUGH - DUBLIN – BENETKE - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljali do nekdanjega samostana GLENDALOUGH, ki je sestavljen iz vrste kapel in značilnih okroglih stolpov in je tudi ta, tako kot množica ostalih samostanov po otoku, žal le še ruševina. Nadaljevali bomo pot po lepi pokrajini hribovja Wicklow, ki bo v tem poznem avgustu že vsa v prekrasnih vijoličnih odtenkih cvetoče rese. Vrnili se bomo v Dublin, kjer bomo imeli nekaj prostega časa za obisk enega izmed znanih muzejev ali pa za samostojno potepanje po nam že znanem DUBLINU, po četrti Temple Bar ali po trgovinah na Graffton in O'Connell street, kjer je nekoč kraljevala opevana branjevka Molly Molone. Ko si bomo nabrali poslednjih irskih spominkov, se bomo odpeljali na letališče DUBLIN. Polet letala proti Münchnu bo ob 17.55 uri, od koder bomo nadaljevali polet proti beneškemu letališču, pristanek je predviden ob 23.00 uri. Sledilo bo avtobusno vračanje v Ljubljano in Škofjo Loko.

CENA: 1.290 Eur                                nad 40 oseb

Cena vključuje:
- povratno letalsko vozovnico Trst-München-Dublin; Dublin-München-Benetke
- letališke takse in varnostne pristojbine  *77 Eur
*Točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
- avtobusni prevoz po programu ture na Irskem
- 7 x polpenzion v hotelu 4* in 3* lok. kategorije, dvoposteljne sobe
- slovensko vodenje, licenca GZS
- nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški in DDV

Cena ne vključuje:
-- avtobusni prevoz Slo –Trst -- Benetke – Slo (cena bo znana kasneje, saj je odvisna od števila potnikov)
- strošek prijave                                                                    15 Eur
- soba 1/1                                                                            255 Eur
- vstopnine za predvidene oglede                                cca  93 Eur
(Trinity College, St. Partick's Chatedral, Newgrange visitor center, Clonmacnois, Kylemore Abbey, Bunratty Castle, Sheep dogs show, Tullamore Dew Whiskey Centre, Killkany Castle, Rock of Cashel, Glendalough, Skelling Rocks experience, Cliffs of Moher)
Cena ture Gup of Dunloe / Killarney's Lakes (5h) :     cca 50 Eur
Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                69 Eur
-nzdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini/  (individualno/družinsko):   78 Eur

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do zaključka razpisa 20.07.2017. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.320 Eur / nad 35 oseb
1.360 Eur / nad 30 oseb
1.390 Eur / nad 25 oseb
1.440 Eur / nad 20 oseb
1.490 Eur / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

ORGANIZATOR POTOVANJA in avtor programa:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Stara Loka 115
4220 Škofja Loka
tel:04/50 62 511
fax:04/50 62 515
pisanec@pisanec.si, www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 1.290,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.