04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Advent na Bavarskem - razprodano

 
  • Chiemsee – Fraueninsel – Prien – Gstadt –Reit im Winkl – Ruhpolding – Berchtesgaden
  • od 175,00 €
  • 09.12.-10.12.2017 (2 dni)/ Avtobus
  • Prijava do 08.11.2017
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB
09/12/2017 175,00 € 185,00 € 195,00 €

1.dan : sobota, 09.12.2017
LJUBLJANA -  ŠKOFJA LOKA - CHIEMSEE - FRAUENINSEL -  PRIEN - GSTADT
Vabimo vas daleč proč od množičnih adventnih praznovanj v čarobni svet malih bavarskih krajev dežele Chiemgauer, kjer zaživi adventni čas v vsem svojem skrivnostnem in romantičnem vzdušju predbožičnih dni. Ob 07.00 uri se bomo odpeljali iz Ljubljane, vstopi v Škofji Loki, Kranju in v Radovljici ter dalje skozi Karavanke po turski avtocesti  mimo Salzburga, kjer bomo vstopili na Bavarsko in se zapeljali do jezera Chiemsee, ki je s površino 80 km² in s 63.km obrežja pravo »bavarsko morje«. Poseben čar jezera so trije otoki, Krautinsel ali Zeliščni otok, ki ni bil nikoli naseljen, Herrenchiemsee ali Moški otok, na katerem je bavarski kralj Ludvik II. zgradil svoj grad Herrenchiemsee kot kopijo francoskega Versaillesa in Fraueninsel ali Ženski otok, na katerem je bil v 8.stoletju pozidan benediktinski samostan z namenom, da so tukaj frankovski vladarji  držali v ujetništvu ter krščanski prevzgoji Gorazda in Hotimirja, sina ter nečaka našega prvega karantanskega kneza Boruta, ko je ta prišel v  njihovo vazalno odvisnost. Z ladjo se bomo zapeljali na Fraueninsel in si ogledali otoček, ki ga obhodimo v 20.minutah in na katerem živi v 50. hišah okoli 250 domačinov, na otoku pa je še vedno aktiven samostan nun benediktink. V adventnem času se Fraueninsel spremeni  v edino nemško božično tržnico na otoku, saj povsod zaživijo stojnice lepih izdelkov tradicionalnih domačih obrti, diši po cimetovem pecivu in kuhanemu vinu, vaške gostilne vključno s samostanskim Klosterwirtom pa na široko odpirajo vrata obiskovalcem. Ob 14.00 uri se bomo lahko v samostanski cerkvi udeležili tradicionalnega bavarskega božičnega koncerta petja in igranja na ljudska glasbila. Po doživetju adventnega praznovanja na otočku Fraueninsel, se bomo z ladjo zapeljali mino Herreninsla v pristaniško mestece Prien, ki je ravno tako prizorišče vsakoletnega adventnega praznovanja. V Prienu si bomo privoščili večerjo, nato vožnja v sosednji kraj Gstadt, kjer se bomo namestili v družinskem »gästehausu« in prenočili.

2.dan : nedelja, 10.12.2017
GSTADT - CHIEMGAUER ALPEN - REIT IM WINKL - RUHPOLDING - BERCHTESGADEN - LJUBLJANA
Po bolj poznem zajtrku bomo zapustili »bavarsko morje« ter se zapeljali v čudoviti gorski svet Chiemgauer Alpen, kjer se številni vrhovi dvigajo precej preko1500 metrov. Vozili bomo po panoramski Deutscher Alpenstrasse, ki nam bo nudila občudovanje lepe gorske pokrajine, turistično vabljive preko vsega leta, ko pa pade sneg, se spremeni v pravo pravljično zimsko deželo. Za dopoldansko kavico in sprehod, se bomo ustavili v mondenem turističnem eldoradu Reit im Winkl, ki leži na višini 700 m in ponuja preko 120 hotelov, penzionov, gostišč  in seveda prekrasna smučišča. Nadaljevali bomo vožnjo vzdolž alpske reke Seetraun z nizom malih in slikovitih jezer ter tako dosegli zimsko športno središče Ruhpolding, pogosto prizorišče velikih evropskih tekmovanj v smučarskih skokih, v biatlonskih tekmovanjih in nordijskih disciplinah. Ruhpolding se je pred 100 leti prvotno razvijal kot kraj zdraviliškega turizma ob toplih izvirih, sedaj pa velja za eno največjih nemških zimsko športnih središč. Popoldne bomo nadaljevali po slikoviti nemški alpski cesti proti dolini  Ramsau in dalje v Berchtesgaden, ki vsako leto privabi številne obiskovalce na njihov tradicionalni »Christkindlmarkt«. Že bahave meščanske hiše glavnega trga so lepa kulisa adventnega prizorišča, če pa dodamo še obvezno bavarsko božično drevo, stojnice domačih obrti, zvončkljanje konjskih vpreg v vozove ali sani, vonjave po medenjakih in kuhanem vinu ter zapečenih bavarskih klobasicah, dobimo eno najlepših adventnih prizorišč Bavarske .Po zaključku našega adventnega potepanja, se bomo po turski avtocesti odpeljali nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA : 175 Eur / najmanj 40 oseb

Cena vključuje:
- avtobusni prevoz po programu potovanja,   stroški voznika, cestne takse, predori, parkiranja 
- 1x nočitev/zajtrk, družinski penzion, dvoposteljne sobe
- 1x večerja v restavraciji ob jezeru - ladijska vožnja na otok Fraueninsel
- slovensko vodenje, vodnik z licenco GZS - osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV  

Cena ne vključuje:
- enoposteljna soba                                                  27  Eur
- božični koncert v samostanski cerkvi                     20  Eur  (udeležbo koncerta je potrebno potrditi ob prijavi)

Dodatna zavarovanja:
- odpoved. riziko v primeru dokumentirane višje sile 11 Eur
*premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini   (individualno / skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno / družinsko)                  

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do  08.11.2017.
Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitni prosti kapaciteti v hotelu.  

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in podpisom pogodbe o potovanju, na podlagi katere  prejmete predračun za plačilo obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 50 Eur
- preostalo plačilo 10 dni pred odhodom
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, opravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun, glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:
185 Eur / nad 35 oseb
195 Eur / nad 30 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni ob najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe v primeru, če bo ob koncu razpisa  manjša udeležba po ceni aranžmaja, kakor je navedeno v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4221 ŠKOFJA LOKA
tel :  04 / 50 62 500     
e-pošta : pisanec@pisanec.si www.pisanec.si   

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 175,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.