04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Bernina express - zagotovljeno

 
  • JUŽNA TIROLSKA in GARDSKO JEZERO
  • od 325,00 €
  • 06.10.-08.10.2017(3 dni)/ Avtobus
  • Prijava do 22.09.2017
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
06/10/2017 325,00 € 330,00 € 340,00 € 360,00 €

01.dan: petek, 06.10.2017
ŠKOFJA LOKA - LAGO D'ISEO - CAMONICA - TIRANO
Odhod skupine iz Škofje Loke ob 06.00 uri, vstopi potnikov v Ljubljani ter vožnja na Fernetiče in dalje preko Padske nižine do jezera Iseo, ki sodi med najbolj slikovita jezera v družbi severno italijanskih jezer. Z dolžino 25 km sodi na 4.mesto po velikosti italijanskih jezer, k očarljivosti pa doprinesejo mala nabrežna mesteca mediteranskega izgleda, med katerimi je glavno Iseo, ki bo pravi kraj za naš oddih in potepanje vzdolž jezerske promenade. Ker ima jezero kar tri slikovite otočke, se bomo mogoče do njih popeljali z ladjico ali pa se le sprehodili po atraktivnem plavajočem mostu do enega od njih. Po sproščujočem oddihu bomo nadaljevali vožnjo ob jezeru po dolini Camonice, ki je znana po prazgodovinski naselitvi ljudstva Kamunov, ki je zapustilo v kamen klesane risbe, ki danes sodijo v prvovrstno kulturno dediščino Unescovih zakladov. Cesta nas bo vodila vedno višje čez Passo d'Aprice v gorski kraj Tirana, kjer bomo v vznožju Švicarskih Alp zaključili dan, hotelska namestitev in večerja.

02.dan: sobota, 07.10.2017
TIRANO - BERNINA EXPRESS - ST.MORITZ - OFENPASS - MERANO - BOLZANO - AUER
Po bolj poznem zajtrku, se bomo odpeljali na železniško postajo in vstopili na vlak Bernina Express, ki nas bo z vožnjo 2h 15 min popeljal iz italijanskega Tirana v mondeno švicarsko letovišče St.Moritz, ki leži sredi visokogorske doline Graubinden. Vožnja je resnično spektakularno doživetje, ko prečkamo drzno pozidane viadukte in izginjamo v predore, da se nam ponovno odpira panorama na vrhove Berninskih Alp z višinami preko 4.000 m. Pri kraju Brusio bomo naredili znamenito železniško pentljo, vozili mimo gorskega mesteca Poschiavo in mimo jezera ter ledenika Palü ter dosegli na postaji Ospizio Bernina najvišjo točko proge 2253m. Tukaj bomo na trojnem jezikovnem stičišči italijansko, nemško in retoromansko govorečih domačinov,  istočasno pa bomo tudi na razvodju črnomorskega in jadranskega povodja. Skozi okna železniškega vagona bomo uživali v pogledih na lepote visokogorskega sveta, na ledenike in na najvišji vrh Piz Bernina ter se počasi spuščali proti St.Moritzu. Po zaključku vožnje z Bernina Exppress in odmoru v svetovljanskem St.Moritzu, bomo nadaljeval avtobusno vožnjo čez Ofenpass na Južno Tirolsko v Merano, kjer nas bodo objeli blagi vplivi mediteranske klime, kjer mesto obdajajo vinogradi in kjer cveti ob toplih vrelcih zdraviliški turizem, ki je svoje dni redno privabljal na počitnice habsburško cesarico Sisi. Nadaljevali bomo v Bolzano s starim  mestnim jedrom, zato je zelo prijetno za potepanje po ozkih ulicah in malih mestnih trgih, ki jih povezujejo zanimive pasaže. Mesto slovi tudi po številnih muzejih, od tistega, ki govori o alpinistu Reinholdu Messnerju, do muzeja ledenodobnega lovca Ötzija. Po ogledu Bolzana in po večerji, se bomo odpeljali v bližnji Auer, hotelska namestitev in nočitev.

3.dan: nedelja, 08.10.2017
AUER - RIVA DEL GARDA - GARDA - SIRMIONE - LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA
Po zajtrku nas bo pot vodila po dolini Adiže mimo Trenta in Rovereta do Gardskega jezera, ki je z dolžino 52 km največje italijansko jezero. Blaga klima v vznožju Alp in naravne lepote so privabile na to nabrežje že stare Rimljane, ki so si tukaj zgradili razkošne letne rezidence. Prvi postanek in ogled bomo namenili živahnemu turističnemu mestecu Riva del Garda na najbolj severni točki jezera, nato bomo nadaljevali vzdolž vzhodnega nabrežja do Torbol, kjer je pogosto počitnikoval Wolfgang Goethe in dalje do Garde, ki je dala ime jezeru. Po osrednjem dnevnem počitku za oddih, pijačo in priložnostni prigrizek, bomo nadaljevali v najbolj južno jezersko mesto Sirmione, ki leži zelo slikovito na koncu ozkega polotoka in kot glavno znamenitost ponuja trdnjavo z obzidjem Castelo Scaligero ter rimsko vilo Grotta di Catullo. Sprehodili se bomo po starem mestecu, ki je sedaj zelo turistično priljubljen kraj. Pozno popoldan se bomo le še vračati proti Ljubljani in Škofji Loki, kamor se bomo vrnili okrog 22. ure.

CENA : 325 Eur                                 najmanj 40 oseb


Cena vključuje:
- avtobusni prevoz, cestne takse, stroški voznika
- 2x hotelska nočitev z zajtrkom 3*, dvoposteljne sobe
- 2x večerja
- vodenje, licenca GZS
- rezervacija vlaka Bernina Express - vozovnica Berina Expess Tirano - St.Moritz
- osnovno nezgodno zavarovanje
- agencijska storitev in DDV

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                 15 Eur
- enoposteljna soba                                           25 Eur
- fakultativne vstopnine

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile               20 Eur*  
*premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini   (individualno/skupinsko
- celosten paket zavarovanja/odpovedni riziko + zavar. z asistenco  v tujini (individualno / družinsko)

ROK PRIJAVE: 04.09.2017 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti avtobusa in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in podpisa pogodbe o potovanju, na podlagi katere prejmete predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- ob prijavi 100  Eur
- drugi obrok do odhoda

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
330 Eur / nad 35 oseb
340 Eur / nad 30 oseb
360 Eur / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena ob najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe,  če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po koncu potovanja.

Avtor programa in izvajalec potovanja
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2 , 4221 ŠKOFJA LOKA
tel  04 / 50 62 500
e-p : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.

 
 
 

Cena: od 325,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.